Gönderen Konu: Türkiye'de ki Çerkezler  (Okunma sayısı 190785 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #110 : 16 Aralık 2011 »
Dünden Bugüne Çerkes İhaneti -23

30 Aralık gün ki yayın ise, Çerkeslerin savaşçı ruh taşıdıkları yalanı ile başlıyor.

Hemen ardından ise 3 günlük yazı dizisinin en komik yalanı Dört Soruda Çerkesler başlığının hemen altında yer alıyor. Sıkı durun: At,Avrat,Silah sözü nereden geliyor? Çerkesler kullanmadığı halde bu söz onlara mal edilmiş miş. Yuh artık, yalanın bu kadar komiğine de hiç rastlamamıştım.

Aşağılık kompleksi sebebiyle bizden gördükleri savaşçılığı, yiğitliği, aileye olan bağlılığı kendilerine mal etmelerine ses etmedik ama binlerce yıllık Türk sözü olan At, Avrat, Pusat’ı da kendilerine mal etmeleri bizi gülme krizine soktu. Çerkesler Türkleri güldürerek öldürmeyi planlamışlar da anlayamamışız.

Bu komedinin hemen yan tarafında bir melezin hezeyanlarını görüyoruz. Türk baba ile Çerkes anadan olma sinemacı Eşref Kolçak babasının milliyetini sahiplenmek yerine annesinin milliyetini sahiplenerek ben de Çerkes’im diyor. Üç günde üç sinemacı ile yapılan röportajların yayınlanması bilinç altımıza düzenlenen operasyonun tüm ayrıntılarını görmemize olanak sağladı.Televolelerde göklere çıkartılan estetik ameliyatlarla güzelleştirilmiş Çerkes kızı Deniz Akkaya, içimizdeki İrlandalı futbol yorumcusu Hıncal Uluç , günümüzün milliyetçi Türk gençlerinin Çerkeslere yönelecek tepkilerini dizginlemek için yıllarca öncesinden milliyetçiler arasına yerleştirilen ve görünüşte Türk milliyetçisi ( BBG ) olan, 12 Eylül sırasında MHP davasında 146/1 ve 146/2’den hakkında idam istenen fakat zoru gördükleri ilk anda saf değiştirip siyasi kariyerlerine ANAP’ta devam eden Taha Akyol, Agah Oktay Güner,Yaşar Okuyan Çerkes kökenliydi.Yeri gelmişken MHP’lilerin dikkatine küçük bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Bizden Biri Gibi olanlara yıllarca kol kanat gerdiniz fakat artık vazgeçin şu işten. MHP içerisinde olup da sonradan adı döneğe çıkmış ne kadar adam varsa araştırın %90’ı Çerkes kökenli çıkacak. 3 Kasım öncesinde ANAP’ın baraj altında kalacağı kesinleştiği için ANAP’tan ayrılıp MHP’ye geçen Yalovalı biri vardı hatırlıyor musunuz? 3 Kasım seçimleri sonrası MHP baraj altında kaldıktan bir süre sonra ne olduğunu siz biliyorsunuz, MHP’den istifa etti. Uyanın artık,uyanın! 12 Eylül günlerinde ülkücüye zehir kusan, işkenceci cehennem zebanisi sorgucuların evet, evet o çirkin adamların tamamı Çerkes kökenliydi. Nasıl ki Yunanlılar Çerkes kökenli savaş esirlerine iyi muamele ettiyse, 12 Eylül yönetimi de ülkücü mahkumlar arasında Çerkes- Türk ayrımı yaptı.Çerkes kökenliler neredeyse hiç işkence görmezken tertemiz Türk çocukları cereyanlı tellerden geçirildiler.

Bey Belirsiz , Meydan Issız , Türk Sahipsiz olduğundan bugüne kadar ellerini kollarını sallayarak devleti ele geçiren, bürokrasinin her basamağında adamları bulunan, sağ-sol ayrımı yapmadan Çerkessen Bizdensin zihniyeti ile kadrolaşan At Hırsızlarının bu ülkeden kökü kazınmalıdır.

TANRI TÜRK’Ü KORUSUN !


Kaynak: www.tanridag.com - Dünden Bugüne Çerkes İhaneti
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #111 : 16 Aralık 2011 »
Bu makaleye yapılan yorumlar.


 Gönderen : sertan | Tarih : 08 03 2010
s.a. *** bu tarih dersi verir gibi yazan arkadaşım sen tarihi nerden okudun çerkesleri hain ilan ediyosun örneğin çerkes ethem diyosun nekadar bilgin var sana Türk tarihçileri,nin yapmış olduğu bir belgesel izlemeni isterim çerkes ethem belgeselini.birde hangi dine mensubsun söylermisin.
 

Gönderen : Kubilay | Tarih : 08 03 2010
ulan saray cariyesinin umumi organından fırlamış cahil hödük, bu yazıyı yazan kişi en azından görüşlerini açıklarken bilimsel temeli olan makul argümanlar öne sürmüş. Bir de senin çapsızlığına bak.
Sana göre gerçekleri yansıtmıyorsa, tam olarak yazıda nedir yanlış olan, hangi sebepleri öne sürerek yanlış olduğu kanısına vardın, hangi kaynaklara dayanarak bunu öne sürüyorsun ? ... hadi bakalım görelim seni.


Gönderen : alen | Tarih : 08 03 2010
art niyetle, cahilce ve allahtan korkmadan yazılmış bir yazıdır bu. başka söze gerek yok.. aklı başında insanlar güler geçer.. sizlerde verirsiniz hesabını öte yanda haktan yana..
 
Gönderen : ethem | Tarih : 09 03 2010
Yuhh diyor ve başka da bişey demiyorum..
 
Gönderen : Arslan | Tarih : 09 03 2010
Kubilay’a katiliyorum. Yaziya katilmayanlar sadece bok atiyor ve hiçbir gerekçeyle gelmiyorlar. Seviye farki hemen kendini belli ediyor.
 
Gönderen : alparslan | Tarih : 10 03 2010
Yönetici tarafından düzenlenmiştir
***********
O******* evladı. Çerkessen çerkessin, bize ne lan p** ? Sen yazıdaki argümanları çürütebiliyor musun, ondan haber ver.
************
 
Gönderen : Cemal KAYA | Tarih : 17 03 2010
Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur paranoyasından kurtulun artık. Sıradan bir Çerkez bu Vatanı, Bayrağı, Milleti sizden daha çok seviyordur kuşkunuz olmasın. Bürokrasideki kadrolaşma gibi algılanan durum ise Çerkez’lerin eğitime önem vermelerinin sonucudur. Bizler sizi seviyoruz.
 
Gönderen : Cemal KAYA | Tarih : 17 03 2010
Ayrıca münferit hataları genele mal etmek insafla bağdaşmaz. Yukarıdaki makale hangi gerekçe ile kaleme alınmış olursa olsun yazarın iyi niyetli olmadığı, bilerek veya bilmeyerek ülke bütünlüğünü hiçe saydığı tartışmasız bir gerçek. Olayın teselli edici yönü ise toplumun büyük çoğunluğunun bu sapkınlığa mesafeli olması. (Yönetici arkadaşa seviyesinde yazamadığım için özür borçluyum.)
 
Gönderen : Site Sorumlusu | Tarih : 18 03 2010
Kenar mahalle piçi seviyesinde yapılan içeriksiz yorumlar/eleştiriler silinmiştir.


Kaynak: www.tanridag.com - Dünden Bugüne Çerkes İhaneti
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #112 : 16 Aralık 2011 »
Gönderen : levent | Tarih : 19 03 2010
ben bu yazının tamamını okumadım.zira okuduğum kısım bana yazar olma hevesi içindeki meczubu anlamama yetti.binevi hitlerin Türk versiyonu diyebiliriz.bu ne saçma salak bir düşünce ne pervasızca kendi düşüncelerini tarihi gerçek diye yazmadır.Kürtleri aşağılamak yada kötülemek için demiyorum ama günümüzde kürtlerin içinde bulunduğu durumla Çerkezleri kıyaslaması aklımın almadığı birşey.kültürünü unutmamyı istemek ve bunu isyan etmeden talep etmek mi bizi kürtlerle aynı kefeye koymanıza sebep oluyor.Çerkezlerin ruslardan kaçtığı ve Osmanlıya sığındığını söylüyor.kaçmadılar savaşacak güçleri kalmayınca sürüldüler. binlercesi savaşarak şehit düşen müslümanlara bu derece hakaret edilmez.yok kızlarını saraya peşkeş çekmişler.saraya kızlarını veren ruslardan ağzı yanınca tabiki çerkezler gibi sadık bir milletten cariye köle almışlardır.ama çerkez diye birmillet yok demek karışmışlar bölünmüşler demek millet özelliklerini kaybetmişler demek akıl alacak bişey değil.arkadaşım teknoloji gelişti sen önce git kendi genlerini araştır.bakalım ne çıkıyor.ajanmısın nesin bu ülke senin gibi iki delinin lafına kananlar yüzünden bu hale geldi .yazdığın saçma yazılarla hiçbir çerkezi kandıramazsın.sana sadece yuhhh diyorum..
 
Gönderen : Necati | Tarih : 21 03 2010
Benim için ölçü Atatürk’e bakıştır.Atatürk’e her kim dil uzatıyorsa bilirim ki o benim düşmanım bir soy özürlüdür. Atatürk’e muhabbet besleyen de soyu ne olursa olsun başım üstünedir.Kafama başka girmez.Ha bir de unutmadan şunu da belirteyim ki Türkçe’den başka bir dilde yayın ve eğitim isteyen kökü ne olursa olsun kan düşmanımdır.CCCMHPCCC

Gönderen : z.c.e. | Tarih : 31 03 2010
bu tarihi(!) yazıyı savunan kişiler farkında mısınız bilmiyorum ama sürekli ağzınızı bozup küfretmekten başka bir iş yapmıyorsunuz.. gerçekten seviye farkı belli oluyor.. ayrıca bu zamana Çerkezlerin ne gibi bir hainliğini gördünüz merak etmekle beraber size tavsiyem trt nin yayınlamış olduğpu küllerinden doğmak adlı belgeseli izleyin ve bir de dünden bugüne Kafkasya adlı kitabı inceleyin. emin olun yanlış fikir sahibi olduğunuzu göreceksiniz. ayrıca cemal kaya ve levent beye katılıyorum.. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur paranoyasından kurtulun ve aynı bayrak altında aynı toplumda iç içe yaşıyoruz..

Gönderen : Sahin | Tarih : 31 03 2010
z.c.e adli sahis, “ayrıca bu zamana Çerkezlerin ne gibi bir hainliğini gördünüz merak etmekle beraber.. ”  diye salakça bir soru sormussun.
makaleyi okusaydin orada çerkeslerden hangi hainlikleri gördügümüzü görürdün.

Kaynak: www.tanridag.com - Dünden Bugüne Çerkes İhaneti
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #113 : 16 Aralık 2011 »
Gönderen : Adığe!!! | Tarih : 06 04 2010
Sanki avrupa birliğine girmek isteyen biziz.
kendileri ‘ari’diye küçümsemeye çalıştıkları beyaz ırktan olan çerkesleri beğenmezler avrupa birliğine girmeye gelincede biz beyazız diye palavra atarlar :-p güleyimde boşa gitmesin bizim ‘ari’liğimizden size ne yav hiçbir çerkes avrupaya kendini peşkeş çekmeğe çalışmıyor kimin çalıştığı ortada benim söyleyeceklerim bu kadar bi dahada böyle küfürbaz şizofrenlerin yazılarını okumamanızı tavsiye ederim arkadaşlar…
 Gönderen : sahin | Tarih : 07 04 2010
AB’ye girmek isteyen kim lan salak ? Türkçüler ab’ye girmek istiyormus. Hahahahahaha, yav amma salakmis bu at hirsizlari

Gönderen : Bozkurt | Tarih : 14 04 2010
Adige denen at sinegi,sizler kürtlere destek çikarsiniz,çerkesliginizle ogunursunuz,Adige hayali kurarsiniz irkçi fasist olmazsiniz,Biz Türkçüler Bu Vatan’in gerçek sahipleri olarak Türklügümüzü haykirdigimiz zaman ,manyak,kirma,melez gibi iafadeler kullanan rus artiklarei sizin takindiginiz terbiyeyi Bizim Bozok diyarinda at ve esseklere takarlar;
ayrica Basbug Atatürkün Nutkunda Hain ilan ettigi hain ethem ve kardesini savunacaksan aç nutku oku at sinegi,
Bu otagin bir tartisma formu var açarsin oraya konu basligini tartisiriz,haçli zihniyetli yavsaklarin övgüsüne layik görülmüs çerkescikler,

Gönderen : Adığe | Tarih : 19 04 2010
DÜNYANIN GÖZÜNDE ÇERKESLER:  soysuzdur. 
 
Gönderen : Sahin | Tarih : 19 04 2010
sonunda delirdi at sinegi. kendi milletine küfür ediyor !
Muhahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gönderen : Site Sorumlusu | Tarih : 30 06 2010
Hasturk adıyla buraya hergün küfür ekleyen soysuz çerkes piçi. O cariye ananın vulvasına domatesi doğrar penetrasyon ederek salça yaparım yavşak embesil.  “hasturk” adıyla burada küfür ettiğine göre Türk olmayı belli ki çok arzu ediyorsun ancak bu hayalinde bile uluşamayacağın bir imtiyazdır, sığıntı p... çerkescik seni… 
Sıkıysa küfür et birdaha. Gördüğün gibi küfürün de en âlâsı bizde, ensest ürünü ezik sığıntı At Hırsızı.


Kaynak: www.tanridag.com - Dünden Bugüne Çerkes İhaneti
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #114 : 16 Aralık 2011 »
Gönderen : çerkes s***n | Tarih : 05 07 2010
hadi lan özenti p.... isimlerimize özenen i**e çerkes, çerkessen çerkesligini bileceksin, “at hirsizi” filan koyacaksin adini. “Batuhan” ismi size bes numara büyük gelir ibneler.
Yazidaki iddialari çürütmenin imkansiz oldugu için “yahudi tohumu” deyip kaçacaksin i**e. millet de sanki yiyecek bu iftirayi, gancik çerkesçik.

Gönderen : Biybars | Tarih : 28 08 2010
Ne kadar dogru yazilmis bir yazi!
Su an Kuzey Kafkasyada Kabardin Balkar Cumhuriyetin kabartay cerkes asilli cumhurbaskani Balkar Turklerine yaptigi hayinligi adam dusmanindan gormez. Kendi gorevini kotuye kullanarak Balkarlarin topraklarini elinden zorla aliyor, nerdeyse biraz zaman sonra balkarlar topraksiz kalacak. 20 asrin ortasinda Sibirya surgunune ugrayan balkarlarin nufusu iyice azalmis ve bugun kabartay cerkesleri (adigeleri) 4 kat nufus fazlaligini kullanarak Rus devlet yetkililerine rusvetle doldurarak balkarlari issiz ve topraksiz birakmak amacindalar. Belki ortada savas cikacak, bu kabartaylari destekleyen de Turkiyede yasayan Buyuk Cerkesya kurmak arzusunda olan cerkez-adige irkcilaridir. Bu Kafkasya Dernekleri altinda gizlenen cerkez-adige milletcilerin derneklerini, vakiflarini hepsini kapatmak lazimdir! Bunlarin sayesinde Balkar Turklerine Turkiyeden adige-cerkez milletcilerinden buyuk zarar geliyor!

Gönderen : BozKurT | Tarih : 01 09 2010
Bu yazı biraz saçma gelmiyormu hepinize ne yani şimdi kürtler pkk düşman devletler bittide çerkesleremi düşmanlığa başlayacağız yazıda anlatılanların tamamında geçmişteki olaylar çıkarılıp yazılmış yanın bu günle hiçbir alakası yok ve geçmişte olan geçmişte kalmış bitmiştir diye düşünüyorum.

Gönderen : kartal | Tarih : 05 09 2010
tarih tekerrürden ibarettir. geçmiste olan geçmiste kalmaz.

Gönderen : Biybars | Tarih : 15 09 2010
Cerkez kelimesini Turkiyede tum Kuzey Kafkas halklari icin kullaniyorlar. Kuzey Kafkasayada Turk boykarindan karacaylar, balkarlar, kumuklar ve nogaylar oturur. Bunlarin yaninda Dagistanlilar, Cecenler ve Osetinler Kuzey Kafkasyanin dogusunda yasarlar. Kuzey Kafkasyanin Batisinda ise Adigeler yasar, adige dedigimiz- Kabartaylar ve Adigeler. Kabartaylar ve Adigeler Turkiyedeki “Cerkezlerin” p teskil ederler. Kabartay Adigeleri Turklerin Kuzey Kafkasyadaki en buyuk dusmanlaridirlar. Bugunlukde Balkar ve Karacay Turkleri bunlara karsi mucadele etmektedirler. Karacay ve Balkar Turklerin Adige Kabartaylar en buyuk dusmanlaridir, ve bundan her kesin haberi olsun! Kafkasyadaki adigeler Turkiyedeki adigelerden Balkar Turklerine karsin buyuk destek almaktadirlar ve bunu bir sekilde onlemek lazimdir.
Cerkez Ethem dedigimiz adamda Adige olmus, ve Turkiyenin tum hayinleri hep Adigedir, bunlari her kes bilsin!


Kaynak: www.tanridag.com - Dünden Bugüne Çerkes İhaneti
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #115 : 16 Aralık 2011 »
Gönderen : abhaz | Tarih : 17 09 2010
cok yanlis bi yazı. yaziyi yazan arkadasta cok yanlis yapmis. kafkas halklari yasadigi topraklarin ekmek yedigi vatanin en önde gelen koruyuculari olmustur hep bayragina ulusuna hep saygi duymustur ve yaninda yer almistir. savastan hic hazetmeyen bir toplum olmalarina ragmen hep savasin icine itilmislerdir. orada gecen hainlik tanimlarina kesinlikle uymaz osmanlinin cogu sefer tampon görevinde ölümcül sonuclar alacaklarini bile bile hep ön saflarda savasmayi kabul etmislerdir. hic bir sekilde kendi dillerini dayatmak gibi bir zorunluluklarida olmamistir. ki bu topraklarda yasaniyorsa bu dili konusmak zorunda hisseder herkes ama bir kültürü silmek cok yanlis bi olaydir danslari, yemekleri, sarkilari ve dillerini ellerinden almak cok büyük bi insanlık ayibidir. cerkesler ve diger kafkas halklari türkiyeye sürgün edilmislerdir. binlerce yillik gelenek görenekleri ve hangi cerkese sorarsaniz sorun soylarinin kime dayandigini ve hangi sülaleden oldugunu rahatca söyleyebilir. ihanet olarak algılanırsa türkiyenin rusya ve gürcistana karşı tutumu hep cerkesleri ve kafkas halklarını zora sokmustur, insanlar ölmüstür savaşlar cıkmıstır. yardim ülkesinin vatandaslarinin soydaslarina yapılması gerekirken hep karşı tarafa yapılmıştır. kürtler konusunda cok az benzerlik var kürtler kullanilarak yasadiklari cografya ve egitimsizlik yüzünden cok kolay maşa olmuş bir topluluk olmustur o bölgenin insanlari. ama olaya şöyle bakmak gereklidir iyi ırk kötü ırk diye bişey yoktur iyi insan kötü insan diye bişey vardır.

Gönderen : Biybars | Tarih : 23 09 2010

Balkarlar 2.5 Aydır Açlık Grevinde Cuma, 17 Eylül 2010 00:16 cihan   
Rusya’nın Kuzey Kafkasya’da yaşayan Balkar halkı, yaklaşık 2,5 aydır Kızıl Meydan’ın hemen yanındaki Manejnı Meydanı‘nda açlık grevi yapıyor.
Yazın sıcak günlerinden itibaren protestolarını sürdüren Kuzey Kafkasya’da Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nde yaşayan ve Türkçe konuşan Kafkas halklarından biri olan Balkarlar, tarihi topraklarının kendilerine iade edilmesini talep ediyor.
Balkar halkının 10 temsilcisi Moskova’nın göbeğindeki Manejnı Meydanı‘nda yaklaşık 2,5 aydır açlık grevi yapıyor. Aralarında yaşlı ve gençlerden oluşan Balkar temsilcileri eski Sovyetler Birliği’nde yaşanan tarihi adaletsizliğin bugün de yerel makamlar tarafından devam ettirilmesini kınıyor.
Cihan’a konuşan Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Bezengi yerleşim yeri eski idari Başkanı Muradin Rahayev, konuyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’e yazılı bir duyuruda da bulunduklarını belirtti. Rahayev, “6 Temmuz’dan itibaren buradayız. Başlıca talebimiz, federal makamları Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’ndeki sorunlarımızdan haberdar etmek.” dedi.
Özellikle Rusya Federasyonu’nda yerel özerklik, özyönetimin organize edilmesi ile ilgili 131 nolu federal yasanın aynen kendi cumhuriyetlerinde tam olarak uygulanmasını talep ettiklerini aktaran Rahayev, “Balkar halkının haklarının korunmasını öngören mekanizmanın oluşturulmasını istiyoruz. Yerel makamların uyguladığı politika sonucunda Balkar köyleri boşaldı. Ekim ayında da Moskova’da benzer bir protesto eylemi başlatmıştık. Fakat o sıralarda bize bazı yetkililer sorunları çözecekleri vaadinde bulunmuştu. Mücadelemizi yarıda bırakmayacağız.” diye konuştu.
Balkar temsilcileri, SSCB lideri Jozef Stalin döneminde yaşanan tarihi adaletsizliğin bugün devam ettirildiğini savunuyor. Balkar temsilcisi Rahayev, “Balkar halkı, İkinci Dünya Savaşı yıllarında Orta Asya’ya sürgün edildi. Ama Kızıl Ordu’da 16 bin Balkar Nazilere karşı savaştı. Sürgünden önce ise halkımızın toplam sayısı 52 bin idi. Stalin’in ölümünden sonra halkımız kendi topraklarına geri döndü, fakat Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’ndeki tarihi Balkar bölgeleri tekrar oluşturulmadı. Yerel toprak politikaları sonucunda, Verhnyaya Balkariya, Karasu, Elbrus, Verhniy Baksan ve Bezengi yerleşim yeri elimizden alındı. Biz Kabardey ile eşit şartlarda birleştik.” diye kaydetti.
Ancak bu anlaşmalardan artık hiçbir şey kalmadığını belirten Rahayev, “Uzun zamandır topraklarımızın geri iade edilmesi için mücadele ediyoruz. Ve yarısını geri almayı başardık, diğer yarısı onlarda kaldı. Gençler evlerinde gelecek görmediği için gidiyor. Çünkü şehir dışındaki alanların tarım için kullanabilme imkanına sahip değil. Şimdi Balkar köylerinde yaklaşık yüzde 90 işsizlik var. Resmi mektubumuzu da yazarak Devlet Başkanlığı Genel Sekreterliği’ne ve parlamento alt kanadı Duma milletvekili Mihail Zalihanov’a teslim ettik. Zalihanov kendisi Balkar kökenli.” diye konuştu

MOSKOVA (CİHAN)- stargundem

Kaynak: www.tanridag.com - Dünden Bugüne Çerkes İhaneti
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #116 : 16 Aralık 2011 »
Gönderen : Balkar | Tarih : 19 10 2010
Kuzey Kafkasyada bulunan Kabardin-Balkar Cumhuriyetinde 5 kat nüfüs fazlalığı olan Kabardin Çerkezleri Balkar Türklerinin tarihsel topraklarını ele arakar Büyük Çerkesya kurma gayretinde.
Çerkezler nüfüs fazlalığını kullanarak tüm cumhuriyet idareyi ele geçirerek mahsum halka zorluklar çektiriyor.
Çerkezlere büyük destek Türkiyede bulunan ve Kafkas dernekleri altında gizli işlerini yürüten Dünya Çerkez Birliğinden geliyör.
Kafkas Dernekleri Federasyonu
http://kafkasfederasyonu.org/dcb/index.htm
Böylece Türkiye Devletinde bulun iç, gizli duşmanlarımız açıkdan hareket etmeye başlayan çerkezlerden, Kafkasyada yaşayan Balkar Türklerine zarar gelmeye başladı. Gözlerimizi açalım, Balkarlara Türklerine destek olalım!
Facebookta Balkar Türklerine destek Grup açıldı:
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=158928870794458

Gönderen : mu be | Tarih : 08 12 2010
anlatilanlar bir tarih gelisimi..
 
Gönderen : CircassiaN | Tarih : 09 01 2011
Çerkesler başlangıçtan beri olağanüstü duyarlı oldular. Herhalde eski çağlardan beri kendi yurtları olan Kuzey Kafkasya’da bağımsız yaşamak arzusunu duymuşlar ve bunun için çalışmakta bulunmuşlardır … Ve bizimlede içten ilişkilerde bulunmuşlardır. O derece ki kendi canları, kendi varlıklarını Türkiyenin kurtuluşu, varlık ve bağımsızlığıyla yakından ilişkili görmüşler ve buraya kalplerini bağlamışlardır.”
( Mustafa Kemal Atatürk – 24 Nisan 1920 , T.B.M.M.’NİN 2. birleşmesi)

Gönderen : kmcx | Tarih : 13 01 2011
nediyim millet ne hallere düştü bu yalanların peşini kovalıyorlar 

Kaynak: www.tanridag.com - Dünden Bugüne Çerkes İhaneti
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #117 : 16 Aralık 2011 »
Gönderen : Jan | Tarih : 13 01 2011
Bu ne kadar saçma ne kadar bilinçsizce ne kadar bilgisizce yazılmış bir yazıdır. Bize at hırsızı diyen insanlar kendileri at gözlüğünü takmışlar haberleri yok. Eğer siz Çerkesleri biraz olsun araştırmış olsaydınız bu kadar aptalca bir yazı yazmış olmazdınız. Deniz Baykal’ın Önder Sav’ın isimlerinin yanlarına parantez açıp bak bu da Türkçe, hem adı hem soyadı Türkçe falan gibi saçma şeyler yazmışsınız.Bizler özentiliğimizden falan değil Türklere duyduğumuz güven,fedakarlık gibi duygulardan ötürü Türk isimleri, soyisimleri koymuşuzdur. Çünkü zor zamanımızda Osmanlı hükumeti bizi yurduna kabul etmiştir. Evet Çerkesler savaşçı ruhludur. Kanlarının son damlasına kadar Ruslarla savaşmış ancak savaşamayacak duruma geldiklerinde sürgün edilmişlerdir. Allah bilir ne yaptılar da böyle bir hezeyana uğradılar demişsiniz ancak tarihe baktığınızda hiçbir suçu olmadan sömürülmek amacıyla yurtlarından edilmiş nice millet vardır. Tarihten o kadar bihabersiziniz ki ancak kulaktan dolma şeyler ve sabit düşünceler üzerinde çakılıp kalmışsınız.  Şu anda bu ülkede yaşayan azınlıklardan kültürünü en iyi saygı çerçevesi içinde yaşatmaya çalışan millet Çerkeslerdir. Birçok araştırmada Çerkeslerin ne kadar asil,ne kadar sadık, ne kadar hoşgörülü bir millet olduğu ifade edilmiştir.Bu yorumlardaki saldırgan tavrınız, küfürlü söylemleriniz de bu yazıyı yazan ve ona destek çıkanların ve bize seviyesiz deyip hakaret ednlerin aslında kendilerinin ne kadar seviyesiz olduğunun apaçık kanıtıdır. Birçok Çerkes devlet adamı, işadımı, sanatçı var ve hepsi bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Siz hala bizlere hain diyosunuz ya pes doğrusu. Biliyorum burada yazan hiçbir açıklama sizin o sabit fikirlerinizi değiştiremeyecek çünkü saplanmış kalmışsınız orada. Siz ne kadar böyle düşünseniz de ben Çerkes olmaktan utanmıyorum ve her yerde de göğsümü gere gere gururla söylüyorum bunu. Umarım bir gün bazı şeyleri araştırıp doğru düzgün öğrenerek bazı açıklamaları yaparsınız.

Gönderen : Jan | Tarih : 13 01 2011
He bir de söylemeyi unuttum. Bizin Atatürk’e olan saygımız sevgimiz en az Türklerinki kadardır. Siz at gözlüğüyle baktığınız için bilemezsiniz bizim O ulu öndere ne kadar saygı duyduğumuzu ama ben bir Çerkes olarak çok iyi biliyorum.

Gönderen : Bjedug | Tarih : 23 01 2011
ÇERKESLER HİÇ BİR ZAMAN SİZİN PADİŞAHINIZA ZEVK VERMEK İÇİN KENDİ KIZLARINI SATMADI SİZİN ÇERKES DİYE BİLDİĞİNİZ KIZLAR ÇERKESLERİN KAFKASYADA YAPTIĞI SAVAŞLAR VE BASKINLAR SONUCUNDA KAÇIRDIĞI RUS İRANLI KAZAK KIZLAR VE O KIZLARIN SOYUNDAN GELEN PŞILHI (KÖLELER) SÜLALESİNDEN BAŞKASI DEĞİLDİR. ÇERKESLER TÜRKLERE DEĞİL KIZINI BOKUNU BİLE SATMAZ PARA KARŞILIĞINDA.

Gönderen : Bjedug | Tarih : 23 01 2011
BİYBARS HEM TÜRKİYEDE ADİĞELERİN NE İŞİ VAR DİYOSUNUZ KABARDEYDE TÜRKLERİN NE BOK İŞİ VAR OZAMAN

Gönderen : jubaaa | Tarih : 25 01 2011
bjedug sana küfür edeceğim terbiyem müsaade etmiyor sen otur biraz tarih oku adigelerin türkiyede ne işi olduğunu herkes biliyo kendi toprağımız diye ortalığı yırttığınız toprakları savunamayıp osmanlıya sığınıyorsunuz sonrada ne işimiz var diyorsununz utanın lan nankör herifler lafa gelince çerkesler kimsenin egemenliği altına girmez diyorsunuz ama henüz bir tane devlet kuramamışsınız üstelik tarih boyunca hiçkimsenin egemenliği altına girmemiş olan TÜRKlerle kendinizi kıyaslıyorsunuz utanın lan yazıklar olsun sen ve senin gibi düşünenlere bu arada ben KARAÇAY TÜRKÜYÜM ve karaçay balkarları hafife almayın size kafkasyayı zindan ederiz… buda son sözüm ya sev ya terket…


Kaynak: www.tanridag.com - Dünden Bugüne Çerkes İhaneti
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #118 : 16 Aralık 2011 »
Gönderen : [xry] | Tarih : 29 01 2011
siz ne yaptığınızı zannediyorsunuz.birbirinize küfürler ediyor ana bacı bırakmıyorsunuz.acaba çanakkalede,kurtuluş savaşında yanyana canveren atalarınız birgün torunlarının birbirlerine böyleküfürler yağdıracak larını bilseler sizin bağımsız yaşamanız için şehid olurlarmıydı.hiçkimse atasının dedesini yaptığıyla suçlanamaz,hele böyle asılsız iftiraşlar yüzünden acaba Atatürk sizin böyle küfürlerinizi duysa bu vatanı size emanet edermiydi tamamen bilimsellik lik ten uzak küfür dolu açıklamalarınız sizin çirkin zihniyetinizi göstermekten başka işe yaramıyor.gerçi böyle asılsız biryazıya bilimsel yaklaşmakta kolay değil.sizin atalarınız omuz omuza savaştılar yok sen hainsin diyerek değil.bir milletten elbette çürük yumurtalar çıka bilir ama buna dayanarak tüm milleti hain ilan etmek ırkçılık tan başka bişe değildir.kürt,Türk ,laz ,çerkez aynı vatanın çocuklarıyız.

Gönderen : ADIGE | Tarih : 30 01 2011
bjedug sana küfür edeceğim terbiyem müsaade etmiyor sen otur biraz tarih oku adigelerin türkiyede ne işi olduğunu herkes biliyo
ADIĞELERİN BURDA NE İŞİ OLDUĞUNU HERKES BİLİYO AMA KARAÇAYLAR GÖKTEN ZEMBİLLE DÜŞMÜŞ DEMİ BURAYA
ama henüz bir tane devlet kuramamışsınız
KAFKASYADA KARAÇAYLAR VE BALKARLAR OLDUĞU SÜRECE ADIĞELER BUNLARLA BERABER DEVLET KURMAZLAR. KAFKASYANIN SAHİBİ ADIĞELERDİR
hiçkimsenin egemenliği altına girmemiş olan TÜRKlerle kendinizi kıyaslıyorsunuz
SOYUMUZA KÜFÜR EDENİN BURADA CEVABINI VERECEĞİZ HERALDE
CESARETİ OLAN YÜZÜMÜZE KÜFREDER OZAMAN CEVABINI DAHA İYİ ALIR

karaçay balkarları hafife almayın size kafkasyayı zindan ederiz…
ETTE GÖRELİM

Gönderen : jubaaa | Tarih : 07 02 2011
Kafkasya babanızın malı mı ? Orayı sahipleniyorsunuz..’‘KAFKASYADA KARAÇAYLAR VE BALKARLAR OLDUĞU SÜRECE ADIĞELER BUNLARLA BERABER DEVLET KURMAZLAR. KAFKASYANIN SAHİBİ ADIĞELERDİR’‘
kardeşim kafkasyann sahibi sizseniz hadi sahipliğinizi gösterinde görelim.. Lafa gelince sahipsiniz insan sahip olduğu toprakları kolay kolay bırakmaz siz oraları rusyaya bırakıp kaçtınız şimdi sahibiz diyorsunuz geçeceksiniz o ayağı .. insan sahip olduğu topraklar için savaşır ölür ama kaçmaz..siz utanın kendinizden ....

Gönderen : ADIGE | Tarih : 14 02 2011
EVET KAFKASYA BABAMIZIN ATALARIMIZIN MALI KAFKASYANIN SAHİBİ ÇERKESLERDİR.
insan sahip olduğu topraklar için savaşır ölür ama kaçmaz..siz utanın kendinizden ....
NEDEN SÜRGÜN EDİLDİĞİMİZİ BİLMİYORSUN HERALDE OSMANLII DEVLETİNİN YANINDA SAVAŞA GİRDİK HEPİTOPU 7 MİLYON ÇERKES NÜFUSU SAVAŞTAN SONRA 2 MİLYON ERKEK SAVAŞÇI KAYBETTİ EĞER SAVAŞ DEVAM ETSEYDİ ATALARIMIZ KAFKASYA İÇİN ÖLSEYDİ ŞİMDİ BİZ OLMAYACATIK DÜNYANIN EN ASİL MİLLETİ YOK OLACAKTI.
UNUTMAYIN BİZ OSMANLI DEVLETİNİN YANINDA SAVAŞA GİRDİK VE KANIMIZI DÖKTÜK SÜRÜLDÜK DEĞİLSE ABDÜLHAMİD BABASININ HAYRINA ÇERKESLERİ OSMANLI DEVLETİ HİMAYESİNE ALIP İSTEDİĞİNİZ YERLERE YERLEŞİN DEMEMİŞ BABASINI HAYRINA ARAP TOPRAKLARININ EN YEŞİLLİK BÖLGESİ GOLAN A YERLEŞTİRMEMİŞ.
BOŞUNA DEĞİL BUNLAR TAMAMMI

Kaynak: www.tanridag.com - Dünden Bugüne Çerkes İhaneti
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #119 : 16 Aralık 2011 »
Gönderen : memo_19 | Tarih : 19 02 2011
Türkün Türk başka dostu yoktur bu gerçektir ama islam dininde herkes kardeştir ama ben yaşadım çerkezlerin en büyük ihanetinide gördüm kendi ırkların olan kıza yelteniyolar sonrada onu bi Türk e yamamaya çalışıyolar Türk ün kimsesi yok ama çerkezler öle bi örgütlenmişler ki çerkez Türke yıkacakalr be kardeşim bu nasıl bi zihniyet biz kendi içimizden evleeniyoruz diyen ırk manyakları kendi pisliğini bile temizliyemiyor ve Türk genci hepsinin planını ve gözlerini korkutuyo yakındada bayağı bi çerkez sülalesi polis tarafından yakalancak dinlersiniz haberlerden 1 Türk bin düşmana bedel benim ülkemde yaşıyosan ihanet etmeyecen edeceksen ....... olup gidicen

Gönderen : memo_19 | Tarih : 19 02 2011
lan bjedug çerkezler size bokunu bile vermezler miş lan kendi dünya güzeli sanıyo bu lan rus dölünden doğma ırk sen Türk kızının eline su dökemezsin seni sarı götüne mi hayran millet
 
Gönderen : jubaaa | Tarih : 20 02 2011
Kardeşim Abdülhamit babasının hayrına yerleştirmedi sizi Osmanlı topraklarına din kardeşlerini düşmandan korumak için yerleştirdi ama ne yazık ki Abdülhamit yaşıyor olsa keşke yerleştirmesem derdi.. Sizi himayesine yani korumasına almış bir devlete yaptığınız haksızlıklar yaptığınız nankörlükler azımsanacak gibi değil..Abdülhamit in ve diğer çerkezlere yardım eden Osmanlı Padişahlarının üzülerek söylüyorum ki kemikleri sızlıyordur..Kardeşim Dünyanın en asil milletiyiz diye övünüp duruyorsunuz ama bizde duyuyoruz görüyoruz ve biliyoruz ki dünyanın en asil milleti çerkezler değildir..Dünyadaki bütün ırklar asildir kimi yemeği eliyle yer, kimi kaşıkla yer, kimi çubukla yer,kimisi hırsızdır(çerkezler vb.), kimisi nankördür(çerkezler vb.),kimisi haindir (isim vermeme bile gerek yok herkes biliyor o kişileri)................. Asilliğinizi ispat edin de görelim hırsızlık yapmıyoruz deyin yalan söylemiyoruz deyin harama bakmıyoruz deyin kaf-der lere kültürümüzü yaşamak için gidiyorum deyin kaf-der lere kız arkadaşı (sizin deyiminizle kaşen)yapmak amacıyla gitmiyoruz deyin kaf-der de nankör bir vaziyette Türk Milleti hakkında ileri geri konuşmuyoruz deyin…....... Eğer bu saydıklarımı söyleyemiyorsan asil değilsin söyleyebiliyorsan yalancısın…
(NoT:bu söylediklerim bütün çerkezlere değildir o nankörler kendilerini iyi biliyor…)

Gönderen : jubaaa | Tarih : 20 02 2011
NEDEN SÜRGÜN EDİLDİĞİMİZİ BİLMİYORSUN HERALDE OSMANLII DEVLETİNİN YANINDA SAVAŞA GİRDİK HEPİTOPU 7 MİLYON ÇERKES NÜFUSU SAVAŞTAN SONRA 2 MİLYON ERKEK SAVAŞÇI KAYBETTİ EĞER SAVAŞ DEVAM ETSEYDİ ATALARIMIZ KAFKASYA İÇİN ÖLSEYDİ ŞİMDİ BİZ OLMAYACATIK DÜNYANIN EN ASİL MİLLETİ YOK OLACAKTI..
Sana tek söyleyeceğim al eline bir tarih kitabi Kurtuluş Savaşı hakkında bir şeyler oku oku ki bağımsızlığın bedava olmadığını öğren…....

 Gönderen : nart | Tarih : 21 02 2011
jubaaa SEN NERDEN BİLİYORSUN KAŞENLİĞİ KAFDERNEKLERİNİ FELAN BAYA MERAKLISIN HERALDE

 Gönderen : nart | Tarih : 21 02 2011
memo_19 ŞU SALAĞIN YAZDIKLARINA BAKIN

Gönderen : nart | Tarih : 21 02 2011
Bİ TÜRK ÇERKESLERİ ÇERKES TARİHİNİ NEDEN BUKADAR MERAK EDER ARAŞTIRIP YALAN YANLIŞ BİŞEYLER YAZAR SİZ NEREDEN BİLİYORSUNUZ ÇERKESLER HAKKINDA BU KADAR ÇOK ŞEYİ NEDEN YA BU YORUMLARI YAZILARI OKUDUM ŞİMDİ BENDE MERAK ETTİM ???

 Gönderen : nart | Tarih : 21 02 2011
jubaaa ZATEN BURADA YAZDIKLARIMIZDA HER TÜRK İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

 Gönderen : jubaaa | Tarih : 22 02 2011
Bu yazılan yazılarda gerçeklik payı var hepsi yalan yanlış değil.Bizim yorumlarımız yazıdaki gerçeklik payıyla alakalı.Bir çerkez olarak katılmıyor olabilirsiniz ama milletin bildiği şeylere de yalan yanlış diyemezsiniz.Bu arada meraklı biri değilim tüm kültürlere olduğu gibi çerkez kültürüne de saygılıyım saygı duyduğum bir şeyi de bilmem en doğal hakkım merakla bir alakası yok.

 Gönderen : jubaaa | Tarih : 22 02 2011
Çerkezim diyen birisi bana asillik, asalet ne demek açıklamasını yapsın….

Gönderen : nart | Tarih : 26 02 2011
BEN YAPAYIN;
BU KÜFÜRLERLE DOLU YAZI VE YORUMLARI OKUYUPTA SANAL KLAVYENİN ARKASINA SAKLANIP SİZİN GİBİ KÜFÜRLERLE DOLU YORUM YAPIP İŞİNİZE GELMEYEN YORUMLARI SİLMEMEKTİR.
MESELA BUNUN EN BASİT ÖRNEĞİ BUDUR YUKARIDAKİ ÜLKÜCÜLERİN VE ÇERKESLERİN YAPTIĞI YORUMLARDANDA ANLAŞILACAĞI GİBİ.
TABİKİ BÖYLE OLMANIZI KLAVYENİN ARKASINDAN KÜFÜRLER SAVURMAMANIZI SİZDEN BEKLEMİYORUZ ÇÜNKÜ BU KAN MESELESİ.
JUBAAA
 

Kaynak: www.tanridag.com - Dünden Bugüne Çerkes İhaneti
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…