islamiyeti okadar ön plana çıkardıki yazıyı degiştirdi
Osmanlı'dan önce 13. yüzyıldan beri Eski Anadolu Türkçesi de, 11. yüzyıldan beri de Hâkānî (Karahanlı) Türkçesi Arap harfleriyle yazılmaktaydı.
Türkçenin canına okudu ki
16. yüzyıldan önce böyle bir durum söz konusu değildir. Osmanlı Türkçesi'ne Arap ve Fars sözcüklerin yoğunlukla girdiği dönem 16. yüzyıldan başlar ve 19. yüzyılın başına kadar sürer. Tanzîmât'la birlikte dilde yalınlaşma çabaları başlamıştır.
millet Türk olduğunu unuttu az daha milli şuurumuz tümden siliniyordu
Sanılanın tersine, Türkler arasında Türk olma bilinci Tanzîmât'tan önce de 18. yüzyılda bile güçlüydü. Türk kökenli Osmanlı paşaları II. Mahmut döneminde kendilerini Arnavutlar'dan, Araplar'dan, Boşnaklar'dan, kürtlerden ayrı tutuyorlar ve saraya yazdıkları mektuplarda bunları aşağılayarak sürekli Türk askeri istiyorlardı.
hem sonra devşirmeler vasıtasıyla genetik yapımız karıştı
Karışmalar genelde büyük kentlerde olmuştur; kırsalda ise bugün bile genelde karışma diye bir şey söz konusu değildir. Kaldı ki devşirmelerin sayısı genetik yapıyı değiştirecek kadar çok değildi.
ne kadar Türk olmayan unsur varsa hepsini devletin en önemli mevkiilerine getirdi azınlıkları el üstünde tuttu kendi asli unsurlarını hep ezdi
Bak bu çok doğru işte.
bu kadar salaklıktan sonra yıkılmasa şaşardım.
Osmanlı'nın yıkılmasında pek çok neden vardır.