Gönderen Konu: Türk Kamu Sen'in öncülük ettiği Türk Dünyası Sağlık Sendikaları Birliği kuruldu  (Okunma sayısı 4333 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Aygucı_Beg

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
ürk Sağlık-Sen, Türk Dünyasında faaliyet gösteren sağlık sendikaları ile işbirliği için ilk adımı attı. Sendikamız Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan Sağlık Sendikalarının Genel Başkanları ile bir araya geldi. Yapılan toplantılar sonucunda işbirliği için mutabakata varıldı. Türk Sağlık-Sen’in daveti üzerine 8-10 Ekim 2008 tarihlerinde Ankara’ya gelen Azerbaycan Sağlık İşçileri Sendikasının Başkanı Emin Efendiyev, Kazakistan Sağlık İşçileri Sendikasının Başkanı Butine Mereke. Kırgızistan Sağlık İşçileri Sendikasının Başkanı Saaliyev Naken.S, ile Türk Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular. Toplantılarda Türk dünyasında sağlık çalışanlarının durumu, ülkelerdeki sendikal faaliyetler hakkında da karşılıklı bilgilendirme yapıldı. Türk dünyasında faaliyet gösteren sağlık sendikalarının işbirliğine giderek uluslararası alanda bir sivil toplum gücü oluşturulması fikri benimsendi.

Gerçekleştirilen toplantılar sonrasında Sendika genel başkanları ve Türk Sağlık-Sen Genel Merkez Ynetim Kurulu ve Ankara şubeleri ile birlikte Anıtkabir ziyaret edildi. Burada Anıtkabir özel defterine Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tarafından şu satırlar yazılarak gerçekleştirilen güç birliği dile getirildi.

Ulu Önder Atatürk;

Türk dünyasındaki kardeşlerimizle manevi köprülerimizi sağlamlaştırarak güç birliğine adım attığımız bugünde manevi huzurunda bulunuyoruz.

Gösterdiğin yolda ilerleyerek inancı bir, özü bir kardeşlerimizle bir araya geldik.Tavsiye ettiğin gibi onların bize yaklaşmasını beklemek yerine biz onlara yaklaşarak güç birliğinin ilk adımlarını attık. İnanıyoruz ki ilerleyen dönemlerde Türk dünyasında faaliyet gösteren sağlık alanındaki sendikalarla büyük işler başaracak, birlikte uluslar arası alanda önemli bir sivil toplum gücü olacağız.

Manevi varlığın ve belirlediğin hedefler yolumuzu aydınlatmaya, bizlere rehber olmaya devam edecektir.

Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ruhun Şad Olsun.

Yapılan çeşitli ziyaretlerin ardından iki gün sürsen toplantılar sonucunda varılan üzerinde mutabakata varılan konular bir sözleşme haline getirilerek imza altına alındı. Yapılan toplantıya mazeretleri nedeni ile katılamayan Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan Sağlık sendikaları başkanları tarafından da sözleşme imzalanacak. İmzalanan sözleşme ile birlikte şu konular karara bağlandı:


1.   İşbirliği Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, ve Türkiye devletlerinin kanunlarına ve yürürlükte olan tüzüklerine uygun gerçekleştirilir. Görüşen taraflar kendi ilişkilerini BM, Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO-MOT) belgelerinde belirtilmiş insanların temel hakları ve çalışanların sosyal ekonomik haklarının savunmasına ilişkin uluslararası akitlere uygun olarak, bağımsız tarafların birbirlerine saygı, hak eşitliği ve bir birinin işine karışmama prensibine esasında kuruluyorlar.
2.   Kendi faaliyeti, karşılıklı merak hususunda bilgi alışverişi yapmak, sendika oturumlarının, toplantılarının işine katılmak, sendikanın gündemde olan sorunlarının ele alınacağı ortak seminerlar düzenlemek, sendika kuruculuğunun iyileştirilmesinde denetim alışverişi yapmak, sendika kurulu şubelerinin işbirliğini organize etmek.
3.   Kültür ve spor işleri alanında işbirliğini geliştirmek, ortak festivallar, yarışmalar, dayanışma geceleri, konserler, beden eğitimi – kitlesel tedbirler ve spor yarışmaları düzenlemek, karşılıklı biçimde bir birine manevi destek göstermek için gereken ortam yaratmak.
4.   Uluslararası sendika örgütleri, sendika merkezleri ve hareketleri ile işbirliğinin oluşturulması ve geliştirilmesi için çabaları birleştirmek, çalışanların merak ve ilgilerine ilişkin ortak kampanyalar düzenlemek, uluslararası sorularda kendi faaliyet ve pozisyonunu uygunlaştırmak, uluslararası sendika hareketinin güncel sorularına ilişkin danışmalar ve görüş alışverişi düzenlemek, uluslararası dayanışmanın güçlendirilmesinde ve sosyal gelişme ilgilerinde sendika faaliyetlerinin birleştirilmesinde, demokratik hak ve özgürlüğün korunmasında işbirliği yapmak.
5.   Ortak danışmaları, çalışanların hak ve menfaatlerinin savunması hakkında program uygulamak ve hazırlamak. Öğrenmek ve sonra bir birlerinin tecrübelerini kendi aktivitelerine uygulamak için Sendika temsilcilerini, Sendika faallarının, uzman ve eksperlerinin düzenli alışverişinde bulunmak.

Yapılan toplantılarla ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Türk Sağlık-Sen olarak Türk dünyasında faaliyet gösteren sağlık hizmet kolundaki sendikalarla ortak faaliyetler yürütmeyi amaçladıklarını belirterek “ Türk Sağlık-Sen olarak yurt dışına yapacağımız en önemli açılımımız Türk dünyasında aynı hizmet kolunda faaliyet gösteren sendikalarımızla birlikte hareket etmek ve hepsi ile sıkı ilişkiler kurmaktır. Bunun bir ileri safhası olan Türk Dünyası Sağlık Sendikaları Birliği oluşmasını gönülden arzu ediyoruz. Bu açılımı ilk adımını da Ankara’da düzenlediğimiz bu toplantılarla atmış bulunmaktayız. Türk dünyasında faaliyet gösteren sendikaların birbirlerini tanımasının ve bilgilendirmesinin gerçekleştirdiği bu toplantılarda emeği geçen herkesi çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuk Sendika Genel Başkanları da yapılan toplantılardan ve ziyaretlerden çok memnun kaldıklarını belirterek kendi ülkelerde en kısa sürede işbirliği toplantılarının yapılmasını sağlayacaklarını ifade ettiler.


Çevrimdışı Aygucı_Beg

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Arkadaşlar haber eski ama bunu duyduğumda sizlerle paylaşmak istedim.Turan sadece kıtaların haricinde yüreklerin birleşmesi değil mi?

Çevrimdışı Aygucı_Beg

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Bu da Eğirimcilerin birliği;

Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği'nin 1 hafta sürecek toplantısı 16 Haziran 2010 tarihinde Alanya’da başladı. Toplantıya; Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Kosova eğitim sendikaları başkan ve yönetim kurulu heyeti katıldı.
 
Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan, Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir’in de hazır bulunduğu toplantıya, Antalya 1 No’lu Şube Başkanı Bünyamin Seçme, Antalya 2 No’lu şube Başkanı Fethi Kurt, Burdur Şube Başkanı Orhan Akın, Isparta Şube Başkanı Ali Balaban ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bu heyeti Türkiye’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, birlik ve beraberliğimizin, dil birliğimizin önemine değindi. Koncuk, “biz eğitimcilere bu konuda büyük görevler düşmektedir. Bu birliğimizi önümüzdeki yıllarda daha da genişletmek istiyoruz. Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini de bu heyetin içerisinde görmeyi arzu etmekteyiz” dedi.
 
 Kırgızistan’da yaşanan üzücü olayları da değerlendiren Koncuk, “aynı kökten gelen iki kardeş ülke olarak,  Kırgızistan’da Kırgız ve Özbek kardeşlerimiz arasında yaşanan olaylar bizleri gerçekten üzmektedir. Kardeşlerin birbirini öldürmesini kabul etmek mümkün değildir. Bu konuda eğitimciler olarak kardeş olduğumuzu anlatarak, bu üzücü olaylara meydan verilmemesi için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. İki ülke insanının aynı soydan, aynı kandan olduğunu anlatacak olan biz eğitimcileriz. Türk dilinin daha geniş bir coğrafyada kullanılması birbirimizi anlamıza ve tanımamıza vesile olacaktır. Bizler bu gücümüzün farkında olalım; gücümüzü eğitimde, teknolojide ve dünya barışında kullanalım” diye konuştu.  
 










Çevrimdışı Alptigin

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 19
Turana bu şekilde de olsa yaklaşmak, Türk dünyasındaki diğer kardeşlerimizle maddi manevi bir bağ kurmak güzel, bu bağı ilerletmek daha da güzel bir şey. Acaba bugün bu birleşmelerde ki çalışmalar nasıl gidiyor, bilgisi olan varmı?

Çevrimdışı Aygucı_Beg

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Andam Köptü Körgen,

Türk Sağlık Sen Şırnak İl temsilciliğini yapıyorum.Bundan dolayıda gelişmelerden bizzat haberdarım.Türk Sağlık Sen alanında ki en son toplantı geçtiğimiz Şubat ayında Ankara'da yapıldı.Toplantı öncesinde Türk Sağlık Sen'in genel kurulu vardı.Genel Kurulda yapılan konuşmalarda ağırlıklı olarak Hocalı Soykırımı işlendi.Hocalı ile sinevizyon gösterimi yapıldı.

Genel kurul sonrasında ise Türkiye Kamu Sen binasında "Doğu Türkistan'da  post modern soykırım;Radyasyon" başlıklı bir çalıştay yapıldı.Toplantı gelecek 50 yıla projeksiyonlar yapıldı.Ancak bu toplantı ve çalıştay sonuç bildirgesi ulusal medya'da hiç bir şekilde yer almadı.Sadece sendika genel merkezimizin sitesinde duyuruldu.

Eğitim kolunda ki toplantı bu sene temmuz ayında yapılacak diye biliyorum.Gelişmeleri bu başlık altından duyurmaya devam edeceğim.

İlginize teşekürler.

Çevrimdışı Alptigin

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 19
Andam, verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bu tür şeylerin ulusal basında ses getirmemesi doğal, Çünkü Türk ve Türklüğe ait ne varsa insanların zoruna gidiyor maalesef. Bir tek yurdum için değil bütün dünyada böyle.

"dünyalara değişmem şu öksüz Türklüğümü"

Çevrimdışı Cebe Noyan

  • Her Şey Türk İçin, Türk'e Göre!
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 319
  • Türk Irkı Sağ Olsun!
Gerçekten çok önemli bir adım atılmış, emeği geçenleri kutluyorum.

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yapamadığını, Türk Kamu Sen yaptı. Helal olsun!
Ümmetinizin bittiği yerde, Türk'ün Kudreti başlar.


"Niye kaçıyoruz? Çok diye niye korkuyoruz? Azız diye niye kendimizi hor görelim? 'Hücum edelim' dedim. Hücum ettik...Savaştık. Bizdeni iki ucu,
yarısı kadar fazla idi. Tanrı lûtfettiği için, çok diye korkmadık, savaştık. Tarduş şadına kadar kovalayıp dağıttık."
(Bilge Tonyukuk - 2. Taş, Batı Yüzü - 3-4-5-6)