Gönderen Konu: Terör örgütü PKK'dan Meral Okay için başsağlığı mesajı  (Okunma sayısı 3640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!

"Muhteşem koro"ya terör örgütü PKK da katıldı. Bir grup solcu ve liberalin ölümünü "o kadın öldü" başlığıyla duyurduk diye ortalığı ayağa kaldırdığı Muhteşem Yüzyıl'ın senaristi Meral Okay için terör örgütü PKK'nın kadın kolu da bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Okay'dan “yoldaşımız” diye söz edilen mesajda, dağda sanatı sürdürebilmelerinde bu ismin önemli bir yeri olduğu ifade edildi.

Mesjda şöyle denildi:

“Devrimci sanat yaratımında büyük emeği geçen; derin kadın duyarlılığıyla toplumsal sorunları hisseden, gören ve bunu usta sanatçılığıyla toplumsal duyarlılığa dönüştüren, özgün duruşuyla kadınlar başta olmak üzere halklarımızın gönlünde yer tutan güzel insan, kadın yoldaşımız Meral Okay'ın yaşamını yitirilişinden duyduğumuz derin üzüntüyü paylaşıyor, başta ailesi olmak üzere tüm dostların, sanat camiasının başı sağ olsun diyoruz.”


“DAĞDA SANATIN SÜRDÜRÜLMESİNDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR”

“Özgür yaşam sanatının en zengin kahramanlık hikayeleriyle yazıldığı dağlarımızda koşullarımız elverdikçe devrimci –demokratik sanat geleneğinin sürdürülmesinde önemli yeri olan Meral OKAY ve diğer dostların eserlerini takip etmeye çalıştık, oyunlarını zevkle izledik, çabalarını taktirle izledik ve moral aldık. Ve aynı zamanda, direniş sanatını çok ağır bedellerle yaratmayı bir yaşam olarak seçen ve zengin yaşam hikayeleriyle dolu kadın gerillacılığının değerli sanat ustalarınca mutlaka bir gün sanat konusu edileceğini de hep bekledik. Bunun yeterince işlenmeyişine hayıflandık. Fakat bu hayıflanışın sanat çevrelerince bir biçimde duyulacağına inandık. Çünkü bizler, egemen eril sistemin devrimci sanatı yadsıyan zihniyetini hiçbir zaman kabul etmedik; onlara reva görülen sürgünlerin,yasakların,baskıların yaşattığı kahrı her zaman hissettik..”

“Bu kahrın alıp götürdüğü sanatçılar az değildir… Sevgili Meral Okay'ın kahrının nedeni de aynıdır. Sistemin bu coğrafya da yaşattığı haksızlık ve büyük kahrın en değerli sanatçıları bu toplumun bağrından alıp götürdüğünü biliyoruz. Bu kahır oyunlarına karşı, hep birlikte büyük ÖZGÜRLÜK OYUNU'nda gururla oynamak kalıyor bize. Özgürlük mücadelemiz, bu anlamlı oyunun en görkemli alanıdır. İnanıyoruz ki, 53 yıllık anlamlı yaşam serüveni yeni sanat şaheserleriyle devam edecek. Meral Okay'ları özgürlük mücadelemizin sanatsal akıcılığında hep anacağız.”


Bölüme +1 olarak kaydedilen merhume... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Bu kadini ilk sefer geberdigi ilan edildiginde gördüm . Un cuvali gibi  bir yaratik . Vasiyetinde lesinin yakilmasini söylemis. Bu istegi kac paralik bir namussuz oldugunu yeterince acikliyordu . Böyle bir yag tulumunun basinda bu kadar ses getrmesinede sasirdim. Geberdi gitti Türkiye ayakli bir mikrop torbasindan kurtulmus oldu . Sol kesim  üzülüyor. Buna birde pkk nin eklenmesi ne oldugunu ihtiyactan fazla aciklamiyormu ?
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2155
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Solu'un namusunun(!) güncel bir göstergesidir.
Neymiş efendim hanımefendi bütün varlığını, öğrenim alanında kullanılsın diye, Aziz Nesin Vakfına bırakmış mış!

Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Saygılarımla..
Çağrıbey