Gönderen Konu: Türk birligimi ? İslam birligimi ?  (Okunma sayısı 1789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sencer Atmaca

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 102
Türk birligimi ? İslam birligimi ?
« : 06 Haziran 2016 »
Türkiye Cumhuriyeti topraklarında üç düşünce akımı gündemi hep meşgul etmektedir.Türk Birligimi ? İslam Birligimi ?

İslam Birliği idealinin gerçekleşmesinin imkansız olmasına karşın Türk Birliği idealinin gerçekleşme ihtimali yüksektir.

Türklerin dağıldığı coğrafya Müslüman coğrafyasının aksine çok geniş değildir. Türkler, Türkiye, İran’ın kuzeyi, Kafkaslar ve Orta Asya’da toplu olarak yaşamaktadırlar. Buna Uygur Türklerinin yaşadığı Doğu Türkistan’ı da ilave edebiliriz. Bu nedenle Türk Birliğini kurmak mümkündür.

Türk Birliği tarihte Büyük Hun İmparatorluğu, Göktürk Devleti, Cengiz Han İmparatorluğu ile Timur İmparatorluğu dönemlerinde fiilen gerçekleşmiştir. Bu gerçek Türk Birliğinin bir kez daha gerçekleşebileceğine dair çok önemli bir delildir.

Türkiye Türkleri ile Azerbaycan Türkleri daha şimdiden Türk Birliğine sempati ile bakmaktadırlar. Milli bilinçleri yükseldikçe diğer Türk Devletlerinde yaşayan Türk Toplulukları da bu birliği isteyeceklerdir. Bu ortak istek Türk Birliğinin gerçekleşmesi yönünde oldukça güçlü bir ışıktır.

Türkler arasında ortak dil, kültür ve tarih bağları mevcuttur. Yapılacak kültürel çalışmalarla bu ortak noktaların çoğaltılması mümkündür. Bu ortak noktalar Türk Birliğinin kurulmasını kolaylaştıracak unsurlardır.Milli duygular ile atılan her adım Türk birliginin habercisidir.Türk birliginin fiili ve Milli hareketin senbolü yeni kuşak nesillerdir.Rehber Bengü Taşları , Hedef Tanrı dağlarıdır.

Tengri Biz Menen.


İslam Birliği ideali, kanaatimce gerçekleşme ihtimali olmayan bir ütopyadır.İslam baş unsur oldugu zamanda dahil gerçekleşmemiştir.

 Dünyada Müslümanların dağıldığı coğrafya çok geniştir. İslam Dünyası, Avrupa’da Balkanlar’dan Uzakdoğu Asya’ya, Hint ve Pasifik Okyanusu’na, oradan Afrika’nın ortalarına kadar uzanmaktadır. Bu kadar geniş bir coğrafyada yaşayan insanlar arasında siyasi birlik kurmak fiilen imkansızdır.

 İslam Birliği, tarihte hiçbir zaman  gerçekleşmemiştir. Bu nedenle bundan sonra da gerçekleşme imkanı yoktur....

Müslümanlar arasında çok büyük çoğunlukla böyle bir birlik içinde yaşama isteği ve iradesi mevcut değildir.

Dünya Müslümanları çok sayıda milletten oluşmaktadır. Dolayısıyla dünya Müslümanları arasında çok sayıda dil, çok sayıda kültür mevcuttur. Bu kadar çeşitli kültürlere sahip ve farklı dilleri konuşan insanlar arasında bir yakınlık sağlamak, anlaşma meydana getirmek sosyolojik olarak mümkün değildir.

Müslüman ülkelerin rejimleri birbirinden oldukça farklıdır. Demokrasi ile yönetilen az sayıda müslüman ülkeye karşı diğer Müslüman ülkelerin rejimleri otoriter ve baskıcı rejimlerdir. Bu farklılık, İslam Birliği idealini imkansız kılan etkenlerden birisidir..

 Müslümanlar arasında eskiden beri devam eden mezhep çatışmaları vardır. Bu çatışmalar günümüzde de bütün şiddetiyle devam etmektedir. Bu konuda en canlı örnek Sünni-Şii çatışmasıdır. Bu çatışmalardan doğan düşmanlık duyguları İslam Birliğinin önündeki en büyük engellerden birisidir.

Velhasıl İslam birligi , dejenere olmuş , Kalıplaşmış düşüncelerin içinde sıkışıp kalacaktır.

Tengri Biz Menen.

  :asker: :prbay :asker:




Bütün yazılarımın, fikirlerimin ve yaptıklarımın sorumluluğunu üzerime almaktan bir an bile çekinmem.. Fikir ve kanaatlerimde samimiyim.. Olayların pundunu bularak yaşamadım.. Esen rüzgara göre dönmedim... Yalnızlıktan korkmadım..Namert köprüsünden geçmemek için selde boğulmayı tercih ettim..