merhabalar,
ülkücü ve milliyetçi, bunlar nasıl ayrımlardır ben tam anlayamadım!
Ayri bir baslik aç, seçimle ilgili açilan bu baslikta bu konuya girersek, bence içinden çikamayiz.
Milli değer ve ilkelerime bağlı yaşıyorsam ve bunlardan asla taviz vermiyorsam ben ülkücüyüm.
Burda bir püf noktaya isaret etmissin. Milli deger demissin, milli degerler nelerdir, sadece bayrak, istiklal marsi ve rejimin tarifi ile ülkenin ismi midir?
Asagida bana kizdigin noktada milli degerdir. Osmanli'da hocalik, müderrislik, seyhülislamlik, lala'lik, kazaskerlik yapan onlarca isim farkli farkli diyarlardan gelirken, farkli mezhebe mensuplardi, fakat Devlet'i Aliyye'ye hizmet etmeye baslarken, hepsi hanefi mezhebine geçmislerdir.
Bilinen son 2300 yillik tarihimiz Dogu Merkezli, iken ilk defa Selçuklular ile Bati Merkezi'ne döndü ve ister Selçuklu diyelim ister Osmanli diyelim, artik milli deger dedigimiz olgunun içinde hosumuza gitmese de mezhepte var. Biz ilk defa hanefiligi resm'i mezhep olarak kabul etmis, yahutta hanefiligi ilk defa resm'i bir sifata kavusturmus devlet geleneginin devamiyiz. Bunu dincilik olsun diye söylemiyorum, bu konuyu da istersen baska baslik altinda daha detayli anlatmak isterim, sizleri de dinlemek isterim.
BÜYÜK ÜLKÜCÜ başbuğumuz Türkeş'in oğlu mu ülkücü sayılıyor?
Güzel hiciv yapmissin. Tugrul Türkes gençliginde solcu kasetleri dinleyen, siyasetle de ilgilenmeyen, tabiri caizse abidik gubidikti.
Yani onun 20-30 sene önceki korumalarindan tut ta, baska yakin taniyanlarina kadar tanidiklarim var.
Malesef Türkes Ailesi fiyasko çikti, bunu Muhsin'in Avrupa para kasasi iken, ayrilmasindan sonra kasalik görevinin baskasina verilmemesi,
Alparslan Türkes'in vefatindan sonra çikan onun adina banka hesabi, ki partinin olan o parasinin aile fertleri tarafindan hak iddia etmeleri hatta kavga etmelerine kadar, bastan asagiya fiyasko.
ülkücülük mezhep ayrımına mı dayanıyor?
Evet dayaniyor.
Muhsin'in 80 öncesi UOD ve UGD dönemleri baslattigi, 9 ISIK haricinde ocaklarda ayet gibi okuttugu sloganlar vardi, bunlarin
birkaçtanesi emperyalizmle mücadeleyi ifade eden sloganlardi (örnek:
Kavgamiz vurguncu düzenedir), 3 tanesi de islamci sloganlardi.
Uzun yillardir sanal ortamda Türkçülerin MHP'ye veya Ülkücü Harekete kizmasina, gönül koymasina, elestirmesine ve kimileri tarafindan küfür edilmesine bile olan o bilindik sloganlar,
kanimiz aksa'da zafer islamin, sonra
Müslümanlar küfre karsi tek yumruk, sonra
Türküz müslümaniz, Islam EriyizBunlar 1977'den sonra basladi. O zamanlar Devlet Bahçeli ÜAYD(Üniversiteli Asistanlar Yardimlasma Dernegi) genel baskaniydi, Türkes istemisti o görevde bulunmasini. Muhsin o yil yapilan ÜOD olagan kurultayinda, ki Kurultaya Türkes'in buyrugu ile Devlet Bahçeli Divan baskanligi yapti, o gün ilk defa Muhsin baskan secildi ve Türkçülerin bugün hala kizdigi o islamci sloganlar basi çekmeye basladi Muhsin'in marifetleri.
Halbuki 1974-1975-1976 yillari ülkücü Hareketin sloganlari "
Milliyetçi Türkiye", "
Milli Devlet güçlü iktidar" gibi bizi daha çok ifade eden sloganlardi.
Diyeceksiniz ki dincilik 1977 öncesi de vardi, vardi fakat çok baska bir boyuttaydi. Dinciligi aramaya gidersek, Fevzi Çakmak'ta da, Remzi Oguz Arik'ta da, Osman Bölükbasi'da da vardi yani partinin temellerine inersek. 1977'e kadar belki de ne kadar dincilik vardiysa da mezhep yoktu denilebilir, fakat Muhsin'in 1977'deki baskanligindan sonra artik mezhep var edildi.
Benim için zerre önemi yoktur bunun. Benim için Türk milliyetçiliği KAN meselesidir, KÜLTÜR meselesidir, DAVA meselesidir.
Bizim içinde farkli degil, hayatim boyunca kan denilen maddenin kutlu oldugunu, kan üstünde Tanri mührü oldugunu ve kopyalanamadigini iddia ettim durdum, kendim de ettigim iddialar yönünde hep inanageldim. Kültür Milliyetçiligini benimsemekte hep zorlandim, anca Türk Büyüklerinin fikirlerini anlattiklari eserlerin içinde okuduk durduk Kültür Milliyetçiligini... buna birsürü ismi örnek verebiliriz.
Bu bayrağı kim en yukarı taşıyabiliyorsa ben onun arkasında olurum.
Ne güzel iste, dogru yoldasin ne mutlu sana.
Ayrıca meshebi farklı olsa ne olur?
Ne oluru bana degil, MHP'ye sor, genel baskanin dini inanci onun oraya baskanligini etkileyecek faktör mü degil mi diye.
Ben o faktöre bakildigini söylüyorum, iddia dahi degil, varolan bir durum diyorum.
bu ülkede ezilmiş fazlasıyla alevi soydaşımız varken ve bu kardeşlerimiz kurtuluşu sadece chp'de var sayarken Sinan bey gibi birisinin varlığı gücümüze güç katmaz mı? kendisi genç, karizmatik, bilgili ve en önemlisi liderlik vasıflarına sahip bir insandır.
Bu konuyu da herkes kendisi cevaplasin, ben Sinan begi sevmekle saymakla birlikte, onun MHP'ye baskan olamayacagini düsünüyorum.
Ömrümde Mhp'den başka bir partiye oy vermemiş bir insanım ve bundan sonra genel başkanımız Devlet Bahçeli bey olsa bile Mhp'ye oy vermeye devam edeceğim.
Bence dogrusunu yapmissin, ne güzel iste. Bende senin gibiyim bu konuda.
Ancak artık boynumuzun bükük kaldığı yeter!
Bence de yeter, katiliyorum.
Meclisin en solunda HDP lilerin yerinde oturacağız artık! Bunu ben içime sindiremiyorum. Sindirebilenler devam etsin o zaman!
Müsadenle devam etsinler evet. Meclisi terk edecek halleri yok.
Ayrıca Devlet Bahçeli'nin adam harcaması Ali GÜNGÖR'den beri hastalık haline gelmiştir. Türk köle olmaz kardeşim! Mecburmuyuz her davranışına eyvallah demeye!
Bak demin ÜOD, ÜGD filan bahsi geçti yukarda, 12 Mart Muhtirasindan sonra ülkücü teskilatlarin ilki, Bursa'da açilmisti, Türkes o ilk ocagi 12 Mart Muhtirasi sonrasi tekrar açilan, kime açtirmisti. Ramiz Ongun'a. Sag kolu gibiydi. Kale gibi adamdi Ramiz beg. 8 komunisti tek basina döver, bakislariyla döverdi. Heybeti, cesareti, inanci, milliyetçiligi, say say bitmez... Ama iste sene 1973'tü o zaman. Sonra köprünün altindan çok sular akti ve zaman insanlari degistirdi.
Ramiz ters adamdi hemserimdir zaten. Türkes'e bile terslik yapardi, ihtiyarladi bu derdi, ki defalarca dedi, muhalefet etti Türkes'e 80'lerin ikinci yarisindan sonra siyasi yasagi kalktiginda Türkes'in. Ali Güngör konusu belki biraz daha muamma veya Ali beg'inde hakli oldugu noktalar var ama Devlet begin harcadigini iddia ettigimiz her isim üzerinde Devlet beg zaman içerisinde hakli çiktigini gördük, ki iste tek basina vakti zamaninda ülkü ordusu olan, kalesi olan Ramiz beg akp'ye gidebildi. Bu parti neler gördü, Sadi Somuncu'lar, Ibrahim Çiftçiler, Enis öksüz'ler, Muharrem Semsekler, 80'lerde Namik Kemal Zeybekler, Agah Oktay Günerler, Taha Akyol'lar... Kim vardiysa harcandigi iddia edilen, hepsinde de Türkes veya Devlet beg hakli çikti zaman içerisinde.
Kendisi beni sadece ülkücüler gönderebilir diyor.
Dogru söylüyor, disaridan amerikali Tansu Çiller'mi gönderecek, ki onun laflari filan geçiyor 2 gündür bazi çevrelerde. Meral hanima destek verdigi falan filan.
Yahu Meral hanim iyi bir insan ama Balkan Derneklerinde Bosnaklara Pomaklara gülücük dagitarak, güller karanfiller atarak mi yapiliyor artik Türk Milliyetçiligi. Kürde kardes demek ile, Bosnak'a kardes demek arasinda ne fark var!
Ben değilsem , sen değilsen kim bu ülkücüler yahu kim!!!
Senin ülkücü olmadigini iddia etmiyorum ama anlamaya çalisiyorum, Akp'nin hem CHP hem MHP üzerine böyle kurgular oyunlar yaptigi dönem Devlet beg veya Kemal Kiliçtaroglu hiç birakirlarmi makami. Ki istifa etmeleri suan dogru dahi olmus olsa, sirf AKP böyle yapiyor diye dahi, kendilerinden sonra da bu AKP istedi de gittiler gibi bir alginin olusturacagi negatif olumsuz bellek etkisinden dolayi ayrilmayacaklarini istifa etmeyeceklerini düsünüyorum.
Ben Devlet Bahçeli yerinde olsam istifa etmem, baskalarinin istegiyle hiç etmem. Kurultayla geldi, Kurultayde Kongrede gider, yahutta vefat ederse.
Ki sunu tekrar vurgulamak gerekir, 5.7 milyon oy alinmis, bence Túrkiye'de 1 milyon ülkücü var. 2 milyonda ülkücülere yakin denilecek sempatizan var.
Yani anca torlasan toplasan 3 milyonluk camia 5.7 milyon oy almis. Ne bekliyorsunuz, tepki oylari emanet oylar ile benim öngörümde bunun 1,5 kat fazlasi oy alinmasiydi, fakat alinamadi. Ülkücü olmayan ne kadar kisi varsa, ülkücülerin iç isine karisiyor diye düsünüyorum.
Günlerdir kendime gelemedim yemin ederimki. Bize yazık değil mi?!...
Tabiki yazik, Türkiye'ye ve Türk Milliyetçiligine yazik bu çikan seçim sonuçlari tablosu. Haklisin katiliyorum.
Çok merak ettim, kaç yasindasin, hangi teskilattansin, varsa görevin nedir.
TTK,