Yüce Türk Milletinin Yiğit evlatları; Türkçüler ve damarındaki kanın bilincinde olan Türk evlatları, Ülkemizin içine düşürüldüğü çetrefil durum ortadadır, Siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının durumu malumdur. Türk bu çetrefil durum içinde kurtuluş yolu aramaktadır, kurtuluşta hiç şüphesiz damarlarımızda dolaşan Asil Türk kanında gizlidir..
İşte bu asil kanın bilinci ile, Başbuğumuz Atatürk, Yolbaşçımız Nihal Atsız, diyen bilinçli Türkçüler tarafından GÖKBÖRÜ TURANCI DÜŞÜNCE ve EĞİTİM DERNEĞİ kurulmuştur, merkezi Ankara’da ilk şubesi İstanbulda olan Gökbörü Derneği Türkiye’de ki tek resmi Türkçü dernektir. Gökbörü Türkçüler Derneği Türk Milletinden aldığı güç ile, Türkçü duruşun resmi tek adresidir, Türkiye Cumhuriyetinin çekirdeği olan Türkçü fikriyatın emanetçisi, Cumhuriyetin Asli kurucu unsuru olan Türklüğün temsilcisidir..
Gökbörü Türkçüler Derneği, Siyaset yapmaz, Türklüğe ihanet eden siyasi partileri uyarır ve günü geldiği vakit hakettikleri cezayı verir..
Gökbörü Türkçüler Derneği, sivil toplum kuruluşları veya kişiler ile uğraşmaz, Türk devletine ihanet edenleri tespit eder günü geldiği vakit hak ettikleri cezayı verir.
Gökbörü Türkçüler Derneği; Türkçülük Meşalesinin Taşıyıcısı ve Türkçülük İdealinin günümüzdeki tek resmi kuruluşudur...
Türkçüyüm diyen ve damarlarında taşıdıkları soylu kanın bilincinde olan Asil Türk evlatlarına çağrımız şudur ki;
Münferit veya çeşitli grupların adı altında,
Sanal ve sosyal ortamlar’da Türkçü, Atatürkçü, Atsızcı vs propagandalar yapmak yerine hali hazırda var olan GÖKBÖRÜ TURANCI DÜŞÜNCE ve EĞİTİM DERNEĞİ çatısı altında faaliyet göstermenin, teşkilat kimliği ve bilinci ile hareket etmenin Türkçü Fikriyat ve Milli Duruş için daha hayırlı olacağı inancındayız.. GÖKBÖRÜ TURANCI DÜŞÜNCE ve EĞİTİM DERNEĞİ olarak bizim gibi düşünen asil Türk evlatlarını, saflarımıza bekliyoruz...
Ulu Tanrı Asil Türk Milletini Korusun
Sedat HAMZA
GÖKBÖRÜ TURANCI DÜŞÜNCE ve EĞİTİM DERNEĞİ
ANKARA İL (KURUCU) BAŞKANI