Özkök: “Türklükten istifa ediyorum”Hürriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Ertuğrul Özkök bugün kaleme aldığı yazısında, Kürt sorununun çözümüne en büyük katkıyı yapmak için “Türklükten istifa” ettiğini duyurdu. Özkök bu kararı almasında, oyuncu Kadir İnanır’ın Kürt sorununa ilişkin yaptığı açıklamalar doğrultusunda çözümün önündeki engel olarak kendisini gösteren Radikal gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık ve Radikal yazarı Akif Beki’nin yazılarının rol oynadığını belirtti.
“Türkiye çözüm yörüngesine girdiğine göre ve ortada benden ve ‘Türklüğümden’ başka hiçbir engel kalmadığına göre, bu çözüme en büyük katkıyı yapmam için tek yol kalmıştı. Türklükten affımı dilemek” diye yazan Özkök, istifasıyla “Türk hassasiyeti” sorununun da kendiliğinden ortadan kalkmış olduğunu savundu. Kendini artık “pasaportlu bir haymatlos (vatansız)” olarak tanımlayan Özkök, Sağlık ve Beki’ye “Artık en büyük engeli devirdiniz, Kürt sorununu çözebilirsiniz” serzenişinde de bulundu.
Ünlü oyuncu Kadir İnanır, 11 Şubat’ta Radikal’den Ezgi Başaran’a verdiği mülakatta, Özkök’ün “Türk hassasiyeti” yaklaşımının yanlış olduğunu söyleyerek, “Gerçek Türk milliyetçisi, bu topraklarda yaşayan herkesin eşit haklara sahip olmasını ister. Bu ülkede artık Türk veya Kürt hassasiyetinden daha büyük bir şey var: Barış hasreti” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözleri değerlendiren Eyüp Can Sağlık ve Akif Beki de dünkü köşelerinde Kadir İnanır’a destek vermişlerdi.
Ünlü yorumları
atilla yayla @atilla_yayla
e. özkök Türklükten istifa ediyormuş. bu kişi daha önce insanlıktan istifa etmiş olmasın!
Abdullah Akadiroğlu @aakadiroglu
"Türklükten istifa ediyorum" diyen Ertuğrul Özkök’e en sağlam cevap @ahmethc den.. "Sıkıysa beyaz Türklükten istifa et." 10 numara cevap..
Koray Çalışkan @koraycaliskan
Yarınki yazımın başlığı: "Ertuğrul Özkök Türklüğü Bıraksın, Ben Köşemi Bırakırım." Sizce kim bırakacak? Radikal’deki son yazım olabilir.
Ferdan Ergut @FerdanErgut
Özkök "Türklükten istifa etmiş". Gazetesi ise hala "Türkiye Türklerindir" diyor. Esprinin "yeri" değil derler ya; tam o hesap!
Alper Turgut @AlperTurgut01
Ertuğrul Özkök, Türklükten istifa ettim demiş. Önce vicdanından istifa etmiş birinden, her şey beklenir, pek şaşırtıcı değil!
Mustafa Akyol @AkyolMustafa
Ertuğrul Özkök, "Türklüğümden vazgeçiyorum" demekle anlamsız bir şey demiş, çünkü vazgeçme değil dayatmama gerek.
Ufuk Uras @UfukUras
İnsanlıktan istifa edenler, şimdi de "Türklükten istifa" ettiklerini deklare ediyorlar. Siz sadece konumunuzdan istifade edersiniz o kadar.
Nuh Albayrak @NuhAlbayrak
+okursanız sakın ümitlenip boşuna sevinmeyin. Yine dikkat çekme gayretlerinden bir demet… Meğer "Türklük"ten istifa etmiş!..
Murat Çeliker @mrtclkr
Bölüp, parçalayıp, Sevecek bir vatan bırakmama niyeti olanlara inat, Vatanı kanımızın son damlasına kadar seveceğiz,Türk’lüğe aşık öleceğiz.
hayko bağdat @haykobagdat
Ben hiçbir Türk’ün Türklükten istifa etmesini istemiyorum ki. Bizlerin kimliklerimizden istifa etmemizi istemesin sadece.
Erol Göka @erolgoka
Kim ne dersin E. Özkök, bugüne kadarki en muhalif yazısını yazmış. Niye şimdi acaba, bu gücü nereden alıyor? Cevap aramamız gekeen soru bu!
vivetkanetti @vivetk
Ertuğrul gene yürek hoplattı mesela. istifa diye heyecan ve umut dalgası yaratıp… yok, yok, gazeteden değil tabii. hiiiç…
Kızıl Tamuya eleman lazımmış TTK.