Gönderen Konu: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT  (Okunma sayısı 259205 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2149
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #80 : 14 Mayıs 2011 »
Bozkurt ve Ergenekon'dan çıkış.


Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2149
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #81 : 14 Mayıs 2011 »
Bozkurt Dergisi ve Türk Dünyası Haritası...


Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2149
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #82 : 14 Mayıs 2011 »
Uluyan Kurt kum heykeli plajdaki ergenekon (Antalya),Antalya Lara'da kum heykel festivali ve Bozkurt Heykeli...




PLAJDAKİ ERGENEKON
Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali bünyesinde Lara’da sergilenen 100’ü aşkın kum heykel arasında bulunan ’Ergenekon’ yerli ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.

Lara Plajı’nda 7 dönüm arazi üzerine 5 bin ton kumla yapılan mitolojik temadaki 100’ü aşkın heykel arasında en çok ilgiyi ’Ergenekon’ kum heykeli görüyor. 12 ülkeden 18’i yabancı 40 heykeltraşın,Mısır,Yunan,İskandinav,Japon,Çin ve Türk mitolojisinin seçkin hikayelerini konu alarak yaptığı heykeller arasındaki Ergenekon,Brezilyalı heykeltraş Carlos Marisio Prata Real tarafından 10 günlük bir çalışma sonucu yapıldı. Festival alanını gezen yerli tatilcilerin önünde fotoğraf çektirdiği kum heykelde, Ergenekon efsanesi anlatılıyor. Bir dağın zirvesinde uluyan kurdun tasvir edildiği heykel, ’Ergenekon plajda’ esprilerine de neden oluyor.

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2149
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #83 : 14 Mayıs 2011 »
Kore'de Türk Karargahı


Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2149
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #84 : 14 Mayıs 2011 »
Gökbörü Turancı Düşünce ve Eğitim Derneği Ongunu


Çevrimdışı TANRIKUT

  • Türkçüler mutlak kurulacak olan, "Turan İmparatorluğunun" mimarlarıdır.
  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 94
  • Gökbörü Türkçüler Derneği
    • TÜRKÇÜ GELECEK BİRLİĞİ
KURT CİNSLERİ ve GÖKBÖRÜNÜN TANIMI
« Yanıtla #85 : 11 Haziran 2011 »
Kurtlar, cins cinstir. Bu cinsler, karakter ve yaşayış biçimlerine göre birbirlerinden ayrılırlar. Bozkurt, kurt türleri arasında üstün nitelik ve özellikleri olan bir kurt cinsidir. Onu, Karakurt denilen bir başka kurt cinsi ile Canavar adıyla adlandırılan bir başka kurt cinsi izler.

CANAVAR: Canavar denilen kurt, bir sürüye daldığında sürünün tümünü telef eder ancak, içinden yalnızca birini kendisine yem yapar. Canavar diye adlandırılan kurtların belli bir töresi yoktur.

KARAKURT:
Karakurt, bir sürüye daldığında sürünün yarısını telef eder, bu telefatın içinden de tek bir tanesini kendine yem yapar. Karakurtlar, kısmen törelidirler.

BOZKURT: Bozkurt, bir sürüye daldığında yalnızca bir hayvanı telef eder ve bunun da yarısını kendisine yem yapar; öteki yarısını ise varsa ailesine, yoksa avlanamayacak denli yaşlı bozkurtlara taşır. Bozkurtlar, töreli yaratıklardır.

GÖK BÖRÜ: Bir de Bozkurt ile aynı cüsse ve karakterde olan ve adına Gökbörü denilen bir kurt vardır. Gökbörü, Bozkurt'un tüyü gök renginde (açık mavi) olanıdır. Türk efsane ve destanlarına göre Gökbörü, 100 yılda 1 ya da 2 kez görünür. Oğuz Kagan Destanı'ndaki kurt, işte bu gökbörülerden biridir.

Çevrimdışı Ali Talip Çatalyürek

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 83
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #86 : 09 Temmuz 2011 »
KURT'UN GENEL ÖZELLİKLERİ

Kurt, yalnızca kuzey yarımkürede yaşar. Postunun rengi, yaşadığı bölge ve yaşına göre değişiklikler gösterip kara-kahverengi-ak arasında değişirse de genel olaraz boz sarı renktedir. Seyrek olarak ak renkli ve kızıla çalan renkli kurtlara da rastlanır.

Kurt, yırtıcı ve etçildir. Kulakları sivri uçlu, bacakları uzundur. Yaklaşık 122 sm uzunluğu ve 45 sm'e yaklaşan kuyruğu ile iri ve güçlü bir hayvandır. Ağırlığı 25-55 kg arasında değişir. Göğüsünde krem; omuz, kuyruk ucu ve dilinde ise kara benekler bulunur.

Kurt, genellikle geceleri avlanır. Kışın sürüler halinde dolaşır. Issız yerlerde dolaşmayı sever. Tavşan, geyik vb yabani hayvanları yediği gibi koyun, keçi türündeki evcil hayvanlar da avları arasında yer alır. Dağlık yörelerde yaşayan evcil hayvanlar için en büyük tehlike kurttur.

Kurt yılda bir kez doğurur ve bir kerede 5-6 yavru yapar. Çiftleşme mevsimi dışında tek başına yaşar (Bozkurt hariç).



Bilgilendirme için teşekkürler anda :)

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #87 : 10 Temmuz 2011 »
Ne kutludur ki Ergenekon okulundan mezun olana.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #88 : 10 Temmuz 2011 »
http://www.islamigundem.com/ergenekon-ilkogretim-okulu-haber-6338.html

Alıntı
''Ergenekon İlköğretim Okulu''
Baykal 23 Nisan nedeniyle kabul ettiği çocuklardan birine hangi okulda okuduğunu sordu.

Ergenekon 23 Nisan 'da da Baykal'ın peşini bırakmıyor. Hangi okulda okuduğunu soran öğrencinin " Ergenekon İlköğretim Okulu" cevabı şaşırttı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul'daki Cumhuriyet Halk Evleri'nden gelen bir grup öğrenciyi kabul etti.

Baykal, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'le birlikte Meclis'e gelen çocuklarla sohbet etti.



Baykal, daha sonra çocuklara hangi okullarda okuduklarını sordu. Bir öğrenci, Baykal'ın 'Sen hangi okulda okuyorsun' sorusuna, "Ergenekon İlköğretim Okulu" karşılığını verdi.

Kimsenin beklemediği bir cevaptı, Baykal'ın şaşkınlığı yüzüne yansıdı.. Önce kısa bir sessizlik hakim oldu.

Öğrencinin yüzüne bakan Baykal daha sonra gülümseyerek Baykal başka bir öğrenciye yöneldi.

İstanbulhaber

İşte Ergenekon ismini öcü,canavar gibi sayan yandaş medya ve cahil siyasetçiler !


tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #89 : 10 Temmuz 2011 »
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=355592

Alıntı
İstanbul Eyüp'te, 1997 yılından beri "Eyüp Ergenekon İlköğretim Okulu" adı ile eğitim veren, Türkiye'nin ilk ve tek 'ISO–9001 Kalite Belgesi'ne sahip olma özelliğini taşıyan okulu, 'Ergenekon' ismini taşıdığı için maziye karışıyor…

Nişancı Ortaokulu iken 8 yıllık kesintisiz eğitime geçişle ilköğretime dönüştürülüp, okul müdürü okul aile birliğinin teklifiyle ‘kadim Türk destanı’ Ergenekon’un ismini alan, daha sonra da yaşattığı ilklerle, eğitim camiasının gözbebeği haline gelen Eyüp Ergenekon İlköğretim Okulu, il milli eğitim müdürlüğünün sessiz sedasız aldığı bir kararla eğitim kapasitesi olarak kendisinden bir hayli geride olan Nişancı Şehit Er Eyüp Beyazıt İlköğretim Okulu'na devrediliyor. Bu durum daha duyulur duyulmaz bir çoğu tatilde olan veliler programlarını yarıda keserek hemen İstanbul'a dönmüş. İsim değişikiliği ve devredilme işleminin ne gerekçe ile yapıldığını öğrenmenin pişene düşen velilerin tek amaçları çıkacak kararı engellemek. Yıllardır müdür Osman Yıldız'ın ortaya sunduğu prejelere maddi ve manevi anlamda hertürlü desteği  veren ve okulun eğitim kalitesini devlet okulu olmasına rağmen ISO-9001 belgesini alacak kadar yükselten veliler tam bir isyan halinde ve heran Ankara'nın yollarına düşecekmiş gibi hazır bekliyorlar...

EĞİTİMDE ERGENEKON DEVRİMİ
Ergenekon adını 1997 yılında sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçildiğinde alan, 1999 yılında kendi imkânları ile MLO (Müfredat Laboratuar Okulu) kapsamına giren Ergenekon ilköğretim Okulu, Türkiye’de ilk çantasız eğitimi uygulayan ve İlk bilgisayar laboratuarının kurulduğu okul. Ergenekon İlk Öğretim Okulu'nda kurulan bilgisayar laboratuarı sayesinde, sınırları içinde olduğu Eyüp ilçesindeki, ilçe milli eğitim müdürü dahil, bütün okul müdürleri ve öğretmenlerin bilgisayar kullanım sertifikası sahibi olmuşlar.

900 kapasiteli olan ve velilerin çocuklarını kayıt ettirmek için kılı kırk yardığı Ergenekon İlk Öğretim Okulu, 2000 yılında  “Böyle gelmiş böyle gitmeyecek” sloganı yeni bir ilke imza atarak 'sabit sınıf sistemi'ne geçmiş. Okulun kullanım alanını yüzde 50 arttıran, her branş için 'sabit sınıfların' oluşturulduğu sistemde örneğin Fen bilgisi dersi için gerekli olan tüm araç ve gereçler bir sınıfta duruyor. Bu şekilde Fen Bilgisi öğretmeni sürekli bu
sabit sınıfta duruyor ve öğrenciler ders saati geldiğinde bu sınıfa giderek ders alıyor.

DÜNYAYA KARDEŞ OLMUŞ
Sabit sistem sınıfları tüm dersler için geçerli olup, her derslikte o alana ilişkin teknik donanım, TV ve bilgisayara sahip olan Ergenekon İlköğretim Okulu, 2003 yılında yurt içinde kardeş okullar projesini başlatarak Yozgat, Kastamonu ve Tekirdağ’daki okullara kardeş olmuş. 2004 yılında ise yurt dışına açılarak Makedonya Gostivar’da Petro Yovonoski okulu ila kardeş okul olan Ergenekon İlköğretrim Okulu, bu okula bağlı Zdunye köyündeki okulu tamir ettirerek duvarlarını kırmız, beyaza boyatıp üzerine “VATANIM TÜRKİYE CUMHİRİYETİ” yazısını işletmiş. Her yıl okulun başarısının yükselten Ergenekon, yurt içi ve yurt dışında kardeş okullar projesini genişleterek yurt içinde;  Samsun, Bitlis,Kilis, yurt dışında ise; 2005 Kosova ,2006 Bosna, 2007 ABD, 2008 Japonya’da yeni kardeş okullarla protokol imzalamış.

TERÖR ÖRGÜTÜNE KURBAN GİTTİ SÜSÜ MÜ?
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in görevlendirdiği müfettişlerin yaptığı araştırma sonucunda, adı hemen yanı başındaki 'Şehit Er Eyüp Beyazıt İlköğretim Okulu' ile birleştirilen Ergenekon İlköğretim Okulu'nun isminin neden değiştirildiği konusunda, ‘doyurucu nitelikte’ net bir açıklama yok ama akıllara ilk olarak Ergenekon Terör örgütü geliyor.

Çatısı altına girdiği okulla, eğitim kalitesi, öğretmen kadrosu, başarıları, geçmişi ve kapasitesi açısından uzaktan yakından bir benzerlik olmayan Ergenekon İlköğretim Okulu’nun isim değişikliği konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, "Kayıtlarda büyük sorunlar çıkıyordu. Müfettiş görevlendirdim. Onlar da iki okulun birleştirilmesini teklif ettiler.” şeklinde bir açıklama yapsa da, haber7.com olarak yaptığımız araştırmada çok ilginç bilgi ve iddialarla karşılaştık.

Okul aile birliği yetkilileri ve öğrenci velileri, eğitim kalitesi ile dikkatleri üzerine çeken okullarının, ‘Ergenekon Terör Örgütü' bahane edilerek tasfiye edildiği düşüncesinde. Bunun sebebini de şöyle açıklıyorlar: “Türk eğitim tarihinin birçok ilkine imza atan “Ergenekon İlk Öğretim Okulu” mevcut eğitim kalitesinde çok ön plana çıktığı için ilçe milli eğitim ve il milli eğitim için sorun olmaya başladı.” Bu sözler; “Eyüp ilçesi bu okulun eğitim seviyesini kaldıramadı.” Şeklinde açılınca Eyüp’ün ilçe olarak eğitim seviyesini önümüze koydular. Son OKS’de genel başarısı yüzde 43 olan ve Eyüp 1’incisi, 2’incisi ve 3’üncüsün çıkaran Ergenekon İlköğretim Okulu’na rağmen Eyüp ilçesi İstanbul genelinde eğitim seviyesi olarak son sıralarda. Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Genç bunu İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’in kendi ağız ile söylediğini belirtiyor ve ekliyor; “Ergenekon olmasa demek ki, Eyüp eğitimde sıfır çekecekti…”

MLO (Müfredat Laboratuar Okulu) kapsamına girdikten sonra, ilk etapta İstanbul genelinden öğrenci alan bu okul, müdür Osman Cengiz ve velilerin üstün gayreti ile adeta devlete ait özel kolej standardına ulaşmış. Türkiye’de ilk çantasız eğitimi uygulayan ve ilk bilgisayar laboratuarının kurulduğu bu okulun her geçen gün yükselen kalitesi en son içinde bulunduğumuz 2008 yılında almış olduğu, İSO 9001-2000  kalite belgesi ile perçinlenmiş.

"TAKDİR BEKLERKEN TASFİYE EDİLDİK"
Başarılarının takdir edilip, diğer okullara da teşvik edilmesi gerektiğini düşünen veliler bu isim benzerliğini hiçbir şekilde anlam verememişler. Çoğu karnelerin alınması ile tatile çıkan aileler, döndüklerinde karşılaştıkları durum karşısında şoke olmuşlar adeta. Ergenekon operasyonlarıyla birlikte, “Yıllardır tırnaklarımızla kazıyarak el ele verip bu hale getirdik” dedikleri okullarının isminden dolayı cezalandırılmasının mantıksız bir gerekçe olduğunu ifade eden veliler, birleşmenin neden, kendi okulları çatısı altında de değil de, eğitim seviyesi olara gerilerde olan komşu okulun bünyesinde olduğuna hiç anlam veremiyorlar. Bu durumun eğitim seviyesi gerilerde olan Şehit Er Eyüp Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencilerine de etkileyeceğini düşünen velilerin bir çoğu bu gelişmeden  daha çocuklarına bahsetmemişler. Veliler, "Bizim anlayamadığımız bu değişimi o körpe zihinlere nasıl açıklayacağız." diyorlar...

Yukarıda, vizyonundan, misyonundan, kalitesinden, başarılarından bahsettiğimiz Ergenekon İlköğretim Okulu’nun aniden girdiği bu değişim süreci ile alakalı gelen şikayetleri dikkate alarak kalkıp okulun bulunduğu mahalleye gittik. İsim ve çatı değişikliği nedeni ile şaşkına dönen velilerin tam bir isyan hazırlığındaki durumlarını haber dosyamızın yarın yayınlayacağımız bölümde sunacağız.

İşte yarın sunacağımız dosyadan bazı başlıklar:

Veliler nasıl bir eylem planı düşünüyor?

İlçe Milli Eğitim Müdürü isim ve çatı değişikliğinin sebebini açıklarken, veliler neden çilden çıktı?

Okullarının ismen kapanacağını duyan çocuklar nasıl tepki gösteriyor?

İki çocuk velisi Bilal İmer'e değişimin doğuracağı tehlike ne?

Değişirse okula gitmem diyen 3. sınıf öğrencisi Sana ve arkadaşları Bakan Çelik'e nasıl bir mektup yollayacaklar?

(Haber 7)