Gönderen Konu: Yeni Türk Tarih Tezi  (Okunma sayısı 3773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yazigkurt

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
Yeni Türk Tarih Tezi
« : 04 Şubat 2007 »
selam kardeslerim.
ben Yeni Türk Tarih Tezi altinda bir calismaya basladim.Acaba bana bu konuda yardim edecek veya elinde bilgisi olan kardeslerim varsa benle bu bilgileri paylasirmisiniz?

Tanrıkut1964

  • Ziyaretçi
Ynt: Yeni Türk Tarih Tezi
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2007 »
Tam olarak neler isteniyor..Bilgi verirseniz daha çok yardımcı olmaya çalışırız...

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Yeni Türk Tarih Tezi
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2007 »
 Tezi siz mi hazırladınız yoksa , var olan tez mi istiyorsunuz yoksa,yeni tez mi hazırlayalım diyorsunuz... Bu konuda bir kaç bilğide ben verebilirim?

 Yeni hazırlıyorsanız şu varki bu sadece Atsız Atanında savunduğu, Türk Tarih tezini geliştirmek amaçlı olur,yeni olmaz sanırım.Bu konudada biz ne dersek diyelim bir şeyde ifade etmiyeceği kanatindeyim.Tarih Prof.' u değiliz,en azından ben değilim.Ama istediğiniz bir bilği varsa bir kaç tarih kitabı okumuş biri olarak elimden geldiğince yardım edebilirim..

 Saygılarımla....
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı Yazigkurt

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
Ynt: Yeni Türk Tarih Tezi
« Yanıtla #3 : 06 Şubat 2007 »
kardeslerim. bu tez Mustafa Kemal Atatürkün savundugu ve arastirdigi tez'dir.Biliyorsunuz bu tez atamizin ucmaga vardiktan sonra ortadan yok edilmistir. benim amacim bu tezi yeni bilgillerlen yeniden ortaya koymakdir.burada en önemli sorun Ön-Türk tarihi ile ilgili kaynak bulmak.eger elinizde Ön-Türk tarihi ile kaynak varsa benimlen lütfen paylasin.

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Yeni Türk Tarih Tezi
« Yanıtla #4 : 06 Şubat 2007 »
    Başbuğ'un tarih tezi;

    Kayıp Mu kıtası üzerine oturmuştur..Bu teze göre Okyanusya'da bulunan Batılıların Atlantik adını verdiği, suların altında kalmış bir kıta. Türklerin bu kıtadan, Asyay, Amerikaya yayıldığını savunmuştur.Tahsin Mayatek adlı bir araştırcıyıda Amerikaya bu bulğuları araştırması için büyükelçi oalrak tayin etmiş ve Tahsin Mayatek bunları araştırp doğruluğunu kanıtlayacak birkaç delil bulmuştur.Fakat bu bilim dünyasınca şimdilik teori olarak kalmakta.Kesin bir kanıya varılmış değildir.


       Bu teorinin gerçekliği Türklerin yaşını  70.000 yıl öteye götürmekte...

    O devirlerde ortaya atılan diğer  bir teori ise "Güneş Dil Teorisidir". Bu teoriye göre Türkçe bütün dillerin anası olup , diğer bütün diller Türkçeden türemiştir.

   Bunalrın kesinliği daha bilim tarafından tam onaylanmasada bizi M.Ö 4. bininci yüzyıla götüren bazı kültür kalıntıları bulunmuştur Orta Asya'da...

  Bu kültürlerin adlarını veriyim andam siz araştırın eğer kaynak bulamazsanız yine söyleyin o kültürleri kısaca anlatayım...

Anav Kültürü M.Ö 4000-1000
Afeyenesevo Kültürü M.Ö. 3000-1700
Keltminar Kültürü MÖ. 3000
Andronovo Kültürü  MÖ 1700- 1200
Karasuk Kültürü M.Ö 1200- 700
Tağar ve Taştık Kültürü MÖ 700- 100

 Turanid kavim olduğu bilnen hatta Türklükleri tartışılan bazı kavimler vardır.Kimmerler,Sarmatlar, Çinde kurulan İlk dört hanedanlık vs.

 Daha aklıma geldikçe eklerim, sizde varsa sorunuz sorarsınız aklım erdiğince onlarada cevap vermeye çalışırım..

 
    Saygılarımla...

 
 
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...