Gönderen Konu: Türkçülük-Turancılık tam olarak nedir ve bu konuda hangi kitapları önerirsiniz?  (Okunma sayısı 3497 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hakansld

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Merabalar, benim annem safkan bir Türktür ve babam bir Çerkesdir. benim sormak istediğm şey tam olarak şu; Türkçülük-Turancılık tam olarak nedir ve bu konuda hangi kitapları önerirsiniz?

Çevrimdışı Kurtkaya

  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 412
Merabalar, benim annem safkan bir Türktür ve babam bir Çerkesdir. benim sormak istediğm şey tam olarak şu; Türkçülük-Turancılık tam olarak nedir ve bu konuda hangi kitapları önerirsiniz?

Bu otağ Türkçü bir yerdir ve Türk olmayanlar barınamaz.
Tabii kırmalar(melez) da....
Haydi başka kapıya...

ATILDIN!

Tanrı Yüce Türk'ünü Korusun!

Çevrimdışı İmam Şamil

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
Merhaba Benim  Babam Özbek kоkenli bir türktür kendim usaklıyım  annem cerkesdir kafkas kokenli.  Bugune kadar annemin akrabalarından hepsi Türkiyeye  canlari pahasina sahip cikmistir. Ayrıca annemin amacasının ogluda PKK ile catısma da sehit dusmus bir Yarbaydır. Bugune kadarda cerkes evlerindende  bir suru  cenaze cikmistir.Kafkas kokenlilerin anadolu savunmasinda  cok emeklerininde gectigi bilinen bir gercektir.Ayrica cerkeslerinde bir vatani var oda Kafkasya cerkesler cok uzun sureler  rus emperyalistlere karsi savasmis   tam 101 yil ( 1763-1864 ) biz ise osmanli olarakta zamaninda onlara kendi icimizde ki yolsuzluk ve balkanlarda ki isyanlar vs. den dolayi onlara gerekli yardimi yapamamisiz yada yapamamisiz ve  rus istilacilara karsi  onlari savaslarinda yanliz birakmak durumunda kalmisiz zaten bunun uzerine savasicak nufusunu buyuk oranda kaybeden cerkesler  o devrin padisahi abdulmecit tarafindan anadolu topraklarina gelmeleri bizzat istenmistir.Cerkes ethem ile ilgili ise Ataturk tarafindan bizzat kahraman ilan edilmis daha  duzunli ordu kurulmamisken yunanin ilerleyisini durdurmus biridir.Daha sonra TBMM kurulduktan sonra  kurtulus savasi bittikten sonra dusman vatan topraklarindan temizlendikten sonra  abilerinin de hatasi olarak ethemden birliklerini dagitip duzunli orduya katilmasi istenmis  o ise ordusunu dagitmak  istememis  ismet inonun onculugunde ki istiklal mahkemsinde suclu bulunmustur.Ethem bey ise tek kursun dahil bizlere  sıkmadan
hasta oldugundan dolayi yunanistan uzerinden almanyaya gitmis ve tedavi olduktan sonra urdunde vefaat etmistir.Neden turkiyeye donmedigine cevap ise ismet inonu tarifindan haksiz yere yargilanmak istenmistir.
 
Daha sonra Ismet inonunun onculugunde ki TBMM tarafindan hain ilan edilmis hain ethem denmis bir de cerkesleri atifen
hain Cerkes olarak iftira edilmis kendisi politikaci degil asker kokenli  oldugundan dolayi politik entrikaya kurban gitmistir.
Cerkes ethemle beraber Demirci mehmet,  Yörük Ali Efe gibi isimlerde hain gosterılmiştir.Şimdi ise  o zaman yörük ali efe de  aynı ethem gibi hain ilan edildi de  neden yörük türkmenlerine hain ithaf etmiyorsunuz o zman amacınız ne insanların arasına fitne tohumumu sokmak PKKlılara hizmet etmektesiniz farkıdamısınız ? Belkide ulkucu kiligina girmis PKK lisiniz yalan mi madem ki gercekten vatan sevgisi var. Gercek hainlere bu taslamanizi yapin  ve madem co erkeksiniz emperyalist rusya kirim tatar kardeslerimizi isgal etti Dogu turkistanda da cinlilerin yaptigi zulum malum onlara ve pkk yandaslarina propaganda yapsaniza  ona hain  buna hain diyerek gercek hainleri gormezden mi geliyorsunuz.

 Cerkesleri Baba tarafim ozbeklerle  kiyasladigimizda biraz daha bagnaz eskide kalmis geleneklerinin oldugunu (yeni gelinin kapida durmasi gibi)  sadece soyleyebilirim.Onun disinda hic bir fark dahil gormedim.Amaciniz acaba nedir kürtler yetmedi bir cerkeslerimi pis amaclariniza dahil etmeyi istiyorsunuz.Bu sekil propaganda yaprak insanlara iftira atmanizi tek seyle acikliyabilirmki  ya sizde pkkklisiniz yada vatan haini yoksa normal zekada  ALLAH korkusu olan bir insanin yapacagi  iftiralar degildir bu yaptilariniz. Buradan gerek cerkeslere gerkse  Turk kardeslerime  3-5 irkci ne oldugu belirsiz kandil yandaslarina ortaligi bos birakmayin oyuna gelmeyin .