Gönderen Konu: Türkiye'ye daha çok sol lazım  (Okunma sayısı 3131 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Türkiye'ye daha çok sol lazım
« : 06 Nisan 2012 »
Türkiye'ye daha çok sol lazım

06/04/2012 2:00

Eski CIA'ci Graham Fuller, Türkiye'nin kesinlikle daha fazla İslami olmaması gerektiğini belirterek "Türkiye'nin daha çok sola ihtiyacı var" dedi.
Türkiye'ye daha çok sol lazım
   
   
   

ABD’nin bir dönem CIA Başkan Yardımcılığı’nı yürüten, Türkiye’de ise 1980 sonrası CIA İstasyon Şefi olarak görev yapan Graham Fuller, yine Türkiye üzerine çok tartışılacak analizler yaptı. Halen Kanada’da Vancouver’da Simon Fraser Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Fuller, Kuzey Irak’ta kurulacak muhtemel bir bağımsız Kürt devletinin Türkiye’ye entegre olacağını söyledi. Fuller, “Bu entegrasyonun başkenti ise Diyarbakır olur” dedi. Türkiye sol hareketinin bir dönem hedefinde yer alan ve sol ideolojiye karşı sert tutumuyla bilinen Fuller, bu konuda da ilginç bir tespit yaptı: “Türkiye’nin kesinlikle daha İslami olmasını önermiyorum. Benim kişisel hissiyatım Türkiye’de daha çok sol hareket görmek isterdim. Çünkü bence en büyük ihtiyaç bu.” İşte Türkiye için hep ilginç bir kişilik olan Fuller’in Kürt hareketinden sola, İslami hareketlerden AK Parti’ye son dönemdeki gelişmelere dair değerlendirmeleri:

Kürtler ayrılmak istemez
* Ben Türkiye’deki Kürtlerin Türkiye’den ayrılmak istediklerini düşünmüyorum. Türkiye’deki hayat çok iyi. Türkiye, şimdi dünyada yükselen en önemli ülkelerden biri. Kürtler neden bundan ayrılıp mesela Irak’a ya da Suriye’ye katılmak istesinler ki. Ekonomik kalkınma, Kürt kimliğinin tanınması, Kürt kültürünün ifadesi ve bir ölçüde bölge politikalarını belirleme kabiliyeti soruna çözümü sağlayacaktır. Detayların elbette çalışılması lazım.

* Kuzey Irak’taki Kürtlerin durumu ise farklı. Elbette şu anda Bağdat hükümetine güvenmiyorlar. Ancak Kürtler bir bağımsızlık ilan ettiklerinde onları hangi ülke tanıyacak? O zaman bu türden bir hükümet (Kuzey Irak Kürt Yönetimi), Türkiye’ye katılmak isteyecektir. Bu durumda Türkiye çok çekici bir hale geliyor. Kürdistan’ın Türkiye ile işbirliğine hem politik hem ekonomik açıdan ihtiyacı var. Türkiye ve bölgenin entegre olmuş halinde ise Diyarbakır başkent olur.

* Ben bütün hayatımı, dünya genelindeki Müslüman dünyasında Müslüman hareketlerini çalışmaya harcadım. Türkiye, Müslüman Kardeşler ve Arap dünyasından bahsettiğimde de bunu geniş bir perspektifte görüyorum. Türkiye’nin bu alandaki başarısından bahsettiğimde ise Türkiye’nin kesinlikle daha İslami olmasını, Türkiye’de daha çok İslamcı parti olmasını, İslam’ı politikaya daha çok katmasını önermiyorum. Müslüman ve İslami hareketler tüm İslam dünyasında çok güçlü. Toplumlara ciddi problemler oluşturuyorlar. Türkiye bu hareketleri politik sisteme entegre ederek bu sorunu başarıyla çözdü. Yeni seçimler gelir, nihayetinde AK Parti kaybeder, sonra tekrar normal bir parti çıkar. Bu en önemli başarı. Benim kişisel hissiyatım ise Türkiye’de daha çok sol hareket görmek isterdim. Çünkü bence en büyük ihtiyaç bu.

* Gülen Cemaati ve AK Parti arasında bazı farklılıklar doğması şaşırtıcı değil. Ben Gülen Cemaati ve AK Parti’nin kendi içlerinde de tek ses olduğundan şüpheliyim. Türkiye’nin çok hızlı değiştiği, askeri etkinin dramatik bir şekilde zayıfladığı bir zamanda karışık iç problemlerle karşılaşılınca elbette birçok yeni açılım ortaya çıkıyor.

AK Parti ABD’ye karşı açıksözlü
* Şimdi AK Parti ve cemaatin üyeleri arasında başka alanlarda da anlaşmazlıklar göreceğimizi tahmin ediyorum. Kürt sorununun taktik olarak ele alınma şeklinden yargı açılımlarına, polis meselesine kadar. Ancak Gülen hareketi bir politik partiye dönüşmediği sürece bu görüşler bireylerden gelecek. Hükümet içindeki cemaat üyelerinden. Cemaatin kendisinden değil.

* AK Parti, bazı politik konularda Washington ile anlaşmazlıkları ifade etmede daha cesur ve açıksözlü oldu. Türkiye bu açıdan bağımsız bir çizgide hareket etme eğiliminde. Ben de Türkiye’nin çıkarları açısından bunu sonuna kadar destekliyorum. Ama Gülen hareketi bu konuda çok daha dikkatli. Washington’ı harekete karşı düşman etmek istemiyorlar. Batı karşıtı görünmek istemiyorlar. Zaten Batı karşıtı da değiller ama öyle görünmek dahi istemiyorlar. Ayrıca İsrail karşıtı görünmekten de kaçınıyorlar. Fethullah Gülen de Mavi Marmara Olayı’nı eleştirmişti. Ben bu konuda onunla aynı fikirde değilim ama açıklaması o yöndeydi.

* İster AK Parti olsun, ister CHP, ister Gülen hareketi, devletin tek bir grup tarafından kontrol edilmesi arzulanan bir durum olmaz elbette. Birçok farklı sesi temsil eden bir denge olmalı. Cemaat üyeleri de niye hükümetin parçası olmasın ki! Niye ordu, istihbarat, polis, ekonomi, neyse buralarda hükümetin kollarının bir parçası olmasın? Ben bunda bir problem görmüyorum. Onların da fikri var. AK Parti’nin de fikri var. CHP’nin de fikri var. MHP’nin de fikri var. Bunların hepsi hükümet içinde bir etki arayışında olacaktır.

* Ben Gülen hareketi ve Müslüman Kardeşler arasında bir benzerlik olduğunu düşünmüyorum. Gülen hareketi, Sufi geleneğine uzanan Bediüzzaman’dan geliyor. Müslüman Kardeşler ise başlangıçta biraz radikal olan çok daha politik bir gelenekten geliyor. Gülen hareketi toplumu değiştirmekle ilgileniyor. Müslüman Kardeşler ise yasal düzeni değiştirmekle ilgileniyor.

* AK Parti elbette öncesinde daha İslami bir gelenekten çıkıyor. Refah, Milli Görüş... Sanırım bu önceki hareketler de Müslüman Kardeşler’e daha çok benziyor. AK Parti’nin kendisi de yeni bir liderlikle dikkate değer şekilde evrildi. Ve popüler bir parti haline gelebilmek için halka yaklaşma ve spektrumunu genişletmede yeni bir formül buldu. İyi haber, Müslüman Kardeşler İslami düşünceyi politik sisteme olumlu sonuçlarla entegre eden Müslüman bir ülke olma konusunda Türkiye’yi son derece başarılı bir vaka olarak görüyor. Sadece dini alanda değil, ekonomik olarak ve diğer reform alanlarında da. Bu açıdan AK Parti gerçekten Müslüman Kardeşler ile ilişkili olmasa da, Müslüman Kardeşler, AK Parti hareketindeki birçok şeyi kendisi için başarması gereken unsurlar olarak görüyor.

Tüm gruplar sİsteme entegre oluyor
ABD dahil dünyadaki birçok ülkenin geleceği konusunda iyimser değilken ben Türkiye’nin geleceği için çok iyimserim. Gülen hareketi, Kürt hareketi... Türkiye’deki tüm hareketlerin sistemle entegrasyonu, Türkiye’nin gelecekteki istikrarı için esastır. İyimser olmamın sebebi de, bu entegrasyonun her geçen gün daha fazla gerçekleştiğini görmem. Bugün Türkiye’nin hiçbir yerinde geçmişe ve diğer ülkelere kıyasla radikal hareketlere rastlamıyorum.

Graham Fuller kimdir?
Graham E. Fuller ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) eski Türkiye ve Ortadoğu İstasyon Şefi olarak görev yaptı. Almanya, Türkiye, Lübnan, Suudi Arabistan, Yemen, Afganistan gibi ülkelerde çalıştı. CIA’de Ulusal İstihbarat Konseyi Başkan Yardımcılığı’ndan emekli oldu. Fuller, ABD hükümetine, milli güvenlik konularıyla ilgili strateji üreten Rand Corporation adlı düşünce kuruluşunda danışman olarak çalıştı.
Balkanlar’dan Batı Çin’e Türkiye’nin Yeni Jeopolitik Konumu, Yeni Türkiye Cumhuriyeti, İslamsız Dünya, Siyasal İslam’ın Geleceği adlı kitapları Türkçeye çevrilen Fuller’in Henri Barkey ile ortak “Türkiye’nin Kürt Sorunu” adlı bir çalışması da var. Fuller, Kürt sorunu konusunda “Önce terör bitsin, sonra reformlara girilir” yaklaşımını hatalı bulduğunu belirtiyordu. Kürt kökenlilere “insan muamelesi yapılması”, söz hakkı verilmesinin artık kaçınılmazlığına dikkat çekiyordu. Fuller Yeni Türkiye Cumhuriyeti adlı kitabında ise “Türkiye sadece kendisi için değil, çağdaş İslam dünyası için de çok önemli olan iki dinamik İslami hareket üretmiştir; bunlardan ilki siyasi alanda AK Parti, öteki ise çok daha büyük bir toplumsal hareket olarak Gülen hareketidir” diyor.

ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Türkiye'ye daha çok sol lazım
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2012 »
 Türkiyeye daha cok sol lazimmis ! Adamlar isi biliyor . Baktilarki etnik kiskirtma tutmadi Alevi Sunni ayagindan mezhep kavgasida yemedi . Sag sol catismasinin velinimetini bildikleri icin , önce solcu gazetecileri tahliye edip ,ABD konsoloslugunda resepsiyon düzenliyerek ilk isareti verdiler. Düsündüler tasindilar ,en iyisi Kenan Evren gebermeden önce ,mahkeme yapip , eski düsmanlari bir araya getirip 12 eylül öncesine dönüsün fitilini atesliyelim . Öylede oldu ! Yani Evren üzerinden sag sol catismasi cikarmak . Bana göre bu plan tutar . Tutacaginin ilk isaretini dün ,Bahceli verdi . Ülkücülere saldirmaktan vaz gecin filan dedi . Simdi sira kizillarda! Bahceliyi konusturan güc ne ise kizillari konusturan gücde ayni . Takip edenler bilir,son zamanlarda sol kesimin sesi fazla cikmaya basladi. Sözde 12 eylülü yargilayan mahkemede acilan pankartlara bakildiginda, nasil bir provokasyonun ayak seslerine alet olundugunu görmek zor olmaz . Sonrasi kolay efendim . Bir ülkücülerden ,bir komunistlerden derken 12 üylül öncesindeki atmosfer yeniden yaratilir . Ülkücüleri AKP ve cemaat destekler, komunistleride CHP ile pkk destekler . Millet birbirine girdikten sonra arkasi corap sökügü gibi gelir . Kurtarilmis mahalleleri ,kurtarilmis sehirler,kurtarilmis üniversiteleri ,kurtarilmis sendikalar izler . Kim ne kadar neyi kurtarabilirse . Maksat Türkiyenin dogusunu Türklerden, kurtarmak degilmi ? Bu tezgaha engel olmanin iki yolu var . Ilki yüksek yargi davaya müdahale eder ,mantikli bir gerekceyle davayi iptal eder . Ikincisi Kenan evrenle Tahsin Sahinkayanin imha edilerek kapatilmasi . Aksi taktirde tehlikenin ayak seslerini duyar gibiyim. Ulan serefsizler on senedir iktidardasiniz ,12 eylülü yargilamak yenimi akliniza geldi diye sorarlar adama . Saygilar
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2288
Ynt: Türkiye'ye daha çok sol lazım
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2012 »
Eski CIA İstasyon Şefi ve Ortadoğu Uzmanı(!) olan Graham Fuller'in, yıllar önce, "Siyasal İslam’ın Geleceği" adıyla Türkiye'de de yayımlanan bir kitabını okumuştum.
Sözünü ettiğim kitapta neredeyse ileriye dönük tarihi kronolojik sıralamalar bir kâhin kehanetiyle yapılmıştı. Yani bu şahıs kitabı yazdığı tarihten itibaren önümüzdeki on yılın; yıl yıl ve hatta bazen ay ay olacaklar şeyler için kronolojik sıralamalar yapmıştı.
Bu kitabı geçen yıl tekrardan okudum ve yazdıklarının ana hatlarıyla gerçekleştiğini, çok da hayret etmeden, gördüm.
AKP kendisine elletmek isteyen oynak ve isterik kadın gibi ABD projelerine dünden razıydı ve hakkını teslim etmek gerekirse Türk hükümetlerinin içerisinde işini en iyi yapan becerikli ihanet şebekesi olarak tarihe geçti.
Sanırım sorun AKP nin ABD çıkarları doğrultusunda işini iyi yapamamasından ziyade Türkiye gerçeklerinin AKP üzerinden yürütülen ihanet projelerini daha fazla kaldıramayacağı ve hiç hesapta olmayan sonuçlar doğuracağı görülmüş olmalı ki ABD yeni projeleri uygulamaya koyma ve bu yeni projelere uygun taşeronlar edinme ihtiyacı duymuş olsun.
Tabii kolon kanseri olan ve her an kızıl tamuyu boylaması beklenen Tayyib Erdoğan’sız bir AKP'nin düşünülmeyeceği / olamayacağı işin başka bir boyutu.
Deniz Baykal’a yapılan operasyonun CHP üzerinde hesap yapanların bir ön hazırlığı ve altyapı oluşturma çalışması olduğunu ta o gün görmüş ve sezmiştik. Bunları yazarak Türk kamuoyunu bilgilendirmeye çalışmıştık da bizim sözümüzü kimseler duymamış, duyanların bir kısmı da bizi komplo teoriciliği ve paranoyaklıkla suçlamıştı.
Bize bu görme becerisini veren; sahip olduğumuz milli his ve vicdana bağlı reflekslerimizdi. Bu reflekslerden yoksun kitlelere bizim sözlerimizin paranoyak sanrılar gibi gelmesi gayet doğaldır. Çünkü bu ruh ve mana işidir ve ruh ve mana sağırlarının bunları duyma ve görmesini beklemek beyhude bir ümittir.

AKP akıl ve hayal gücünün alamayacağı denli yolsuzluklara bulaşmış ve AKP nin yolsuzluk dosyaları arşivlere sığmaz noktaya varmıştır. Bu yolsuzluklar birilerince servis edilmeye başlandığında, kapağı çatlayan baraj gibi, bir anda AKP yi yerle bir edecektir.
Başta başbakan olmak üzere AKP kurmaylarının uçkur kasetleri de bu işin kadayıf üzerine bal-kaymağı gibi bir şey olsa gerek.

Yani Türk milleti belki AKP belasından kurtulacak ama kürtçülüğün hâkim zihniyet olduğu CHP eliyle daha şedit belalara muhatap edilecektir.

Ne diyelim Tanrı Türk’üne sahip göndersin!

TTK
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türkiye'ye daha çok sol lazım
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2012 »


Fuller'in, 2000 yılında Türkiye hakkında yaptığı “şaşırtıcı” bir yorum:(!)

“Türkiye, yakın bir gelecekte iki partili bir temsil sistemine gebe… kökleri geçmişe dayanan ekonomik kriz, iktidardaki koalisyon (Bülent Ecevit liderliğindeki 57. hükümet’ten söz ediyor) partilerinde büyük deprem yaratacak. fazilet partisi’nden kopan bir grup ılımlı islamcı, geniş tabanlı bir siyasi oluşuma gidecek. bazı etkin siyasetçiler, partilerinden istifa ederek bu yeni oluşuma katılacak. Yeni oluşum kar topu gibi büyüyüp gelişecek. Türkiye’de yakın gelecekte ılımlı islamcılar iktidara gelecek. ilımlı islamcıların yanında islami söylemlere ters düşmeyen ılımlı sol bir parti de meclis’e sokulacak”

İki yıl içinde bu kehanet gerçekleştiğine göre;

Yani Türk milleti belki AKP belasından kurtulacak ama kürtçülüğün hâkim zihniyet olduğu CHP eliyle daha şedit belalara muhatap edilecektir.
Ne diyelim Tanrı Türk’üne sahip göndersin!
TTK

Haklısınız Başkanım, bu yaz çok sıcak geçecek.


TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türkiye'ye daha çok sol lazım
« Yanıtla #4 : 08 Nisan 2012 »
FULLER...........YANINA KALMAYACAK HİÇ BİRİ....!



 :asker: :evil: :asker: :evil: :asker:

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.