Gönderen Konu: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?  (Okunma sayısı 26217 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Andarkan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 62
Öncelikle otağa esenlikler diliyorum.Sormak istediğim önemli bir konu var başlıktan anlaşılacağı üzere.Koministler ve liberaller Kahramanmaraş'ta ülkücülerin alevi katliamı yaptığını  iddia ediyorlar.Bunun doğruluk payı nedir?Mezhepçilik yüzünden  öz be öz Türkmen olan soydaşlarımıza böyle bir şeyin yapılmamış olduğunu umuyorum.Fakat ülkücülerin içinde bugün bile ümmetçi bir taban olduğu gerçeği  aklımı kurcalıyor.Filistin filistin diye ağlayan,aleviliği sapkın inanç diye nitelendiren din kardeşçisi bir kısım ülkücülüler (gerçekten mlliyetçi olan soydaşlarımı ve büyüklerimi tenzih ederim),Ali Balseven cinayeti,nesl-i hareket gibi ismi bile arapça din kardeşçisi sözde milliyetçi oluşumlar,"Kürtçe öğrenmek vaciptir" diyen bbp, Sivas'ta Pir Sultan Abdal heykelini yıkan,kahrolsun laiklik diye bağıran güruh vb. ögeler hakikaten bana bunu yapmaya istekli gruplar olduğunu gösteriyor.

O günleri yaşamış büyüklerimizin ve konu hakkında bilgisi olan herkesin fikirlerini bekliyorum,saygılarımla.


Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2012 »
Mezhepçilik yüzünden  öz be öz Türkmen olan soydaşlarımıza böyle bir şeyin yapılmamış olduğunu umuyorum.


Maraş olaylarından sonra kaçıp Antep'e gelen alevi kişilerin hepsi kürt, oradan gelen hiç bir alevi Türk görmedim.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2012 »
 Maraş olayları Türk Devleti'nin otoritesinin dış mihraklar tarafından zaafa oturtulma operasyonudur. Zamanın Hükümeti'nin beceriksizliği ve çapsızlığı, olayların büyüyerek Maraş'ta zaten varolan gerginliğin raydan çıkmasına netice vermiştir.

 Olaylar, Alevi kökenlilerin yaşadığı mahalleden cenazelerini almaya gelen Sünni vatandaşlara otomatik silahlarla ateş açılmasıyla başlamış, 23 Sünni vatandaş hayatını kaybetmiştir. Daha sonraki araştırmalarda; burada halka ateş açanların Komünist ve Kürtçü terör örgütleri oldukları anlaşılmıştır.

 Bundan sonra galeyana gelen kalabalık Alevi mahallesine yürümeye başlamış ve Maraş'ın diğer yerlerinde provokatörler tarafından kışkırtılan halkında katılmasıyla olaylar çığrından çıkmaya başlamıştır. Alevi mahallesi Yörükselim'e saldırılmış, pek çok kişi öldürülmüştür.

 Devletin ve güvenlik güçlerinin olaylara müdahale etmemesi, seyirci kalması sonucu; Maraş Olayları olarak tarihimizde bu hadiseler yerini almıştır.

 Yalnız buradaki nokta; Maraş'taki Alevilerin ciddi bir kısmının kürt olmasıdır. Özellikle Maraş'ın Pazarcık ilçesinden göçen Alevi kürtlerin şehir merkezine yerleştikleri bilinmektedir. Ölen vatandaşların ne kadarının kürt ne kadarının Türk olduğunu açıkçası tam bilemiyorum. Ama benim edindiğim bilgilere ve duyumlara göre büyük bir kısmı kürt !

 Ancak bu olayların çift taraflı provokasyon ve yabancı servislerin işi olduğu çok açıktır. Olayları salt MHP ya da Ülkücülerin üzerine atmak, Komünist Terör Örgütleri ve onların sempatizanlarının yaptığı bir iştir. Maraş'ın Sünni Türk halkını zan altında bırakmak, Türk Milleti içerisinde Alevi Türk-Sünni Türk bölünmesi ile çatışmanın yaratmakta Türk Düşmanı dış güçlerin ekmeğine yağ sürmektir. Mezhepçilik ve yobazlık, Türk Milliyetçiliği'nin içine, onun siyasallaşmasından sonra dış mihraklar tarafından sokulmuştur(CIA İstasyon Şefi Graham Fuller).

 Elbetteki olaylarda ölen, büyük zarar gören Alevi Türk kandaşlarımızda olmuş olabilir. Onlar bizim canımızın bir parçasıdır. Ancak geberen kürtler için üzülmemizi kimse beklemesin.

 Olaylarda yer alan Komünist-Kürtçü Terör örgütleri şunlardır:
Alıntı
OLAYLARI SOL ÖRGÜTLER PLANLADI. İŞTE KATLİAMCI ÖRGÜTLER:
1. DHB (Devrimci Halkın Birliği)
Liderliğini 1972 Sandık Cinayeti faillerinden Ermeni Garbis Altınoğlu (Altınyan)’ın yaptığı örgüt… Olayların tertipçilerinden… Olaylarda ve çatışmalarda rol almış. Garbis ve birçok militanı idam ve çeşitli hapis cezalarına çarptırılmış 1991 de çıkarılan infaz yasası ile salıverilmiş.  (Adana (2) nolu Askeri Mahkemesi (1984) 109 sayılı gerekçeli karar)
2. Devrimci Savaş Örgütü
Olayların çıkmasına sebep olarak gösterilen Çiçek Sinemasının bombalanması, iki sol görüşlü öğretmenin öldürülmesi, olayların planlanması, cenaze töreninde silah kullanılması, sağcıların ev ve iş yerlerinin işaretlenmesi gibi eylemlerden sorumlu olarak davalar açılmış. Birçok militan cezalar almış. ( Adana 1 no’lu Askeri Mahkeme 1984/208 sayılı gerekçeli karar)
3. Halkın Kurtuluşu Örgütü
Aynı gerekçelerle dava açılmış. Birçok militan ceza almış ve 1991 infazı ile salıverilmişler. (Adana 1 nolu Askeri Mahkemesi 1984/150 sayılı gerekçeli karar)
4. Apocular (şimdiki PKK)
Olaylarda  etkin rol aldığı, çatışmalara katıldığı için birçok militan idam ve  çeşitli cezalar aldı. 1991 yılında çıkarılan infaz yasası ile  salıverildiler. (Adana Askeri Mahkemesi 1986/104 sayılı gerekçeli karar)
Ayrıca TÖB-DER ve POL-DER, halkevleri ve birçok örgüt açılan davalardan cezalar almışlardır. Ancak bu kararları kimse gündeme getirmiyor.


 Dış güçlerin rolü için
Alıntı
Anlatacağım çok şey var. Kitapta yazdıklarım var. Maraş olaylarının arkasında Ermeni Garbis Altınyan var. Türkiye’deki birtakım olayların perde arkası aydınlanmalıdır. Aleviler kışkırtılıyor. ‘Maraş’ta, Sivas’ta yakıldınız, katledildiniz’ deniliyor. Aleviler de haklı olarak tepki koyuyorlar. Siyasetçiler de bunu kullanıyorlar. Meclis’te birçok komisyonda görev yaptım. Bugün konuşanlar Meclis’ten çıkamazken Azerbaycan’daki Ermenilerin kat liamını dünyaya biz duyurduk. Sırplar katliam yaparken basının giremediği yere girdim. İşkence, katliamlar konusunda benim kadar kimsenin canı yanmadı. Çalıştayda da Ermeni Garbis Altınyan’ın yaptıklarını anlatacağım.

 TOPLU KATLİAM İSTENDİ 

Maraş olaylarının başlamasına neden olan 2 öğretmenin öldürülme olayı Devrimci Savaş Örgütü tarafından yapıldı. Maraş olayı 12 Eylül’e giden son virajdır. Günde 10 kişinin ölmesi darbe için yetmedi, toplu katliam istediler. Başbakan Ecevit, CHP iktidarda idi. Maraş’ta olaylar 3 gün sürdü. Devlet müdahale etmedi. İrfan Özaydınlı İçişleri Bakanı olarak geldi ve ‘Olayları sol örgütler çıkardı’ dedi. Daha oradan Ankara’ya dönmeden görevden alındı. Hasan Fehmi Güneş’i bakan yaptılar. Güneş de olayı milliyetçilere yıktı.


 12 Eylül’ün olabilmesi için toplu bir infaz olmalı idi. Amerikalıların bu olayda parmağı var. Kitabımda belgeyi yayımladım. Amerika Barış Gönüllüleri’nin bir yazısı var. Diyorlar ki ‘BizMaraş’ta, Çorum’da bulunduk.” Ne işleri vardı buralarda. Amerika parmak soktu bu olaylara. Amerikalı bakanın ‘Bizim çocuklar başardı’ açıklaması var. 2’nci Ordu Komutanı Bedrettin Demirel’in açıklaması var. Diyor ki; ‘İki sene bekledik darbe için çok kan döküldü...’ Korkunç bir açıklama. İki senede 5 bin kişi öldü.

ABD bu olayların arkasındaydı sebeplerinden birisi de şuydu; Yunanistan 74 savaşından sonra NATO’dan çekildi. Tekrar NATO’ya girmesi için Türkiye’nin onayı gerekiyordu. Türkiye reddetti ve dedi ki ‘Kıbrıs’ta adalarda gelişme olması lazım öyle onaylarım’ dedi. Sivil hükümetler bunu yapamadı. Yunan PASOK dedi ki; ‘NATO’ya almazsanız Varşova Paktı’na girerim’ dedi. Amerika da sıkıştı. Akdeniz ortasında Rusya güdümlü devleti ABD kabul etmez. ABD’de devreye girdi. Sivil hükümet ile bu işi çözemeyince devreye girdi. Maraş da son yoldu ve darbe oldu, Yunanistan’ın NATO’ya girişi sağlandı. Maraş, Sivas, Malatya, Çorum katliamı demeden önce buna bakalım biraz. Bunu anlatacağım. Alevi - Sünni’ye konuyu dökerseniz, o zaman orada Sünni katliamı da var. İlk öldürülen iki öğretmen Sünni. Öğretmenlerin cenazesinde 6 örgüt var. Hepsi mahkeme kararıyla sabit. Öğretmenlerin cenazesinde üç kişi öldürüldü, onlar da Sünni. O cenazeleri almaya gelen halk da tarandı. Bu tarayanlar polis de olabilir Halkın Birliği de, Devrimci Savaş da... Burada da 28 Sünni öldürüldü. Ölen Sünniler var, 7 sünnetsiz ceset var. Bunlar kimdi. O yörede hiçbir vatandaş sünnetsiz olamaz. Bunlar Garbis’in takımı... Ben işte bunları tek tek anlatacağım.

 Bu açıklamalar, Aşırı sol kesim tarafından olayların tüm müsebbibiymiş gibi gösterilen Ökkeş Şendiller'e aittir.


 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?
« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2012 »
Muhaberat, Cia başta olmak üzere, pek çok yabancı servisten bahsedilir.
Ben ilk saldıranın Ülkücüler olduğuna inanmıyorum.
Halk kışkırtıldı.

Komünistler Ülkücülerin üzerine ateş açıp, "Aleviler yaptı" dediler.
Bu akla yatkın geliyor. Sonra intikam güdüsüyle, Aleviler hedef alındı.

Aslında Komünistlerin hedef alınması gerekirdi. Düzgün olan bu olurdu.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı aysudem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Ynt: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?
« Yanıtla #4 : 19 Şubat 2012 »
Ben bir K.Maraş’lı olarak ve babamın olaya birebir şahit olması ve bu  olaylardan ceza alan yakınlarımın anlatmaları;
K.Maraş’ta ilk önce iki komünist iki öğretmen öldürülür(kimin öldürdükleri belli değil ama olay ülkücülerin üzerine kalır)
komünist iki öğretmenin cenazesi merkez camisinde kılınmasını ister ama ülkücüler hayatında bir kere bile namaz kılmamış adamların cenaze namazı burda kılınamaz diye itiraz ederler ve her gece olaylar olaylar… Nitekim öğretmenlerin cenazeleri başka bir yerden kaldırılır.
bu olaydan sonra kürtün biri K.Maraş tek sineması olan sinemanın girişine bomba atar.    Sinema salonundan çıkan kalabalık saldırganların üzerine saldırır. Saldırgan o sırada postaneye sığınır(babam postanede)kalabalık postaneye saldırır ama postane insan doludur. Postahanede bulunan askerler orda bulunan kalabalığı sakinleştirmek yerine saklanırlar babam o sırada postanenin kapısına dayanır kapıyı bütün zorlamalara karşı kapatır( saldırganı korumak için değil çıkacak izdihamdan insanların ölmesinden dolayı) yetkili kişiler gelir olayı sakinleştirir saldırganı alırlar. O sırada köy enstitüsünde okumakta olan ortaokuldan beri ülkü ocaklarında bulunan Ökkeş Şendiller ( Aralık 1978 yılında, dış mihraklarca tezgahlanan Marksist-Ermeni işbirliği eseri "KAHRAMANMARAŞ OLAYLARI"ndan 1.Nolu sanıgı) postaneden Ankara’yı arar olayı olduğu gibi anlatır. Ökkeş Şendiller ve babam akrabadır ökkeş abi babama bakar ne oldu der gibi kafa sallar. Bu olay o zamanın solcu Aydın gazetesinde aynen şöyle aktarılır. Ökkeş Şendiller  Ankara’yı aradı "İŞ TAMAM" dedi ve solcu grubu tehdit etti diye..........
Bu olaydan sonra babam tanık olarak ha bire ifade verir. Babama istedikleri gibi ifade vermesi(Ökkeş Şendiiler,  Ankara’yı aradı “iş tamam” dedi ve beni tehdit etti) karşısında yüklü bir para ve onu yurt dışına götürme teklifi ederler. Tabi ki babam hepsini ret eder olayı olduğu gibi anlatır.
Olayların dış mihraklarca yapıldığı sıradan bir vatandaşın tanıklığıyla bile ortada. Şu da var K.Maraş olaylarında karşı karşıya gelenler Alevi ve Sünni değil Kürtler ve Türklerdir bundan nedense hiç bahsedilmez sürekli olarak Alevi- sünni olayları diye lanse edilir.
Bence asıl sorulması gereken soru şu “bu olaylar neden K.Maraş’ta olduğudur”.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?
« Yanıtla #5 : 19 Şubat 2012 »
Çok güzel yüregine sağlık kardeşim aydınlatıcı oldu daha sonra zamanın olursa bu konuda ekleyebilecegin şeyler varsa yaz, eline sağlık.

Çevrimdışı aysudem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Ynt: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?
« Yanıtla #6 : 19 Şubat 2012 »

Çok güzel yüregine sağlık kardeşim aydınlatıcı oldu daha sonra zamanın olursa bu konuda ekleyebilecegin şeyler varsa yaz, eline sağlık.
Sagolasın abi acemiligim kusura bakmayın bazı yerlerde kelime düşüklüğü olmuş. Affınıza sığınırım.

Çevrimdışı Andarkan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 62
Ynt: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?
« Yanıtla #7 : 20 Şubat 2012 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim kandaşlarım,aydınlatıcı oldu.

Çevrimdışı AĞASAR

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 354
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Ynt: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?
« Yanıtla #8 : 20 Şubat 2012 »
1 Mayıs 1977 de Taksimde ki kargaşaya ve kazancı yokuşunda ölenlere bir takım ideolojik takılar koyarak sonu 12 Eylül darbesiyle noktalanacak çatışmanın önünü siyasi olarak açan eller her kimse, Maraş'ta ki olayları organize edip bunu mezheb çatışmasına çeviren eller de aynı ellerdir...

Yaka cebinde Marlboro sigarası taşıyıp kahrolsun Amerikan emperyalizmi diye slogan atmakla olmuyor bu işler!

Dolunay buğusunda zifiri göklere yazılmış Ad'ın...
İnkâra düşen geceler gibi yok saysın varlığını bütün kâinat
Varsın mavi gün her doğanda silinsin ne çıkar ?
Ay dolanır , yüz bulanır, vakit döner, tılsımlı bir âyinde söylenir Ad'ın ;

Senin Ad'ın TÜRK !...


UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı Böri

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1084
Ynt: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2012 »
12 Eylül Darbesiyle bütün ülke "Amerikancı" yaşam tarzına alıştırıldı...

12 Eylül öncesindeki bütün terör olayları bu amaçla yapıldı.

"Sol" örgütler de SSCB'den çok, ABD-İngiltere-İsrail bağlantılıydı.

Maraş olaylarında Yunan-Ermeni parmağı vardır.
Türkiye'ye ihanet edenler cezalandırılmalıdır!