Gönderen Konu: Vahim Gelişmeler: Kıbrıs Elimizden Kaydırılıyor  (Okunma sayısı 8996 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SelmaUlusal

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 70
  • "Ben Bir Türk'üm, Dinim, Cinsim Uludur!!!!!...."
Papadapulas denen kişinin amacı, isteği baştan beri belli ama bu işbirlikçiler ise en büyük gaflet ve ihanet içerisindeler, Tanrı bize bu gafletten uyandırsın ve bizi bu hainlerden kurtarsın....Tabi önce Türk'ün titreyip kendine gelmesi gerek... esenlikler
Israrla Girmeyin Soy Sop Faslına İtse İt, Kurtsa Kurt Nasılsa Döner Aslına; Çünkü İt Eniği İt, Kurt Balası Kurt Olur!!!!!

Bellidir yol, bellidir yön
Bellidir sağ sol, arka ön
"Ey Türk  titre kendine dön"
Denildiği gün vaktidir....

Çevrimdışı CaviTürk

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
Devletin başında Arap Kürt Partisi olduğu sürece değil Kıbrıs Musul'da Kerkük'de elimizden gider.Artık Türk Milletinin bu kabus'dan uyanma vakti geldi'de geçiyor.Bu kabus hemen bitmeli yoksa bu kabus bittik'den sonra uyanıldımı bir bakmışız Kıbrıs,Musul,Kerkük elimizden gitmiş.Türk Milleti daha fazla uyutulmadan ilkilmeli ve kendine gelmeli.
                                                     

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Vahim Gelişmeler: Kıbrıs Elimizden Kaydırılıyor
« Yanıtla #12 : 01 Haziran 2008 »
Musul ve Kerkük elimizde değil ki elimizden gitsin.

Çevrimdışı CaviTürk

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
Ynt: Vahim Gelişmeler: Kıbrıs Elimizden Kaydırılıyor
« Yanıtla #13 : 01 Haziran 2008 »
İlteriş9 abi doğru söylüyorsun Musul ve Kerkük elimizde değilki elimizden gitsin.Kıbrıs'da yavaş yavaş gidiyor elimizden.Bizler Türk Milleti olarak Kıbrısın elimizden kaydırılışını göz göre göre izliyoruz.

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Vahim Gelişmeler: Kıbrıs Elimizden Kaydırılıyor
« Yanıtla #14 : 03 Haziran 2008 »
Biz millet olarak ülkenin tamamının elimizden kaydırılışını göz göre göre izliyoruz.

ilteris7

  • Ziyaretçi
Ynt: Vahim Gelişmeler: Kıbrıs Elimizden Kaydırılıyor
« Yanıtla #15 : 03 Haziran 2008 »
Rum kesiminde dev anket yapıldı. Rumlar'a Türkler'le ilgili sorular soruldu. İşte cevaplar...

Kıbrıs Rum kesiminde yapılan bir anket, Kıbrıslı Rumların çoğunluğunun KKTC'deki eski taşınmaz mallarına geri dönmek yerine tazminat almaya olumlu baktığını gösterdi. Politis gazetesi, “Noverna Consulting and Resarch” şirketi tarafından 18-30 Nisan tarihleri arasında 500 kişinin katılımıyla yapılan anketin sonuçlarını yayımladı.       

Ankete katılanların yüzde 46'sı Kıbrıs sorununun çözümü durumunda eski taşınmaz malına geri dönmek yerine tazminat almaya “Evet” derken, yüzde 39 da “Hayır” diyor. Yüzde 15'lik bir kesim görüş belirtmedi.

Eski malına dönmek yerine tazminat almayı tercih edenlerin oranı Rum göçmenler arasında daha yüksek. Rum göçmenlerin yüzde 53'ü tazminata olumlu, yüzde 38'i olumsuz bakıyor. Rum göçmenlerin yüzde 29'u Kıbrıs Türk idaresi altında yaşamayı kabul ederken, yüzde 63'ü bunu kabul etmiyor.

RUMLARI “ENDİŞELENDİREN” KONULAR

Ankette, “Kıbrıs sorununun çözümü durumunda sizi endişelendiren bir durum var mı?” sorusuna, katılımcıların yüzde 47'si “Evet”, yüzde 44'ü “Hayır” yanıtını verdi. 

Rumlar için “başlıca endişe verici konular”; yüzde 9 ile Türkiye kökenli KKTC vatandaşları, yine yüzde 9 ile “Kıbrıslı Türklerle yaşamak”, yüzde 8 ile “Türkiye'nin garantörlük ve müdahale hakkı”, yüzde 6 ile “ekonomi ve toplum”, yüzde 5 ile “güvenlik” ve yüzde 5 ile “Türk askerinin adada kalması” olarak sıralandı.

Ankette, “Gelecekte Türkiye'nin Güney Kıbrıs'a askeri müdahalede bulunma ihtimaline inanıp inanmadıkları” da soruldu. Yüzde 71 gibi bir çoğunluk Türkiye'nin böyle bir girişimde bulunacağına “inanmadığını” söylerken, yüzde 21'i “inandığını” belirtiyor.

KKTC'Yİ ZİYARET EDEN RUMLARIN ORANI YÜZDE 60

Kıbrıslı Rumların KKTC'yi ziyaret etmelerine ilişkin bilgilere de yer verilen ankette, 23 Nisan 2003'te sınır kapılarının açılmasının ardından KKTC'yi ziyaret eden Kıbrıslı Rumların oranının yüzde 60, KKTC'ye gelmeyenlerinkinin ise yüzde 40 olduğu belirlendi.

Ankete göre, KKTC'yi ziyaret edenlerin yüzde 46'sı yalnızca bir kez, yüzde 27'si iki kez, yüzde 19'u üç-dokuz kez ve yüzde 8'i on defadan fazla KKTC'ye geldiğini ifade etti.

İŞTE SORULAR VE YANITLAR

Ankette, “çözüm olması ve güvenliğin tam olarak sağlanması durumunda” aşağıdaki sorulara verilen “olumlu” yanıtların yıllara göre dağılımı da şöyle verildi:

1 - Ailenizin bir üyesinin Kıbrıslı Türk ile evlenmesini kabul eder misiniz?
- 2003 yılında yüzde 24, 2007 yılında yüzde 11 ve 2008 yılında yüzde 31.

2 - Kıbrıslı Türklerle aynı yerde çalışmayı kabul eder misiniz?
- 2003 yılında yüzde 82, 2007 yılında yüzde 63 ve 2008 yılında yüzde 85.

3 - Karma kent/köylerde yaşamayı kabul eder misiniz?
- 2003 yılında yüzde 74, 2007 yılında yüzde 63 ve 2008 yılında yüzde 83.

4 - Kuzey'de Kıbrıs Türk yönetimi altında yaşamayı kabul eder misiniz?
- 2003 yılında yüzde 13, 2007 yılında yüzde 5 ve 2008 yılında yüzde 21.

5 - Kıbrıslı Türk işverenle çalışır mısınız?
- 2003 yılında bu soru sorulmadı. 2007 yılında yüzde 28 ve 2008 yılında yüzde 47.

6 - Çocuğunuzun Kıbrıslı Türklerle aynı okula gitmesini kabul eder misiniz?
- 2003 yılında bu soru sorulmadı. 2007 yılında yüzde 54 ve 2008 yılında yüzde 88.

7 - Kıbrıslı Türklerle aynı eğlence mekanlarına gider misiniz?
- 2003 yılında yüzde 72, 2007 yılında yüzde 62 ve 2008 yılında yüzde 82.


 Ankette artan oranlara dikkat edin. Talat'ın ihanetini Rumlar'ın elini nasıl güçlendirdi. Adamlar Annan Planı'nda kendi karşı çıktıklarına şimdi fazlasıyla destek veriyorlar. Çünkü Rumlar adanın bu süreç sonrasında tek hakimi olacaklar.

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Vahim Gelişmeler: Kıbrıs Elimizden Kaydırılıyor
« Yanıtla #16 : 03 Haziran 2008 »
İnişli-çıkışlı yanıtlar. Demek ki tam karar verememişler.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: Vahim Gelişmeler: Kıbrıs Elimizden Kaydırılıyor
« Yanıtla #17 : 03 Haziran 2008 »
Umarım hedeflerine ulaşamazlar....Ordaki halk bile bizi istemiyor yarısı bölünmüş..

Sonumuz Hayırola ..

TTK.



 :turan:

ilteris7

  • Ziyaretçi
Ynt: Vahim Gelişmeler: Kıbrıs Elimizden Kaydırılıyor
« Yanıtla #18 : 03 Haziran 2008 »
Talat "Fırsat penceresi açıldı" demişti

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum seçimlerinin ardından, BM çerçevesinde görüşmelere hazır olduğunu açıklamış, kendisi gibi solcu olan Hristofyans'ın zaferini sevinçle karşılamıştı. Talat, Papadopulos’un gitmesinin Kıbrıs sorunun çözümü için bir fırsat penceresi açtığını belirterek, "BM çerçevesinde, iki kesimli iki toplumlu bir federasyon için görüşmelere hemen hazırım. Kıbrıs sorunun çözümü siyasi eşitliğe dayanmalıdır ve Türkiye’nin de garantörlüğü bulunmalıdır. Bu çerçevede daha önce de sürekli ilan ettiğim gibi hemen görüşmelere hazırım" demişti.

Talat ve Hristofyas'ın görüşmelerini,  "Yoldaşlar anlaştı" başlıklarıyla karşılanmıştı.

Hani Hristofyas farklıydı?
   

Hani Hristofyas farklıydı?
   
Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, “Kıbrıs'ta yeni ortaklık devletini kabul etmesinin söz konusu olmadığını” ifade ederek, “Tek egemenliği, bir vatandaşlığı, tek uluslararası temsiliyeti olan tek bir devlet olacak. Kuracağımız iki bölgeli, iki toplumlu federasyonun temeli budur” dedi.

Rum basın haberlerine göre, dün teknik komitelerdeki Rum üyelerin grup başkanlarıyla görüşen Hristofyas, komitelerdeki görüşmelerde görüş birliğine varılan güven yaratıcı önlemlerin çok yakında ilan edilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Kendisine yöneltilen suçlamalara rağmen “ilkeleri savunmaya” devam edeceğini ifade eden Hristofyas, “çetin müzakereler olacağını ve Türkiye'nin tezlerini değiştirmemesi durumunda çözüm olmayacağını” savundu.

"Türkiye'nin kabul edilemez tezleri" nitelemesini yaptı

“Türkiye kabul edilmez tezlerinden vazgeçmezse Kıbrıs sorununda çözüm olmayacak” diyen Hristofyas, “Devlet tek olacak, tek egemenliği, tek vatandaşlığı, bir uluslararası temsiliyeti olacak. Bizim taraf ortaklıktan söz ediyor. Annan planında öngörüldüğü gibi yeni ortaklıktan değil” ifadesini kullandı.

Hristofyas, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, 23 Mayıs ortak açıklamasının, Milli Güvenlik Kurulunun, Kıbrıs sorununun iki devlet temelinde çözülmesiyle ilgili 24 nisan tarihli açıklamasından unsurlar içerdiğini dair açıklamasının sorulması üzerine, “MGK açıklaması veya kararıyla örtüşme diye bir şey yoktur. Yeni ortaklıktan Annan planı söz eder. Biz ortaklıktan söz ediyoruz. Yeni ortaklık kelimesinin girmesini kabul etmeyiz” dedi.

“Nasıl bizim tarafta da şu veya bu şekilde yorumlanıyor ise Kıbrıs Türk ve Türk tarafında aynı şey oluyor. Kimileri (KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali) Talat'ı ateşe atmak istiyor. Türkiye Dışişleri Bakanı da söylediklerini, kendi siyasi maksatlarıyla söylüyor” iddiasında bulunan Hristofyas, birlik çağrısında bulundu ve Türk Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarının da “birliği hedef aldığını” savundu.

Rum lider, şöyle devam etti:
“Birbirimizle dövüşmekten vazgeçelim, çünkü Türkler bunu istismar etmeye çalışacaklar. Kıbrıs sorunu bitmiş değil. Kıbrıs sorunu açıktır, bir ara çetin müzakereler olacak. Diğer taraf da tezlerimizden kolayca döneceğimizi beklemesin. Türkiye kabul edilemez tezlerini değiştirmez ise Kıbrıs sorununda çözüm olmayacak. Tek egemenliği, bir vatandaşlığı, tek uluslararası temsiliyeti olan tek bir devlet olacak. Kuracağımız iki bölgeli iki toplumlu federasyonun temeli budur. Sorunun çeşitli yönleri birlikte incelenecek. Kıbrıs sorununun çok önemli yönleri üzerinde farklı tez ve görüşlere sahibiz. Daha yeni başladık. Soğukkanlılık, kendine hakim olma ve elbette ilkeleri savunmak gerekecek. Her kimden gelirse gelsin, suçlamalara aldırmadan, ilkeleri savunuyorum.”


 Rum'un ırkçısıda, solcusuda, komünistide kendi milli davaları, çıkarları sözkonusu olunca böylesine bir dayanışma sergiliyorlar. Takdir etmemek elde değil.

 Talat denen şahıs ise A.B vatandaşlığı için ülkesini satıyor. Buna karşı çıkanlara palikarya ağzıyla sövüyor. Bizim AKP'lilerde, Avrupa'ya yani gavurlara;  kendi yönettikleri Türkiye'de, Müslümanlara zulüm yapıldığını şikayet ediyorlar.

 Gözüken içler acısı, kara mizah hali bir vakadır.

 

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Vahim Gelişmeler: Kıbrıs Elimizden Kaydırılıyor
« Yanıtla #19 : 03 Haziran 2008 »
Tam "Z Vitamin"lik bir durum anda.