Esenler, Sayin Esra hanim ve Sayin Yalnizkurt Karagülle,
Yalnizkurtun size hak verdigi yerde gözlerime inanamayarak okudum. Halk bir kelimedir, ben yazmadim ben üretmedim. Dilleri ben cikarmadim, siz cikarmadiniz. Ilk insanlarin nasil konustugunu ne siz nede ben biliyorum. Diller gelismis ve herkes kendi dilini yazmis, ögrenmis ve bugune degistire degistire getirmis. Dikkat ederseniz Türkcedeki bugun bulunan bir cok söz latincedir. Neden türkcesini yazmiyorsunuzda hep latinceden aliyorsunuz? Demokratie kelimesi yunancadir, demokrasiyi yunanlar cikardi. Super yada türkce süper dediginiz kelimede yunancadir. Neden türkce kelime bulmuyorsunuz. Türkcenin icinde bir cok latince kelimesi yer almistir. Bu sadece türkcede degil bütün dünyanin devletlerinin dillerinde de böyledir.
Benim sahsima karsi bir sey yazdiginiz beni zaten ilgilendirmiyor. Benim sahsimdan bahsetmiyoruz burada.
Ama bir kac satirla bir seyler yazip sizden AYRILMAYA KARAR verdim.
Dialog (buda latince bir kelimedir = türkceside konusmaktir) 3 türlü olur. Birincisi yaziyla, ikincisi sözle, ücüncüsüde canli video cekimiyle. Insanlar konusurken ya kendilerinden bir seyler anlatir sayet ortada empiri (Aristoteles) yada pragmatismus veya dogmatismus (bunlarda latincedir) olursa, yada insanlar (yani halklar, bizler, BEN) bir kitap okuyup bir düsünceye sahip oluruz.
Bizler kitap okurken BASKALARININ yazdiklarini okuyoruz. Bana gönderilen tüm iletiler BASKALARININ yazdiklari, yani bunlarin hepsi alinti. Simdi siz okuyorsunuz ve bende okuyorum. Sizin ile benim okudugumun arasinda fark var, yani cesitli kitaplar okuyoruz ve okuduktan sonra okudugumuzu ya kabul ediyoruz yada etmiyoruz.
Kitapdan okuduklarim ile burada okuduklarimin arasinda fark görüp sizlerle paylasiyorum. Yalnizkurtun bana gönderdigi iletilerin hepsini okudum. Tabii cok zaman istiyor, ama az bir kac bilgi benim düsünceme yakin degil.
Ben burada hakli olmak yada haksiz olmak istemiyorum. Hakli yada haksiz olmayi sadece mahkemede hakim karar veriyor.
Ben buraya ögrenmeye geldim. Ben sizlerden cok seyler ögrenecegimi VE sizlerinde benden cok sey ögreneceginizi umuduyla geldim.
AMA maalesef bu benim düsündügüm gibi olmadi. Yasinizi az diyorsunuz. Yas ile ilgisi olan bir sey degil, yada okumayla. Önünde oturup yazdigim masamin arkasinda bulunan kütüphanemde 2000 üzerinde kitab var. Ben bütün okuduklarimi hice sayarak sizin düsüncelerinizi üstlenenirsem kendime ihanet etmis olurum. Benimde düsüncelerim var, ama ben herkesin düsüncesine saygiliyimdir, fakat benimkilere saygidan uzak daha cok elestri oldugu görüyorum. Üzücü ama sonucuna katlanmamda sorunda yok.
Kendimi burada yanlis anlasilan, türkcesi yetersiz, etmek kirintilari gibi bilgi toplamak isteyen biri haline gelmis gibi görüyorum. Bir hukuk ögrencisi olarak her bölümden yeteri kadar bilgiye sahip oldugumu kimseye ispatlamaya mecbur degilim. Ama bana gelen iletisimlerde isteyerek yada istemeyere uyarilar aliyorum.
Ilk civil dersinde professor demistiki: Insanlar var konusulur, ayri ayri düsüncelere sahip olursaniz sayet onlari dinleyin, insanlar var sadece kendi düsüncelerine inanirlar, onlari hic dinlemeden gidin, insanlar var sizin düsüncenizi analyse ederler ve sizinle tartisirlar, tartismaya bagli hakaret yemeden gidin.
Bende gidiyorum.
Sayin cok degerli abim Motun Yabgu,
size cok tesekkür ediyorum. Hakliniz degerli abicim, bilmedigim konulara girmemem lazim. Kendimi ögrenciler arasinda sanmistim, hepimiz ögrenciyiz, hepimiz ögreniyoruz, hepimizin düsüncesi bir bütün sanmistim, ama ben professorlarin arasina düsmüsüm.
Cok özür diliyorum ve zaten vermiyorsunuzda, ama yinede yazimb en, yazdiklarimada hic önem vermeyin, benim bilgim sadece oldugum mekanda gecerli. Oldugum mekandanda cok memnunum. Türk halkimi Avrupa Parlamentosunda güzel savunmustum, ben hukuk mekanlarinda savunmalarimi yaparim, buralarda siz savunun. Ama beni bile savunmuyorsunuz, peki ben kimim ve kime karsi kendimi savunmam lazim?
Birlik olursa savunma olur.
Yer güzü gökyüzüne demis: Sen ne kadar güzelsin, tek renklisin, mavisin, aksamlari kapkarasin ve yildizlarla parliyorsun. Ben ise asagida milyonlarca renkle, denizlerle, kayalarla donatilmis, milyarlarca yaratiklara yemek yetistiriyorum ama asagida kaldim demis, yüküm agir.
Gökyüzü cevap vermis: Ben asagiya inersem tek can kalmaz, tek renk kalmaz, tek yasam kalmaz demis. Sen beni asagidan yukariya seyret, bende seni yukaridan asagiya seyredim.
Sizlere cok tesekkür ediyorum. Bu olay okudugum binlerce kitapdan daha iyiydi. Bu bana bir DERS oldu.
Esenler, Türkhunlari