Sadun Köprülü Ağabeyimiz çok candan içi dışı bir olan her Türk'ü ve Türkçüyü büyük bir sevgiyle kucaklayan çok çileler çekmiş, ama asla sağa sola bükülmemiş bir direniş abidesidir. Gerek saddam iti, gerekse barzani-talabani ve pkklı kürt soysuzlarla olan mücadelelerini bizzat kendisinden dinlemiştim. Yıllarca hapis, işkence, çile derken binbir zorlukla gelebildiği Türkiye'de de mücadelesine asla ara vermemişti. Türk Milleti'ne ve Milliyetçilerine Irak ve Ortadoğu'daki tüm Türkmenleri her yönleriyle tanıtmak için pek çok faaliyetlerde bulundu.
Dava adamlarının kaderleri ortaktır. Hele ki Türk Milliyetçilerinin, Türkçülerin...
Gerek Ali Güngör gerekse Sadun Ağabey; bin türlü zorlukla mücadele de en çok kendi taraflarından gelen olumsuzluklara muhatap oldular. Lakin asla vazgeçmediler, Vazgeçselerdi işte o zaman gerçekten ölürlerdi. Bıraktıkları bu soylu ruh, Türklüğün ve Türkçülüğün sönmeyen sonsuz meşalesi olacaktır, olmalıdır!
TÜRK IRKI'nın bu iki asil yiğidini rahmetle anıyorum. Ailelerine de sonsuz sabırlar diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
TTK