Gönderen Konu: İslamcı sitelerden Sözcü Gazetesine büyük tehdit  (Okunma sayısı 36371 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

• GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • Mekanı Uçmağda!
Türkiye'den birkaç bin kilometre uzakta yaşıyorum iki senedir; iş meselesi yüzünden. Türkiye'ye dönünce, Gökbörü tarafından organize edilen yürüyüşlere katılmak isterim. Siz benim yazdıklarıma cevap vermiyorsunuz, beni hasta ilan ederek işi geçiştiriyorsunuz.
Tardu'nun iletiriyle ilgili analizim mantıklı ve gerçek, onun için cevapsız kaldı. Felsefi olarak kendisi bir Komünistten farksız. Duygusal olarak Türkçü olabilir. Kendisini özel hayatında tanıyormuş gibi bir haliniz var. Ben tanımıyorum.
Militan ateist tepkileri var.

Evet tanıyoruz birbirimizi, İstanbul il başkanıdır....! O nedenle paronaya yapma dedim.

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı -Türk-

• Türkçü-Turancı
  • **
Alıntı
Bana bak zerzevat.Azıcık yüreğin varsa gelirsin karşımıza.Sana o adamın kim olduğunu bizzat anlatırım.Ama ondan sonra bırak bu otağa girmeyi,odandan dışarı çıkabilir misin bilmem.Sana öyle bir anlatırım ki hayatın boyunca unutamazsın.Sende zaten birazcık adamlık olsa buradan değil,gelir yüzümüze konuşursun.Sen adam değilsin.Bu yüzden de burada moralimi bozmana daha fazla aldırmayacağım.Seni engellemeyi de bilirdik ama belki mantıklı bişeyler söylersin sandık.Ama hala paranoyalarınla ve ve dogmalarınla hareket ediyorsun.

Türkiye'den birkaç bin kilometre uzakta yaşıyorum iki senedir; iş meselesi yüzünden. Türkiye'ye dönünce, Gökbörü tarafından organize edilen yürüyüşlere katılmak isterim. Siz benim yazdıklarıma cevap vermiyorsunuz, beni hasta ilan ederek işi geçiştiriyorsunuz.
Tardu'nun iletiriyle ilgili analizim mantıklı ve gerçek, onun için cevapsız kaldı. Felsefi olarak kendisi bir Komünistten farksız. Duygusal olarak Türkçü olabilir. Kendisini özel hayatında tanıyormuş gibi bir haliniz var. Ben tanımıyorum.

Neresi mantıklı ve gerçek? Dediğim gibi ne alakası var komünizmle? Adam deist olabilir, Müslüman olmadığı için mi komünist oluyor, senin gibi olmadığı için mi? Neden her konuşmayı komünizme bağlıyorsun bir şekilde?

Ha çok genelleme yapacak olursan yapayım, ateistlerin çoğu marksist veya liberaldir, Türklük düşmanıdır. Bunu bilmeyen ve inkar eden yoktur. Zaten onları savunan yok. Ama o grup yüzünden de her ateist komünisttir vs. gibi saçma sapan bir düşünce ortaya koyarsan bu yobazlık, bağnazlık olur işte.

Çevrimdışı Börü Budun Eri

• Türkçü-Turancı
Alıntı
Bana bak zerzevat.Azıcık yüreğin varsa gelirsin karşımıza.Sana o adamın kim olduğunu bizzat anlatırım.Ama ondan sonra bırak bu otağa girmeyi,odandan dışarı çıkabilir misin bilmem.Sana öyle bir anlatırım ki hayatın boyunca unutamazsın.Sende zaten birazcık adamlık olsa buradan değil,gelir yüzümüze konuşursun.Sen adam değilsin.Bu yüzden de burada moralimi bozmana daha fazla aldırmayacağım.Seni engellemeyi de bilirdik ama belki mantıklı bişeyler söylersin sandık.Ama hala paranoyalarınla ve ve dogmalarınla hareket ediyorsun.

Neresi mantıklı ve gerçek? Dediğim gibi ne alakası var komünizmle? Adam deist olabilir, Müslüman olmadığı için mi komünist oluyor, senin gibi olmadığı için mi? Neden her konuşmayı komünizme bağlıyorsun bir şekilde?

Ha çok genelleme yapacak olursan yapayım, ateistlerin çoğu marksist veya liberaldir, Türklük düşmanıdır. Bunu bilmeyen ve inkar eden yoktur. Zaten onları savunan yok. Ama o grup yüzünden de her ateist komünisttir vs. gibi saçma sapan bir düşünce ortaya koyarsan bu yobazlık, bağnazlık olur işte.

Komünist diyor çünkü bu en kolay çamur atma taktiğidir.Çamur at izi kalsın işte anda.

Esenlikle.

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

• Türkçü-Turancı
Ortaçağ'dan dem vurana bakın.
2500 sene önce yaşamış Antik Yunan filozoflarının; bilimsel olarak çökmüş fikirlerine inanan biri, aklı sıra bizi eleştirecek.
Sen söyle bakalım, "aydınlanmış" Yunan filozoflar gibi sende evren ve dünya her zamandan beri vardı, hepsi sabit mı diyorsun?
500 sene önce, dünya düzdü diyen Hristiyanlarla dalga geçmek kolay.

Bu arada belirteyim, Marksist üslup tam gaz devam ediyor.

Dikkat edersen,konuyu sürekli telaffuzunu etmediğimiz mecralara çekiyorsun.Ateizm diye dilinden düşürmeden,öngörülerime karşılık dininin ne söylediğine dair tek örnek veremeden,cevap olarak tabir edilecek tek bir cümle kurmadan,şu sun busun muhabbetindesin.Amacın el altından sinir bozmakki yeterince deşifre oldun.Ateist olmadımı daha kaç kere söylemem gerekiyor?Atila,Çingiz,Bilge kağan,Atsız,Tonyukuk...hangisi müslümandıda sen Müslüman eşittir Türk gibi saçmalıyorsun?Ateizmin,TANRININ İNSANLAŞTIRILMASINA TEPKİ OLARAK  Doğduğundan bile bi haber,çırpınıyorsun.

Bilimi 'dindar' adamlar geliştirdi evet. Teist olanlar. Einstein'dan 1000 sene önceki Arap matematikçilere, veya Uluğ Bey'e kadar.
Senin gibi ateist (kendini, tepki çekmemek için deist olarak tanımlıyorsun diye düşünüyorum) olanlar, çok çok Sovyetler zamanında, Moskova'ya yukarıda saydıgım yunan filozoflarının heykellerini dikiyorlardı.
Hem aynı mesele... Sen kendini genel kabullere, zanlara kaptırmak istiyorsun. Kendini sayıca çok olan tarafta görmek istiyorsun.
Bu ise, senin, şayet 1960'lı senelerde yaşasan, Marksist biri olacagını gösteriyor.

Daha öncede söyledim.
Sen körü körüne inanıyorsun, ve militan ateist olarak her konuya saldırıyorsun. Tartışmayı forumdaki tavrın başlattı. Kriz içindesin.
Etrafa saldırıyorsun. Biri şiir ekliyor, tahammül dahi edemiyorsun.

Sen inanıyorsun. Hiçe inanıyorsun. Kanıt sunamıyorsun.
Bizdeki inanç, 1'le 1'in 2 olması gibi; yani biz inanmıyoruz, biz biliyoruz.
Seni krize sokanda bu.

Bilimi dindar insanlar geliştirmedi.Güldürme milleti başına.Kullandığın klavyeyi,bilgisayarı,klimayı bir din adamı bulmadı.Din adamı dediğin kişiler,cadı avıyla,cin çıkarmayla,tefsirle,fıkıhla uğraşırken,tekkede zaviyede, kur an dersleri verilirken,adamlar kıtaları keşfetti,uzaya çıktı,cennetlik müslümanlarında,bu gün namuslarını ve topraklarını postalları ile düm düz ediyorlar...sen hangi rüyadasın?

Güzel nutuk.
Ama gerçekçi olmaktan uzak.
"Bütün Türkler kardeştir" diye slogan atıyorsun; o kadar ki, karşı çıkan biri olsa, vatan haini olacak.

Burada çocuk yok; dünyayı bilen, forumun ingilizce bölümünde Macarlarla yazışan, yüksek tahsil görmüş insanlar var.
Birden çok fazla. Senin yukarıda yazdıkların, toplumda karşılık bulan söylemler olmaktan uzak.

Git sokakta, Türk kökenli olan 2 solcuyu çevir, burada yazdıklarını onlara söyle.
Seninle dalga geçerler. Sana gülerler. Bunu buradaki herkes biliyor.

Türk olmak yetseydi; Türkiye zaten bizim hayallerimizdeki Türkiye olurdu. Soyca Türk olup, Milliyetçi olmamızı kabullenemeyen, bizi öldürebilecek insanlarla dolu Türkiye.
Taksim'de bir tur at, karşına çıkanlarla sohbet et, anlarsın.

Evet, Türk Milliyetçisi olmak... Bizim yaşam tarzımızın, ideolojimizin... Yani dinimizin bir parçasıdır.
Bunun olmazsa olmaz başka bileşenleride var; ahlak gibi, Tanrı gibi, Yaratılış gibi.
Teist (Müslüman, Hristiyan veya Musevi) olmayan, tam olarak bizden olamaz. Kardeşimiz diyemeyiz ona, söylesek bile bu yalan olur, çünkü mantık olarak bu imkansız. En basit konularda bile görüşümüz farklı olur.

1970'li yıllarda, aynı aileden öz kardeşler birbirlerine niçin kurşun sıktılar diye biraz düşünebilmek gerek.
Boş lafı geçeceksin. Toplum bilimine uygun fikirler üreteceksin, çoluk çocuk gazı almaya yarayan sloganlarla bir yere varılmaz.
Burada kimse 12 yaşındaki çocuk değil.

Yobazın ince gülü...Türk milliyetçisi olmak nasıl oluıyorda senin dinin bir parçası oluyor?Din ırkçılığı reddetmiyormu?Tüm müslümanlar kardeştir demiyormu?benim zenci bir köle kardeşim yok...arap çöllerinde düne kadar put a tapan insanları kardeş olarak görmeyede niyetim yok.O kardeşlerinki,yüzyıllarca pis yüklerini bu millete taşıtıp,günü geldiğinde kardeşliklerini şhanetleri ile tüm dünyaya resmettiler.Daha ne kadar devam edeceksin akıl fukaralığına?

1970'li yıllarda, aynı aileden öz kardeşler birbirlerine niçin kurşun sıktılar diye biraz düşünebilmek gerek.
Boş lafı geçeceksin. Toplum bilimine uygun fikirler üreteceksin, çoluk çocuk gazı almaya yarayan sloganlarla bir yere varılmaz.
Burada kimse 12 yaşındaki çocuk değil.

Şimdi golü kendi kalene attın.Hani solcudan ,müslüman olmayandan Türkçü olamazdı?Komünistten dindar bile oldu günaydın...Taksimde fink atıp,sen ve senin gibi global Amerikancı zihniyete kafa tutuyorlar.İkide birde ateist olup kendini deist diye tanıtıyorsun diye suçlamalar yapmak,nasıl şekilden şekile girdiğinle alakalı olmalı.

Gerçek olan, hak olan tutum yenilemez; biz gerçekleri savunuyoruz ve biz galip geleceğiz.

Türk islam sentezi dünyaya hakim olduda bizmi sağırız?Pardon?Hak tan kastın ne? Dindar gençlikmi?O ise, gençlik dindar ve solcu lma yolunda hızla ilerliyor...akademisyen başkanları bile var...her gün tv lerde cirit atıyorlar.Savunduğun mhp li gençlik ise,Ya allah bismillah allahu ekber sloganlarını dillerinden düşürmeden,kahvehanelerde okeye dönüyor.Ama haklısın...2000 km mesafeden pek net görememen normal bu fotoğrafı.

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

• Türkçü-Turancı
Kendi felsefi yapısını, inceden inceye, bilinçaltalarına işleme çabasında.

Böyle bir durumla bu forumda karşılaşılabilir. Sanal alemdeki başka mecralarda örnekleri olan, olmuş bir durum bu.
Peki böyle bir durumda, moderasyon ne yapar?
Moderasyonun bu konuda prosedürü var mı?

Kendi felsefi yapımı anlatıyorum.Senden deibunlara karşı söyleyecek elle tutulur,gözle görülür bir öngörü bekledim hep...inandıkların doğrultusunda...Ancak tek bir söz gelmedi.Moderasyon benim.Prosedürler susturmayı dikte eder.Biz konuşutukça batışını izleyip gülelim istedik.Binlerce km uzakta olmanıda anlayışla karşılıyoruz.Ancak Toplantılarımza ve eylemlerimize gelme isteğin bizi duygulandırdı desek gülermisin bilemiyoruz.Biz bıyık altından yeteri kadar güldük.Kısacası sizdeki zihniyetin günümüz şartlarında yeterli bir donanım içermediğini size anlatmaya çalışmak umarım sizi gücendirmiyordur.ÇÜnkü,başarmak için sizin inandığınız tüm değerler shada eriyip gitti.Anlatmaya çalıştığımız budur.Keşke fikir meydanımızda sinir bozmak ve sulandırmak dışında daha etkili olabilseydiniz.

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

• Türkçü-Turancı
Söylemeyeyim bozmayayım diyorum ama  söylemekte fayda var.ÇÜnkü işin suynu çıkardın.İşim gereği binlerce km uzakta oluyorum diye sallayıp duruyorsun.Bizde yemiş gibi yapıyoruz ama proxi kullanarak girdiğini,gerçekte klavye arkasından ego tatmin eden biri olduğunu ıp lerinin birbirini tutmadığını söylesek yüzün belki kızarır ama yinede utanmazsın.Seni moderasyon gereği de olsa engellemeyeceğim ki , andaların seni nasıl şekilden şekile soktuğunu cümle alem görsün.

Çevrimdışı Tien San

• Türkçü-Turancı
  • Hunkurt - Tien San
şizofren? size olabilecek bir durumdan bahsediyorum. sokakta komünist olan bir adam (neyse, isim vermiyorum, olası bir durumdan bahsediyorum), gidip, Türkçü bir foruma üye oluyor, ve orada, gizlice kendi fikrini yayıyor.
Mesela.

Kendi felsefi yapısını, inceden inceye, bilinçaltalarına işleme çabasında.

Böyle bir durumla bu forumda karşılaşılabilir. Sanal alemdeki başka mecralarda örnekleri olan, olmuş bir durum bu.
Peki böyle bir durumda, moderasyon ne yapar?
Moderasyonun bu konuda prosedürü var mı?

Ne engellemesi anda !  Böyle madenler kolaymi bulunuyor saniyorsun ? Kadrini kiymetini bilin ! Delige süpürmeyin kullanin . Bunun gibi bir tane daha vardi . Yalniz ikisinin görevleri farkli . Bu arkadasin görev alani Tanri tanimazlik ve Komunistlik üzerinde yogunlasmis . Olmayan komunistlige karsi, FETallah Gülenin fikirlerini savunuyor . Üyeligi iptal edilen digeri ,güya yahudileri desifre ediyor ayagindan ,reklamlarini yapiyordu. Bir diger ortak özellikleride , adamin özgün adi Esad iken Esed yazarlar . Digerinde sinirlerime hakim olamadim , bunda ayni hataya düsmekten ulu Gök Tanrinin sefaatine siginirim. 
EN GÜZEL YÜZ BIZE CIRKIN BIZ SEVERIZ TÜRK YÜZÜ
EN IYI ÖZ BIZE FENA BIZ ISTERIZ TÜRK ÖZÜ.
MILLETCE HEP ALKISLARIZ ANILDIKCA TÜRK SÖZÜ.
            TANRI TÜRK´Ü KORUSUN.

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

• Türkçü-Turancı
Değerli andam;anlamamakta ısrar ediyor.Bizi din ve Tanrı  düşmanı gibi gösterme çabası içinde.Bilmyiorki biz,dini bu şekilde anlatanlara tavırlıyız:

Çevrimdışı Tien San

• Türkçü-Turancı
  • Hunkurt - Tien San
Değerli andam;anlamamakta ısrar ediyor.Bizi din ve Tanrı  düşmanı gibi gösterme çabası içinde.Bilmyiorki biz,dini bu şekilde anlatanlara tavırlıyız:

Bilmiyorsa ögrensin degerli Baskanim . Yok öyle otagda imamlik yapip ,bizim sirtimzdan cenneti alada hurilerle findik kirip sarap irmaklarinda kafayi cekmek .
EN GÜZEL YÜZ BIZE CIRKIN BIZ SEVERIZ TÜRK YÜZÜ
EN IYI ÖZ BIZE FENA BIZ ISTERIZ TÜRK ÖZÜ.
MILLETCE HEP ALKISLARIZ ANILDIKCA TÜRK SÖZÜ.
            TANRI TÜRK´Ü KORUSUN.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

• Türkçü-Turancı
Alıntı
Bilmiyorsa ögrensin degerli Baskanim . Yok öyle otagda imamlik yapip ,bizim sirtimzdan cenneti alada hurilerle findik kirip sarap irmaklarinda kafayi cekmek .

Sizinle aslında iyi anlaşıyorduk, ancak öteki 'başkan' olunca, tavrınız buna göre şekillenmiş.
Adamın sanal olarak verdigi ateist vaazlara karşı çıktım diye neredeyse Taliban ilan edeceksiniz beni.

Ben olaya mantıklı yaklaşıyorum.
Diyelim bir toplantı var, iyi güzel.
Herkes kürsüye çıkıp; Kürt açılımına verilecek tepkiden, Azerbaycan'a veya Uygurlara verilecek destekten bahsediyor... Güzel. Mantıklı, olması gereken bu zaten.
Daha sonra yukarıdaki abimize geliyor sıra, kürsüye çıkıp; Marx ve Aziz Nesin gibilerden alıntı yaparak, dine karşı materyalist vaaz veriyor.
Bu mudur? :)

Burada çok büyük bir çelişki var. Her iletisinde inancını öne çıkartan, propaganda yapan birinden bahsediyor.
Adam materyalist, ateist.

şimdi biraz düşünelim... Bu adamın Uygurlara bakış açısı ne olur sizce? Adam bakıyor, resmen komünist olan çin devletinin varoluşa dair inancı, kendi inancına benziyor. Öte yandan uygurlara bakıyor... Uygurlar genelde Müslüman, rahatsız edici...
Ateist tavrını bu kadar öne çıkaran biri; sizce kimi destekler? Uygurları mı, yoksa çin'i mi?

Aslında sorun inançta yatmıyor; çıkıp diyebilirsin, 'bizim hareketimiz materyalist olacak arkadaş' diye.
O zaman çok daha büyük çelişkiler oluyor. Ormandan gelen hayvanım diyen bir adamın niye milliyeti, ahlak anlayışı olsun? Yani böyle bir tavır anarşiye hizmet eder. Mantıksız. Bunu ideoloji haline getirip, geniş halk kitlelerine nasıl sunacaksın? Niçin solculuk yerine seni seçecek millet? Niye millete (ki millet, ırk materyalizme göre zaten saçma söylemler; adam sana mikroptan geliyorsun zaten diyor).

Abi iyi niyetli bir Türk milliyetçisi olabilir.
Ancak itiraf edilmeli ki, onun hayata bakışıyla bir ip'linin veya pkk'lının hayata bakışı arasındaki fark; bir sünni ile bir şii arasındaki farktan çok daha azdır. Biri, çelişkili olarak nasyonalist; öteki, mantıklı olarak enternasyonalist.

Tardu ile yapılacak bir toplantı, muhtemelen onun kişisel inancının vaazını dinlemekten öteye geçmez.
Sonuç filanda çıkmaz; çay içtik sonrada dagıldık sonucu çıkar.

Alıntı
Ateizmin,TANRININ İNSANLAŞTIRILMASINA TEPKİ OLARAK  Doğduğundan bile bi haber,çırpınıyorsun
Vay be! Eşcinsellik'te Maço hareketlere tepki olarak mı gelişti?
Ateizm, eski yunan'dan beri geliyor. Onların bilimsel olmayan saçmalıklarına inanan, 2500 sene öncesinde yaşayanlar yobaz olur ayrıca, ben oldukça mantıklıyım; zamanın gerisinde olan ben miyim, sen misin?

Neyse, şaşırdım. Yöneticiymişsin.
Vaaz verecek, propaganda yapacak bir grup bulmuşsun. Tebrik ediyorum.
Bakarsın propagandan tutar, komünal-anarşist-jungle yaşam tarzını onların arasında yayabilirsin :)

Senin gibi biri yöneticiyse gerçekten; bana gitmek düşer.
Prosedürü kendime uyguluyorum yani.

Herkese selamlar.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).