Birşey dikkatinizi çekti mi kandaşlar!
Hani farklı farklı yıllarda, Türkiye'nin içinde bulunduğu edilgenlikten dolayı, bazı olması gereken milli mevzularda, net bir duruşunun dahi olmadığı söylenebilmiştir.
Bu tip fikirlere belki siz de birey olarak kapılmış olabilirsiniz, ben olmuşumdur örneğin diye itiraf edebiliyorum.
Yine de herseferinde, yanıldığımı veya yanıldığımızı anlamışızdır galiba, öyle değil mi! Ne dersiniz!
Milli politikalarımız vardır bizim, devlet olarak vurguladığımız.
Bunlardan birisi de, Irak'ta kurulacak bağımsız bir kürt devletinin, Türkiye Cumhuriyeti için savaş sebebi olduğu politikamızdır.
Ben bu politikamızın başımızda bulunan hükümet ile iflas ettiğini, ettirildiğini düşünedururken, bir kez daha anladım ki, devlet ile hükümet aynı şey değilmiş.
Birkez daha anladım ki, Türkiye'nin fazla olmayan ama bütün dünyaya duyurduğu milli bir politikası varsa, ondan vazgeçmiyormuş, vazgeçmezmiş.
Buyrun işte kuzey Irak'ta bağımsızlık ilanı ve tanımaktan başka herşeyi hazır olan itistan ilan edilmedi, edilmeyecek edilemeyecek.
Çünkü devlet kurmak kürtlerin kapasitesini aşan bir büyüklüktür, bir sebebi de bu coğrafya en az 20-30 bin senelik tarihinden sonra, bu 20-30 bin senedir hiç varolmamış yapay topluluklara bunu nasip etmeyecek kadar kıymetli ve tehlikelidir.
20-30 bin senedir bu coğrafyada yok olan devletlerin, milletlerin sayısı az değildir, bu coğrafya 3 tane köklü topluluğun dışında, kimseye devlet nasip etmeyecektir, kurulanlar o toplulukla birlikte kısa sürede yok olacaklardır.
Fars, Arap ve Türkler. Bu 3 birbirinden çok farklı bu orta doğu denilen coğrafyanın sahipleri, kürtlere kendilerinin olan birşeyi vermezler, vermeyecekler.
Otağı okuyan kürtler ister sevinsin, ister üzülsün, bu 3 ana unsurun bölük pörçük parçaları olarak yaşayacaksınız ilelebet.
Orta Doğu'da devlet ilan etmek kolaydır, fakat bu kanlı savaş kazanmaktan geçer. İlk saldıran karşısında başkentim dediğin Erbil'den kaçarak, etekler giyip kaçarak olmaz.
Bu saatten sonra bırakın Türkleri, kürtler kendi insanlarını dahi ikna edemezler.
Belleklerde daha Işid saldırır saldırmaz Peşmergenin nasıl çil yavrusu gibi dağıldığı, hallaç pamuğu gibi atıldıkları kalacaktır.
Dilleri aksini söyleyecek, belleklerde ise bu dediğim varolacaktır.
Pyd, peşmerge, Ypg bilmem pkk bunların hepsini toplasanız, adam akıllı 3 tane 10 binlik Türk Tümeni edemiyorlar.
Işte Türkiye'nin başta bahsettiğim milli politikası işliyor, bağımsız kürt devleti savaş sebebi idi, buyrun size işte savaş var.
En üzüldüğüm nokta ise, Işid'in veya bilmem kimin Türkiye için tehdit olacağını düşünenler, Türkiye içerde her sorunu yaşayabilir, müthiş bir hain potansiyelimiz var, fakat dünyanın hiçbir devleti dahi bize açıktan saldıramaz saldırmaz, kaldı ki örgütlerden ve içinde bizim parmağımız da dahil herkesin parmağı olan Işid gibi oluşumlardan korkmak veya Türkiye'ye saldırabileceklerini düşünmek, zeki insan işi değil.
Türk Silahlı kuvvetleri kendi coğrafyasında, aklınıza gelecek her devlet ile savaşır, o saldırılar anca havadan yapılabilir, Türkiye'de kendini savunur ve Amerika'nın veya Rusya'nın bombası biter, Türkiye yine ayakta kalır, ve hatta uzun vadede kendi topraklarımızda yaptığımız savunma, o bize saldıranların kendi ülkelerinde ciddi sorunlara sebep olur. Amerika'da yaşayan Türk nüfusta belli, Rusya'da da belli, İngiltere ve Almanya'da da belli.
Akıllarından dahi geçiremezler.
Kara Kuvvetlerimiz kendi coğrafyamızda, kimseyle kıyaslanmayacak kadar farklı ve kuvvetli, bunu da biliyorsunuz zaten.
Arapların kürtlere karşı bugünkü tavırlarını takdir ediyorum, Türkiye olarak hududumuzun öte yanında Arap devletinden başka devlet istemiyorum, istememeliyiz.