Oturulduğu yerden söylenmesi ve yazılan yazıların okunması kolay. Ben Sarıkamışlıyım ! Orda Şehit olan dedelerim, dedelerimin babaları var... Ben Annemin dedelerinden, amcalarından yıllarca dinledim olanları !
Enver Paşa ÜLKEMİZ için mücadele etmiştir ! Buna saygımız sonsuzdur. Ancak Enver Paşa'nın dik kafalık yapıp hayatının en büyük hatasını yaptığını ve 90 Bin şehidin vebalini aldığını da nedense hiçkimse bir türlü kabul etmek istemiyor !
Yanındaki komutanlar, yardımcılar kısaca yanındaki herkes Enver Paşa'ya bunun imkansız, bunun resmen intihar olduğunu söylemesine rağmen Enver Paşa hareket emri vermiştir. Atalarımda emre hiç karşı gelmeden, boyunlarını büküp giyecek giysileri yokken yola koyulmuşlardır. Enver Paşa'nın Alman hayranı olduğunu cümle alem biliyor ! Harekata hazırlanırken gelen en kötü haber ise Alman yardımının Ruslar tarafından Karadenizde batırılmış olmasıdır ! Elerine giysiler ulaşmayan Sarıkamışlılara Enver Paşa "Yine de yürüyün" emri vermiştir. Atalarımın hiçbiri emre karşı gelmemiş. Yıllardır orda yaşayan ve hava şartlarına tamamen hazır olduklarında bile o dağlara kışın hiç çıkmamış, uzak durmuş olan atalarım, bir parça giysileriyle ardlarına bakmadan o dağlara yürüdüler ! Sarıkamış dağlarına bir gidin, o nefis çam havasını bir içinize çekin dostlarım ! Uğultuları dinleyin, rüzgar orda bir başka eser !
Enver Paşa'ya bir düşmanlığımız yoktur. O da bizim Atamızdır... Ancak insanlar Enver Paşa bu ülkenin komutanı olduğu için hata yaptığını kabul etmez, Sarıkamış'ı hiçe sayar hale geldiler...
Benim memleketim hem öksüz hem yetim kaldı... Ama insanların ne düşündükleri umurumuzda değil...
Bizim Atalarımız kahramandır, biz bize yetiyoruz...
Saygılar... T.T.K.