Maday,
bir kere ben nurcu falan değilim ve şimdiye kadar yazdığım mesajların da nurculukla alakası yok.
aklı başında olan her kes yazdıklarını okur okumaz nurçu olduğunu anlar.kafasını yere sokmuş devekuşuna benziyorsun
))) kafan yerde diye gizlendiğini sanıyorsun
))) kendini gerçekten iyi bir nurçu propagandacısı sanıyorsun değilmi ? aynı propagandanı Nihalatsız otağında yapmayı denesen bir,he ?
ikincisi sen sovyet yonetiminin Türklere görev vermediğini söyledin.Ben de buna örnek verdim ve dedim ki sovyetler zamanında da görev almış Türkler var.
İster siyasette olsun ister askeriyede olsun sovyet yonetimi zamanında ust rutbelerde gorev almış yüzlerce Turk var.Samed Vurgun bir şair ama sovyet yonetiminde çok ağır bir şairdi.parti yoneticileri bile ona saygı gosteriyordu.
nurçu,sovet-rus imperiyası hiç bir zaman önemli görevleri Türklere vermemiştir !
nurçu,örnek verdiyini yazıyorsun,hani nerde örneyin ? Samed Vurgun şair diyoruz anlamıyormusun ? şairlik görev deyil be adam,şairliyi devlet mevlet vermiyor,bunun görevle ne alakası ? sizlerde mantık denen şey yokmu gerçekten ? yani kürdlerin,nurçu pisliklerin geri zekalı olduğunu duymuştum ama bazen bir nurçunun ne kadar gerizekalı ola bileceyini tahmin etmek çok zor oluyor gerçekten de.
Buradaki insanlar toprağın değerini bilen Türk evlatlarıdır ve senin dediğin gibi Türk dünyası hakkında da o kadar bilgisiz değiller.
yine aynı şeker meselesi
komik oluyorsun,çocuk sana aldanabilir,men yox !
çocuk kandırır gibi ona buna gönlünü hoş etmek için hoş söz söylemekle gizlin-gizlin propagandanı yapa bileceyini sanıyorsun,ama iç yüzün ortada,kendin kendini ele verdin,çoktan.
Burdakıların bilgililiyine gelince.Türkiyedeki Türklerle Azerbaycan ve Türkistan Türkleri uzun süre ayrı sistemlerde(!) yaşadılar,aşağı-yukarı son 450 yıldır farklı yolla gidiliyor o yüzden Türkiyedekiler Azerbaycan ve Türkistandakı Türklerin başlarına gelenleri iyi bilmiyorlar ve anlamıyorlar(çoğunlukla).rus-sovet siyasetini bilmeden fikir yürütmek doğru deyil.önce bu siyaset hakkında bilgi toplamanız gerek.bildiyiniz türden siyaset deyil,rus siyaseti insandan robot yapan bir makina gibidir...neyse bu uzun konudur...gerektiğinde konuşuruz...
Türkiyede diyer Türkleri bilmeyenler "neden onlar kendine Türk demiyorlar ? biz kendimize Türk diyoruz onlar demiyorlar,Türklüklerini kabul etmiyorlar" falan filan gibisinden şeyler söylüyorlar.Karşılığında soruyorum-siz neden kendinize Türk diyorsunuz ? Türk olduğunuzu nerden biliyorsunuz ? nasıl öyrendiniz ? kim öyretti ?
meselenin kökünü bilmeden,anlamadan ittiham etmek kolaydır...Eğer size Türk olduğunuz öyretilmeseydi HİÇ biriniz Türk olduğunuzu bilmezdiniz.
Azerbaycandakı ve Türkistandakı Türklere Türk oldukları öyretilmedi,aksine Türklük hakkında konuşmak,bunu hatırlamak bile suç sayıldı ve bu yüzden milyonlarca insan öldürüldü ve sürgün edildi...Milliyetini bilmek doğuştan verilen refleks gibi bir şey deyildir,onu öyretmezsen olmayacaktır.Önce bunu anlamak gerek.Kendine Türk demeyen Türk deyildir demek saçmalıktan başka bir şey deyil.Bugün milyonlarca Türk kendine Türk demiyor,bunlar Türk deyilmi ? milyonlarca Tatardan,Başkortdan,Saxadan,Çavaştan,Qazaqtan,Özbekten...ve b.-larından bah ediyoruz,bunlar kendilerine Türk demedikleri için Türk deyillermi ? Türklük kendine Türk demeklemi oluyor ? yani burda gördüyünz bu nurçu Turk_aze gibi nurçular da çıkıp "Türküm" derse Türkmü oluyor ? ve üstelik de Türkçü Türk öylemi ? Türklük artık bunamı bağlı ? vay düşdüyümüz hale...