Gönderen Konu: Turan çıkıntısı  (Okunma sayısı 68635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ULUTÜRK

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 87
Ynt: Turan çıkıntısı
« Yanıtla #20 : 08 Kasım 2007 »
Ya kardeşlerim bırakın bunları sen neysen o sun sen atanı soyunu biliyormusun biliyorsun kendini Türk olarak hissediyormusun hissediyorsun ırkını seviyormusun seviyorsun o halde mesele bitmiştir.Kafanızı kalıplara takmayın.Bende turan çıkıntısıda var sayılan özelliklerin tamamına yakınıda var ama olmasaydı da inanınki sorun etmezdim çünkü ben ne olduğumu biliyorum çünkü ben Türküm gerisi boş.

Çevrimdışı BOZKURT71

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 10
KAFATASI
« Yanıtla #21 : 24 Kasım 2007 »
andalarım,TÜRKLERİN kafatası yapısında bilgisi olan var mı?benim bildlğim kafatasının arkasında bi cıkık kemik var..bu sadece türklere mahsus..eski savaşlarda veya toplu mezarlarda türkler bu kemik sayesinde ayırd ediliyor..bu konuyla ilgili paylaşımlarınızı bekliyorum..

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Bozkurt Umut

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 29
  • Ne Mutlu Türk'üm Diyene..!
Ynt: Turan çıkıntısı
« Yanıtla #23 : 13 Ocak 2008 »
Bende var Turan Cıkıntısı :)

Çevrimdışı timurhan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
    • herkes idaalleriyle yasar
Ynt: Turan çıkıntısı
« Yanıtla #24 : 08 Şubat 2008 »
değerli kandaşlarım !ben yeni üyeyim adım muhammed nasır tuğşad afganıstan (güney türkistan)özbek türklerindenim izmırde yaşıyorum.mutlaka biyolojik yapı önemlidir ama sadece turan çıkıntısıyle kimsenin türklüğü ölçülmamalıdır.eğer biri Türk gibi yaşiyor ,Türk gibi düşünüyorsa o türktür.bu vesileyle hepinize merhaba demek istiyorum .TANRI TÜRKÜ YÜCE YARATMİŞ
gök girsin kızıl çıksın

Çevrimdışı ÖTÜKENDEN KOPAN FIRTINA

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Ynt: Turan çıkıntısı
« Yanıtla #25 : 29 Şubat 2008 »
kardeşlerim turan çıkıntısı bendede var belirgin şekilde ben tarihçilere sorduğumda bunun benliğini koruyan Türkün kimliğidir demişlerdi

Çevrimdışı rhakan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Turan çıkıntısı
« Yanıtla #26 : 10 Mayıs 2008 »
Sella Turkicca kafatasının tabanında bulunan eyer şeklinde bir çöküntü ve üzerinde çeşitli hormonlar salgılıyan bezelye büyüklüğünde bir bez barındırıyor yani kafatasının içinde dışarıdan tesbiti mümkün değil ve her insanda var Türk eyerini andırdığı için bu isim verilmiş Turan Çıkıntısı ise kafatasının dış yüzeyinde ve arkasında bulunan bir çıkıntı elle ve gözle görülebilir.Yani çıkıtı yumru şeklinde ise turan çıkıntısı eyer şeklinde ise sella turccia demek değil düzeltme gereği hissettim.saygıyla.

Çevrimdışı Altay-Turan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 150
  • Last Seljuk
Re: Turan çıkıntısı
« Yanıtla #27 : 12 Mayıs 2008 »
Kazaklar Moğollar'la (ki o Moğollar da zamânında kendi bünyelerine aldıkları Türkler'le karışmışlardır), Uygurlar (Tarım Havzası Türkleri) Toharlar'la (hattâ Uygurlar'ın fiziksel özellikleri kentten kente değişir), Özbekler (Mâverâünnehr Türkleri) Sogdlular'la (daha doğrusu Özbekler'in büyük kentlerde yaşayanları), Azerbaycan Türkleri özellikle Bakü çevresinde yerlilerle (Azerbaycan'ın kırsal kesimlerinde karışım çok daha az olmuştur), Bulgar Türkleri Îrânî göçebeler ve Trak-Slavlar'la, Anadolu Türkleri de büyük kentlerde (kırsalda karışımın pek olmadığını biliyoruz; nitekim büyük kentlerde de karışımlar 19. yüzyıldan sonra hızlanmıştır) başka unsurlarla bir ölçüye kadar karışmışlardır. Îran'ın batısında ve güneyinde yaşayan Türkler (Güney Azerbaycan Türkleri ve Kaşkay Türkleri) ise ne yazık ki tip olarak pek Türk'e benzememektedirler (halbuki göçebe Kaşkaylar'ın Türk tipini korumuş olmaları gerekmekteydi). Hattâ Zeki Velidî Togan'a göre Moğollar'ın 13.-14. yüzyıllarda Îran'dan Anadolu'ya sürdükleri Fars köylüleri de yerleştikleri kasabalar ve kentlerde Türkler'in arasında eriyip Türkleşmişlerdir. Târih içerisinde değişik Türk kavimleri de birbirleriyle karışmışlardır; örneğin Moğol İstilâları'ndan kaçan Kıpçaklar İtil-Kama sahasında yaşayan Bulgar Türkleri ile karışarak onları Kıpçaklaştırmış ve bugünkü Kazan Tatarları'nı oluşturmuşlardır (Kıpçaklar'la karışmayan İtil Bulgarları bugünkü Çuvaşlar olup çok farklı bir lehçe konuşmaktadırlar); aynı dönemde Anadolu'ya ve Kafkaslar'a kaçan Kıpçaklar da büyük oranda Türkmenler'le karışmış ve Türkmenleşmişlerdir, ya da Kuzey Kafkasya'da gördüğümüz gibi oranın yerli Türkleri'ni (Karaçaylar ve Balkarlar) Kıpçaklaştırmışlardır. Bugün ne yazık ki Türkiye Türkleri'nde etnik bilinç çok zayıfladığı için etnikler ve ırklar arası evlilikler çoğalmış, etnik kırmaların da sayısı artmıştır. Ama büyük kentlerden çıkıp köylere ve kasabalara giderseniz karışmamış saf Türkler'e büyük ölçülerde rastlarsınız. Ben kendi deneyimlerimden biliyorum. Nitekim bu siteye üye olanların da önemli bir bölümünü tanıyorum; hiçbiri de gayri-Türk'e benzemiyor ve Türklük özelliklerini koruyorlar.

 Kazaklar ile Moğolların karışması zaten doğaldır. Zaten Hunlar döneminde bütün Bozkır Kavimleri birdi. Türk Moğo ayrılığı sonraki süreçte meydana gelmiştir. Toharlar bugün yaşamayan bir topluluktur, bir kısmının Uygurlarla karışmış olmaları bu gerçeği değiştirmiyor. Diğer Türk boylarının gene Türk Boylarıyla evlenmesi, melezlik göstergesi değildir. Aksine Türklüğün korunduğunun belgesidir.

Şimdi târihî kaynaklara baktığımızda pek çok Türk kavminde hem Beyaz hem de Sarı Irk'ın özelliklerini birarada görebiliyoruz. Örneğin Hunlar döneminde bile Hun ve Dīnglíng (Ting-ling) 丁零 gibi Türk kavimleri, Sarı Irk'tan olan diğer toplumların tersine vücut kılı daha fazla olarak betimlenmişlerdir. Ama gerek Hun koruganlarına, gerek Gök Türk dönemi heykellerine baktığımızda görüyoruz ki Türkler o dönemlerde de çekik gözlü idiler. Bugün baktığımızda da Kıpçak Bozkırı (Hazar-Karadeniz düzlükleri) ve Balkan Türkleri (Tatarlar) sarışınlığa, Güneybatı Asya Türkleri (Irak, Sûriye ve bir ölçüde Anadolu) esmer Ortadoğulu'ya, Türkistan Türkleri kumrallığa, Sibirya Türkleri de daha kara saçlılığa yatkındırlar. Bundan daha doğal olan birşey yoktur.

 Bunun esas sebebi TÜRKLÜĞÜN oluşumu esnasında iki ana kütlenin birleşmesinden oluşmasıdır:
 
 a)Alpinler: Ural Dağlarına ve Avrupa'ya yakın coğrafyada yaşayanlar 
 b)Turaniler: Orta Asya ve Sibirya bozkırlaırnda yaşayanlar 

 Bu iki topluluğun birleşmesi TÜRKLER'i oluşturdu.

Alıntı yapılan: TÜRK-KAN
Yani bu karışmalar Türkistan'daki Türklerin genelini etkileyen bir düzeyde değildir. Asıl tehlike Türkistan'dan ziyade Türkiye'dedir.

Türkistan'ın büyük kentlerinde yaşayan Türkler ister kabul edelim ister etmeyelim Sogdlular'ı ve Toharlar'ı Türkleştirerek onlarla karışmışlardır. Bu nedenle tipleri kentten kente değişmektedir. Kırsalda yaşayan Türkistan Türkleri'nde ise karışma çok daha az yüzeydedir. Sanırım en az karışanlar Türkmenler ile hâlâ katı boy düzenlerini sürdüren Kırgızlar'dır (Kırgızlar da Tanrı Dağları'na göçettikten sonra bölgenin yerlilerini kendi aralarına almışlar ancak onları "Dış Kırgız" olarak adlandırarak onları belli ölçüde kendi "İç Kırgız" dedikleri boylarından uzak tutmuşlardır).

 Bu söylediğiniz sadece Buhara şehri ve çevresi için geçerlidir Anda... Diğer şehirlerde Türkler etnik manada ezici bir hakimiyet kurmuşladır. Buhara'da bile Zeki Velidi Togan'ın söylediği Kent Türkleri hakimdiler. Bunlar her ne kadar karışık evlilikler yapmışlar ve Tacik-Fars kültürünün etkisinde kalmışlarsa da Türklüklerini korumuşlardır.

Türk târihini biz adam gibi araştırmadık; araştıranlar genelde hep Rus, Japon, Alman, İngiliz, Fransız, Çinli, Amerikalı, Macar, Fin, vs'dir. Beğenmediğimiz bu milletler olmasaydı biz Orta Asya târihi hakkında hiçbir şey bilmiyor olurduk. Yazdıklarınızdan Orta Asya târihçiliği hakkında pek bilgili olmadığınız anlaşılıyor.

Osmanlılar'dan önceki Türk târihini 18. yüzyılda yazmaya başlayanlar kimler? Fransızlar (de Groot, d'Ohsson, vs). Türkistan'da, Bozkır Kuşağı'nda ve Sibirya'da yüzlerce kazı yapan ve hâlâ da yapmakta olanlar kimler? İngilizler (Stein), Ruslar (saymakla bitmez), Almanlar, Fransızlar (Pelliot), Japonlar (Shiratori) vs. En eski Türk yazıtlarını bulan, çözen ve okuyanlar kimler? Romenler, İsveçliler (Starhemberg), Finliler (Thomsen), Ruslar (Radlof). Hun ve Gök Türk dönemi Türk târihi hakkında bilgiler veren târihî Çin kaynaklarını (bunlar olmasaydı o dönem hakkında hiçbir şey bilmiyor olurduk) çevirenler kimler? Ruslar (Biçurin), Fransızlar (Chavannes ve Pelliot), Çinliler (Liu Mau-tsai). Moğollar bile Gök Türk dönemi arkeolojisi konusunda bizden daha çok kazı yapıyorlar. Peki biz ne yaptık? Beğenmediğimiz bu adamlar olmasaydı bugün övündüğümüz târihimiz hakkında ne biliyor olurduk?

 Türk Tarihini araştırmaya kalkanlara nazi-faşist damgası vuranlar, onları tabutluklara tıkanların bunda günahı çok büyüktür. İnsanlarımızın Orta Asya Tarihini, Atalarımızı doğru düzgün öğrenememelerinin sebebide Tarih Eğitiminde hakim kılınan sapkın Anadolucu Revizyonist düşüncenin tesiridir. Sağ olsun Sol olsun, gelen bütün iktidarlar gerek devlet yönetiminde gerek eğitim ve kültürde İslam Öncesi Türk Kültürünü ve Tarihini yok saydılar. Hiçbiri Atatürk'ün mirasına sahip çımadı, onu yok etmek için ne gerekiyorsa yaptılar.

 Macar, Fin, Alman Türkologların ve Çinlilere ait eski yazılı kaynakların Türk Tarihini aydınlatmada önemli bir yere sahip olduklarını zaten kimse inkar etmiyor.

 TTK

 

Anda,

Orijinal Türk Beyaz'dir benim bildigim.
Bugünkü Mogolistan'in eski bir Beyaz yurdu oldugunu biliyorum ve buda kanitlanmistir.
Daha sonra çin'in kuzeyinden gelen Sari'larla karistik. Zaman içinde Bati'ya gittikçe beyaz'lastik.
Ilk karismada, tahminen 1/3 Sari, 2/3 Beyaz'dik. Bugün Anadolu'da Sari gen %7 civarinda'dir. Bulgar'lar ve Macar'lardada bu (onlar daha Bati'da oldugundan, ilk bastan beri, daha fazla Beyaz'di) bu daha azdir.
Macaristan'da, Sari gen'in, Türkiye'de oldugundan daha fazla oldugunu duymustum.

Karismamiz konusu ise, evet, 1850'lilerden itibaren, Kafkas ve Balkan'lardan göçenlerle olmustur.


ANCAK, BIR TEORIYE GÖRE'DE: ILK TÜRKLER KARISMADAN DEGILDE, SIBIRYA'YA GÖCEN BEYAZ'LARDAN TÜREMEDIR. BUNA GÖRE, ELMACIK KEMIKLERIMIZ SIBIRYA'NIN SOGUK HAVASINA GÖRE SEKILLENMISTIR, VE HIC SARI OLMAMISIZDIR.
BU TEORIYI SAVUNANLAR ARGÜMAN'I SUDUR:
TÜM SARILAR DOLIKOSEFAL OLUR, FAKAT TÜRK'LER BRAKISEFAL'DIR. YALNIZ BEYAZ'LAR (ALPIN) BRAKISEFAL OLUR;

Kendi fikrim sudur:
Ilk Türk'ler Fin(Sibirya)-Alp(OrtaAsya) oldugunu düsünüyorum; daha sonra uzak dogu'dan (kuzey çin-kore) gelen Mogol'larla kismi olarak karistik. Onlar'a dilimizi verdik. Kore'liler ve Japon'lar, sonradan ortaya çiktilar, Mogol soylu'dur.

Ilk Türk'lerin kökeni daha Bati'da oldugunu düsünüyorum. Sümer dilindeki Türkçe ile benzerlik (Sümer dili ne Aryani idi, nede Sami) buna kanit olabilir.

Sunu belirtmek gerekirki, Asirlardan beri aldigimiz yol, bizi diger tüm beser'lerden farkli kilmistir. BIZ FARKLI BIR IRK'IZ. Beyaz'da sayilsak, en fazla bizi Bulgar'larla bir tutacaklar ki onlarda 3. sinif beyaz sayiliyorlar. Sari, artik, sayilamayiz.

Kendimizi diger Millet'lere göre siniflandiracak olursak, kafataslarimizin (hakiki Türkler) Fin'li-Eston-Bulgar-karismamis Macar'larla bir oldugu gözüküyor.

Sunu'da belirtmeliyim ki, Orijinal Türk'lere, kanimca, biz Orta Asya'li Türk'lerden daha fazla benziyoruz. Onlar Mogol tecavüzüne ugradilar; bu bir gerçektir.
Swords shine, Wolves guide,
Our horses were our brothers.
We destroyed together legions of Rome
We invaded Anatolia, we called it home

Our Culture is nature,
Our Religion is Sky.

Çevrimdışı Altay-Turan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 150
  • Last Seljuk
Re: Turan çıkıntısı
« Yanıtla #28 : 12 Mayıs 2008 »
Türk'ler asil ve üstün bir Medeniyet'ten diler.
Eski Misir'in beyaz'lari ve Sümer'lilerin Türk olabilecegine dair bulgular vardir, en azindan Türk Tarih Tezi böyle der.

Kizil Tamu Anda'ma katiliyorum. Bence Türk düsmanlari belgeleri yok etmislerdir, sirf bizi asagi göstermek için.
Swords shine, Wolves guide,
Our horses were our brothers.
We destroyed together legions of Rome
We invaded Anatolia, we called it home

Our Culture is nature,
Our Religion is Sky.

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Turan çıkıntısı
« Yanıtla #29 : 13 Mayıs 2008 »
Altay-Turan,

Dediğin görüşler, Batılıların "Sarı = İlkel" savına karşı bâzı aşağılık komplekslilerin çıkardıkları, buram buram Batıcılık ve Avrupacılık kokan görüşlerdir. Ne yazık ki bu görüş hâlâ varlığını sürdürmektedir. Türklerin ortaya çıktığı bölgelerde (Yenisey Havzası, Moğolistan, Kuzey Çin'in Türk yerleşim bölgeleri) yapılan kazılarda ortaya çıkan Türk iskeletleri hep Batılılarca "Sarı Irk" olarak adlandırılan antropolojik ırk türüne girmektedir. Nitekim bölgeye "Beyaz" göçü MÖ 1500 dolaylarında olmuştur. Bunun izleri de, Türklerin komşularına oranla daha kıllı vücutlara sâhip olmalarında görülmektedir.

Üstün olmak için illâ "Beyaz" olmak gerekmiyor. Bu tez, Avrupalıların uydurduğu ırkçı bir târih-antropoloji görüşüdür.