Gönderen Konu: SULTAN GALİYEV  (Okunma sayısı 14457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Türkneferi

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
  • Sonuna kadar, Korkmadan, BAĞIMSIZ TÜRKİYE!
SULTAN GALİYEV
« : 24 Ağustos 2011 »
 :turan:
Sultan Galiyev (Mir Seyyit Sultan Galiyev),13 Temmuz 1882 yılında bugünkü Özerk Başkırtistan sınırları içinde Sterlitamak bölgesindeki Krımsakaly kasabasına bağlı Elimbetova köyünde dünyaya gelen siyasi düşünce adamı.Kazanlı bir Tatar Türk'üdür.

1917 Bolşevik devriminin Lenin,Stalin ve Troçki ile dört büyüklerinden biri olan Sultan Galiyev İlk eğitimini öğretmen olan babasından aldıktan sonra Kazan'daki Tatar Pedagoji Enstitüsü'ne girdi. Sultan Galiyev bu okulu bitirdikten sonra bir süre öğretmenlik yaptı ve daha sonra Ufa Belediye Kütüphanesi'nde çalışmaya başladı. Buradan ayrılan Galiyev çeşitli gazetelerde çalıştıktan sonra 1915'te öğretmenlik mesleğine geri döndü. Bu sırada Bakü'de bulunan Galiyev Azerbaycan Ulusal Hareketine katıldı.
Sultan Galiyev, 1917 yılında Rus Komünist Partisi'ne de girdi. Komünist Parti hiyerarşisi içinde en yüksek dereceli Müslüman haline geldi. 1918 yılında Molla Nur Vahitov'un Çek lejyonerleri tarafından öldürülmesi önünün açılmasına sebep olmuştu.Fakat Vahitov'un öldürülmesi Galiyev'in mücadelede yalnız kalmasına da sebep oldu.Galiyev Komünist Parti içerisinde daha ziyade Müslümanlarla ilgili görevleri üstlenmiştir. Bunlar Merkezi Müslüman Komiserliği üyesi, Müslüman Askeri Kollegiyumu başkanı, Narkomats'ın resmi yayın organı Jizn Natsionalnostey'in editörlüğü idi. Dolayısıyla Komünist Parti içinde sağlam bir yere sahipti ve devrimde en önlerde yer almıştı. 1923'te ilk defa tutuklandığında devrime yaptığı bu hizmetler nedeniyle serbest bırakıldı
Galiyev ; Ulusal Sol Düşünce
Sultan Galiyev, Sovyetler Birliği’nin kuruluşunda Rus olmayan, bu noktada Türk ve Müslüman unsurun ve tabi 'gönüllü katılım' temsiliyetinin, katılımın şartlarını Rus olmayan'ın Rus ile eşit hukuku yönünde belirleme ve uygulamaya geçirme mücadelesi vermiş siyasî lideri ve kuramcısıdır.
Sultan Galiyev’in tek başına sömürge meselesi ve günümüzde adlandırıla geldiği gibi Üçüncü Dünya olgusunun kalıpları içinde yaptığı değerlendirmelerde daima önceliği ve hassasiyeti Türklük üzerinedir.
Avrupa'dan farklı toplumsal-ekonomik formasyona sahip ülkelerde, yani sömürgelerde kurtuluş mücadelesinin özgül koşulları üzerine düşünenlerin öncülerindendir.Fikirlerinin temeli olan düşüncesi şudur: Avrupa proleteryası kendi sömürgeci burjuvasıyla iş birliği yapmıştır.Sömürge kaynaklarını burjuvasıyla ortaklaşa paylaşmıştır.Dolayısı ile Avrupa solu, dünya sosyalizmine öncülük edemez, itici güç olamaz.

1.Henüz düşman sınıflara ayrılmamış olan prekapitalist Tatar toplumunda sosyalist sistemin inşası Rusyadan ve diğer gelişmiş kapitalist ülkelerden farklı olacaktır;doğu halklarının bağımsızlık değeri ve gücü proleterya değil, doğu halklarının bağımsızlık arzusu, dini ve milli değerlerin emperyalizme karşı savaşılıp korunmasıdır.
2.Sosyalist devrimin başarısı ve doğuya yayılması İslam'ın kollanması ile mümkündür. İslam sosyalizminin özelliklerini vurgulayan ilk Asyalı sosyalisttir. Marksizmi kendi ülkesinin toplumsal yapısına göre yorumlayarak özgün bir katkı getirmiştir.
Müslümanlara Yönelik Din Karşıtı Propaganda Metodları adlı eserinde, İslamiyetin gerici olduğu şeklindeki düşünceleri reddetmekte ve İslamiyeti insan ile toplum arasında dengeyi kuran bir örnek olarak değerlendirmekteydi... Yüz yıldır İslam dünyası batılı emperyalistler tarafından sömürülmekteydi ve İslam dini onlar tarafından bastırılıp ezilmişti. Bu sebepten İslam dini emperyalizme karşı bir din olabilirdi (Yamauchi 1998)
3.Komintern sosyalist devrimin sonraki basamağını batı proletaryasından değil, doğunun sömürülen milletlerinden beklemeli ve bu yönde çaba sarfetmelidir.

Avrupa'da yaygın olan sınıf mücadelesi ile ilgili klasik marksist teoriyi değiştirmeye kalkan ve Üçüncü Dünya'ya önem veren ulusalcı sol bir ideoloji gütmüştür.
Dünya sömürü sisteminde az gelişmiş ülkelerin üretimlerini ve kimliklerini yoketmek için kültür istilası ve ulusal değerleri çürütme işlemlerinin sistemli olarak kullanılacağını ifade etmiş ve 3.dünya ülkelerinde ulusal kimlikleri emekten bölüşümden yana bir düzene sokarak bu toplumlarda henüz gelişmemiş emekçi sınıfının iktidarını hazırlayacak bir mazlum milletler ittifakını savunmuştur.
Galiyev’in uğruna mücadele ettiği ve uğrunda hayatını yitirdiği ve ideoloji olarak ortaya koyduğu siyasetin özünde Avrasya vardır.
Sultan Galiyev, Komünizmi Doğunun (Doğu Halklarının) sömürüden kurtarılmasının bir yolu olarak görmüştür.Ona göre, toplumlar, özellikle de Türk Halkları ancak ortak bir mücadele ile emperyalizmin kıskacından kurtulabilecekti.Bu düşüncelerinin doğal bir sonucu olarak, önce İdil-Ural bölgesinde bir Tatar-Başkırt Devleti ve Türkistan’da bir Türkistan Cumhuriyeti kurulmalı ve nihayet Turan Devleti tarihteki yerini almalıydı.
Sultan Galiyev, topraklı federasyonu Tatar-Başkurt boyutunda gerçekleştirme ve bunu Kırım ve Türkistan hattında Kırımlı ve Türkistanlı önderlerle temasa geçerek, bu Türklük sahalarının da Sovyet merkezi ile ilişkiler zemini belirlemesi gereken siyasî, idarî, ekonomik şart ve kabulleri, 'muhtariyet'in sınırlarının ne olduğu sorgusuyla genişletme faaliyeti, Sovyet karşıtı ve Turancı suçlamasıyla tutuklandığı tarih olan 4 Mayıs 1923 tarihine kadar sürmüş, Merkezî Hükümette Tataristan’ı temsil etmiştir.

Galiyev'in en temel vurgusu İslamın ilk sosyalist hareket olduğu ve Türklerin kuracakları Sosyalist TURAN devletiyle kısa zamanda refaha kavuşup milli birliği sağlayacaklarıydı. Ona göre Batı Solu çözüm üretmekten acizdi ve sömürü kültüründen gelen batının bu ideolojiyi sürdürmesine imkan yoktu. Halbuki doğu kültürünün temeli paylaşmak ve kardeşlikti. Ve cömertliğin ismi TÜRKTÜ.




Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/siyaset-ww/13157-sultan-galiyev-sultan-galiyev-kimdir-sultan-galiyev-hakkinda.html#ixzz1Vx5sfqkq
Taş kırılır tunç erir ama Türklük ebedidir.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: SULTAN GALİYEV
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2011 »
 Sultan Galiyev; Turancı ya da Türkçü falan değildir. Komünisttir !

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Ynt: SULTAN GALİYEV
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2011 »
Türkiye Komünist Partisi (TKP)'ni ilk örgütleyen Turancı(!) komünist Sultan Galiyev'dir. TKP'nin ilk başkanı; karıştığı bir suikastla ortadan kaldırılan, Mustafa Suphi'dir. Mustafa Suphi'yi ilk keşfeden de Sultan Galiyev'dir. Onu esirler arasında bularak eğitimini sağlamış, bir komünist olarak yetişmesine katkıda bulunmuştur.

Galiyev hayatının hiç bir döneminde Türkçülük ile uzaktan yakından alakası olmamış bir şahıstır.
Zeki Velidi Togan'ın şu sözleri kendisini çok güzel ifade etmektedir:
"Biz zorunluluk gereği sosyalist görünürken, Galiyev inanmış bir ateist sosyalist'di."
Kaldı ki, kurmayı düşündüğü Federatif Turan Sovyet Sosyatlist Devleti'nin en büyük gayesi, bir zorla veya içerden Sovyetler Birliği dağılırsa ( ki dağılacağına inanıyordu) kurulan bu Turan Sosyalist Devletinin desteğiyle Sovyetler Birliği'nin yeniden diriltilmesiydi. Üstüne üstlük komünizm lehine sayısız Türk'ün idamına sebebiyet veren de gene Sultan Galiyev'dir.

Hülasa, bu şahsın özel hayatı da irdelendiği vakit, Türk yaşam tarzıyla hiç bir yakınlığı olmayan, asimile olmuş ve ruhunu kaybetmiş birisi olduğu görülecektir.

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Türkneferi

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
  • Sonuna kadar, Korkmadan, BAĞIMSIZ TÜRKİYE!
Ynt: SULTAN GALİYEV
« Yanıtla #3 : 25 Ağustos 2011 »
Komünist olması onun Türkçü olmasını engellemez. Ayrıca arkadaşlar Allah aşkına bu adamı ateist diye yaftalamayın. Bu adamı anlatan kitaplar okuyun derim. Gayet yapıcı ve milliyetçi biri. Haa komunist olmasına gelince, o konuda bende size katılıyorum. Ama onun yarattığı akım ''Milli Komunizm'' TURAN ideallerini esas almıştır.
Taş kırılır tunç erir ama Türklük ebedidir.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: SULTAN GALİYEV
« Yanıtla #4 : 25 Ağustos 2011 »
Komünist olması onun Türkçü olmasını engellemez. Ayrıca arkadaşlar Allah aşkına bu adamı ateist diye yaftalamayın. Bu adamı anlatan kitaplar okuyun derim. Gayet yapıcı ve milliyetçi biri. Haa komunist olmasına gelince, o konuda bende size katılıyorum. Ama onun yarattığı akım ''Milli Komunizm'' TURAN ideallerini esas almıştır.

 Komünizm, uluslararası bir fikirdir. Milli olana karşı ve düşmandır. Galiyev'in ateist olup olmaması; kendi seçimi ve tercihidir. Bizi çok alakadar etmiyor. Neticede Laik insanlarız. Kişilerin dindarlığı ya da inançsızlığı hakkında yorum yapmak bize düşmez.

 Ancak biz Türkçüler; onun gibi kendi ülkesini Sovyet Rusya'ya peşkeş çeken vatan haini bir komünistin; Türk Milliyetçisi, Türkçü, Turancı gibi gösterilmesine kesinlikle karşıyız.

 Zaten bir Türkçü, Türk Milliyetçisi; hiçbir şekilde komünist olamaz !  Çünkü komünizmin esası olan sınıf çatışması ve tek sınıfın diktatörlüğüne karşıdır.

 Galiyev'in gerek kendi görüşlerini gerekse onu anlatan pek çok eseri okudum. Ama içinde Türk Milliyetçiliği'ne ve Turancılığa dair elle tutulur hiç bir şeye rastlamadım. Turan Sosyalist Cumhuriyetler Birliği hayali ise tam bir fantazidir. Orada hürriyet mücadelesi veren Türkleri doğrudan tek bir cumhuriyet altında Sovyet İdaresi'ne almayı amaçlıyordu. Sovyetlerden bağımsız olmayı değil !

 Galiyev'i zaten önemli yapan unsur; Türkçü veya Turancı olup olmaması değildir. O dönemki Komünist Parti'nin ve Stalinizmin resmi görüşü olan tek ülkede devrime karşı çıkması ve Emperyalist ülkelerde yaşayan işçi sınıfı ile Sosyal Demokrasi'nin Sovyet Devrimi'ni desteklemeyeceğini iddia etmesi idi. Bu konuda haklı çıktı. Onu önemli yapan da zaten bu doğru çıkan tahminidir.

 Lenin ve Stalin adlı iki katil çetebaşı; Rusya'da milyonlarca Türk'ü öldürürken, Türklerin haklarını savunanlar düzmece mahkemelerde Rejim Düşmanı, karşıdevrimci ilan edilerek çalışma kamplarına sürerken, milyonlarca insan ÇEKA-KGB hapishanelerinde en iğrenç insanlıkdışı işkencelere uğrarken; Galiyev bu iki cani ile gayet yakın "YOLDAŞ" idi ! Daha sonraki Komünist Partisi'nin iç çekişmelerinde Galiyev liderliği ele geçirmek istedi, ancak Stalin tarafından tasfiye edildi. Hapsedildi ve muhtemelen hapishane de öldürüldü.

 Sözün kısası; Komünistten Milliyetçi olmaz. Ancak bir komünist, toplumda taraftar ya da sempati kazanmak için en Milliyetçiden bile Milliyetçi; en Türkçüden bile daha fazla Türkçü gözükebilir.

 Taklitler de asılllarını hiçbir zaman yansıtmazlar ! Muhakkak bir yerde falso verirler !
 

   

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Türkneferi

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
  • Sonuna kadar, Korkmadan, BAĞIMSIZ TÜRKİYE!
Ynt: SULTAN GALİYEV
« Yanıtla #5 : 25 Ağustos 2011 »
Galiyev ideallerini uygulamaya geçiremediği için zaten ırkdaşlarımız 90'lı yıllara kadar sömürüldü. O konuda size katılıyorum. Bir hikaye paylaşmak isterim: Özbekistan özgürlüğünü kazanınca Demirel Özbek cumhurbaşkanına ziyarete gider. Özbek cumhurbaşkanı Demirele bir çanta uzatır ve kaldırmasını ister Demirel o çantayı kaldıramaz. İçinde 12 kilo altın vardır. Özbek cumhurbaşkanı Demirel onu kaldırabilse o çantayı ona hediye edeceğini söyler ardından ekler: Özbekistan'da her yıl 15 ton altın çıkardı, biz onu Moskovaya gönderirdik keşke zamanında Enver paşa ya da Galiyev başarıya ulaşsaydı. '' bunu demirel konuşmalarının derlendği 21. Yüzyıl'ın Yol Haritası: Demokrasi ve Kalkınma adlı kitabında aktarmıştır.
Demem o ki, Galiyev idealleriyle, ve aktif siyasi kişiliğiyle en azından Azeri coğrafyasının milli benliğini kurtarmaya çabalamıştır. Stalin adlı soysuz caninin kendi ırkdaşına bile acımadığı o dönemde, Müslümanların ve Türklerin özgürlüğünü sağlamaya çalışmıştır. Ve Galiyev tüm Turan devletlerindeki yurttaşların saygı duyduğu ve desteklediği bir insandır.
Evet Türk askeri güçlerini kimi zaman Sovyet çıkarına kullanmıştır. Bu da onun ideallerinin ve planının parçasıydı zaten onun planını, hakkında kitaplar okuyan biri olarak fazlasıyla bilirsin.
Ben onun görüşlerini ütopya olarak kabul ediyorum; ancak saygı duymamız gerektiğine inanıyorum.
Taş kırılır tunç erir ama Türklük ebedidir.

Çevrimdışı Atsız Gök-Börü

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 236
  • Tek Dağ Başı Mezar Oluncaya Kadar !
Ynt: SULTAN GALİYEV
« Yanıtla #6 : 25 Ağustos 2011 »
  Esen olsun !
 
     Galiyev ve Rıza Nur Türkçülüğün içindeki soru işaretleridir. Gerçi Rıza Nur ile Galiyev gene aynı kefede tartışılamaz. Birisi şeksiz şüphesiz Türkçüyken, hayatında ki piskolojik rahatsızlığı, Başbuğ Atatürk'le olan husumeti ve O'na olan hakaretleri nedeniyle, Türkçülük için önemi tartışılır. Fakat Galiyev meselesi olunca konu bambaşkadır. Tartışma Galiyev'in Türkçülükteki yeri değil, direk Türkçülüğüdür. Arada ki farkı iyi anlamak gerek.

        Değerli Türkneferi;

        Galiyev gerçekten Türklüğe hizmet etmiş olma ihtimali bile olsa, Türkçülük ve Türklük için değeri azdır. Çünkü hiçbir zaman Türklüğe hizmeti tam olarak ispat edilemeyecek ve adı daima şaibede kalacaktır. Zorlamanın mantığı yok. Önümüzde Türklüğe hizmetiyle adını tarihe kazımış, büyüklerimiz dururken, Galiyev'i kıyıdan köşeden sıkıtırmak gereksizdir diye düşünüyorum.

        Kıyıdan köşeden sıkışacak olsa , yerin dibine batırılacak bir insan olmasa bile, yerden de kaldırmaya da çok lüzum yok.

         Komünist olmak Türkçü olmasına engellemez demişsin. Soyunda bozukluk olmak Türk olmayı nasıl engelliyorsa, fikren sapkın düşüncelere kapılmakta o derece Türkçü olmayı engeller. Desen ki " itikatlı bir din şakirdi olmak Türkçü olmayı engellemez". İkisini birbirine karıştırmadığı sürece " evet engellemez". Ama Komünizm gibi " milliyetleri kökten inkar" eden bir fikre sahip olmak, Türkçü olmayı nasıl engellemez, ben sana soruyorum. Tezat var burada.

         İkincisi bu adamı , Rusların Orta Asya'da ki Türklere komünizmi şirin göstermek üzere" bak sizin için çalışan bir Komünist Türk, Turancılığıda savunuyor, sizi birlik etmek istiyor" diye ortaya " propaganda için salmadığı ne malum? Mantıklı düşün... Koskoca planları olan, büyümeye çalışan, KGB gibi, dünyanın en teşkilatlı gizli servisine sahip bir devlet, bu basit propaganda oyununu yapar mı, yapamaz mı?

          Yani bütün Orta Asya Türklüğü , Galiyev'i komünist görünüp, Türklüğe ve Turancılığa çalıştığını bilip, O'nu sevecekler, Rusya'da bundan haberdar olmayıp, burnunun dibinde tutacak.

           Galiyev tartışılsın, tartışılmamasına karşı değilim. Çünkü gerçekler başkaları tarafından iki karşı düşünce, bilgilerini ortaya dökmeden anlaşılmayacaktır.

          Şahsi düşüncem özet olarak; Galiyev samimi bir Turancı bile olsa adı daima şüphede kalacaktır. Yerin dibine sokmaya gerek yoksa dahi , yerden kaldırmaya da lüzum yok. Çünkü Galiyev'e gelene kadar nicelerimiz var.

        Esen olsun!
           
GAYRI RAHATTA BULDUM CANIMA "İLK HARAMI "!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: SULTAN GALİYEV
« Yanıtla #7 : 25 Ağustos 2011 »
Galiyev ideallerini uygulamaya geçiremediği için zaten ırkdaşlarımız 90'lı yıllara kadar sömürüldü. O konuda size katılıyorum. Bir hikaye paylaşmak isterim: Özbekistan özgürlüğünü kazanınca Demirel Özbek cumhurbaşkanına ziyarete gider. Özbek cumhurbaşkanı Demirele bir çanta uzatır ve kaldırmasını ister Demirel o çantayı kaldıramaz. İçinde 12 kilo altın vardır. Özbek cumhurbaşkanı Demirel onu kaldırabilse o çantayı ona hediye edeceğini söyler ardından ekler: Özbekistan'da her yıl 15 ton altın çıkardı, biz onu Moskovaya gönderirdik keşke zamanında Enver paşa ya da Galiyev başarıya ulaşsaydı. '' bunu demirel konuşmalarının derlendği 21. Yüzyıl'ın Yol Haritası: Demokrasi ve Kalkınma adlı kitabında aktarmıştır.
Demem o ki, Galiyev idealleriyle, ve aktif siyasi kişiliğiyle en azından Azeri coğrafyasının milli benliğini kurtarmaya çabalamıştır. Stalin adlı soysuz caninin kendi ırkdaşına bile acımadığı o dönemde, Müslümanların ve Türklerin özgürlüğünü sağlamaya çalışmıştır. Ve Galiyev tüm Turan devletlerindeki yurttaşların saygı duyduğu ve desteklediği bir insandır.
Evet Türk askeri güçlerini kimi zaman Sovyet çıkarına kullanmıştır. Bu da onun ideallerinin ve planının parçasıydı zaten onun planını, hakkında kitaplar okuyan biri olarak fazlasıyla bilirsin.
Ben onun görüşlerini ütopya olarak kabul ediyorum; ancak saygı duymamız gerektiğine inanıyorum.

 Galiyev ideallerini gerçekleştirseydi dahi Sovyet Emperyalizmi; daha önce Çarlığın yaptığı Türkleri gene sömürecekti. Nitekim bunu da fazlasıyla yaptı. Gerek Galiyev Komünist Partisi'ndeyken gerekse hapisteyken; çok bir farkı yok. Ki o Partide görev yaparken dahi pek çok Türkçü ve Türk, Komünistler tarafından öldürüldü, kamplara sürüldü ve başarabilenlerin bir kısmı yurtdışına kaçtı(bilhassa Türkiye).

 Bazı aşırı sol kesimlerin papağan gibi tekrarlayıp durdukları;  Kurtuluş Savaşı'nda  "Sovyet Yardımı"; tamamen Rusya'da yaşayan Türklerindir. Daha geniş ve doğru bilgi için şu başlıklara göz atabilirsiniz.

 Kurtuluş Savaşı'nda Türkistanlılar Belgeseli
 https://www.hunturk.net/forum/kurtulus-savasinda-turkistanlilar-4578.html

 TÜRKİSTAN TÜRKLERİNİN KURTULUŞ SAVAŞI'NA VE CUMHURİYET'E KATKILARI
 https://www.hunturk.net/forum/index.php?topic=4583.msg31013;topicseen#msg31013

 Bu yardımların çoğu Lenin ve Stalin tarafından gönderilmemiştir. Çok küçük bir kısmı Türkiye'ye yollanmıştır. Bunda da Galiyev'in hiç bir payı yoktur.

 Galiyev'in fikir ve görüşleri fazla taraftar toplayamamıştır. Türk Dünyası'nda yalnızca İdil-Ural bölgesinin bir kısmında etkili olmuştur. Yaptığı faaliyetlerle de İdil Ural Türklüğü'nün daha da bölünmesini ve işbirliği yapamaz hale gelmesini sağlamıştır. Bunda kendisini destekleyen önemli kadroların Çar kuvvetleriyle mücadele de kaybedilmiş olması, mühim rol oynamıştır.

 Galiyev ve onun fikri yapısı; komünizmin yerelleşmiş, hizipleşmiş bir uzantısı olarak adlandırılabilir. Etkili olduğu çevrenin sınıfsal durumu ve sosyal statüsü de tüm İdil-Ural Türkleri'ni kucaklamaktan uzaktı. Yani Türk Dünyası'nın tamamında desteklenmesi gibi bir durum yoktur.

 Galiyev'in bana göre saygı duyulacak hiç bir tarafı bulunmuyor. Türkleri katleden Komünist Rejimi savunan, ülkesini Sovyet Emperyalizmi'ne peşkeş çeken Komünist bir alçağın; Türkçü-Milliyetçi gibi yutturulmaya kalkılmasına bu otağda müsaade etmeyiz. Biz yurtlarını komünist işgalden kurtarmak için son kurşuna kadar çarpışan Türkçüleri ve Türkistan Türklerini kahraman olarak görüyoruz, düşmanla işbirliği yapan hainleri değil !

 TTK
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Türkneferi

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
  • Sonuna kadar, Korkmadan, BAĞIMSIZ TÜRKİYE!
Ynt: SULTAN GALİYEV
« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2011 »
Değerli kardeşlerim,
Öncelikte şu hususta görüşlerimi bildirmek istiyorum; bir kimsenin Türkçü olması için %100 Türk olması gerekmez. Hangi gafil Ziya Gökalp'in Türkçülüğünü sorgular?
Galiyev içinse en azından Türklük düşmanı demenin haksızlık olduğu kanısındayım.

Bugün Enver Paşa'nın Türkçü ve Turan askeri olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak malesef yaptığı askeri ve siyasi hatalar, Enver Paşa'nın hedeflerine ulaşmasını engellemiş ve birçok zaiyat vermemize neden olmuştur. Ben Galiyev'i de bu hususta incelemek gerektiği kanısındayım. Ben nasıl Enver Paşanın çok temiz duygularla kızıl elmaya gittiğinden eminsem, Galiyev'inde Turan için temiz duygularla yola çıktığından eminim. Tabiiki sonucu ve hedefe ulaşmada seçtiği yol bugün bize Galiyev'i sorgulatmaktadır.

Siz değerli kardeşlerime verdiğiniz bilgiler ve samimi davranışlarınız için teşekkür ederim


 :turan:
Taş kırılır tunç erir ama Türklük ebedidir.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: SULTAN GALİYEV
« Yanıtla #9 : 25 Ağustos 2011 »
Değerli kardeşlerim,
Öncelikte şu hususta görüşlerimi bildirmek istiyorum; bir kimsenin Türkçü olması için %100 Türk olması gerekmez. Hangi gafil Ziya Gökalp'in Türkçülüğünü sorgular?

 Gerekir. Türkçülük; doğrudan Türk Soyuna ırkına bağlı bir düşüncedir. Ayrıca Ziya Gökalp öz be öz bir Türk Evladıdır. Öyle olmasaydı, zaten Türkçü olamazdı. Türk soyundan gelmeyen bir kişi Türkçü olamaz ! Bu otağda yazışan kişilerde, bu fikre bağlı olan Türkçülerdir. Bu fikirde olmayanlar otağımızda barınamazlar.

Galiyev içinse en azından Türklük düşmanı demenin haksızlık olduğu kanısındayım.

 O sizin düşüncenizdir. Herhalde Komünist ya da Solcu veyahut bunların sempatizanı olduğunuz için Galiyev'in Türk düşmanı Komünistler ile olan işbirliğini görmezden geliyorsunuz ki; bu da siyasi ve tarihi gerçeklere sırt çevirmektir.

Bugün Enver Paşa'nın Türkçü ve Turan askeri olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak malesef yaptığı askeri ve siyasi hatalar, Enver Paşa'nın hedeflerine ulaşmasını engellemiş ve birçok zaiyat vermemize neden olmuştur. Ben Galiyev'i de bu hususta incelemek gerektiği kanısındayım. Ben nasıl Enver Paşanın çok temiz duygularla kızıl elmaya gittiğinden eminsem, Galiyev'inde Turan için temiz duygularla yola çıktığından eminim. Tabiiki sonucu ve hedefe ulaşmada seçtiği yol bugün bize Galiyev'i sorgulatmaktadır.

 Konumuz Enver Paşa değil. Galiyev'i kendinizce temize çıkarmak için Enver Paşa'yı karalayarak yererek bir şey kazanamazsınız. Galiyev; düşman ile işbirliği yapmış bir haindir ! Enver Paşa ise Türk düşmanı Moskof'a yalın kılıç at sürerek şehid olan bir kahramandır. Enver Paşa'nın eleştirilecek, yadırganacak çok tarafı ve hataları vardır. Ancak Galiyev gibi bir hain ile onu kıyaslamaya kalkmak ne Türkçülüğe ne de Türklüğe yakışır. Türklüğü ve Türkçülüğü geçtim, fikir ahlakı ve namusuna ters düşer.

 Bu aslında bir nebze; BAŞBUĞ ATATÜRK ile vahdettin, damat ferit gibi vatan hainlerini kıyaslamak gibi bir ölümcül hata olur.

 Türkçülük; tamamen Türk milleti'ne ait, dışarıdan gelmemiş; Türk Soyu'nun ihtiyaçlarına göre şekillenmiş, Türklük varolduğundan beri yaşayan ve hala yaşamakta olan Milli bir Davadır.

 Komünizm, Kapitalizm, Faşizm, Liberalizm ve Yobazlık gibi ithal safsatalara karşı olan ,yalnızca Türk Soyu'nun çıakrlarını savunmuş ve savunacak olan yegane DAVA'dır. Bunu herkes böyle bellesin ve de bilsin !
 
 Son dönemlerde, özellikle Kutlu Davamız Türkçülüğe birtakım kişiler ya da gruplar tarafından Sultan Galiyev adlı kişiyi popüleştirme çabaları; gözümüze sıkça çarpmaktaydı. Bu kavram kargaşaları, Türkçülerinde ister istemez aklını karıştırmakta ve Türkçülüğü özünden saptırma gayretlerinin bir parçasıydı. Türkçülükte komünizm gibi iğrenç totaliter rejimlerin ve onun artıklarının yeri yoktur. Bu konuda uzun süredir birşeyler yazmak, işin doğrusunu aktarmak istiyorduk. Bu da böylesine hayırlı bir vesile oldu.

 Esen olsun ! TTK !

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!