Gönderen Konu: OTAĞ ÜYELERİ'NİN SEÇTİĞİ KULLANICI ADLARININ ANLAMLARI  (Okunma sayısı 22719 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AYBUKE

• Türkçü-Turancı
  • **
Ay gibi güzel kız manasında .Adım olmamasına rağmen babam bana bu isimli hitap eder bazen. BOZKURT heryerde kullandığım kullanıcı adım aslında ama burada kandaşlarımdan biri önce davranmış. TÜRKÇE olan her ad güzel.
TÜRKSEN ÖĞÜN DEĞİLSEN İTAAT ET.

Çevrimdışı genc_asena

• Yeni Üye
  • *
ASENA;ERGENEKONDAN CIKISI SAGLAYAN DISI KURT DEMEKTIR!
ISMIMDE OLMAKTA;)

Çevrimdışı ULUTÜRK

• Türkçü-Turancı
İsmim Gökhan ama Irkımın çok yüce ve çok ulu olduğuna yürekten inandığım için kullanıyorum.

Çevrimdışı Mete Saltuk

• Türkçü-Turancı
Değerli Kardeşlerim;

Şu anda baba adayıyım. Bekarlığımdan beri hep bir oğlum olursa adını Mete Saltuk koyacağım demiştim. Mete Han'ı hepiniz biliyorsunuz. Saltuk ise memleketim olan Erzurum'u fetheden ilk Türk beyi Saltuk Bey'den geliyor. Ben aslında bu iki Türk büyüğü hakkında daha fazla bilgi ararken otağı farkettim. Zaten o gün bugündür buradayım.

Geçtiğimiz hafta içinde bebeğimizin kız olacağını öğrendik. Yaradan dinine, milletine, atasına, töresine bağlı evlat nasip etsin. Bebeğimizin olacağını öğrendiğim an(yağışsız geçen bir senenin sonrasında ve yazın sonunda) şiddetli yağan yağmurdan dolayı kız olursa (arapça kökenli,Kur'an da geçiyor) ferah anlamına gelen Serra koyacağımı söylemiştim. Nazlı Hilal'i de düşündüm ama       inşaallah nasip olursa başka kızıma. Siz amcaları ve halalarından 2. isim olarak bana akıl vermenizi rica ediyorum. Saygılarımla

Çevrimdışı TÜRK-KAN

• Türkçü-Turancı
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Mete Saltuk Kandaşım,

Öncelikle sizi ve değerli eşinizi canı gönülden kutlarız. Türk Budununa yeni katılacak olan Yeğenimize de, Yüce Tanrı'dan mutlu ve sağlıklı bir ömür dileriz. Tanrı, Analı Babalı büyütsün.

Atsız Beğ, biz Türkçülere doğacak olan evlatlarımıza her zaman için Öz Türkçe adlar koymamızı salık vermiştir. Pek çok yakın dava arkadaşının çocuklarına da adlarını bizzat Atsız Beğ koymuştur.

http://www.hunturk.net/Turkce-isimler.html  bu bağlantıda alt kısımda bizzat Atsız Beğ'in yazıp hazırladığı kız adları listesi mevcuttur. Beğendiğinizi seçebilirsiniz.

Esenlikler dilerim.

TTK

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı YANLIZ KURT(2)

• Türkçü-Turancı
kullanıcı adım herşeyi oldukça açık ve net anlatıyor
yani benimle ilgili..
Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm!

Çevrimdışı YANLIZ KURT(2)

• Türkçü-Turancı
"2" kısmına gelince..
daha önceden YANLIZ KURT nickini almıştım
daha sonra noldu bilmiyorum şifremle giremedim
şifremi unuttum dedim
mailime bi aktivasyon linki gönderdiler
tıkladım değiştirmek için
yine olmadı
bende bu nicki aldım
Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm!

Çevrimdışı Temir Yalıg

• Türkçü-Turancı
  • TÜRK'ÜM BAŞKA ÜNVAN İSTEMEM
Değerli Kardeşlerim;

Şu anda baba adayıyım. Bekarlığımdan beri hep bir oğlum olursa adını Mete Saltuk koyacağım demiştim. Mete Han'ı hepiniz biliyorsunuz. Saltuk ise memleketim olan Erzurum'u fetheden ilk Türk beyi Saltuk Bey'den geliyor. Ben aslında bu iki Türk büyüğü hakkında daha fazla bilgi ararken otağı farkettim. Zaten o gün bugündür buradayım.

Geçtiğimiz hafta içinde bebeğimizin kız olacağını öğrendik. Yaradan dinine, milletine, atasına, töresine bağlı evlat nasip etsin. Bebeğimizin olacağını öğrendiğim an(yağışsız geçen bir senenin sonrasında ve yazın sonunda) şiddetli yağan yağmurdan dolayı kız olursa (arapça kökenli,Kur'an da geçiyor) ferah anlamına gelen Serra koyacağımı söylemiştim. Nazlı Hilal'i de düşündüm ama       inşaallah nasip olursa başka kızıma. Siz amcaları ve halalarından 2. isim olarak bana akıl vermenizi rica ediyorum. Saygılarımla

Değerli kandaşım. Size tavsiyemiz ve bir Türkçü olarak önerimiz bebeğimize TÜRKÇE bir ad koymanızdır.TÜRK-KAN kandaşım gerekli köprüyü vermiş.Oradan güzel bir TÜRKÇE adı bozkurt yavrumuza verirseniz en iyisini yapmış olursunuz.

Esen kalın.
TÜRK IRKI SAĞOLSUN!

Çevrimdışı Mete Saltuk

• Türkçü-Turancı
Değerli TEMİR YALIG ve TÜRK-KAN Kardeşlerim;

Öncelikle yönlendirmeleriniz için teşekkür ediyorum.  2. isimin dini anlam taşıması haricinde başka dilde olamaz cümlesinden yola çıkarak bu isimin konulabilir olduğu kanaatindeyim.(sitede ilk bu bölüme girmiştim ve bu cümleyle rahatlamıştım) Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ediyor sizleri sevgiyle kucaklıyorum. Saygılarımla

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

• Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
Sevgili Mete Saltuk Anda,
Öncelikle sizi ve eşiniz hanımefendiyi kutlarım.
Doğacak yavrumuzun sağlıklı olması, en içten dileğimizdir.
Yüce Tanrı bahtını açık etsin...

İsim konusuna gelince;
Çocuklarımıza vereceğimiz isimlerin Türkçe ve Türk kimliğini yansıtan bir seçicilikle yapılması çok önemlidir.
Bunun hem çocuklarımızın karakter ve kişiliklerini şekillenmesinde ve hem de Türklük bilinç ve kimliğinin korunmasında büyük önemi vardır.

En basitinden şunu düşünün:
Çocuğunuzun yaşamı boyunca adı, on binlerce kez, söylenecek.
Bu demektir ki çocuğunuzun adının her söylenişiyle, adında yüklü anlam tekrarlanıp, kişiliği ve kimliğini de şekillendirecektir.
Hemen bütün pedegoğların ortak görüşü, çocukların aldıkları adların onların kişiliklerine, ciddi olarak etki ettiği yönündedir.

Öte yandan çocuğunuza vereceğiniz, Türkçe ve mümkünse Türk kültür ve kahramanlığını çağrıştıran, isim aynı zamanda, topluma karşı da, milli bilinçle, saf tutmak demektir.

Kızıllar ısrarla Devrim, Deniz, Mahir, Ulaş vb. gibi Marksist döküntülerin adlarını çocuklarına vererek; ölmüş, yitmiş ve fosil haline gelmiş bir ideolojinin takipçiliğini yapmaya özen gösteriyorlar.
Bunlar neredeyse, kanunlar izin verse, çocuklarına Che, Ernest gibi isimler bile verecekler.

Zaten bin küsur yıldır, güya İslam diye, Arap kültürü uzantısı isimleri, toplumumuzun neredeyse tamamına yakını, alıp, Türkçe isimler terk edilmiştir.

İsim meselesinde İslam adıyla ve "ismi Kur'an’da yer almayan kişilere peygamber şefaat etmeyecektir" korkutmacası ile yutturulan bu asılsız dayatmaya karşı da, tavır almamız gerekmektedir.
Bu mantık saçma ve Türk kültürünü yok etmeye matuf, örtülü propaganda uzantılarından birisidir.

Türk'ü yaratan ve O'na Türkçe diye bir dil veren Tanrı, Türk'ün dilini bilmiyor mu?
Bu tür safsataları yıkmak da, yine biz Türkçülerin görevleri arasındadır.

Esenlikler dilerim...

TTK.

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!