Gönderen Konu: Türkiye'de ki Çerkezler  (Okunma sayısı 190835 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #150 : 18 Mayıs 2012 »
Azınlıkların (Ermeni, Rum) ve etnik kırıntıların yağlı kemik yalayıcısı, bölücülük yapmakta komünistleri bile eline su dökemeyeceği Mümtaz şahsiyet Türköne, kürt sorununun artık çözüldüğü ve nemalanma musluğundan verim alamadığı kanaatine varmış ki; sıradaki sorunu kesin hükümlerle kaşımaya başlamış.

ÇÖREKLENMİŞ OLDUĞU SAMAN BALYASI'NDAN ANIRMIŞ VE TEHDİT ETMİŞ.  >:D

Çerkes Ethem

Tarihin, gündelik siyasî kavgaların cephaneliği olması bir açıdan normal, başka bir açıdan ise aksayan bir şeylere işaret ediyor.

Normal olması, bugünün geçmişin devamı olarak karşımıza çıkmasından. Dönüp düne baktığımız zaman, dün elleri yakan sorunlara ne çözümler bulunduğunu öğreniyoruz. Bu çözümler de, meselenin geçmişi de bizler için öğretici oluyor. Uzun bir devlet tecrübesine sahip olmanın getirdiği bir ufuk ve akıl devreye giriyor.

Anormal olması ise, geçmişte kalması gereken sorunların katlanarak önümüze taşınmasından kaynaklanıyor. Dün bir kavga vardı. Adil olmayan bir biçimde çözüldü. Birilerinin canı yandı. Birileri hâlâ huzursuz. Bir hatanın düzeltilmesi, bir kusurun telafi edilmesi gerekiyor. Yoksa, uzun yıllar boyu cesetlerle aynı odada birlikte yaşar gibi, geçmişin bitmeyen kavgasının içinde kendi ömrümüzü de tüketiyoruz. Olmayan bir tarihi inşa etmek ve koro halinde söyleyerek herkese ezberletmek mümkün. Ya sonuç? Bütün bir milleti toplumsal bir şizofreniye mahkûm etmek, gerçeklik duygusundan uzak nesiller yetiştirmekten başka bir sonuç elde edemezsiniz. Gerçeklik duygusu olmayan bir toplum, gerçek sorunlarla baş edemez. Çok basit sorunları bile içinden çıkılmaz hale getirip, kendilerini karanlığa mahkûm ederler.

Öteden beri bugünün iktidar mücadelesinde, Cumhuriyet tarihine birbirine zıt tezlerle müracaatın tek sebebi, geçmişte kalmış ve bitmemiş hesaplardan. Maziyi yeniden geri getirmeye yeltenenler, geçmiş güçlerini ve ikbal dönemlerini arıyorlar. Birileri yeniden Samsun'a çıkıyor. Diğerleri Kuvva-yı Milliye'yi kuruyor. Milli Mücadele tekrarlanıyor. Cumhuriyet tekrar kuruluyor. Bu ezbere tekrarlanan edebiyatın ihmal ettiği basit bir gerçek var. Dünya 1920'lerin dünyası değil. 1920'lere ancak bir ilkokul müsameresiyle geri dönebilirsiniz. Veya, orada kalmış ve bitmemiş bir hesabı görebilirsiniz. (BURADA HAKKINI TESLİM EDİYORUM.) (p.n.)

Bugüne kadar Çerkes Ethem hakkında değişik vesilelerle yazdığım yazılara çok canlı tepkiler aldım. Son olarak, Devlet Bahçeli'nin kurguladığı "Damat Ferit" ve "Mustafa Kemal" ikilemi üzerine, kısa bir not olarak Çerkes Ethem'e tekrar dönmüştüm.Çerkes Ethem meselesi, yalanlarla örülü sahte tarihi kırıp parçalamak ve ayaklarımızı sağlam bir zemine basmak için kilit mevkiinde bir mesele.Millî Mücadele ile, iktidar savaşını kazananların sonradan yazdığı tarihi yerli yerine oturtmak için de çok önemli bir vesile.

Her şeyden önce Çerkes Ethem bir kahramandır. Millî Mücadele'nin en kritik evresi, onun teşkilatçılığı, cesareti ve zekâsı ile aşılmıştır. Bu söylediklerim benim bugünden geçmişe dair verdiğim bir hüküm değil. Gerçeği merak edenler, Çerkes Ethem'in Ankara'da Büyük Millet Meclisi'nde "Münci-i Millet" olarak ayakta alkışlarla karşılanmasına Meclis tutanaklarından bakabilir. Her şeyin belirsiz, karanlığın en koyu olduğu anda ortaya çıkan ve yolu aydınlatan kişidir. Ben hükmümü tekrarlıyorum: Çerkes Ethem olmasaydı, Millî Mücadele'yi yürütmek bir tarafa, başlatmak bile mümkün olmazdı.

Bugün bağımsız bir devletin, onurlu bir milletin mensupları olarak hepimiz Çerkes Ethem'e çok şey borçluyuz. İnsaflı her hüküm sahibinin onun hakkını teslim etmesi gerekir. Etmiyorsa? O zaman diğer söylediklerine de şüphe ile bakılmalıdır. Çünkü bu sahte tarih Çerkes Ethem'i bir hain olarak ilan etmiştir.

Çerkes Ethem'e yapılan haksızlığı düzeltmek, bize gerçek tarihin anahtarını verecektir. Çünkü bu kadar büyük bir haksızlığın ve nankörlüğün üzerine gelecek inşa edilemez. Geçmişte olmuş ve bitmiş bir iktidar mücadelesinin o gün için ürettikleri sahtelikleri devam ettirmenin, üstelik sıkıştıkça tekrarlayarak aynı haksızlıklara tevessül etmenin kime ne faydası var?

Bu tarihi düzeltelim. Ve işe Ethem Bey'le başlayalım. Geri kalanın kendiliğinden hizaya gireceğini göreceksiniz. İşte o zaman kavgalarımız da millete fayda sağlayacak, dayandıklarımız daha sağlam duracak.

[email protected]

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #151 : 18 Mayıs 2012 »




ÖNCE KÜRT O****U ÇOCUKLARI VE SÜRYANİ,ERMENİ,RUM TOHUMLARI, ŞİMDİ LAZ BÖLÜCÜLER, ARDINDAN TABİ Kİ GÜRCÜLER!, ARDINDAN ÇERKEZLER VE DİĞERLERİ "ÖNCE ANADİL VE YER ADLARININ İADESİNİ SONRADA BAĞIMSIZLIK" İSTİYORLAR.
KURAL İNCİTMEDEN ACITMADAN MASUMCA DİLLE BAŞLAYIP, TOPRAKLA BİTECEKTİR BU TALEPLER.
SÖZDE KÜRTLERİ SEVMEYEN LAZLAR VE GÜRCÜLER İŞ BÖLÜCÜ AMAÇLI MENFAATE GELİNCE 2 DAKİKADA NASILDA ANLAŞIVERİYORLAR...
ALLAH HEPİNİZİN BELASINI VERSİN ŞEREFSİZ BÖLÜCÜLER...


TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Güneydoğulu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 132
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #152 : 18 Mayıs 2012 »
Atsız Atayı tarihi tesbitleri yaptıgında, eleştirip suçlayanların gözüne sokmak lazım bu görüntüleri.

Sabastiyan elektrikli bıçkıyı çalıştır da kes ağaçları durma, 24 saat mesai sana, Başkanın emri öyle
Güneydoğuda TÜRK!! Dimdik! Ayakta!

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #153 : 18 Mayıs 2012 »
Diyanete kafa takmaları tuhaf olmuş. Kürtler, Lazlar, ve Adigeler arasından çok fazla komünist çıkar, galiba bu sebepten olsa gerek. Karadeniz sahilinde, solculuk en çok Artvin'de yaygın; Laz, Hemşin ve Gürcü nüfus komünist ve stalinist takılırlar. Bunların derdi Türkiye'nin Türk olması; Müslümanlık bunlara göre Türklerin güdümünde Türkiye'de. Belki bunun için Diyanete giydiriyorlardır.
 
çerkez peyniri vardır ünlü "çerkez kaşarı" diyorlar :) Akla o geliyor.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #154 : 21 Mayıs 2012 »

21 MAYIS 1864 ÇERKES SÜRGÜNÜ


21 Mayıs 1864’te tarihin en acı olayı olan Çerkes sürgününün ve bu sürgün yollarında on binlerce insanını anmak için Çerkesler, Taksim ve Beşiktaş’ta toplandı.





Kafkas Dernekleri Federasyonu'nun öncülüğünde düzenlenen anma töreninde Çerkes ağıtları ve şiirler okundu.


Sanatçıların, gazetecilerin ve yazarların da aralarında bulunduğu, anma töreninde sürgün yıllarının unutulmadığına dikkat çekilerek vurgu yapıldı. Yaklaşık 60 derneğin katıldığı etkinlik saat 3’te Taksim de, saat 5’te ise Beşiktaş meydanın da başladı.


Anma gününde konuşan Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Cihan Candemir, 21 Mayısları ağıt yakma günü olmaktan çıkartmak zorunda olduklarını vurgulayarak “tarihimizi doğru öğrenmek, bilinçlenmek, kültürümüzü ve dilimizi yaşatacak taleplerimizi dillendirmek, kısacası küllerimizden yeniden doğmak için değerlendirmek durumundayız” dedi.


Konuşmasının devamında, Çerkeslerin, tarihlerini iyi bilmek ve öğrenmek zorunda olduklarına da dikkat çeken Cihan Candemir,“ Biz bundan sonra daha talepkar olacağız. Çerkes halkı istemekten utanır. Ama artık biz de var olmak için haklarımızı daha yüksek sesle dile getirmek zorundayız. Taleplerimizi dile getirirken de haklarımızı bilmek, onun için tarihimizi iyi okumak durumundayız. Çünkü haklarımızın kaynağı tarihimizdedir” şeklinde konuştu. (Basın.)


’Çerkes soykırımını tanıyın’


Çerkesler’in Kafkaslar’dan sürgün edilmesinin 148. yıl dönümü dolayısıyla Beyoğlu’nda anma yürüyüşü düzenlendi.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=DPIymTiFFFs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=DPIymTiFFFs</a>


Taksim'deki tramvay durağı önünde toplanan grup, üzerinde ''Soykırım ve sürgünü unutturmayacağız'', ''Russia we are back'', ''Soçi Olimpiyatları'na hayır'', ''Çerkesiz, misafir değil'' yazılı pankartlarla, ''Kahrolsun Rusya, yaşasın Kafkasya'', ''Alanlarda birleş, failinle yüzleş'', ''Soykırım sizin, direniş bizim'' sloganları atarak İstiklal Caddesi'ndeki Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan bir grup, üzerinde Çerkes soylarının amblemlerinin yer aldığı mezar taşı şeklinde hazırlanan pankartları taşıdı. Bazı katılımcıların da geleneksel Çerkes kıyafetleri giydiği görüldü.


Çevik kuvvet ekiplerince geniş güvenlik önlemlerinin alındığı başkonsolosluk önünde grup adına açıklamada yapan Jankat Acı, 21 Mayıs 1864 tarihinin, Kafkasya'yı felakete sürükleyen, Çerkesleri yok olmanın eşiğine getiren soykırımın sembol tarihi olduğunu belirterek, Rusya'nın bütün bir Kafkasya'ya yönelik işgal harekatını tamamlamak adına gerçekleştirdiği bu soykırımda, yüz binlerce insanın katledildiğini, sağ kalanların yüzde 90'ının sürgün edildiğini ifade etti.


Bugün hala ilkel kolonyal bir politikayla yönetilmeye çalışılan Kafkasya'da, en temel insan haklarından bağımsızlık arayışına kadar her türlü talebin, yıldırma ve sindirme yöntemleriyle karşılandığını belirten Acı, şunları kaydetti:
''İtirazlarımıza rağmen, Çerkesya'nın başkenti, Çerkes soykırımının sembol şehri Soçi'de 2014 yılında gerçekleştirilecek olan Kış Olimpiyatları, yine Rusya tarafından tarihi bir çarpıtmanın aracı olarak kullanılıyor.


Soçi'yi bir Rus şehri olarak dünyaya tanıtan Rusya, şehrin Çerkes kimliğini, tarihini ve soykırımını perdeleyen kampanyasını ısrarla sürdürüyor.


Tarihin en pahalı olimpiyat projesi üzerinden Çerkes soykırımını 150. yılında Soçi'de tarihin kara deliğine yollama hayali kuran Rusya'ya tam da karşısında dikilerek haykıracak gücü kendimizde buluyoruz. Yaşadığımız dünya ülkelerinin her birinde, soykırım mirasını devralan Rusya Federasyonu'na, ülke ve dünya kamuoyuna sesleniyoruz; Çerkessoykırımını tanıyın.''


Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.(BASIN.)






GELECEKTE NE KADAR HAKLI OLDUĞUMUZUN BELGESİ OLARAK BU YAPILANLAR MUTLAKA ARŞİVLENMELİDİR.




TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #155 : 21 Mayıs 2012 »

"Çerkesleri Anlamak”  (Kitap, çoğu kez birbirinden farklı düşünen yedi Çerkes aydınına yöneltilmiş 100 aykırı sorudan ve cevaptan oluşuyor)

ANILAN KİTAP İLE İLGİLİ İBRETLİK BİR REPORTAJ...


http://www.demokrathaber.net/roportajlar/xabze-devam-etseydi-mutedil-sosyalizm-olurdu-h3465.html




TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #156 : 21 Mayıs 2012 »
"Biz bu topraklar için ölürken Türkçe bilmiyorduk; şimdi ana dilimizi bilmiyoruz"
 
(!) çocuklarınıza öğretin; öğretmeyin diyen mi var?
Avrupa'daki, Avustralya'daki, Abd'deki Türkler çocuklarına Türkçe öğretiyor.
Demek ki, isteyince oluyor. Sorun sizde.
 
Devlet resmi olarak tanısın dilimizi demiyorsunuzdur umarım; zirâ bu sizi pkk ile aynı potaya sokar maalesef. Tuzak olur bu.
Öteki taraftan zaten dernekleriniz var, dil kursu filan açmaya bakın.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #157 : 21 Mayıs 2012 »
Yahu bir açıdan bakınca da millete istihdam sahası mı açmaya çalışıyorlar diye düşünüyorum. Bütün resmi daireler de envai çeşit mütercim, aaaaa durup dururken işsizliğe çare buldum, ben buldum, ben buldum!  >:D >:D >:D >:D




Sebastiyaaaaan kamçıyı şaklat, bu mütercimler fosur fosur uyuyor mu neee?  :testere
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı ATSIZCI DADAŞ

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 28
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #158 : 31 Mayıs 2012 »
Diyanete kafa takmaları tuhaf olmuş. Kürtler, Lazlar, ve Adigeler arasından çok fazla komünist çıkar, galiba bu sebepten olsa gerek. Karadeniz sahilinde, solculuk en çok Artvin'de yaygın; Laz, Hemşin ve Gürcü nüfus komünist ve stalinist takılırlar. Bunların derdi Türkiye'nin Türk olması; Müslümanlık bunlara göre Türklerin güdümünde Türkiye'de. Belki bunun için Diyanete giydiriyorlardır.
 
çerkez peyniri vardır ünlü "çerkez kaşarı" diyorlar :) Akla o geliyor.
Ben de abhaz kaşarını biliyorum kandaşım. Bir şeye benzemiyor tadı, tatsız tuzsuz bir şey.
 Karadenizdeki etnik pisliklere özellikle de lazlara gelince, toplumda yanlış bilinen Çepni Türklerine laz deme alışkanlığı giderek tehlikeli boyutlara varıyor. Oysaki Karadeniz Türküyle lazın en ufak bir benzerliği yoktur. Fenotip olarak da karakter olarak da. Karadeniz insanının toplumda bilinen, esprili, sıcak kanlı, sempatik, mert, vatansever özelliklerinin tam 180 derece dönmüş hali laz toplumunda vardır. Mertlikten de eser yoktur, işi gücü, yalan, dolan, haram, fırlamalık, köşe dönme, haksız kazanç, karakterleri olmuştur. Bizim Karadeniz Türkleri gibi sarışın da değildir, genelde yüzlerinden parıltısı alınmış bir karalık ve anlamsız surat ifadeleri vardır.

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2149
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #159 : 31 Mayıs 2012 »
"Biz bu topraklar için ölürken Türkçe bilmiyorduk; şimdi ana dilimizi bilmiyoruz"

Sizi buraya ucu pullu davetiyeyle mi çağırdık ve şimdi, gitmek istiyorsunuz da, zorla tutan mı var?

Sizin yanıt ve ilacınız:




Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Saygılarımla..
Çağrıbey