Gönderen Konu: TÜRK'LERİN YETİŞTİRDİĞİ BÜYÜK BİLİM VE SANAT ADAMLARI  (Okunma sayısı 16130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2149
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!

Çok güzel bilgiler; paylaşım için sağolun andalar.

Yalnız İbn Sînâ Türk değildir.



Sayın Kandaşım bu bilginizde yanılıyorsunuz.
Türklüğe karşı uygulanan kültür emperyalizminin en belirgin taktiklerinden bir tanesi de, Türk Milletinin yetiştirdiği büyük kişilerin başka milletlere ait olduğu şeklindeki propagandasıdır.
Bunun amacı ise açık: Türk sadece savaşan, öldüren, katleden bir ölüm makinesidir. Türklerden ilim, fikir ve sanat adamı çıkmaz anlayışını yerleştirmek içindir.
Batı bunu asırlardır çok sistematik bir biçimde yapmış ve yapmaya da devam ediyor.
Bu tür kara propaganda ve dezanformasyonların etkisinde kalmamalıyız.
Türklerin kurduğu o muhteşem imparatorlukların sadece silah gücüne dayalı olarak gerçekleştirdiğini söylemek, elbetteki son derece sakat bir mantıktır. Zira bir devlet ilimiyle, sanatıyla, edebiyatıyla, ekonomisiyle, felsefesiyle ve benzeri daha bir çok önemli temeller üzerine boy verebilir. Aksi halde sırf askeri güce dayalı devletlerin ömrü çok kısa sürmüştür. Bunun pek çok misali vardır.
Türk'ü ebed müddet devletli kılan yegane espri; askeri gücün ilimle, sanatla, düşünceyle, edebiyatla, ekonomiyle, sosyal hayatın sağlıklı bir şekilde işlemesi için başta adalet olmak üzere daha bir çok alanlarda sahip olunan üstünlüklerin varlığıyla mümkün olmuştur.
Özetle İbni Sina'nın Türk olmadığı savı emperyalist batının adi bir yalanı ve kara propagandalarından birisidir.
İbni Sina gibi eşsiz bir bilim adamının, ki Hipokrat İbni Sinanın eline su bile dökemez, Türk Milletine ait olmadığının ileri sürülmesi batının her zaman açık ve gizli olarak, her alanda, devam ettirdiği Türk düşmanlığının tabii sonucudur.
Bir kez daha tekarar ediyorum:
Tarih ve medeniyet Türklerle başlar....

Esenlikler dilerim...

Ne Mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana...

Saygılarımla.

Çağrıbey

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Sayın Çağrıbey kandaşım, İbn Sînâ'nın babası Buhara'da Sâmânlıların sarayında çalışan bir Fars göçmeni ya da yerli bir Sogdlu idi, Türk değil. Lütfen bilgilerinizi gözden geçiriniz ;)


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!