Gönderen Konu: ÖNERİ  (Okunma sayısı 21892 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı balakatun

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 41
Ynt: ÖNERİ
« Yanıtla #40 : 17 Ağustos 2007 »
  Seçim yapılırken otağımızdaki bayanları da düşünelim.. Kök-börü ağabeyimizin de dediği gibi daha çağdaş ve kibar çizgiler içermeli veya bayanlara özel farklı bir ürün de çıkarabiliriz.
sizlerin de onayıyla üzerinde bir kaç değişiklik yapabilirsek inançu apa yargan tarkan andamızın bizlere sunmuş olduğu tasarım gayet güzel ve uygun olabilir.Veya bizlere daha farklı tasarımlar sunarsanız ortaya daha güzel ve kalıcı birşeyler çıkacağına inanıyorum..
  Materiyal seçiminde ben beyaz altını öneriyorum sizler de uygun görürseniz. daha zarif görüneceğini düşündüm. almaya durumu müsait olmayanlar da olabilir onlar için de gümüş bir tasarım sunabiliriz.
  Ölçü konusunda ise önerim;bir kaç halka şeklinde bedenler sunup otağımızdaki Türkçü-Turancı kandaşlarımızda ip ile kendi parmaklarının ölçüsünü alıp, sunduğumuz bedenler arasında tercihlerini yapabilirler...
Dilek yolunda  ölmek Türklere olmaz tasa,
Türke boyun eğdirir yalnız türeyle yasa;
Yedi ordu birleşip karşımızda parlasa
Onu kanla söndürüp parçalarız, yeneriz.
                H.NİHAL ATSIZ

Çevrimdışı Yabgu Tungahan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 33
Ynt: ÖNERİ
« Yanıtla #41 : 17 Ağustos 2007 »
İnançu Apa Yargan Tarkan andamın seçtiği motifler çok güzel.bu motifler kullanılabilir benim bu konuda bir kaç düşüncem olacak
Yüzük Kök-Börü andamın vurguladığı gibi tarihimizi de temsil etmeli
Herşeyden önemlisi yüzügün bizim için manevi bir anlamı olmalıdır.Nesiller boyu aktarılacak maddi değeri olmasa bile manevi değeri olacaktır.
          Yüzügün üzerinde 3 yazı olabilir bunların arasında 2  tane Gök Börü tasviri  olabilir.yazıların herbirinin manevi ve gizli bir anlamı olmalıdır.
           Birinci yazı bilge Atsız Atayı temsil etmelidir.ebedi eserinde yazdığı gibi Bumin Kağan'ın tılsımlı bıçağında olduğu gibi yüzüğün birinci yazısı Bumin Kağan olabilir.
           ikinci yazı,yücü Türk milletini temsil etmelidir,onun tarihini ,birlik ve bütünlüğünü temsil etmelidir buda Göktürk hakanlığı ifadesi olabilir
           üçüncü yazı,İlteriş Türkçüler Teşkilatını ve bütün Türkçüleri temsil etmelidir.Buda İlteriş Türkçüler ifadesiyle olabilir

           yani şöyle;
           Bumin kağan ,Gök Börü tasviri,Göktürk hakanlığı,tekrar Gök Börü tasviri,İlteriş Türkçüler

Yazı Köktürk alfabesiyle  yazılacak.En önemlisi yüzük bir yemin töreniyle verilebilir.Yapılacak bir etkinlik ve toplantıyla yüzüğü almak isteyenler büyüklerimizin belirleyeceği bir yemin eşliğinde yüzüğü alırlar.Böylelikle yemimin manevi sorumluluğunu ve ağırlığını taşırlar.
                                                                                                              saygılarımla
Gökkurt tekrar dirilmedikçe
Tanrı dağlarında gezmedikçe
Kanlı İtil ırmağından su içmedikçe
Bozkurt Ulusuna tekrar yol göstermedikçe
Dokuz tuğ'lu Türk Başbuğ'u,Hakan'ı
Ötüken Ormanında tekrar oturmadıkça
Akdoğanların yurdu Köğmen dağları aşılmadıkça
Uluğ Altaylardaki Demir dağ delinmedikçe
Türk oğlu Türk kızı öleceksin
                                    Yabgu Tungahan

alper_bozkurd

  • Ziyaretçi
Ynt: ÖNERİ
« Yanıtla #42 : 17 Ağustos 2007 »
Irkdaşlarım bu yüzük aceleye getirilmemelidir. Yoksa Yedikule Beğin söylediği gibi sorunlar yaşanabilir. Herkesin veya çoğunluğun beğeneceği bir tasarımla işler daha kolay olur kanaatindeyim.Biraz beklemek de yarar var. Önemli olan ilk aşamada yüzüğün tasarımı. Unutmayalım ki, bu belki de bizim sonsuza kadar simgemiz olacak. Başkanlarımız en kısa süre içerisinde  gerekeni yapacaktır. Görüşlerinizi bekliyoruz.
Türk Türk'ü Tanrı Türk'ü Korusun

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: ÖNERİ
« Yanıtla #43 : 17 Ağustos 2007 »
Evet adaşım Bozkurd a Katılıyorum.

Çevrimdışı BozokAsena

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
Ynt: ÖNERİ
« Yanıtla #44 : 17 Ağustos 2007 »
Saygıdeğer Balakatun Irkdaşıma katılıyorum. Bayanlar içinde ayrı bir tasarım olmalı bence ki yüreğimizdeki Türkçülük ve Turan aşkını parmağımızda da taşıyıp gururlanabilelim.Materyal olarak da sağlam ömür boyu kuşaklara aktarabilmemiz için beyaz altın,platin ve gümüş kullanmak bence de uygun olur.Yüzük ölçüsünü bilmeyen kandaşlarımız için bir köprü ekliyorum.Arzu eden kandaşlarımız bakabilirler.
İlgili köprü:
http://www.goldas.com/yardim.asp

Esenlikler.
TTK
İLTERİŞ BATI AKDENİZ VE GÜNEY EGE

Çevrimdışı kültigin

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
Ynt: ÖNERİ
« Yanıtla #45 : 17 Ağustos 2007 »
BENCEDE MÜKEMMEL BİR FİKİR HEP BERABER OTURUP EN DOĞRU VE EN GÜZELİNİ
SEÇMELİ AYRICA EŞŞİZDE OLMALI...
UZE TENRİ BASMASAR ASRA YİR TELİN MESER TÜRK BUDUN İLİNİN,TORUNUN KIM ARTATİ!

HEJ Turán. HEJ Bájtarsak. HEJ Turániakat!!!

İLTERİŞ İSTANBUL

Çevrimdışı kızıltamu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 210
Ynt: ÖNERİ
« Yanıtla #46 : 18 Ağustos 2007 »
Evet eşsiz olmalı ve benden sonra neslime bırakacağım bir şey olmalı bu yüzük takmak ayrıcalık olmalı çok abartılı olmamalı sürekli parmağımızda olacak zarif ama hatları belli olmalı .
Ya Susturacağız Ya kan kusturacağız

Çevrimdışı Turkmen_Kizi

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Ynt: ÖNERİ
« Yanıtla #47 : 18 Ağustos 2007 »
Bu güzel fikrinden ötürü öncelikle alper_bozkurd ırkdaşımı kutlarım. Bence üzerinde göktürkçe Türk yazan kıyafetlerden daha etkili olur çünkü her gün aynı kıyafetleri giyemeyiz aam yüzüğümüzü her gün parmağımızda taşırız.

Bu arada galiba burdakı ırkdaşlarımın tuzu kuru galiba:) Öğrenci adamım bn öyle altın falan alacak para yok bende o yüzden gümüş kafidir:)

Bence en önce yapılması gereken şey tasarımların hazırlanması ve sonradan bu yüzükleri yapacak bir atölye ile anlaşılmasıdır. Gönüllü olacak arkadaşların banka hesaplarına yüzük masraflarının parasınıu yollarız.

Ben bu öneriyi ciddiye alıyorum ve yakından takip edeceğim.

alper_bozkurd

  • Ziyaretçi
Ynt: ÖNERİ
« Yanıtla #48 : 18 Ağustos 2007 »
Tekrardan aramıza katıldığın için teşekkür ederim Türkmen_Kizi ırkdaşım. Fikirlerini bizimle paylaştığın içinde ayrıyetten teşekkürlerimi sunarım.
Türk Türk'ü Tanrı Türk'ü Korusun!!!

Çevrimdışı KERTENKELE

  • Bozguncu,sanal kahraman ve ajitasyoncu
  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
Ynt: ÖNERİ
« Yanıtla #49 : 18 Ağustos 2007 »
  
        ESENLİKLER.... Arkadaşlar bu konuya göz attığımda.... alyans benzeri etrafında göktürkçe yazılar bulunan yüzük tasarımları gördüm,HOŞ OLMASINA KARŞIN.... imgesel olarak pek bir şey belirtmediği kanısındayım.... Çok özenle yapılacak, kabartma görünümlü ve büyükçe ; KURT BAŞLI YÜZÜK  tasarlanırsa kusursuz olacağına inanıyorum. ( Elimde tarif ettiğim kurt başlı yüzükle. Aynı tarzda kızılderili yüzüğü var gerekirse tasarımda kolaylık olsun diye gönderebilirim. )

    Bayan Andalarımız için daha farklı tasarımlarda olmalı.. ve bunu herkes takmamalı ( ticarileştirilip, Anlamsız kullanılmasının önüne geçmek için )hunturk bilgisi dahilinde dağıtılması çok daha uygun olacaktır... Aramızda takı tasarımı işi ile ilgili olan arkadaşlar varsa ve bu işle ilgilenirlerse, Bu özlemimizi hızla gerçekleştirebiliriz. Kadıköy altıyolda bir pasajda daha çok ülkücüler için yapıldığını sandığım, güzel sayılacak yüzükler gördüm ancak detay olarak fazla özenle üretilmemişledi.  
ÖK GİKİT YASPURGU İÇOK GÜRİÇ SÜ GİKİT YATPUDİR GOİÇ GİKİT YATSORG.