Türk Gençleri Nasıl Yetişmelidir- Nihal Atsız
http://www.nihalatsiz.org/turk_gencligi_nasil_yetismelidir.htmAynı zamanda bir öğretmen de olan Nihal Atsız'ın "Türk Gençleri Nasıl Yetişmelidir" makalesinde aklıma takılan bazı konular oldu. Açıkcası garipsedim bile sayılır. Bu konuda sizler ne düşünmektesiniz diye merak ediyorum. İşte anlam veremediğim bir kaç cümle.Altına yorumlarımı yazarak aynen aktarıyorum:
* 1- İlkokullardan başlayarak yüksek tahsil müstesna olmak üzere bütün okullardan muhtelif tedrisatı kaldırmalıyız küçük sınıflarda kız ekseriyeti arasında kalan bazı erkek çocukların erkeklik ruhlarını kaybettikleri ve kısmen avareleştikleri muhakkaktırNihal Atsız burada karma eğitimin sakıncalı olduğundan bahsediyor. Atsız'ın bahsettiği kızlarla erkeklerin bir arada eğitim görmemeleri gerektiği hususunda ne düşünmeliyiz ?
*Dayak gayri insani (!) olduğu için kaldırılmıştır. Okuldan koğmak da yok. Bu yüzden ilkokulların bazıları haşarat yuvası haline geliyor ve bizim asri pedagojimiz (!) bunu normal buluyor.Atsız Ata bu cümlede ve yazının devamında açıkca dayağın eğitim sisteminde gerektiğini söylüyor. Bunda fikir ayrılığı yaşıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz ?
* 7- Kadın öğretmenler erkek talebeye ders vermemelidir. Bütün öğretmenler sade kılıkları ile talebeye örnek olmalıdır. Boyalı veya bob-stil hocalar derhal meslekten uzaklaştırılmalıdır.Kadın öğretmenlerin erkek talebeye ders vermemesi gerektiğini belirten Atsız Ata'nın bu görüşleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
16 Devlet Masalı ve Uydurma Bayraklar makalesi hakkındaki düşüncelerinizi de bu vesileyle sormak istiyorum.
Otağa yeni eklenen soru-cevap kısmı kutlu olsun.