Selamun Aleyküm
benim selam veriş seklimde bir art niyet olmadıgı için Türkçe esenlikleri sunmak ile Selamun Aleyküm demek arasında bir fark görmüyorum.Burasının bir dini platform olmadıgının farkındayım
Aleykümselam, ya da Türkçe karşılığıyla "
esenlik senin de üzerine olsun", ya da "
sen de esen ol"!
Hoş geldiniz sefalar ve esenlikler getirdiniz DaDaŞ kandaşım.
Arapçada aleyh demek taraf, tarafınız demektir. İslam adının da türediği selam kelimesi de selamet, güvenlik, esenlik demektir.
Biz sizin Arapça söylediğiniz manayı Türkçe ifade ediyoruz o kadar.
Bir Türk ve Türk Milliyetçisi olarak "
ağzımızda anamızın ak sütü gibi helal ve temiz Türkçe'yle konuşmaktan" daha doğal ne olabilir ki?
Anlaşılacağı ve sizin de anladığınızı belirttiğiniz gibi burası dini konulardan ziyade Türklüğün tarihi, kültürü, medeniyeti, kan ve soyunun korunması gibi hususları kendisine ülkü edinmiş Türkçü bir otağdır.
Hal bu olunca da ifade biçimleri de Türkçü bir eksende şekilleniyor.
Bu demek değildir ki Türkçüler ya da bu otağda yazan ve gerçek hayatta da
GÖKBÖRÜ TÜRKÇÜLER TEŞKİLATI adıyla kurumsal kimlik altında Türkçülük mücadelesi veren gerçek kişiler(sanal değil) Türk Milletinin değerlerini hafife alsın, alay etsin, aşağılasın, reddetsin!
Yok öyle bir şey!
Ne kimse böyle bir şey yapar ve hatta bunun düşünce kırıntılarını bile içinde taşır ne de birisi bir densizlik yapıp Türklüğün milli ve manevi mukaddesatına saygısızlık yaptığında burada hoş görülür!
Türklüğün değerler bütününe çelişik olmak, Türkçülüğün doğasına ve eşyanın tabiatına aykırı bir durumdur.
Hem Türkçü olunacak hem de Türk Milletinin değerlerine saygısızlık yapılacak, bu kimin haddine?
Aynı şey Türk tarihinin ve tarihi şahsiyetlerin bütünü için de geçerlidir.
Sadece eleştirmekle aşağılamak ve hakaret etmenin aynı şey olmadığını bilin ve fark edin aramızda hiç bir sorun almadığını göreceksiniz.
Ben bu baslıkta Fatih Sultan Mehmed Hanı,Yavuz Sultan Selimi,Kanuniyi göremedim acaba bu insanlar 3 kıtada ay yıldızı dalgalandıran şahsiyetler değilmi,eğer öyleyse neden başlıkları yok.
Bu şahsiyetlerin başlıklarının olmaması bir kasıt ve dışlama nedeniyle değildir.
Günü ve sırası geldiğinde müstakil başlıklar açılır ve hak ettikleri şekilde yer alırlar. Tabii bu da bu otağa emek verenlerin imkanları ve daha da önemlisi zamanları nispetinde olacaktır.
Hem sonra adını sıraladığınız Türk ulularının bir çok konu içerisinde mutlaka adları geçmiş ve yaptıklarından bahsedilmiştir.
Her kim ki Türk Milletine küçük bir taşı bile yerinden kaldırmak şeklinde hizmeti geçmişse emin olun hakkı teslim edilir, iyilik ve hayırla anılır.
Türkçü bakış açısının diğer milliyetçimsi yapılanmalardan farkı; kişiyi günahıyla, sevabıyla ele alır, değerlendirir ve olduğu gibi kabul eder. Ne kimseyi haksız yere karalar ne de kimseyi hak etmediği biçimde yücelterek "
sahte kahramanlar" üretir.
Türkçülerin bu yaklaşımına kimileri vicdani ve ilmi haysiyet, kimileri objektif yaklaşım, kimileri reel değerlendirme vs. gibi tanımlar yapmaktadırlar.
Bizim bu yaklaşımımızı kim nasıl değerlendirir bilemeyiz ama bizim için esas olan: Eylemlerimizin Türklüğün derin vicdanında kabul görmesi ve Türklüğün değerler bütününe aykırı düşmemesidir.
Gerisiyle de pek fazla ilgilenmeyiz.
forumda sanki Türk'lerin müslüman olmadıgının altı cizilirmis gibi TTK,Ruhu şad,mekanı Tanrı Dağları olsun,yoksa benmi yanlıs anladım burdaki konusmaları biri bana acıklarsa cok seviniceğim.
İşte Türkçülerin anlaşılmadığı, daha doğrusu yeterince tanınmadığının can alıcı sorusu ve tespiti bu ifadelerinizde saklıdır.
Biz Türklüğün diniyle değil kanı ve soyuyla ilgilenmekteyiz. Kim hangi dine inanır, hangi şekilde ibadet eder ve yakarır bunlara karışmayız. Bizim için olmazsa olmaz öncelik Türk soyunun ve kanının korunması ve yüceltilmesi, Türk Milletinin onurlu bir yaşam sürdürerek milli ve manevi kimliğini sürdürmesidir.
Zaten Başbuğ Atatürk'ün Türk devletine temel yaptığı laiklik de bunu öngörmektedir.
TTK kısaltmasının açılımı bilindiği gibi Tanrı Türk'ü Korusun demektir.
Sanırım burada Tanrı tabirini yadırgıyorsunuz.
Arapçada
Allah; İngilizcede
God, Almancada
Godd, Hırvatçada
Bog, Romencede
Dumnezeu, Rusçada
Gor, Farsçada
Hüda olduğu gibi
Türkçe'de de Tanrı demektir.
Bunda yadsınacak ne var.?
Yani Romen çingenesi kendi dilinde yaratıcısına Dumnezeu diye yakaracak iş Türk'e gelince Türk kendi dilinde yaratıcısına Tanrı diyemeyecek!?
Dünyanın hiç bir yerinde ve tarihin hiç bir döneminde böyle bir çifte standart ve bir milletin din kisvesiyle kültürel emperyalizme maruz bırakılması ne görülmüş ne de duyulmuş şeydir.
Türkler; içten gelen istekleriyle müslümanca yaşamak istiyor. Lakin garip Türk'e kendince ve Türkçe müslümanlık yapmayı bile çok görenler O'nu kutsal istismarlarla Araplaştırmaya çalışıyor.
Bizim karşı çıkışımız bunadır.
Biz Türkçüler diğer insanlara göre müslümanlaşmakla, Araplaşmanın, dindar olmakla dincilik yapmanın farkını fark ediyoruz ve bu tutum ve davranışımızı anlamayan, algılayamayanlar bizi olduğumuzdan başka değerlendiriyor.
Sanırım beni ve demek istediklerimi anladınız Sayın DaDaŞ.
Yine yazışmak ve fikir alış-verişinde bulunmak dileğiyle hoşça kalın!
Sağlık ve esenlikler...
TTK.