Bazı MHP'li arkadaşlar ne yazık ki şunu göremiyor. MHP Türkçülüğü islamiyet ile karıştırıyor, müslüman olmayan Türk değildir görüşünü ortaya atıyor çoğu zaman ve genelde kendi aralarında da yobaz oranı çok yüksek bu yüzden Trakya-Ege-Akdeniz gibi Türk oranı yüksek olan yerlerden aldıkları oy oranı da haliyle düşük oluyor
MHP'nin vaktinde bu konuda çok yanlışı olmuştur. Alparslan Türkeş, partiyi topluma daha cazip kılmak amacı ile önceden dine mesafeli bir tutumu olan partiye İslami ideolojileri de karıştırmştır. Elbette bu bir ümmetçilik davasına yakın derecede gerçekleşmemişse bile, toplumda var olan İslami değerler üzerinden nemalanma amacı gütmüştür.
Nitekim bunun Trakya-Ege-Akdeniz'den aldığı oy ile pek alakadar olduğunu düşünmemekteyim. Sonuçta MHP asla yobazların partisi olmamıştır. Nitekim bundan ötürü BBP kurulmuştur.
Ama MHP'nin yanlışı şudur ki, hedef ve vizyonu yitirmiştir. Türkçülüğün hedefi Turan'dır. MHP'nin de sağlam bir Türkçü tabanı vardır. Bunların bir çoğu da kendi bünyesindeki ülkü ocaklarında bulunur.
Ama içinde bir sürü "kültür milliyetçisi" tadında takılan insanlar da tanıdım. Bunlarla uzun münakaşalara girdiğim oldu.
Biz MHP'nin bir Türk partisi ve özellikle Türk milliyetçiliğini savunan bir parti olduğunu biliyoruz. Partinin bünyesindeki çoğu insan da Türk'tür. Ben şahsen şu ana Türk olmayan ve kendini ülkücü sayan bir kimseye rastlamadım. Ülkücü Kürt görmediğim gibi, ülkücü olan çerkes, laz ya da diğer etniklerin de MHP ve ülkü ocakları bünyesinde takıldığını düşünmüyorum. Durum bu iken MHP'nin hala kültür milliyetçiliğini savunması, yani Türkçe konuşan, Türk kültürüne entegre olmuş etnikleri de Türkten kabul etmesi, çok saçmadır. Çünkü tabanında ve bünyesinde böyle insanlar yoktur ya da çok azdır.
MHP'nin akıllanıp kültür milliyetçiliğinin artık ölmüş bir değer olduğunu anlarsa, özüne dönecektir.