Gönderen Konu: YÜCE ATSIZ TANRI DAĞI'NDA...  (Okunma sayısı 9517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bahadir

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 14
YÜCE ATSIZ TANRI DAĞI'NDA...
« : 09 Aralık 2007 »


Yüce bilge Hüseyin Nihal ATSIZ’ ın ölüm yıldönümüne sayılı günler kaldı. 11 Aralık 1975 günü Türk Uçmağına erişen ATSIZ Ata, belki yaşadığı günlerde dahi böyle saldırılara maruz kalmamıştı. Kendini bilmemekte ısrar eden bilimkurgu yazarı Soner Yalçın’a olan kinimiz tüm şiddetiyle devam etmektedir. Yıllardır ATSIZ Ata’nın omzundan tüfek sıkan Ülkü Ocaklarına da içinde bulundukları azami nispetteki cahillikten kurtulmalarını öğütlüyoruz. 11 Aralıkta yapılacak olan anma törenlerinde Türk ile kürdü kardeş gören zihniyetleri kabirde görmek istemiyoruz. İnanıyoruz ki ATSIZ Ata hayatta olsaydı ulu Türk Irkı ile ilkel kürdü bir tutan siyaset kahpelerini görmek bile istemezdi. Bu fikrimiz ATSIZ’ ın hayatta iken yazmış olduğu makalelerle sabittir.

Türkçülük fikrinin ve Turan Ülküsünün önder şahsiyetlerinden olan Nihal ATSIZ,  yaşasaydı birçok Türk Devletinin bağımsızlığını kazandığını görecekti. Bu, beklide hayatındaki en büyük isteğiydi. Askerlikte, ilimde, sanatta ve fikri mücadelede ülkesine en samimi biçimde hizmet etmiş, kendisinden sonra gelecek olan nesillere yürünmesi gereken yolu sonuna kadar açmıştır. Ermeni ve yunanlara dahi kardeşlik teranesi atanların kartvizitlerinde prof ifadesi yer bulurken, kendi soyunu savunan ve bu uğurda bir insanın kazanabileceği her şeyi elinin tersiyle iten ATSIZ’ ın kartvizitinde ise “Her devrin menkubu” ifadesi yer almaktaydı. Ölümünden sonra da fikirleri suistimal edilen ATSIZ’ ın makaleleri yontularak siyasete alet edilmiş, şiirleri ise ne olduğu belirsiz pop sanatçıları tarafından bestelenerek seçim propagandası olarak kullanılmıştır.

Parlak zekâsını ve üstün cesaretini Türk soyuna adamış olan bu büyük fikir adamına karşı üzerimizde bir vefa borcu olduğu muhakkaktır. Yüzüncü doğum yılı olan 2005 senesinden beri bu konuda belirgin bir girişim olduğu gözden kaçmamakla beraber Türkçü gençlerin hala birbirinden kopuk ve birleşememe sıkıntısı devam etmektedir. Ülkenin mevcut şartlarında en fazla ihtiyaç olan fikir Türkçülük olmasına rağmen belirli güç odakları tarafından köstek olunan yegâne fikirde yine Türkçülüktür. Azınlıklar bir araya getirildiğinde çoğunluktan daha büyük bir nüfus ve daha belirgin bir girişimcilik ortaya çıkıyorsa kurtuluşa giden yol sadece öze dönüştür. Yusuf AKÇURA ve Ziya GÖKALP’ ten aldığı bayrağı ölümüne kadar başarıyla taşıyan Nihal ATSIZ bu kutlu bayrağı devredecek bir nesil bulamamış, bunun neticesinde Türkçülük fikri gittikçe unutulmuştur.

Alışılageldiği üzere böylesine önemli şahsiyetlerin ölüm yıldönümünde timsah gözyaşları da akıtılır, samimi yakarışlarda duyulur. Biz Türkçülerin bu konuda tek isteği vardır. Eğer soycu değilseniz, eğer mensup olduğunuz kurum veya teşkilat siyasete alet oluyorsa, böylesine ıstırap verici bir günde kendinize belirli oranda pay biçebilmek için sahtekârca kalabalıklar kurup görüntü kirliliği yaratmayın. İçinizde ATSIZ Ata’ya karşı bir vefa borcu hissediyorsanız bugünden itibaren ya bir kalem ya bir silah ya da bir bayrak tutmaya başlayın.

Tanrı Türk Irkı’nı Korusun ve Yüceltsin.

Bahadır ÇELİKBAŞ

07.12.2007


Çevrimdışı Yabgu

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
YÜCE ATSIZ TANRI DAĞI'NDA...
« Yanıtla #1 : 09 Aralık 2007 »
11 Aralık 1975... Ve siz bizi bırakıp gittiniz Atsız Ata... Kür Şad'la, Hazreti Fâtih'le, Başbuğ Atatürk'le ve diğer kahramanlarımızla buluştunuz Tanrı Dağında. Beden olarak uzaklarda olsanız da, ruh olarak hep yanımızdasınız ve yanımızda olacaksınız. İki gün sonra ölüm yıldönümünüz Atsız Atam. Yokluğunuz yüreğimizi acıtıyor. Size olan sevgimi, saygımı, hasretimi ve tutkumu anlatmaya kelimeler kifâyetsiz kalır. İlkelerinize kayıtsız, şartsız itaat etmeye devâm edeceğiz. Her sözünüzü emir telâkki edeceğiz. Ellerinizden öperim yüce Atsız. Rûhunuz şâd olsun canım Atam benim. Tanrı Türk'ü Korusun!

Çevrimdışı OLCAYTU

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 101
  • TANRI TÜRK'Ü KORUSUN
Ynt: YÜCE ATSIZ TANRI DAĞI'NDA...
« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2007 »
  Atsız Ata'nın 11 Aralık 1975'de ölümü biz Türkçüler için Başbuğ  Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ölümünden sonra en üzgün olduğumuz gündür.Çünkü Başbuğumuzdan sonra yol başçımız olan Atsız Ata'nın da ölümü tüm Türkçüler'i derinden sarsmıştır.Atsız Ata yaşadığı dönem içinde tüm benliğini TÜRK milletinin en büyük olması ve Türklüğü yok etmeye çalışan düşmanlarına karşı savaşarak geçirmiştir.Atsız Ata sadece Türkiye Türkleri için değil Moskof zulmü altında ezilen ırkdaşlarımızın bağımsızlıkları içinde çaba sarf etmiştir.Kendisi daha 1960 yıllarda ileride Türk milletini derinden etkileyecek olan kürdçülük sorunu üzerinde yazılarında oldukça vurgu yapmıştır.Ancak söyledikleri bir takım çevreleri rahatsız etmiş olacak ki ülke birliğini bölmeye çalışmakla suçlanmış ve bir insanın asla kaldıramayacağı işkencelere mağruz kalmıştır.Fakat tüm bu işgenceler ve eziyetler O'nu asla davasından vazgeçirememiştir.Atsız Ata sürekli olarak asıl yapması gereken işinden yani öğretmenlik mesleğinden uydurma sebeblerle uzaklaştırılmıştır.Bu kendisinin doğru olarak bildiklerini insanlara aktarmasına engel olamamıştır.Çıkardığı dergilerle TÜRK milletini sürekli olarak düşmanlarına karşı uyarmıştır.
  Şimdi sıra bizde...Ölümün 32. yıl dönümünde ATSIZ ATA'mızın TÜRK soyunun yükselmesi için yaptıklarını tüm TÜRK soylulara anlatmalı ve O'na karşı görevlerimizi yerine getirmeliyiz.Mekanın TANRI DAĞI olsun ATSIZ ATA sen rahat uyu biz TÜRÇÜLER burdayız ve senin gösterdiğin yolda ilelebet yürüyeceğiz.

  TÜRK IRKI SAĞOLSUN
Saraylarda süremem;
Dağlarda sürdüğümü.
Bin cihana değişmem;
Şu öksüz TÜRK'lüğümü.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: YÜCE ATSIZ TANRI DAĞI'NDA...
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2007 »
 Büyük Türkçü ATSIZ ATA'nın, TANRIDAĞI'na çok sevdiği Kür Şad'ımızın yanına uğurlayışımızın 32. yıl dönümündeyiz. Türk Fikir Hayatına damgasını vuran, Eğilip Bükülmeyen bir Mertlik, Adamlık abidesi olan ATSIZ ATA'mız; Gayri-Türk unsurlara ve ideolojilere karşı savaşına son nefesine kadar devam etmiştir. TANRIDAĞI'na varmadan önce bizler için, TÜRK'ler için son bir büyük eser daha hazırlıyordu. BÜYÜK TÜRK TARİHİ'ni tüm hatlarıyla yazacak, TÜRK IRKI için büyük bir eser vücuda getirecekti.

 Olmadı !. Mücadelelerle, binbir zorluklarla; dolu yüreği artık yorgundu. Bu son eseri hazırlarken çektiği sıkıntılar, onu fiziken çok yıpratmıştı. 1 yıl önce kaybettiği ve  Türkçülük Yolundaki en büyük desteği olan kardeşi Nejdet Sançar'ın yanına gitti.

 Bizler onun eksikliğini, onu görememenin,  eksiliğini yüreğinde hisseden, ancak onun fikirlerini, öğretilerini, benimsemiş; onun çizdiği TÜRKÇÜLÜK-TURANCILIK anlayışına bağlı kişileriz. Sonsuza kadarda öyle kalacağız. Hiçbir şahıs, kurum, şart ve diğer dış unsurlar; bizleri onun yolundan çeviremeyecek, döndüremeyecektir.

 Kendisi Ziya Gökalp'in, Yusuf Akçura'nın TÜRKÇÜLÜK anlayışının devamını temsil eden yegane kişidir.

 O, çok sevdiği TÜRK MİLLETİ için sağlığı el vermediği halde, 70 küsur yaşında kara zindanlara hiç çekinmeden girdi. Verdiği Savaşa her koşulda devam ederek, bizlerin Direniş Bayrağı haline geldi.

 TÜRKLÜK uğruna çekmediği çile kalmayan, verdiği eserler, yazdığı makaleleriyle ve şiirleriyle, yaşadığı dönemde TÜRKÇÜLÜĞÜN  BAYRAKTARI olan ATSIZ ATA'mızı, rahmet , minnet ve özlem ile anıyoruz. Onun yokluğunu dolduracak hiçbir şey omasa da, onun bizlere, TÜRKÇÜLERE yadigar bıraktığı mücadelesini son nefesimize değin sürdüreceğiz.

 TÜRK IRKI SAĞOLSUN

 TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


 

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Ynt: YÜCE ATSIZ TANRI DAĞI'NDA...
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2007 »
Herkes gibi uzun uzun ATSIZ ATAMIZ hakkında yazılar yazmak isterdim ama onun BAŞBUĞ ATATÜRK' ten devir alıp günümüze kadar gelmesini sayladığı  TÜRKLÜK DAVASI okadar derin, okadar meşakkatli ve okadar çetindir ki ancak arkasında değerli yazılarını okuyup, onu saygıyla anarak DAVAMA ve TÜRKLÜĞÜME dört elle sarılarak görevimi, ödevimi yerine getiriyorum.

TANRI TÜRKÜNÜ KORUSUN,
NE MUTLU TÜRK DOĞANA...

Çevrimdışı Temir Yalıg

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 184
  • TÜRK'ÜM BAŞKA ÜNVAN İSTEMEM
Ynt: YÜCE ATSIZ TANRI DAĞI'NDA...
« Yanıtla #5 : 11 Aralık 2007 »



Fikirlerinin peşinden koşmaya son nefesimizi verene kadar devam edeceğiz.

   Ruhun Şad,Mekânın Tanrıdağı Olsun..

   Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin!
TÜRK IRKI SAĞOLSUN!

Çevrimdışı SabutaY

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 49
  • Türk Budunu Ulusun;Tanrı Türk'ü Korusun!!!
Ynt: YÜCE ATSIZ TANRI DAĞI'NDA...
« Yanıtla #6 : 11 Aralık 2007 »
Atsız Atam ruhun şad mekanın Tanrı dağı,yoldaşın Kürşad olsun inşallah...

Çevrimdışı kızıltamu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 210
Ynt: YÜCE ATSIZ TANRI DAĞI'NDA...
« Yanıtla #7 : 11 Aralık 2007 »
Seninle aynı çağda yaşayamamanın ezikliğini senin yolunda yürüyeret telafi etmektir arzum .
Atam önünde diz vuramadım arkandan dualarımı eksik etmeyeceğim kanımın son damlasına kadar bize açtığın yolda yürüyeceğim ruhun şad mekanın Tanrı dağları olsun.
Ya Susturacağız Ya kan kusturacağız

Çevrimdışı Atçeken Beği

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 227
Ynt: YÜCE ATSIZ TANRI DAĞI'NDA...
« Yanıtla #8 : 11 Aralık 2007 »
Dik durmayı,kafa tutmayı,Türklüğün gereğini senden öğrendik Atsız Ata'm!Sen ölmedin,Tanrı Dağı'nda bizi bekliyorsun.

Ruhun şad olsun...
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2290
Ynt: YÜCE ATSIZ TANRI DAĞI'NDA...
« Yanıtla #9 : 11 Aralık 2007 »
Uçmağa varışının 32. yılında, Uluğ Bilge Atsız Ata'mızı, rahmet ve şükranla yad ederim.
Emanet bıraktığı Türkçülük davası, O'nun verdiği ışık ve açtığı yolda, genç Türk çocuklarının ellerinde, bir bayrak gibi yükselerek, Turan'a kadar varacaktır.
Atsız Ata'mızın aziz hatırası önünde, saygıyla eğilirim...


KTT
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!