Gönderen Konu: Türkiye'de ki Çerkezler  (Okunma sayısı 190550 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Güneydoğulu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 132
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #140 : 24 Şubat 2012 »
Çok güzel anlatmışsın Üçoklu Anda! al ötekini vur birine hepsi aynı fırsat bulurlarsa Türk'ün gırtlagını sıkar tarih canlı şahit yeni bir şahlanışta unutmayacagız sizleri çerkez(adige) ermeni kürtler, gözle görülmeselerde arvavutlarda bunlardan kalmaz.
Güneydoğuda TÜRK!! Dimdik! Ayakta!

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #141 : 07 Mart 2012 »
ÇERKEZ HASANDAN BİLİNÇ ALTI DÖKÜNTÜLER

1992 yılı başlarıydı. İstanbul’da bir Kafkas derneğinde konuşmuştum. Beni toplantıya, anlaşılan, anne tarafım Kafkas kökenli olduğu için davet etmişlerdi.
Anneannem Gürcü’ydü.
Dedem, Kuzey Kafkasya halklarından Çerkeslerin Gabardey kolundandı.
İki şeyi anımsıyorum toplantıdan.
Bir erkek çocuğu sormuştu:
“Bebeğiniz olsa, onun kulağına önce Çerkes olduğunu mu, yoksa Türk olduğunu fısıldarsınız?”
Şaşırmıştım.
İlk defa böyle bir soruyla karşılaşıyordum. Benim kökler biraz fazla karışıktı. Baba tarafım Midilli ve Rumeli’ye, anne tarafım Kafkasya’ya gidiyordu.
Ben de, kızım da Türk olarak yetiştirilmiş, büyütülmüştük. Ve kızım doğduğunda kulağına herhangi bir şey fısıldamamıştım.
Salonun genel havasından bu yanıtın pek bir memnuniyete yol açmadığını fark edince şöyle dediğimi hatırlıyorum:
“Ben asimile Çerkesim!”
Yirmi yıl önceki bu toplantıda beni şaşırtan ikinci konuya gelince...
Konuşmam yeni bitmişti. Yaşlıca bir bey, elinde bir kitapla yanıma geldi, anlattı:
Yıllar önce emek verdiği Çerkesçe-Türkçe sözlüğü İstanbul’da bastırmak ister.
İzin vermezler.
Kaç kere emniyete götürülür baskı yapılır, hatta gözaltına alınır ve sonunda vazgeçirilir.
Ama o inat eder.
Bu sefer Rusya’ya gidip sözlüğü Kiril alfabesiyle bastırır.
Titrek elleriyle imzaladığı Çerkesçe-Türkçe sözlük kitaplığımda duruyor.
Çerkesliğiyle ortalık yerde olmasa da her zaman gurur duymuş olan rahmetli dayıma bunu bir gün anlatınca şöyle demişti:
“Kökler kaybolmaz oğlum.”
Köklerin kaybolmadığına, kaybolamayacağına ve kaybolur gibi olsa bile, herkesin bir gün köklerini arayacağına hayatın içinde o kadar çok tanık oldum ki.
Herkes kendi olmak istiyor.
Dilini, kültürünü sahiplenmek istiyor.
Bir başka deyişle:
İlle de başka kalıba dökülmek istemiyor.
Bu açıdan önem taşıyan bir toplantı yapıldı geçen hafta:
Birinci Çerkes Çalıştayı.
İzmit yakınlarındaki adı Derbent olan bir Abhaz köyünde iki gün boyunca toplanan Çerkesler bir de sonuç bildirisi yayınladılar.
Taleplerinin bir bölümü şöyle:
1-Ana dillerinin ilköğretimden itibaren okullarda seçmeli ders olarak okutulması.
2-7 gün 24 saat yayın yapan Çerkes radyo ve televizyonu.
3-Kendi sanatlarını, edebiyatlarını, kültürlerini geliştirip üretebilecekleri kültür merkezleri.
4-Değiştirilen soyadları ve köy adlarının geri verilmesi.
5-Resmi tarih anlayışının aşağılayıcı, yanlış ve amaçlı yorumlarının tarih kitaplarından çıkartılması.
N’olacak şimdi?
Kürtlerden sonra Çerkesler...
Yeni bölücüler mi?
N’apacaz?
Bülent Arınç’ların dediği gibi, “Zaten Çerkesçe medeniyet dili değil ki” deyip geçecek miyiz?..
Bakın, gerçek bölücülük insanların kendi dil ve kültürlerine sahip çıkması değildir.
Gerçek bölücülük tam tersidir.
Herkesi aynı kaba koymaya, aynı kalıba dökmeye çalışmaktır gerçek bölücülük.
Asıl bölücülük Kürt olarak, Çerkes olarak kendi dilini ve kültürünü sahiplenmek değildir.
Asıl bölücülük tersidir.
İnkâr ve asimilasyondur.
Bu topraklar bunca zaman acıya, trajediye doymamışsa bunun temel nedeni, Cumhuriyet’in kuruluşundan beri bu ülkede farklılıkları reddeden ve hepimize “Hepiniz Türksünüz!” diyen milliyetçiliğin inkâr ve asimilasyon politikalarıdır.
Bu bir çıkmaz yoldur.
Yanlışa, acıya açılan yolları kısaltmaktan başka çaremiz yok.

Hasan CEMAL, 7 Mart 2012

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #142 : 07 Mart 2012 »
Hasan Cemal ?

İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #143 : 07 Mart 2012 »

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #144 : 10 Mart 2012 »
Kürtlerden sonra Çerkesler...

Tiflis’te Ermeniler tarafından alçakça katledilen Türk milliyetçisi rahmetli Cemal Paşa’nın torunu Hasan Cemal, hep Türklüğe karşı davaların sözcüsü ve tetikçisi olmuştur. Psikolojik bir vakadır. Herhalde  “ataerkil” kompleks!..
Yetmişli yıllarda bir terör hücresinin mensubu olarak Ankara’da Orduevine “yukarıdan”  aldığı talimat üzerine bomba atacağını fakat yine talimat üzerine son anda atmadığını kitabında kendisi, adeta esefle anlatır. Sonra gazeteci olarak “davasına” başka yollardan devam etti, devam etmekte... Kürtlerin sevgili ‘Hasan Abi’si, Ermenileri kestik diyenlerin başta geleni, Ermeni diasporasının has adamı. Ve her fırsatta Türk Ordusu’na saldırmaya devam ediyor. Öyle bir dededen ve aileden böyle bir evlat. Adına ne demeli; dilimin ucuna geliyor ama hakarete girer diye söyleyemiyorum.

***

İşte bu Hasan şimdi de Çerkes-Kafkas bölücülüğüne soyunmuş. Bir süredir bölücü Kürtleri örnek alan Çerkesler, Kafkasyalılar “Kimlik ve kültürlerimiz tanınsın. Çerkesce eğitim vb. olsun” diye eylemler yapıyorlardı. Şimdi zemin ve zaman müsait ya, işi büyütmüşler. İzmit yakınlarındaki Derbent Abhaz köyünde iki gün boyunca toplanan Çerkesler bir de sonuç bildirisi yayınlamışlar. Taleplerinin bir bölümü şöyle: l Ana dillerinin ilköğretimden itibaren okullarda seçmeli ders olarak okutulması. l 7 gün 24 saat yayın yapan Çerkes radyo ve televizyonu. l Kendi sanatlarını, edebiyatlarını, kültürlerini geliştirip üretebilecekleri kültür merkezleri. l Değiştirilen soyadları ve köy adlarının geri verilmesi.
Hasan “N’olacak şimdi” diye soruyor. Evet; Kürtlerden sonra Çerkesler ve bu anlayışla arkadan Arnavutlar, Boşnaklar; Hasan’ın deyimiyle “yeni bölücüler” gelecek.
Hasan’ın “prensibi”  şu;  “Gerçek bölücülük, insanların kendi dillerine, kültürlerine sahip çıkması değildir. Gerçek bölücülük tam tersidir. Herkesi aynı kaba koymaya, aynı kalıba dökmeye çalışmaktır.” Yani Hasan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Mustafa Kemal tarafından konulan temel felsefesine, “Ne mutlu Türküm diyene” anlayışına karşı.
Mustafa Kemal bu kaideyi Cumhuriyetin başında çeşitli etnik grupların bulunduğu ve bir dizi Kürt isyanlarının baş gösterdiği zamanda ülkeyi birleştirmek için telaffuz etmiş ve 10. Yıl Nutku’nun sonunda sesi heyecan ve inançla titreyerek söylemişti. Ve yıllar boyu bu inanç hakim oldu. Bölücülük çirkin yüzünü gösterene kadar... Şimdi de Hasan’ın aklına göre Türkiye parça parça bölünecek. Cumhuriyetin bu temelinin yıkılması kimin işine yarar? İçimizde böyleleri olunca, Türkiye’yi Türkleri bölmek isteyen düşmanlara ne hacet!..

***

İkiyüz küsur yıllık geçmişi olan ve çeşitli ırklardan oluşan Amerika Birleşik Devletleri’nin temel felsefesi, armasında yer alan “E Pluribus Unum”  yani “Çokluktan Teke”dir. Bu inançla zorunlu olmadan, “Anam, dedem ister İtalyan, ister Alman, ister İrlandalı olsun. Ben Amerikanım” inancıyla bugünkü Amerika’nın bölünmez bütünlüğünü sağlamıştır... Amerika’yı yeniden keşfe gerek yok!
Hasan, kendi karışık dediği kökenlerini saymış. Anlatıyor; Kafkas kökenli olduğu için Derbent’teki çalıştaya davet etmişler. Anneannesi Gürcü’ydü. Dedesi Cemal Paşa, Kuzey Kafkasya halklarından Çerkeslerin Gabardey kollarındanmış. Baba tarafı Midilli ve Rumeli’ye, anne tarafı Kafkasya’ya gidiyormuş.
Bu toplantıda ona sormuşlar; Bebeğiniz olsa, onun kulağına önce Çerkes olduğunu mu yoksa Türk olduğunu mu fısıldarsınız?
Şaşırmış! Özrü kabahatinden büyük. Salonun genel havasından bu yanıtın pek bir memnuniyete yol açmadığını fark edince şöyle deyivermiş: “Ben asimile Çerkesim”.
Ben de köklerimi sayayım: Ana tarafı Buharalı Özbek. Anamın baba tarafı Gürcü Acara. Babamın atası Abhaz, Çerkes. Babası Rodoslu Ecdadı Fatihandan. Ben doğunca kulağıma fısıldamamışlar, bağırmışlar “Sen Türk oğlu Türksün” diye ve adımı da Türk adı olan “Altemur” koymuşlar. Bana Türk milliyetçiliğini babam Kılıç Ali, tam kan Abhaz olan Mustafa Kemal’in yaveri amcam Muzaffer Kılıç aşıladılar.
Ve işte ben  “Asimile” edilmiş filan değilim; sapına kadar Türk oğlu Türküm. Türk doğdum, Türk yaşadım ve Türk olarak öleceğim.
Hasan’la aramızdaki fark da bu!..

***

 Hasan bu iddialarını ezelden beri Türkiye’yi-Türklüğü bölmeye çalışanlara ne kadar yarayacağını ya anlamıyor, ya da daha acısı  “onlara bilerek hizmet ediyor” . Hasan’ın adını varın siz koyun!


Altemur kilictan ilginc bir yazi . Türk olmadigi halde Türk oglu Türküm demis . Iyide bu adam niye bu yastan sonra aslini inkar edip yalan konusuyor ? Madem imanli ihlasli bir müslümansin niye yalan konusuyorsun ? En azindan aslini inkar eden haramzadedir özdeyisinin anlamini saptirma . Yakisirmi sana haramzade olmak ? Hic sende allah korkusu yokmu ? Yarin öldügünde Tanri katinda hesaba cekilirken . Ey Altemur ben seni cerkez olarak yarattim niye bana sirk kosup aslini inkar ettin diye soruldugunda ne cevap vereceksin ?
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Akbudun

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 22
  • Bozkurtlar ulusun Tanrı Türk'ü Korusun
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #145 : 10 Mart 2012 »
Altemur Kılıç bunama alametleri göstermeye başladı. Yazılarını Yeniçağ gazetesinin internet sayfasından okuyorum. Sürekli Atatürkçülük vurgusu yapıyor. Geçen seneler hiç yok yere çerkezliğini dile getirmişti. Şimdi de Türk oğlu Türk olduğunu ilan etmiş.
Çerkezler tuhaf insanlardır. Lafa gelince hep devletten yana konuşurlar ama her fırsatta çerkez kimliklerini açık edip ayrımcılıktan da geri durmazlar. Çerkezler de diğerleri gibi Türklerin sırtında yük ve kamburdur. Bu yük ve kamburdan kurtulmak lazım, ama nasıl?
Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz;
Çünkü bu yol kutludur, gider Tanrı Dağına.
Halbuki yoldaşını bırakıp dönenlerin
Değişilir topu da bir sokak kaltağına.

Çevrimdışı Kurtkaya

  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 412
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #146 : 11 Mart 2012 »
"Katrandan olur mu şeker?" diye başlayıp sonu hepimizin bildiği şekilde biten deyimimiz çerkez Hasan'ı da tarifi dahiline almıştır.
Ne yarsan yap katrandan şeker olmuyor. Kan çekiyor!
Tanrı Yüce Türk'ünü Korusun.

Çevrimdışı Turk19

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
  • YASAKLI
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #147 : 06 Mayıs 2012 »

EMREDERSİN KOMUTANIIIIIIIIMM !..

ATILDIN... >:D >:D >:D
(YALNIZKURTKARAGÜLLE)

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #148 : 06 Mayıs 2012 »
Turk19 yeni koordinatların Antalya sahili az biraz kum sandığı çalışmaları yap. Bu arada bol bol çerkez tavuğu ye.. :evil:

Çerkezin ne menem bir millet olduğunu ve olmaya başladığını gören görüyor. Rahat ol....


TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Türkiye'de ki Çerkezler
« Yanıtla #149 : 06 Mayıs 2012 »
Böyle (yukarıda, ilk iletisinden sonra atılan) it kopuk takımı genelde sözlük denen mecralardan gelip, Türk Milliyetçilerini psikopat olarak gösterme gayretindeler, biraz gaz verip, sonra sanal alemde propaganda yaparlar Türkçüler aleyhinde, "bunlar potansiyel suçlu" diye...

Atılması isabetli karar.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).