Sayın Albay "bugün bir Almanya kendini dışarı kapatsa o da mahfolur " demişsinizki doğrudur.Adamlar sömürgeci,emperyalist.Hammedde ve iş gücü kıtlığı var.Ülkeleri tarım için bile 4 4lük değil.Sömürgeleri olmasa aç kalırlar.Onların dışa kapanması tabiki beklenemez.Bizim içinse durum farklıdır.Kaldıki sizin anladığınız manadada içe kapanalım kimseyle ilişkimiz olmasın demiyorum.Söylediğim şey ülkemizi,gururumuzu onurumuzu 3 kuruşa satmayalım,değerlerimiz ekonomidende canımızdanda daha öndedir-dir.Ülkemizdeki ekonomi devleri yabancı olduktan sonra Türkiye Türklerindir demek komik gelmezmi?Neden kendi Oto sanayimizi kurmaktan bahsetmeyizde ,fransız oto kabortacısının Türk sanayiine katkısını araştırırız,büyütürüz. İşte bu bir özgüven meselesidir.Ufuk meselesidir.
Unutmayın sermaye sadece para olarak gelmiyor.Beraberlerinde danışmanlarıyla,sosyologlarıyla,ajanlarıyla,yerli işbirlikçileri ve devşirme siyasetçileri ile geliyor.Tamam yabancı sermayede olsun ama bu topraklarda Türk ayrıcalıklı ve lider olmalıdır.Yabancı sermayede denetim altında ve sıkı takipte tutulmalıdır.Türk şirketlerinin önünü tıkadığı an şutlanmalıdır.Yoksa bu devleti neden kurduk?
Sosyolojik açıdan,toplum psikolojisi açısından darbe ilede çok alakası var ama konuyu dağıtmayayım.Yeterince dağıttım.