Gönderen Konu: YURDUMUZUN FRANSIZLARI  (Okunma sayısı 17870 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı acun_34

• Türkçü-Turancı
  • **
Ynt: YURDUMUZUN FRANSIZLARI
« Yanıtla #10 : 15 Ekim 2006 »
Fransa ya gösterilen tepki siyasidir.

Bana göre çok da gecikmiş bir tepkidir.

Ekonomik tepkilerle de desteklenecek ise ;

şu kalsın aman bu konu çok hassas veya  bunu almayalım demek sadece kendimizi kandırmaktan

başka hiçbir şeye yaramayacaktır.

Efe Irkdaşımın maddeler halinde saydığı konuların hangisi olmazsa olmaz bir konudur ?

Laf ola beri gele kabilinden tepki !

Hiç yapılmasın daha iyi..

Ya hepsine  Ya da hiçbirine ..

Çevrimdışı irfan

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #11 : 15 Ekim 2006 »
kardeşlerim bana laf düşmez oldu,,zeka denilen nesne yerinde değil..

İÇİMDE KATLİYAM KORKUSU VAR...
EFEDİR ADIMIZ
TÜRK OĞLU TÜRK OLMAKTANDIR ŞANIMIZ
YEDİ DEĞİL YETİMİŞ BİN OLSA DA DÜVEL
YİNE DE ÜSTÜNDÜR TÜRK OLDUĞUNU BİLEN
KANSIZ EFE

Çevrimdışı acun_34

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #12 : 15 Ekim 2006 »
Atatürk ne diyor ?

TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR.
TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR

Türk Milleti!

Kurtuluş savaşına başladığımızın 15'inci yılındayız. Bugün cumhuriyetimizin onuncu yılını doldurduğu en büyük bayramdır.

Kutlu olsun!

Bu anda büyük Türk milletinin bir ferdi olarak bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyim.

Yurttaşlarım!

Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bundaki muvaffakiyeti Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkarane yürümesine borçluyuz. Fakat yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız. Bunun için, bizce zaman ölçüsü geçmiş asırların gevşetici zihniyetine göre değil, asrımızın sürat ve hareket mefhumuna göre düşünülmelidir. Geçen zamana nispetle, daha çok çalışacağız.
Şunu da ehemmiyetle tebarüz ettirmeliyim ki, yüksek bir insan cemiyeti olan Türk milletinin tarihi bir vasfı da, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Bunun içindir ki, milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, fıtri zekasını, ilme bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini, milli birlik duygusunu mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek milli ülkümüzdür. Türk milletine çok yaraşan bu ülkü, onu, bütün beşeriyete hakiki huzurun temini yolunda, kendine düşen medeni vazifeyi yapmakta muvaffak kılacaktır.

Büyük Türk Milleti,

On beş yıldan beri giriştiğimiz işlerde muvaffakiyet vaat eden çok sözlerimi işittin. Bahtiyarım ki, bu sözlerimin hiçbirinde, milletimin hakkımdaki itimadını sarsacak bir isabetsizliğe uğramadım. Bugün, aynı iman ve katiyetle söylüyorum ki, milli ülküye, tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milletinin büyük millet olduğunu, bütün medeni alem, az zamanda bir kere daha tanıyacaktır. Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafıyla, atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.

Türk Milleti!

Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim.

Ne mutlu Türk'üm diyene!

Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1933, Ankara

Çevrimdışı TeknikTürk

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
« Yanıtla #13 : 16 Ekim 2006 »
Teyyeaph kıvırmaya başladı bile.......Size söleyim kıllarını bile kıpırdatmayacaklar.Konuşmaktan başka.

Çevrimdışı acun_34

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #14 : 17 Ekim 2006 »

Saygıdeğer Irkdaşım Albay,

Sadece görüşlerimizi yazıyoruz.

Neden olmasın?

Neden yapılamasın?

Özellikle otomotiv sektöründe bu kadar mı çaresiziz diye düşünüldüğü an ,hayır asla çaresiz değiliz

diyerek çözümleri de yüksek sesle burada dile getiriyoruz.

Özellikle Fransa' ya isyan eder gibi yazmam tarih boyunca kapitülasyonlara doymamış

olmalarından ve de hala kuyumuzu kazmaya alenen devam etmelerinden kaynaklanmaktadır.

Hiç mi tepkimiz olamayacak?

Renault tesislerini alıp götürecek olursa elbette bir başka yere gidebilir.

Romanya 'da  Renault fabrikası vardır.

Dacia markası altında üretilmektedir.

Saygılarımla

Çevrimdışı TeknikTürk

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
« Yanıtla #15 : 18 Ekim 2006 »
Albay soydaşım...Sana katılmıyorum.Acı çekmeden,alın terlemeden bir yere varılmıyor.Artık eskisi gibi değil,her alanda istediğin işi yapabilecek yetişmiş elemenımız var.İyi bir yönetim ve planlamayla yapamayacağımız iş yok.Ama acısına katlanmak lazım.Yeri geldimi tüm milletin kuru fasulye - buldurla aylarını geçirmesini göze almak,dışlanmaya tahamul etmek,yani sabır , cesaret ve bolca ter lazım.
Ben inatla Türkiyeye ambargo koyulmasını istiyorum.Doğru yüzlerce fabrikanın kapanması tehlikesi var ama inan sonunda binlercesi açılacaktır.Hemde Türk olarak.

Çevrimdışı AttilaHun

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #16 : 18 Ekim 2006 »
Bu arada "boykot" da Fransızca bir sözcüktür. Başka bir sözcük kullanalım. Kullanılacak bir sözcük yoksa da yaratalım.

Çevrimdışı nil

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #17 : 18 Ekim 2006 »
Yalnızca Fransa ile değil bütün emperyalistlerle ilişkiyi kesebilsek, dışa bağımlı olmaktan kurtulabilsek ne güzel olur.Ama hayal kurarak ,düşünmeden adım atarak yapamayız.Savunma sanayinde bile dışa bağımlıyız, ülkemizin can damarı kuruluşları bile yok pahasına yabancılara satıldı.Ulus olarak üretmeden tüketmeye alıştırıldık.Kendi ülkemizde kendimizi yok etmeye proglamlandık.Öncelikle bu hastalıktan kurtulmamız gerekiyor.

Çevrimdışı EFE

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #18 : 18 Ekim 2006 »
ÜLKÜ DENEN NAZLI GELİN, ERDE ŞAN İSTER.....
BÜYÜK DEVLET KURMAK İÇİN BÜYÜK KAN İSTER......

Kangrenden ölmektense, koldan olmak gerekir.....

“TÜRK'ler  Hiçbir milleti taklit etmeyecektir. TÜRK'ler ne Amerikanlaşacak ne batılılaşacak nede araplaşacaktır. O sadece özleşecektir.

Çevrimdışı TeknikTürk

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
« Yanıtla #19 : 20 Ekim 2006 »
Türkiyeyi Dünyaya kapatacaksınız,
Ekonomiyi Dünyaya kapatacaksınız,
İnsanımızı Dünyaya kapatacaksınız.
Türk Ulusunu Yarı açık cezaevi gibi içeri hapsedeceksiniz.

Zannediyorsunuzki önce çok acılar çekilir sonra zamanla daha da güçlenilir.. Teknoloji kurulur. Ordu güçlenir vs.. Yani post moder ergenekon destanı hayalleri.

Yahu bu öyle bir fikirki öyle bir bakış açısıki nerseinden izah edeyim? Eleştirmeye neresinden başlayayım?
Dünya Tarihinden mi? Sosyoloji ilminden mi? Micro-Macro Ekonomiden mi? Sosyal Psikolojiden mi? Teknolojik gelişimden mi?

Halkı Anadoluya hapsedip aç bırakılmasını savunan ırkdaşlarıma işin nerseinden başlayıp bu tehlikeli görüşten vazgeçireyim Allahım?

Tanrı bu ulusu bunların olmasından korusun.

Ne kürt, ne komunist ne de Fransa bundan daha fazla zarar veremez Türkü canlı canlı gömme histerisidir bu..

Sevdiği kadını eller almasın diye kıskanan bir adamın ona duyduğu büyük bir aşkla, ona tek başına sahip olmak için, zararlradan korumak için onu  mahsene kapamak isteyen histerik bir aşık gibisisiniz. Daha da beter, onu diri diri gömecek kadar seviyorsunuz. Bunu anlıyorum.

Ama siz de anlayın bu onun sonu olur.

Tanrı Türkü bundan korusun.

Amaç farklı da olsa Halkı kara çarşafa sarığa bağlamak isteyen irticacı şeriatçıların da hayali bundan başka birşey değil. Dünyadan kopmak..

Beyler;
Ordu el koymayacak.
Millet Hapsedilmeyecek.
Türk ulusu kendisini layık olduğu gibi kendisi kurtaracak. Korkmadan, kolayına kaçmadan.

Bunu sağlamak da bizim işimiz.

Bu bu konudaki en özet görüşümdür..
Sayın Albay
Bu konuda sizinle oldukça farklı düşünmekteyiz.Cevap yazmamayı uzun süre daha makul bulduğum için yazmamıştım ama yerimde duramadım,lütfen cevap verin,Kıbrıs Harbindede ambargo yiyip dünyadan kopmadıkmı,sonuç ne oldu....Şu anki büyük işletmelerimizin (hani şu tayeapciğimin yunanlara vs satıp durduğu) pek çoğu o dönem ve ambargo korkusunun devam ettiği sonraki 5-10 yıl içinde kurulmuştur...Artı en büyük getiri yeni bir Türk Cumhuriyeti oldu.Lütfen söyleyin o dönemki sıkıntılara değmedimi?Şimdi durum daha farklı,ana vatanı kurtarmak için belki biraz daha büyüğüne katlanacağız ve sonuçta Kıbrıstan daha büyük olacak.Aksi taktirde çatının tepemize göçmesi ihtimali var..