Evet soydaşım,12 eylül 1980 darbesinden bahsediyorum.Sebebinide açıklayayım;benim gördüğüm 80 darbesi milletimizi ses çıkaramaz hale getirmiş,düşünsel faaliyetlerini minimuma indirmiş,Türk devletinin Türkleri sindirmesini sağlamış,batıdaki tüm silahları toplayıp doğuda keleşle gezen çapulculara dokunmamış,Türkün silahsızlanırken kürde göz yummuş,Türkün kendinden bir parça olarak gördüğü devletini korkulacak bir öcü haline getirmiş,binlerce (sağcı olsun solcu olsun-aralarında pek çok çapulcu olduğunu kabul ediyorum-) soydaşımızı işkenceden geçirmiş,milletimizin öğrenme,araştırma ,sesini çıkarma ve devletini kontrol etme azmini kırmış VE HEPSİNDEN BETERİ DİNCİLERE YANİ DİN SATAN ADAMLARA ORTALIĞI BIRAKMIŞTIR.Dikkat edin (ben o yılları görmedim o yüzden fazlada ukelalık etmek istemem ama gören başta babam ve amcalarımdan,daha sonra okuduğum kitaplardan yola çıkarak yazıyorum) 80 yılına kadar milletin AtaTürkle uğraşmak,devletin laiklik gibi temel değerleri ile sürtüşmek gibi uçuklukları yokken şimdi ortalık bu ucuklara kaldı.Dincilerin türemesi,entel dantel liboşların türemesi,Türkiyenin tek taraflı ABDye sömürge haline getirilmesi,meclisin şahsi çıkarı için ruhunu şeytana satacak adamlara terk edilmesi hep 80 den sonradır.
Belki bir darbe yapılması şart olmuştu ama milletin kafasını ezmekmi gerekiyordu,bu kadar sertmi olunmalıydı,abdye bu kadar çokmu yaklaşılmalıydı?Hangi salak millet için birleştirici unsur diye yıllarca şeriat denen beladan çekmiş bu topraklarda dincilere destek verebilir?Nasıl bir siyasetçi bunun doğal sonuçlarını göremez.
O dönem milletin düşünsel faaliyetleri yasaklanıp (hem sağcılar hemde solcular için) baskı altına alınmasa idi başlangıçta çatışmalar bir müddet daha devam edebilirdi ama şimdi bambaşka bir Türkiyede yaşıyor olurduk.En en azından milletimiz o gür sesini ve dik duruşunu korur,şu an meclisten geçen o yerel yönetimler yasası,dernekler yasası,kürtçe yayın yasası,kitleri peşkeş çekmekle ilgili yasalar, yabancılara toprak satmakla ilgili yasalar daha meclise girmeden milyonlar meydanları doldurur ve buna cüret eden iktidar soluğu dar ağacında alırdı.Tabi milletimiz bu kadar ezilip susturulmasaydı.Şimdi ne oluyor?Vatan satılırken kimsenin sesi çıkmıyor.Kimse gık demiyor.
Bakın azınlıkların kendi dilinde eğtim ve yayın yasası çıktığında Ankaradaydım.Kızılayda dolaştım durdum,toplanıp protesto eden bir gurup göreyimde aralarına katılayım diye,inanın işçi partisi dışında kimsecikler yoktu.80 darbesiyle bu millet bu kadar ezilmeseydi böylemi olurdu?
Ve inanın 80 darbesi olmasa veya bukadar sert ve acımasız olmasa ister solcular kazansın,ister sağcılar kazansın eninde sonunda meydan Türkçülere kalacaktı.
Evet ingiliz yapamamıştır bu millete 80 darbesinin yaptığını.İngiliz tarih boyu Türkü ezememiştir,bastıramamıştır,susturamamıştır ama 80 darbesi yapmıştır.