Gönderen Konu: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?  (Okunma sayısı 26465 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih

• Türkçü-Turancı
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: Maraş olaylarında gerçekte ne oldu?
« Yanıtla #10 : 21 Şubat 2012 »
Maraş olaylarının da, Çorum olaylarının da, Sivas olaylarının da, kürt terörünün de, Atatürk'ün büstünde hayasızca hareketler yapan İmamhatipli türbanlı fahişelerinde, Pensilvanyalı Fettoşun da, İmralı daki itinde, akp sinin de arkasında olan hain odak aynı odaktır.
Türk'e zarar vermek için her yola ve her yöneteme başvuran bu odağın Türk'e düşmanlığı dün bu gün değil ta bin yıl ötesine dayanmaktadır.
    Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir

Çevrimdışı cepni77

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #11 : 07 Nisan 2012 »
1 Mayıs 1977 de Taksimde ki kargaşaya ve kazancı yokuşunda ölenlere bir takım ideolojik takılar koyarak sonu 12 Eylül darbesiyle noktalanacak çatışmanın önünü siyasi olarak açan eller her kimse, Maraş'ta ki olayları organize edip bunu mezheb çatışmasına çeviren eller de aynı ellerdir...
Yaka cebinde Marlboro sigarası taşıyıp kahrolsun Amerikan emperyalizmi diye slogan atmakla olmuyor bu işler!

Öncelikle kişisel bir saldırı olmadığını belirtmek isterim. Lakin bu konuyla ilgili beni rahatsız eden bi durum var, o da Sivas Maraş ve Çorum olayların sorumluluğunu hayali, gayri meşru dış mihraklara atmak. Kimse kimseyi kandırmasın ve olaylarda zavallı CiA ve Mossad ajanlarını sorumlu tutmasın  :roll:!!! Türkiye topraklarımızda olan bir gerçek var ki, o da müslümanların gayri müslümlere olan tahamülsüzlüğü. Cumhuriyet tarihimizden bu yana çikan Kürt isyanlarına bir göz attım ve ''acaba bastırılan isyanlarda sivil halka zarar gelmiş midir?'' diye bi inceledim.

Şeyh Mahmut Berzenci İsyanı
21 Mayıs 1919
Süleymaniye

Koçgiri İsyanı
6 Mart 1921
Alişan, Alişir, Nuri Dersimi

1924 Nasturi İsyanı

Beytüşşebab İsyanı
4 Eylül 1924
Ali Rıza, İhsan Nuri

Şeyh Said İsyanı
13 Şubat-30 Mayıs 1925
Şeyh Said
Diyarbakır

Nehri İsyanı
10 Haziran 1925

Rışkoti ve Raman Tedip Harekâtı
9- 12 Ağustos 1925
Elıh (batman)

Birinci Sason İsyanı
Kasım 1925
Diyarbakır / Batman

Birinci Ağrı Harekâtı
16 Mayıs-17 Haziran 1926

Hazro İsyanı
21 Ocak 1926
 Diyarbakır

Koçuşağı İsyanı
7 Ekim-30 Kasım 1926

Mutki İsyanı
26 Mayıs-25 Ağustos 1927
Mutki

İkinci Ağrı Harekâtı
 13-20 Eylül 1927

Bicar Tenkil Harekâtı
7 Ekim-Kasım 17 1927
Bicar

Resul İsyanı
22 Mayıs-3 Ağustos 1929

Tendürek Harekâtı
14-27 Eylül 1929
Tendürek

Savur Tenkil Harekâtı
20 Mayıs-9 Haziran 1930
Savur

Zeylan İsyanı
20 Haziran-Eylül 1930
Zeylan

Hakkari İsyanı
16 Temmuz-10 Ekim 1930
Hakkari

Üçüncü Ağrı Harekâtı
7-14 Eylül 1930
Ağrı Dağı

Şeyh Mahmut Berzenci İsyanı
Eylül 1930
Mahmut Berzenci

Pülümür Harekâtı
8 Ekim-14 Kasım 1930
Pülümür

Şeyh Ahmed Barzani İsyanı
Kasım 1931
Şeyh Ahmed Barzani

Buban Aşireti İsyanı
1934

İkinci Sason İsyanı
Ocak 1937
Diyarbakır, Batman

Dersim İsyanı - Seyit Rıza
21 Mart 1937
Tunceli

Bu saydığım isyanlarda ikisi alevi kökenli isyanlar. Biri Koçgiri, diğeri ise Dersim İsyanı. Bu iki İsyanların ortak bir kaderi var o da sivil halkın zarar görmesi. Diğerleri ise Şafi Kürt, yani ehli sünnet müslüman dini bütün Kürtlerin çıkardığı isyanlar. Sivil halka zarar gelmemiş bu müslüman Kürt isyanların. Bizim milletin bir müslümnalık kompleksi vardır ki o  da ne hikmetse terörist müslüman kürt kardeşine kandırılmış der, ama hainlikte eş değer olan hırıstyan ermeniye tahammül edemey!!!

Sonuç: Çorumda Sivasta ve Maraşta benim gibi bir kafirin evinin çatısında Bozkurt flamalı gök bayrak ile ayyıldız bayrakları dalgalansada, yine evime tecavüz edilir yine yakılır yinede kurşun sıkılırdı bana! bundan hiç şüphem yok!
Melezliği ancak soframda kabul ederim! Türk mutfağı, alman mutfağı ve italyan mutfağı!

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #12 : 07 Nisan 2012 »
Kanlı 1 Mayıs'ı bence Komünistlerin kendileri organize etti. Bunlar devrim dedikleri şey için analarıyla yatacak, babalarını öldürecek adamlar.
Birkaç Maoist militan, muhtemelen, yoldaşlardan birkaç tanesini öldürsek olay nede olsa ya ülkücülerin yada devletin veya natonun üzerine kalır, bizde bunu kullanarak (ezilmişlik edebiyatı) eylem yapabiliriz diye düşündüler muhtemelen.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı AĞASAR

• Türkçü-Turancı
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
« Yanıtla #13 : 07 Nisan 2012 »
Çepni77; Bu ve buna benzer olaylara salt bir İslam karşıtı gözüyle bakmadığımdan ötürü ilkeli ve tarafsızım... Hangi din inanç ve mezhep olursa olsun bu gibi olaylarda mantığın sınırı dışına çıkmak, gerekli analizi yapmak için bizi yolumuzdan saptırır...

Koçgiri ve Dersim isyanları ingilizlerin tetiklediği bariz kürt isyanlarıdır... Yanarım yanarımda bir iki çapulcu piçin ardından o piçleri harbiden Alevi zannedip koşanlara yanarım... Ki bu isyanlar Celâli isyanı değildir ki topyekün bağrımıza basalım...

Ayrıca bahsettiğin isyanlarda nice kürdün kellesi uçurulmuşken bu ne saptırma ne aymazlıktır???
Dolunay buğusunda zifiri göklere yazılmış Ad'ın...
İnkâra düşen geceler gibi yok saysın varlığını bütün kâinat
Varsın mavi gün her doğanda silinsin ne çıkar ?
Ay dolanır , yüz bulanır, vakit döner, tılsımlı bir âyinde söylenir Ad'ın ;

Senin Ad'ın TÜRK !...

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı motun yabgu

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #14 : 07 Nisan 2012 »
Maraş ve Çorum olaylarında ABD’nin Adana Konsolosu ile elçilik görevlileri yani CIA ajanlarının faal rol oynadıkları artık kanıtlıdır.

http://www.ilk-kursun.com/haber/100724
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

TANRIKUT.

Çevrimdışı cepni77

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #15 : 07 Nisan 2012 »
Çepni77; Bu ve buna benzer olaylara salt bir İslam karşıtı gözüyle bakmadığımdan ötürü ilkeli ve tarafsızım... Hangi din inanç ve mezhep olursa olsun bu gibi olaylarda mantığın sınırı dışına çıkmak, gerekli analizi yapmak için bizi yolumuzdan saptırır...

Koçgiri ve Dersim isyanları ingilizlerin tetiklediği bariz kürt isyanlarıdır... Yanarım yanarımda bir iki çapulcu piçin ardından o piçleri harbiden Alevi zannedip koşanlara yanarım... Ki bu isyanlar Celâli isyanı değildir ki topyekün bağrımıza basalım...

Ayrıca bahsettiğin isyanlarda nice kürdün kellesi uçurulmuşken bu ne saptırma ne aymazlıktır???

Ağasar efendi! Konuyu saptıran sensin ben değil! Saydığım Kürt isyanlarında ki müdahil farklılıkları dile getirdim. Koçgiri ve Dersim isyanlarını Kürt isyanlarından çıkarmak için değil. Bir daha tekrarlayayım o zaman: Alevilik gayrimüslümlük sayıldığından bu ülkede farklı muamele görülmesini dile getirdim. Doğrudur Kürtlerle bi alakam yok. Çocukluğumdan beri mümin kardeşlerle birlikte yaşadığımdan, içini dışını düşünce yapısını bilirim onların. Konuyu saptırmıyorum da sana bi soru? Şafi Kürtlerin çıkardıkları isyanlarında niçin sivillerin burnu kanamadı????
Hangi devletten bahsediyorsun bilmiyorum ama Türkiye Cumhuriyeti devletindeki Mümin kulların gayri müslümlere olan tahammülsüzlüklerini sayayım müsadenle:

Kutlu Doğum Haftasına katılmayan Alevi gence linç girişimi

'Alevi'nin elinden yemek yenmez deyip elimi kestiler'

Erzincan'da okul duvarına "Kafir Aleviler, hepiniz yanacaksınız" yazıldı...

Antalya Altınova İlköğretim Okulu'nda Alevi Öğrenciye Zorla Ezan

'Alevi öğrenciye zorla namaz'

'Müslüman değiliz, çocuğumuza din dersi istemiyoruz' diye dava açan aileyi mahkeme haklı buldu:

Alevi kız öğrenciler Okul servisine alınmıyorlar

Alevi öğrenciye okulda dayak!!!

Alevilere Hakaret Eden Okul Müdürü Hasan Dona’nın Görevine Hemen Son Verilsin!

Balıkesir Merkeze bağlı alevi köyü Aliağa’ya İl Özel İdaresi’nden hizmet gitmediği
Çuvalla makarna kömür dağıtan AKP hizmet götürmüyor bizim Çepni köylere!!!

Alevi beldeye AKP eziyeti

AMASYA’DA İKİ OKULDA VE BİR PANSİYONDA DİNİ BASKI YAPILDIĞI İDDİALARI HAKKINDA KOMİSYON RAPORU

Alevi öğrencilere namaz kıldırdılar
Ha Aleviyi zorla namaza domalttın, ha koynundaki karısını zorla aldın. Arada hiç bir fark yok!!!!

Kendimi reklam etmek için onlarca başımdan geçen olaylarıda yazabilirdim. Lakin eklediğim köprüler medyada gündeme gelen olaylardan bazılarını ekledim.
Melezliği ancak soframda kabul ederim! Türk mutfağı, alman mutfağı ve italyan mutfağı!

Çevrimdışı cepni77

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #16 : 07 Nisan 2012 »
Ha kusura kalma şu yorumunda biraz tuhafıma gitti ''Ki bu isyanlar Celâli isyanı değildir ki topyekün bağrımıza basalım''

Sanki dilenciye acırmış gibi bir ifade bu!!! Ne demek bağrımıza bastık??? Alevi Türkçüler yanaşmamı ki bize acıyacaksın! Bre hey ahmak herif. Senin tarihini ben senden iyi bilirim Benle boydaşcılık oynuyorsun ve Alevı bektaşi kimliğini inkar ediyorsun! Celali isyanları senin ataların isyanları! Senin Karadenizdeki Alevi Bektaşiliğin 1530 yıllarda kılıç zoruyla sindirildi Doğu Karadeniz bölgesinde. Asıl ben sana acıyorum. Zorla seni namaza domalttılar!!!

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

• GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • Mekanı Uçmağda!
« Yanıtla #17 : 07 Nisan 2012 »
Sayın cepni77,

Dört yıllık bir aradan sonra buraya "Tam da 12 Eylül ve mezhep kavgasının fitillenmeye başladığı zamanda" KASIRGA gibi giriş yapmanızın maksadını açıklarsanız sevinirim.

Asıl ben sana acıyorum. Zorla seni namaza domalttılar!!![/b][/size]

Bu ne demek ?

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...

Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı AĞASAR

• Türkçü-Turancı
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
« Yanıtla #18 : 07 Nisan 2012 »
Edep, usül, erkan bilerek her türlü tartışmaya gelirim de terbiyesizliğe gelemem Çepni77...

Fitne fesada balta sapı olan dilleriniz, hakikatleri nedense kabul etmez...

Üstüne basa basa altını çizerek; Celâli isyanlarını Koçgiri ve Dersimle kıyaslayarak bağrıma basarım!

Alevi Türkçüler yanaşmadır şeklinde ifadem oldu mu benim zırzop?.. Sen kimsin bana Anadolu ve Karadeniz Bektaşi kültürü dersi vereceksin?

Hristiyan aleminin merkezinde aldığın kültür seni dejenere etmişken bana kalkıp Irk, inanç ve mezhep dersi mi vereceksin dangalak!..

Ağzınızda sakız gibi mezhepçiliği geveleyip islam düşmanlığı yapacağınıza bu Millet neden bu hale gelip aynı soydan olduğu halde kutuplaşmıştır ve dahilinde bunu çözmenin yolları nelerdir diye iki kelam fikir yürütsenize sığırlar!

Kürtçüler ile  1 Mayıslarda kol kola halay çeken ve bunu guya mezhepsel birliktelik olarak addeden ideolojik tecavüze maruz kalmış aptal Aleviler yok mudur saksağan beyinli!..

Mezhebinden ötürü Türk soylu Alevilere düşman gözüyle bakan çapulcu itler neyse, aynı şekilde sende bir çapulcu itsin...

Dolunay buğusunda zifiri göklere yazılmış Ad'ın...
İnkâra düşen geceler gibi yok saysın varlığını bütün kâinat
Varsın mavi gün her doğanda silinsin ne çıkar ?
Ay dolanır , yüz bulanır, vakit döner, tılsımlı bir âyinde söylenir Ad'ın ;

Senin Ad'ın TÜRK !...

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...

Çevrimdışı Aze Bozkır Savaşçısı

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #19 : 07 Nisan 2012 »

Nə demək lan - "Aleviler Gayri-Müslim!" ?

Sizin Anadoluda "Alevi" dediyiniz "Ali-Allahi"lerdir! Yəni Aleviler arasına qarışmış kürtlərdir! Ali-Allahilər namaz qılmaz, oruc tutmaz və Allahı inkar edərək Ali (ə)-ın Allah olduğunu söyləyərlər. Aynən Ehli-Sünnənin arasına qarışmış Vehabilər kimi... Bu səbəbdən bilgisiz insanlar Aleviləri Ali-Allahilərlə aynı sanarlar!

Yuxarıda bütün Azərbaycan, Kafkaz, Xorasan, İraq, Türkmənistan və İran Türklərinə hakaret etmisən! Nasıl yani?! Ulan Azərbaycanın %90 olan Şialar (Alevi-Caferi de dahil!) namaz qılmır mı?! Oruc tutmur mu?!

Ağzına gələni söyləyib, özünü ən aşağı səviyədə aparmısan! Tərbiyəsizlik və əxlaqsızlıqdan belə çəkinmədin! Yazdığın iletideki cümlələrin hər biri başqa-başqa konulara çıxır. Yuxarıda söylədiyin hər bir cümlənin, "Gayri-Müslim" kəliməsinin bizahmet açığlamasını söyləsənə lan!