Dünden Bugüne Çerkes İhaneti -3Türk milletinin tek kötü alışkanlığı diyebileceğimiz, kendinden olmayanları bizleştirme huyundan bugüne kadar en çok istifade etmiş topluluk olan Çerkesler son birkaç gündür çeşitli yayın organlarında yer almaya başladılar.Maymunlardan sonra At Hırsızları da kendi dillerinde eğitim,radyo-televizyon yayını ve Çerkesce isim istiyorlarmış. Bu işlerin olacağını iyi biliyorduk fakat At Hırsızları beklediğimizden de önce seslerini çıkarttılar.Bu işlerin olacağını nereden bildiğimizi daha sonra anlatacağız.
Başlık olarak dünden bugüne dediğimize göre Çerkeslerin dününe bir bakalım. Eski kaynakların çoğunun ittifakla belirttiğine göre bu Çerkesler eskiden tek bir millet iken ne biçim bir günah işledilerse Yaratıcının gazabına uğrayarak 12 ayrı millete ve doğal olarak, birbirinden tamamen farklı 12 ayrı dile bölünmüşler. Buradan da anlaşılacağı gibi Çerkes diye bir millet -teorik olarak- yoktur. Çerkes tanımı Kuzey Kafkasya’da yaşayan bu 12 millet için Ruslar tarafından icat edilmiş bir ifadedir.
Çerkesleri başımıza musallat edenler de Ruslardır. Rusların Kafkasya’yı işgal etmesinin ardından Çerkesler çareyi Anadolu’ya kaçmakta buldular. At Hırsızlarının asil olanları Üsküdar’a ve Tekirdağ Çerkez köyüne yerleştirildiler, diğerleri de Batı Anadolu’daki vilayetlere dağıldılar.Aradan bir süre geçtikten sonra Asil At Hırsızları kızlarını Osmanlı Sarayına peşkeş çekmek için sarayın kapısının önünde sıraya girdiler. Ahlâklı Çerkesler bununla da yetinmediler.Kızlarını verdikleri gibi erkeklerini de saraya verdiler.
Bilindiği gibi Osmanlı saray teşkilatında Hadım Ağalığı isminde bir müessese vardır.Hadım Ağaları bu Çerkesler gelene kadar tek tipti ve ırkların en az gelişmişi olan Zencilerden ibaretti.Çerkesler gelince Hadım Ağaları ikiye ayrılır oldu, Kara Ağalar ve Ak Ağalar… Zenciler Kara Ağa, kendilerini burdurmaktan hiç utanmayan Çerkesler de Ak Ağa olarak anıldılar.
Kaynak:
www.tanridag.com - Dünden Bugüne Çerkes İhaneti