Gönderen Konu: Sultan Galiyev (1882 – 1940 ) kimdir?  (Okunma sayısı 24857 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Sultan Galiyev (1882 – 1940 ) kimdir?
« Yanıtla #20 : 21 Temmuz 2013 »
Kızıl Galiyev'i öne çıkartma çabalarının altında gizli Atatürk karşıtlığının yattığına çok kere tanık oldum.
Bazı kansızlar açıkça yapamadıkları Atatürk düşmanlığını gereksiz kişileri gündemde tutarak, yani gündemi gerksiz şeylerle doldurmak suretiyle Atatürk'ü olabildiğince az gündeme getirmek ve önemsizleştirmek şeklinde yapmaktadırlar.
Atatürk'e karşı yapılan önemsizleştirme çabalarında Türkçü-Turancı şehit Enver Paşa'nın bile kullanıldığına çoğu kez tanık olmuşluğumuz vardır. Yani bir takım kanzsızlar Enver Paşa'yı, Enver Paşa'ya olan sevgi ve hayranlıkları nedeniyle öne çıkartıyormuş gibi yaparak gerçekte Ulu Başbuğumuz Atatürk'ü geri plana atma, yaptıklarını önesizleştirme ve başarısına hiç alakası olmayan başka kişileri ortak etme kahpeliği şeklinde işletmektedirler.
Görüldüğü gibi Atatürk düşmanlığının daha nice çeşitleri ve yöntemleri varmış?
Enver Paşa'yı hakettiği şekilde yüceltmek bütün Türkçüler için vicdani olduğu kadar kan ve namus görevidir. Lakin bazıları bu işi yukarda anlattığım niyetlerle yapmaktadır. Bunun da bilinmesi ve aklıda tutulması gerektiğini kandaşlarıma hatırlatmak isterim.
Tanrı Türkü ve Türk yurtlarını korusun.
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…