Bu karikatür mevzusunda bir iki birsey söylemek istiyorum.
Iran'da ve bazı arap devletlerinde, yayın yapan televizyon kanalları varki, bunlar o pisliklere imza atan Danimarka'lı zihniyetten pek farksız.
Avrupa'da uydudan yayını durdurulmuş olan bir iki kanal duymuş ve cok sinirlenmiştim. Nasıl televizyonlar engellenebilir, hani avrupa'nın demokrasisi diye düşünmüştüm. Derken, dün Hollanda televizyonunda bir programda, bahsi geçen arap dizileri, animasyon filimleri ve diğer çocuk programlarını, Arap ve Iran gazetelerinde yayınlanan karikatürleri görünce, ilkinden daha çok sinirlendim. Böyle birşey olamaz dedim.
Haclı ordusunu mağlup edip, krallarını affeden Selahaddin Eyyubi demekki islamı bilmiyormuş, affetmek veya karşındaki bir kötülüğe iyilikle cevap vermek islama uyar nesne değilmiş demekki, islam kinci ve her pislige misli mukabele emreden dinmiş demekki. Yıldırım Bayezid değilmiş demekki Nigbolu'da yüzlerce insanı affeden. Fatih Sultan Mehmet Han'da hata yapmış demekki, hristiyan papazları affetmek, o vahşi ve canice emirleri ilahi emir gibi gösteren, Türk kanının oluk oluk akmasına her fırsatta görev edinmiş olan Bizans'ın sözde azizlerini affetmek hata imiş, misli mukabele şart demekki.
Islam ile hristiyanlığın ne farkı var o halde?
Boşuna demiyoruz, bunca olumsuz şeylere rağmen, Türk insanı, islam icin en doğru insan, ve devletimizde en doğru mekan.
Araplar ve onların algıladığı islam budur işte. Onlar böyle bir şeriat ile hükmediyorlar, bende bir müslüman olarak, böyle şeriatı esefle kınıyorum.
Aman dileyene kılıç kaldırmayan, affetmeyi meziyet sayan, gönülleri ve kalpleri böyle fetheden bir dinimiz varken, bu güzel dinimizi batı'ya bu şekilde lanse eden arapları ve Iran'lı acem'leri, esefle kınıyorum.
Ilahi kelimetullah böyle yayılırsa eger, elbette dogu ile batı arasındaki köprü sürekli sallanır ve ayakta kalamaz.
Peygamberimiz böylemi hükmetti? Ömer halifenin adaleti bugünkü arapların zihniyeti ile uyuşuyormu? Allah dostu Emre Yunus böylemi yaptı?
Mevlana Celaleddin böylemi yaptı? Yavuz Selim Han böylemi hükmetti?
Bahsi geçen programın bir bölümünde şunlar oluyordu, cocuk dizisi idi, yahudilerin bir pazar yeri gösteriliyor, alış verişte hile yapan yahudi esnaf maymuna, bir diğeride domuza dönüşüyor, bu animasyonun sonunda Iran'lı program sunucusu, konuklarına, 5 yasındaki minik kıza soruyor; ne oldu o yahudilere diye? minik yavru cevap veriyor; domuza, maymuna dönüştüler diyor. Iste yavrularımıza böylemi ögretiyoruz biz islam dinini?
Başka bir dizide bu animasyon degil, normal dizi. Orda bir yahudi aile konu ediliyor, bu aile bir yahudi dinsel töreni icin, çocuk kacırıyor. Sonrada çocuğu kurban ediyorlar, bogazı kesilen çocuğun kanı, bir büyük kazanda toplanıyor ve dinsel törenleri devam ediyor.
Bunları minik yavrulara televizyon dizisi diye yayınlayarakmı, yarının yetişkin Iran'lıları yetişecek?
Danimarka'daki karikatür mevzusu, kabul edilir nesne degil, bu tip eylemler hatta daha kötüleri onlarca yıldır yapılıyor, medeniyetin besiği olacak batı'da. Ingiltere'de piyasaya sürülen avret mahalinde ayetler yazılı olan donlar, sütyenler ve çarşafları unutmadık.
Italya'da bir gurubun topluca yaktığı Kuran'ları unutmadık, unutmuyoruz, unutmayada niyetimiz yok. Lakin bu yapılan cirkinliklere, edepsizliklerede Arap'lar veya iran'lilar gibi cevap vermeyide hiç mi hiç doğru bulmuyorum.
Islam dinine batı'nın verebilecegi zarardan çok, islam ülkelerinin verdigi zarar beni daha çok üzmüştür ve hala da üzüyor.
Bu olaylar bu şekilde cereyan edince, laiklik sisteminin vasfını ve güzelliğini en derinden duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal'e her zamankinden daha fazla minnet ve sevgi duyuyorum. Ruhu şad olsun.