Gönderen Konu: Makâlem: Askerî Târîh Açısından Köl Tigin  (Okunma sayısı 21141 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Esenlikler sevgili arkadaşlar, Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi'nin 2006 Eylül sayısında çıkan "Askerî Târîh Açısından Köl Tigin" başlıklı makālemi en sonunda internete de koymuşlar. Çalışmama buradan bakabilirsiniz:

http://www.gefad.gazi.edu.tr//window/dosyapdf/2006/1/2006-1-203-226-14-h.ihsanerkoc.pdf

Yalnız makāleyi basarken haberim olmadan bâzı değişiklikler yapmışlar. Örneğin ben Kaynakça'da târihî kaynakları ve günümüz çalışmalarını ayırarak vermiştim, bunlar hepsini "Kaynaklar" diye yanlış bir biçimde birleştirmişler. Bir de derginin basılı sürümünde Çince karakterlerin hepsi gözükürken bu .pdf dosyası sürümünde karakterler gözükmüyor (ama isteyene bendeki orijinalini .doc dosyası olarak yollayabilirim).

Esen kalın :asker:

Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

• Türkçü-Turancı
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Tebrikler Anda,

Güzel bir çalışma olmuş. Word formatını da yollarsan sevinirim.

TTK
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
    • Steppe History Forum
Sağol Anda, sana şimde e-posta olarak atıyorum. Başka isteyen olursa haber versin.

TTK

Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

tungatonyukuk

• Ziyaretçi
Andam Çok güzel olmuş...

İyi kalem e almışsın...

sağol devamını bekleriz..

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
    • Steppe History Forum
Sağol anda, iyi okumalar ;)

Artık doktora sırasında makāle yazıp bastırmaya devâm ederiz, şu sıralar yüksek lisans tezimle meşgulüm (o da bitip geçince belki .pdf'ye çevirtebilirsem sizlerle seve seve paylaşırım).

Bu arada, makāle basıldıktan sonra iki eksik buldum. Birincisi, Gumilyof'un Türgişler'e yapılan seferde yalnızca 20 bin askerin olduğu bilgisini Çin kaynaklarında sonradan görmem (gözümden kaçmış), ikincisi de makāleyi yazarken ne olduğunu bilemediğim "çevirerek vurdu"nun "kuşatarak saldırdı" olması imiş.

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

• Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
Bu bilgi dolu çalışmanızdan ötürü, sizi kutlarım.
Elinize sağlık.
Ezen bolsın.
TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
    • Steppe History Forum
Sağolun Sayın Yönetici.

Esen bolsın.
TTK!

Çevrimdışı Temir Yalıg

• Türkçü-Turancı
  • TÜRK'ÜM BAŞKA ÜNVAN İSTEMEM
TiginNoyan anda ;

Tarihle ve bilhassa 'Türk tarihiyle' ilgili çalışmalarının devamını dilerim.

Paylaşım için teşekkürler.
TÜRK IRKI SAĞOLSUN!

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
    • Steppe History Forum
Sağol Temir Yalıg Anda, hep birlikte ;)

Çevrimdışı [Hun Türk]

• Türkçü-Turancı
  • TTK
Anda teşekkürler, kütüphaneme kayıt ettim hemen. İznin olursa bu tür çalışmalarını ana sayfada ayrı bir başlık altında yayınlamak isteriz.

Saygılar
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız

TÜRK IRKI SAĞOLSUN !