DTP'ye seçim öncesi 50 milyon Euro geldi Türk düşmanı Alman Heinrich Böll Vakfı, 2006'da bütçesinin % 10'unu DTP'li belediyelere gönderdi.Her fırsatta bölücü PKK’ya destek veren Alman vakıflarının, DTP Genel Merkezi’nin yanı sıra, partili belediyelere de ‘hükümet bankası’ niteliğindeki Alman Bank für Sozialwirschaft üzerinden para yardımı yaptığı ortaya çıktı. Yardımı belgeleyen banka dekontlarını, Almanya’nın Türkiye üzerindeki kirli oyunlarını araştıran Talip Doğan Karlıbel tespit etti. Tercüman’a ulaşan makbuzlara göre, Heinrich Böll Vakfı Derneği, Beytüşşebap, Bismil, Ergani, Şemdinli ve Yüksekova belediyelerine para gönderdi.
Türk düşmanı Alman vakıflarının lideri konumunda olan Heinrich Böll’ün yıllık 800 milyon Euro bütçeyle hareket ettiğini söyleyen Karlıbel, “
Alman İktisadi ve Kalkınma Bakanlığı’nın raporları, 1992’den 2006’ya kadar Yeşiller Partisi’nin desteklediği bu vakfın bölücü PKK’ya 15 milyon Euro yardım ettiğini gösteriyor” dedi.
Vakfın Almanya’da kaçak barınan PKK’lılara da ikamet ve vize kolaylığı sağladığını da belirten Karlıbel, 1983’ten 2005’e kadar Türkiye’de yasa dışı faaliyet gösteren Heinrich Böll Vafkı’nın DTP’li belediyelere yönelik maddi desteği Alman Bank Für Sozialwirschaft ve Dresdner Bank’ın İstanbul şubesi üzerinden gerçekleştirdiğini belirtti ve müthiş bir vurgulama yaptı:
Heinrich Böll Vakfı 2006’da Bank Für Sozialwirschaft’ın üzerinden Türkiye’ye 50 milyon Euro yardım göndermiş. Herkes Türkiye’de 10 kişiyle faaliyet gösteren bir vakfın bu kadar parayla ne işi var sorusunun cevabını aramalıdır.Adı, her platformda Türkiye’ye kafa tutma cüreti gösteren Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth’la anılan Heinrich Böll’ün çok sayıda DTP’li belediyeye yasadışı bir şekilde yardım ettiğini ifade eden araştırmacı Talip Doğan Karlıbel, yardım edilen bazı belediyeleri ve miktarları şöyle açıkladı:
Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun 7 bin 500 Euro, Diyarbakır Bismil Belediye Başkanı Şükran Aydın 6 bin 800 Euro, Diyarbakır Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl 11 bin Euro, Hakkari Yüksekova Belediyesi 17 bin Euro. Şenol GEZER -TERCÜMAN 18.11.2007
Kaynak :
TIKLAYIN