Sayin Ücoklu Börü Kam,
ben Türkcemi iyilestirmem lazim, beni anlamadiniz cünkü. Ben sizin bir yazinizi okudum ve cok güzeldi, hepsini okuyamadim, cünkü öyle birden roman okur gibi okunamaz, anlamam lazim, kelimeler bakiyorum ve buda zaman aliyor.
Ama o yazdiklariniz uzun zaman önce. Ben sizin yazdiginiz tarihi demiyorum, hani yazdiklarinizin icinde isimlerden bahsediyorsunuz, arastirmalar yaptilar diyorsunuz, ama o kisiler ne zaman yapmis arastirma, yada olaylar hangi tarihde olmus, yazmamissiniz. Bende arastiriyorum, cogunu buldum, ama okumam uzun sürecek.
Onun icin rica ettigim, yani gelecekteki yazilacak degerli bilgilerde, yani sizin uzun uzun anlattiginiz konu cok güzeldi, beni cok ilgilendirdi, böyle konularda, bir bilgi verirken tarih vermek, yani, sizin tarih degil, onu görüyorum, ama sizin yazinizin icinde olaylarin tarihi, mesela 1500 yilinda, yada irk arastirmasi 1700 yillarinda, 2. dünya savasindan sonra, o zaman biliyorum 1944 lerdeyiz diye. Ama hersey ikinci dünya savasinda olmadi, onun icin daha fazlar okuyabilmem icin, tarihlerinide verseniz, iyi olur. Cünkü aramizdaki bilgi uzakligini, yani Türkhunlar hakkindaki bilgi uzakligi, ucaklada ucsam kapatamiyacagim, yani ben kisa zamanda sizin bildiklerinizin 4/3 nü hafizama eklemek istiyorum.
Böyle zorluk cekiyorum. Ama sikayet etmiyorum, yani zorluklarinda üstesinden gelirim sorun yok. Size yetisemeyecegim korkusuda yok, ama kisa zamanda cok bilgi ögrenmek niyetindeyim, siz yardimci olursaniz tabii.
Esenler ve saygilar Sayin Ücoklu Börü Kam
Sizin yazinizin 2. bölümünü okudum. yani 2. bölümdeyim.