Gönderen Konu: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT  (Okunma sayısı 282292 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #100 : 03 Ocak 2012 »
Tatlı bir anı. İlköğretim birinci sınıf öğrencilerine Atatürk'ün üniformalarının, kılıçlarının, silahlarının vs. bulunduğu bir koleksiyonu gösteriyordum. Bozkurt heykelinin bulunduğu resme gelince kız öğrencinin bir tanesi, yöre şivesiyle: Amah amah köpeğe bakın diye hem parmağıyla işaret edip hem yerinde zıplaması beni gülme krizine sokmuştu.

Ailede Atatürk ve Bozkurt bilgisi verilmiyorsa altı yaşındaki çocuk ne bilsin onun Bozkurt olduğunu.

Zaman zaman hatırlarım o anı ve hala gülerim, öğrencinin o heyecanlı ve mal bulmuşcasına sevnçli haline.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #101 : 08 Ocak 2012 »
TÜRK’ÜN EL İŞARETİ
Toplumda kullanılan bazı el işaretleri vardır. Bunların en yaygını ve bilimsel olanı işitme engelliler için olanıdır. Her ülkenin kendi işaret dili kullandığı alfabeye göredir…
Bir de işitme engelli olmayanların kullandığı el işaretleri vardır. Bu el işaretleri genellikle bir mensubiyeti ifade etmekle birlikte sesin ulaşamayacağı yere görsel olarak niyet belirtmek için de kullanılır. Bu davranışlar, binlerce yıldan beri gelen insanlığın ortak kültürüdür. Dilleri farklı kişilerin birbirlerine “gel-git” gibi el hareketlerini anlaması gibi…
Bazı elle yapılan şekillerde ise anlam derinliği vardır. Bir hareketle; fikriyatını, mensubiyetini, gücünü, hissiyatını ve zevklerini anlayabiliyoruz… Bununla birlikte, anlam bakımından farklı ancak şekil itibariyle birbirine benzerlik gösteren el hareketleri de vardır. Doğru yorumlama yapılmadığında bilgi kirliliğine sebep olan bu hareketlerden sadece “işaret ve serçe parmağı yukarıya kaldırarak, orta iki parmağı avuç içine çekerek baş parmakla üstüne bastırmakla veya baş parmağı orta iki parmağın altına alarak oluşturulan” işaretin, yapan gruplara göre neler anlattığını açıklayalım:

METALCİLER:

Bu müzik tarzını icra eden gruplar ve sevenleri “l love you, sizi seviyorum” ve “Biz özgürüz” anlamında kullanmaktadırlar…

SATANİSTLER:



Şeytana tapanlar olarak bilinen bu grubun yaptığı el hareketi, “Şeytan’ın Boynuzlarını” sembolize etmek içindir. Bağlılıklarını ve dinlere karşı olduklarını ifade ederler…

SİYASİLER VE LİDERLER :

ABD Başkanı Obama

İtalya Başbakanı Berlusconi


Fransa Devlet Başkanı Sarkozy

Ürdün Kralı Abdullah

McDonalds CEO’ları

ABD başta olmak üzere pek çok ülkede liderler ve çeşitli tanınmış isimler bu işareti yapıyor. Bu işareti yaptıklarında; güç, bağlılık, hakimiyet ve mutlu olduklarını ifade etmektedirler…

BOZKURT İŞARETİ

Orta Asya Türklüğünün coğrafyası geniştir. Bu geniş coğrafyada Türkler mensubiyetlerini dili, giyimi, atının koşumu, pusatı, kilimi, tuğu ve bozkurt sembolleri ile ifade etmiştir. Savaşa giden bir Türk Çerisi ise uzun saçlarını örer, atının kuyruğunu bağlar, heybesinde kurutulmuş et bulundururdu… Bu görüntüler Türk’ün varlığını ve geldiğini gösterir.

Türkler; özgürlük, güç, sahiplenme ve önderlik duygularına bozkurt’u örnek almışlardır. Bunu ozanlarımız Bozkurt, Ergenekon ve Türeyiş Destanlarında dile getirmiştir. Türk için “Bozkurt” vazgeçilmez bir semboldür.



Göktürkler, Bozkurtlu Gök Bayrakları ile Türklüğün hakimiyetini seslendirmişlerdir.

Binlerce yıldan beri Türkler elleri ile “Bozkurt işareti” yaparak, kimliklerini izah etmişlerdir. Türkler savaşlarda kurt uluması ile düşman üzerine korku vererek saldırmıştır. Malazgirt savaşında; Türk Ordusu düşmanın moralini bozmak için çıkardığı kurt uluması ile, Bizans Ordusunda bulunan Peçenek Türklerinin uyanmasına ve soydaşları olan Selçuklu Türklerinin tarafına geçmesine vesile olmuştu…

Hazar Denizi’nin kuzeyinden Avrupa’nın içlerine gelen Hun, Peçenek ve Kıpçak Türkleri ata geleneği “Bozkurt” işaretini birbirlerini “Ben Türk’üm” anlamında tanışma ve düşmana “Ben Türk’üm. Dikkatli ol” anlamında uyarı olarak kullanmışlardır.

Kıpçak Türklüğünde hakanlar, 11 Kıpçak boyu içinde “Elbörülü”  yani “kurt illi/vatanlı” boyuna mensup olanlardan seçilirdi…

Peçenek Türklerinin bir kolu olan Moldova’da yaşayan Gagavuz (Gökoğuz) Türkleri, Ortodoks olmasına rağmen Ata dinleri “Gök Tengriciliğin” bazı ritüellerini hala yaşamaktadırlar. Doğaya saygı ayinleri, Ergenekon Bayramı (İlk yaz 21 Mart), kutsal ruhlara kurban adama v.s.



Gagavuz Türklerinin bayrağı, Göktürk bayrağı gibi Bozkurt sembollüdür. 11. Yüzyıldan beri Balkanlar da yurt edinen Gagavuzlar elleri ile bozkurt işareti yaparak “Türk” olduğunu ilan ederler.


Aynı bozkurt işaretini Azerbaycan ve Irak Türkleri de yapmaktadır. Bu işaret bir siyasi sembol değildir. Türklüğünün bilincinde olan her Türk’ün siyasi görüşü farklı bile olsa, Dünya’nın neresinde olursa olsun kimliğini ifade etme hareketidir.

Bozkurt işaretini siyasi bir sembol olarak değerlendirenler, Türklüğün kültürel kökeninin ne olduğunu bilmeyenler ve Türklük düşmanlarıdır… Sağ ve sol elin yumruk haline getirilerek havaya kaldırılması bir siyasi göstergedir. Ülkemizde, bozkurt işaretini sadece Ülkücüler yapıyorsa bu da, Türklüğe sahip çıkanların kimler olduğunu gösteriyor demektir

Ülkemizde, bozkurt işaretini sadece Ülkücüler ve Türkçüler yapıyorsa bu da, Türklüğe sahip çıkanların kimler olduğunu gösteriyor demektir (YALNIZKURTKARAGÜLLE)

Bozkurt işaretinin; metalcilerin, satanistlerin ve illuminatinin hizmetinde olanların yaptığı el hareketi ile, şekilde ve anlamda hiçbir benzerliği yoktur.
YILMAZ KARAHAN
Yayin Tarihi 9 Şubat, 2011 YENİDEN ERGENEKON
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #102 : 08 Ocak 2012 »
TÜRKLER BOZKURT’U
NİÇİN SEMBOL OLARAK SEÇTİLER?


Bu konumuzu işlemeden önce kısaca sembolün anlamı ile millet ve devletlerde kullanılan semboller hakkında kısaca bilgi vermekte fayda vardır.

Semboller; topluluklar arasında bir olayı, bir görüşü açık veya gizli şekilde anlatmak/ifade etmek için kullanılan özel işaretlerdir. Bu işaretler değişik araçlarla, çeşitli malzeme ve zeminler üzerine. önceleri basit çizgilerden meydana gelen resimlerle (Rus arkeologlara göre ön-Türklerin kayalara 30.000 yıl gibi bir zaman önce kayalara çizdikleri Bozkurt/kurt resimleri gibi.) ve daha sonra da harflerle ifade edilmiştir. Günümüzde ise; harf, rakam, resim veya özel araçlarla (Bozkurtlu; kemer, anahtarlık, rozet gibi)varlığını ve önemini devam ettirmektedir. Hatta bâzı ilimler tamamen bu uygulamaya dayanmaktadır; fen grubu ve ağırlıklı olarak da kimya gibi ilimler…

Millet ve Devletlerde Semboller:
İnsanoğlunun küçük topluluklarında başlayan sembollerle iletişim, zamanla milletlerin ve devletlerin varlığında da kendisini göstermiştir. Önceleri kendilerini tanıtacak/ifade edecek birer sembol arayan milletler, daha sonraları da kendi sosyal durumlarına uygun olanını sembol olarak seçmişler ve kullanmışlardır. Meselâ Ruslar ayıyı, İngilizler arslanı, Fransızlar horozu(Meselâ şimdiki Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy seçimlerde kullanmıştır),Çinliler Ejderhayı sembol olarak seçerken Türkler de genel anlamda Bozkurt’u kendilerine sembol olarak almışlardır. Bu işaretlerin ilk kullanılış yılları kesin olarak bilinmemekle beraber tahminen insanoğlunun kendini diğer topluluklardan ayırt etmek ve korumak istediği dönemlerde başlamış olabilir. Kullanılan bu işaret ve semboller, zamanla toplulukların sosyal hayatlarında kendisini tanıtmağa, kültürlerinin bir parçası olmaya başlamıştır. Bunun sonucu olarak da kabile tanıtımında bayrak veya destanlarında birer kahraman olarak nesilden nesile anlatılarak günümüze kadar gelmiştir.

Peki Türkler neden Bozkurt’u sembol olarak almışlardır? Şimdi bu sorunun cevabını arayacak olursak; çünkü onda, kendisinde gördüğü veya görmek istediği özellikleri bulmuşlardır.(1) Bundan dolayıdır ki “Yaratılış ve Türeyiş”(2) destanında Türklerin atası ”Oğuz Kağan Destanı”nda ve hatta Oğuzların Anadolu’ya gelişleri sırasında ise, ordunun önünde yol gösteren bir kılavuz olarak işlenmiştir.(3) Yine Ergenekon Destanı’nda Bozkurt, Türklerin zor gününde ortaya çıkıp, onları sıkışıp kaldıkları bir bölgeden yol göstererek kurtaran bir motif olarak işlenir.(4) Türkler İslâmiyet’i kabul ettikten sonra ise, Türklerin büyük atası Dede Korkut’un (Salur Kazan) hikâyesinde geçen “Kurdun yüzü mübarektir”(5) sözü ise, kurdun kutsallığını ifade etmektedir.
———————————-
(1)Prof. Dr. Bahaeddin Ögel, Türk Kültür Tarihine Giriş-9 cilt, Kültür ve Turizm Bakanlığı yayını, Ankara-1978-1984 yılları arası.
(2)Mustafa Necati Sepetçioğlu, Yaratılış ve Türeyiş/Türk Destanı, Ankara-1965.
(3)Prof.ÖGEL,a.g.e.C.6,Ankara-1984, s.13;
Dr. Tahsin Ünal, Türklüğün Sembolü Bozkurt,6.baskı
Konya-1976, s.51.
(4)Çok değişik şekillerde birçok yazarın işlediği bu destanda ortak motif Bozkurttur.
(5)Türk Ansiklopedisi(Bozkurt md.),C.5,MEB yayını,
Ankara-1952, s.8-9; Murat Uraz, Türk Mitolojisi, İst.1967, s.105-107; M.Necati Sepetçioğlu, Dede Korkut,İst.-1972,s.46; N.Yıldırım Gencosmanoğlu,
Salur Kazan Destanı, İstanbul-1976,s.91.
————————————————-
Konumuz bu noktaya geldiğinde büyük destan şairimiz rahmetli Niyazi Yıldırım Gencosmanoğlu’ nun Malazgirt Destanı isimli eserinde yayımladığı ve ilk defa Kaşgarlı Mahmud’un Divân-ı Lügati’t-Türk’te, sonra da birçok makalede yazılan; Türkler
hakkında rivayet edilen meşhur kutsal hadisin mealine dayalı bir bölümü sunarak onun da ruhunu şad edelim:
And olsun geceye, gündüze…
And olsun karaya, denize…
And olsun kaleme, kâğıda…
Bir millet yarattım doğuda!
***
TÜRK diye bir yüce ad verdim;
Önüne kılavuz KURT verdim.
En üstün değerli erdemi,
En güzel ülkeyi yurt verdim!..
***
Donattım ruhunu imânla,
Kolunun gücünü sert verdim.
Ve onu mazluma sığınak,
Zâlimin başına dert verdim!!!
 
FAHRETTİN SAVAŞ KONAR
Yayin Tarihi 4 Ekim, 2011 YENİDEN ERGENEKON
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Böri

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1084
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #103 : 21 Şubat 2012 »
"Bozkurt" pulu (1922) :

(bu pul daha net gözüktüğü için buraya da ekliyorum...)

Türkiye'ye ihanet edenler cezalandırılmalıdır!

Çevrimdışı Böri

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1084
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #104 : 02 Mart 2012 »
Börteçine = Bozkurt

Moğolca "Börte-" kısmı, "Boz" sözcüğü ile ilgilidir...

R > Z ses değişmesi kuralı

Ana Altaycadaki R, Moğolcada korunmuş... Türkçede ise Z olmuştur. (R > RS > Z aşamasıyla)


Fakat Türkçedeki Böri = "kurt" sözcüğü de sanki "Börte-" kısmını etkilemiştir!


Ayrıca Moğolca "kurt" anlamındaki diğer bir sözcük:

Berteleg > Beltereg > Belterge 'dir!

Berteleg sözcüğü "Börte-" kısmının kökü olabilir...

(Berteleg sözcüğü de Böri sözcüğünden etkilenmiştir!)

Rus bilimadamları da, İngilizce bear = "ayı" sözcüğü ile Türkçe böri / börü = "kurt" sözcüklerinin aynı kökenden gelmiş olabileceklerini belirtiyorlar... ( = "vahşi hayvan!")

_______________________________________

Moğolca "çine" ise kurt anlamındadır.

Çine, Çono, Çino, Çinua = "kurt"
Türkiye'ye ihanet edenler cezalandırılmalıdır!

Çevrimdışı Böri

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1084
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #105 : 02 Mart 2012 »
Kalmuk Moğolcası: çon = "kurt"

Buryat Moğolcası: şono = "kurt"

_____________________________________

Çeçence: Borz = "kurt"

İnguşça: Borz = "kurt"


Bana oldukça ilginç geldi! Böri sözcüğüne benziyor.

http://en.wiktionary.org/wiki/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B7
Türkiye'ye ihanet edenler cezalandırılmalıdır!

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2337
  • Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #106 : 02 Mart 2012 »
Çeçence: Borz = "kurt"

Çeçenlerin milli marşları;

Gece kurt yavrularken çıktık dünyaya

Diye başlar.

Ayrıca Çeçenistan bayrağında da kurt resmi vardır.



TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Böri

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1084
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #107 : 03 Mart 2012 »
yine Rus sitesinde:

Amerind (misc.) : *puku 'dog' (R 185) (cf. also *pura 'fox; dog, wolf' R 293)

Kızılderili dillerinde:

pura = "tilki, köpek, kurt"


olduğu gösterilerek, bu sözcüğün "Böri" sözcüğü ile akraba olduğu belirtilmiş...


(Fakat hangi Kızılderili dilinde olduğu belirtilmemiş! "Amerind" denilerek Kızılderili dillerinin atası olan bir dil kastediliyor... Kaynak olarak : Ruhlen Merritt'in "Amerind Dictionary" adlı eseri gösterilmiş...)

Türkiye'ye ihanet edenler cezalandırılmalıdır!

Çevrimdışı Böri

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1084
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #108 : 03 Mart 2012 »
Amerind dilleri haritası:



_____________________________________

Apaçi-Athabaska dilleri ve Eskimo dilleri dışında bütün Amerika yerli dillerini "Amerind" olarak nitelendiriyorlar. (Ortak Ana dilden türedikleri iddia ediliyor...)
Türkiye'ye ihanet edenler cezalandırılmalıdır!

Çevrimdışı Böri

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1084
Ynt: TÜRKLÜĞÜN ONGUNU BOZKURT
« Yanıtla #109 : 05 Mart 2012 »
5 Lira - Kağıt Para (1927) - Bozkurt (Bu resim daha net)



10 Lira - Kağıt Para - Bozkurt ve Ankara Kalesi



Türkiye'ye ihanet edenler cezalandırılmalıdır!