Osmanlı'yı günahım kadar sevmiyorum.
Türk ırkçısı olduğunu idda eden biri de sevemez.
Sayın Akçura,
Öncelikle Gökbörülerin Otağı, Huntürk Türk Otağına; hoşgeldiniz, esenlik getirdiniz.
Konumuza dönersek.
Çoğu konuda olduğu gibi tarih konusunda da, özel de Osmanlı, Türkçüler bir türlü orta yolu ve akl-ı selimi bulamadılar.
Osmanlıyı günahımız kadar sevmemenin gerekçesi nedir. Mesela Osmanlıyı, bütün gerçekleriyle görerek bir Türk Devleti olması hasabiyle, seven birisi Türkçü olamaz mı?
Böyle ifrat ve tefritlere düşmek Türklüğü; dününden, geçmişinden ve tarihinden kopartır.
Diyelim ki Osmanlıyı sevmemenin sebebi Türk Devleti değil inancından kaynaklanıyor. Peki, o zaman adama demezler mi Cumhuriyeti kuranlar Türkler değildir diye. Şayet Osmanlı Türk devleti değilse ondan önce kurulan Selçuklular ve Anadolu Beylikleri dediğimiz irili ufaklı onlarca devlet/devletçik (beylik) de Türk değildir.
Bu tür takıntılar Uluğ Bilge Atsız Atanın da kabul ettiği gibi Türkçülüğün kesintisiz Türk Tarihi anlayışına aykırı düşünce, tutum ve davranışlardır.
Ha şunu derseniz o zaman başka. Osmanlıyı yönetenler devleti Türk töresinin gereğince yönetmedi ve padişahlar yabancı kadınlarla evlenerek Kayıların Ertuğrul Oymağının kanının safiyetini bozdular ve vezir, sadrazam ve diğer üst düzey yöneticileri gayr-i Türk devşirmelerden atayarak gayr-i Türk bir idari yapı oluşturdular.
Bu gerekçelerle Osmanlıyı eleştirmeyi( inkâr etmeyi değil!) anlarım.
Unutmayalım ki cumhuriyet; kesintisiz Türk tarih ve devlet anlayışının doğal sonucu ve de tarihi gerçek olarak, Osmanlının bakiyesi ve devamıdır.
Değişen sadece rejimdir.
Şayet Osmanlıyı gayri-Türkler ve devşirmeler yönetiyordu diye reddeder ve Türk devleti saymazsak, mantığın işleyişi gereği, Başbuğ Atatürk tarafından Türk Irkının üstünlüğü esasına göre kurulmuş olan, Türkiye Cumhuriyeti Devletini de Türk devleti dairesinin dışına itmiş oluruz. Oluruz çünkü, Başbuğ Atatürk'ün uçmağa varmasından sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yönetimi her geçen gün gayr-i Türklerin eline geçmeye başlamış ve günümüz itibariyle yöneticilerin tamamına yakını Türk olmadıklarını bir övünç şeklinde öne çıkartanlardan teşekkül etmiştir.
Devlet başka şey, yönetim ve rejim daha başka şeydir.
TTK.