Gönderen Konu: SINIR ÖTESİ OPERASYON KARARI, NİHAYET ALINIYOR...  (Okunma sayısı 38914 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2292

Irak´ta, kim, nerede, hangi işi yapıyor?
 
Mak-Yol Kerkük-Altınköprü/Erbil yolu
Nursay Erbil ve Süleymaniye´de konut
Ic İçtaş Erbil Tıbbi Lab. Ve Sağlık Merkezi
Mehdi Zana Erbil Dohuk Berderaj Yolu
Tepe Süleymaniye Üniversitesi
Günaş İnşaat Süleymaniye´de köprü ve Erbil içme suyu pr.
Mak-Yol/Cengiz İnş. Süleymaniye Uluslararası Havalimanı
Tigris Kürdistan Üniversitesi
Taşyapı Kanalizasyon ve köprü
Hazinedaroğlu Erbil su tasfiye, isale hattı
Yenigün Erbil Kültür Merkezi
Zafer İnşaat Kerkük havalimanı modernizasyonu
Yüksel İnşaat Musul Havalimanı
77 İnşaat Köprü, alt ve üstgeçitler
Gürbağ Dohuk, Zaho içme suyu şebekesi
 
(Sabah)

http://www.haberodasi.com/NewsDetail.Aspx?NewsID=31072



İlaveten;

Yerel yönetim merkez (barzani'nin başkanlık sarayı) binası
Bölgesel kürt yönetimi merkez bankası
Yerel yönetim (peşmerge) ordu karargahı


inşaatları Dengir Mir Mehmet Fırat ve Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve damadının ortağı olduğu, inşaat firması tarafından yapılmaktadır.

Anlaşılacağı üzere Türk askerinin kanı, çarşı-pazar, satlığa çıkartılmıştır.
TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
UYUYANLAR RÜYA GÖRMEYE BAŞLADI...
BİRDE UTANMADAN BU RÜYALARINI TÜRK MİLLETİYLE PAYLAŞIYORLAR!!!

KİM NE YAPACAKMIŞ, NEREYİ KURUTACAKMIŞ?
AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE. KÖPEK KÖPEĞİ ISIRMAZ.
HİÇ BİŞEY BİLMİYORSANIZ BİATASÖZLERİ KİTABI ALIP, OKUYUN. ONLAR SİZDEN DAHA KESİN FİKİRLİ VE GERÇEKCİ.....


"O BATAKLIĞI KURUTACAKLAR"
Babacan, Irak dönüşünde açıklama yaptı

24.10.2007 01:36
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Irak dönüşü yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'taki PKK varlığı ile ilgili Irak hümükümetinden somut adım atacakları sözünü aldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, günübirlik Bağdat ziyaretini tamamlayarak Ankara'ya döndü. Ali Babacan, Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, Bağdat ziyaretinde, İstanbul'da düzenlenecek genişletilmiş Irak'a komşu ülkeler toplantısı ile Kuzey Irak'ta yerleşik olan PKK terör örgütüyle ilgili sorunları ele aldıklarını kaydetti.

Ziyaretin, zamanlama açısından kritik bir döneme rastladığını işaret eden Babacan, görüşmelerde Iraklı yetkililere çok açık ve net mesajlar verdiklerini bildirdi. Babacan, şöyle devam etti: ''PKK bir terör örgütüdür dedik, bir başka tanımlama yapılamayacağını vurguladık.

PKK terör örgütünün Türkiye'ye yönelik yaptığı saldırıların Irak'ın kuzeyinden gelmekte olduğunu ve Irak'ın topraklarından Türkiye'ye yönelik saldırılar olduğunu dile getirdik. Bu konudaki sorumluluklarını muhataplarımıza hatırlattık. Sivrisinekle mücadele değil bataklığı kurutmanın esas olduğunu yaptığımız her toplantıda vurguladık.'' Türkiye'nin halkıyla, hükümetiyle, toplumun her kesimiyle bir bütün halinde sabrının son noktasında olduğunu ifade eden Babacan, temaslarında bu gerçeği ilk elden yüzyüze tekrar tekrar vurguladıklarını söyledi.

''IRAK, SOMUT ADIM ATMAYA HAZIR OLDUĞUNU İLETTİ''

 Irak'ın toprak bütünlüğünün Türkiye'nin temel ilkesi olduğunu belirten Babacan, ''Ancak Irak hükümeti ve Irak'taki ABD varlığı ülkemize yönelik bu saldırıları durdurabilecek güce sahip değilse, Türkiye'nin, halkının güvenliğiyle ilgili böyle bir konuda tek başına hareket etmeye kararlı olduğunu vurguladık'' diye konuştu.

''PKK terör örgütüyle ilgili Irak'tan somut taleplerimiz var'' diyen Babacan, PKK terör örgütünün Irak'ın topraklarını kullanmasının kesinlikle önlenmesi, örgütün lojistik desteğinin kesilmesi, tüm faaliyetlerinin sona erdirilmesi, hareket yeteneğinin sınırlandırılması, kamplarının kapatılması ve elebaşlarının tutuklanarak Türkiye'ye teslim edilmesi gerektiğini kaydetti. Irak hükümetinin, PKK'yı terör örgütü olarak görmekte olduğunu ve Irak topraklarından çıkması gerektiğine inandıklarını açıkça ifade ettiklerini ifade eden Babacan, bu yönde somut adımlar atmaya hazır olduklarını ilettiklerini söyledi.

Babacan, Irak yönetiminin, PKK terör örgütüne karşı her türlü seçenek dahil, atılacak adımları belirlemek üzere birkaç gün içinde Ankara'ya üst düzey bir heyet göndereceklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Biz, bu heyetin mutlaka somut önerilerle Ankara'ya gelmesini, aksi halde böylesine bir ziyaretin hiçbir faydası olmayacağını ilettik. Yetkilendirilmiş, üst düzey ve somut önerilerle gelecek bir heyetin ancak tarafımızdan kabul göreceği ve görüşmelerin sonuç getirebileceğini açıkça belirttik.''

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Bağdat'taki tamaslarında, Türkiye'nin sözden ötesine ihtiyaç duyduğunu açıkça ifade ettiklerini söyledi.

Ali Babacan, Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, ziyaretinin Saddam Hüseyin rejiminden sonra Bağdat'a yapılan bakan düzeyindeki ilk ziyaret olduğunu belirterek, temasları çerçevesinde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, yardımcıları Adil Abdülmehdi ve Tarık Haşimi, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ve Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüştüğünü kaydetti.

Bağdat'ta koşulların son derece zor olduğunu, kentin bir savaş alanı olduğunu ifade eden Babacan, Türkiye'nin Bağdat'ta büyükelçiliğini kesintisiz olarak açık tutan ülkelerden biri olduğunu ve Türk bayrağını dalgalandırdığını bildirdi. Musul'da bir başkonsolosluk açıldığını hatırlatan Babacan, Basra'da da ikinci bir konsolosluk açılmasına yönelik hazırlıkların ise sürdüğünü söyledi. Babacan, Türkiye'nin Irak'ı bir bütün olarak gördüğünü ifade ederek, iyi günde de kötü günde de Irak halkının hemen yanıbaşında olduklarını dile getirdi.

SORULAR

 Babacan, Irak yönetimini terörle mücadelede kararlı görüp görmediğinin sorulması üzerine, ''Bize söylediklerine bakacak olursak kararlı olduklarını, işin ciddi olduğunu anladıklarını söylüyorlar'' dedi. Türk tarafının da görüşmelerde artık açıklamaların yetmediği bir döneme girildiğini, zamanın geçtiğini, konunun acil olduğunu dile getirdiğini belirten Babacan, ''Sözden ötesine ihtiyacımız var diye açıkça görüşlerimizi ilettik'' diye konuştu. Irak'tan gelen farklı açıklamalara yönelik soru üzerine Babacan, ''Irak'tan tek ses çıkmıyor. Çokbaşlılık söz konusu. Her kafadan ayrı ses çıkıyor'' dedi.

Babacan, bu çerçevede Iraklı yetkililere kendi içlerinde koordineli hareket etmeleri gerektiğini, böylelikle Irak'ın tutumunun daha açık ve seçik olacağını ilettiklerini belirtirken, ''Kendi aranızda ne söyleyeceğinizi, ne yapacağınızı konuşun ve bize tek bir pozisyonla gelin ki, ne yapmak istediğini anlayalım'' diye konuştu. Bu bağlamda uyarılar yaptıklarını ifade eden Babacan, ''Yaptıkları kimi sorumsuzca açıklamaların Türkiye'de karşılığını nasıl bulduğunu onlar gayet iyi görüyorlar. Biz, karşımızda ciddi, özü sözü bir duruş bekliyoruz. Bunu da gerçekleştireceklerini bize ifade ettiler. Önümüzdeki günlerde göreceğiz'' dedi.

Bir başka soru üzerine, atılacak somut adımlara yönelik farklı düşüncelerin gündeme geldiğini vurgulayan Babacan, Ankara'da yapılacak görüşmelerde bunların detaylandırılıp, somutlaştırılması konusunda görüş birliğine varıldığını sözlerine ekledi.

 

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Bizim hükümetin,islamci ideolojisine göre,müslüman müslümana zulmetmez.AKPnin pkk yi,düsman olarak kabul ettigine inanan enayidir.El tayyip gecende,birileri istiyor diye,örfi idare ilan edemeyiz dedi.Bugün yine,abd nin bulamadigi,pkk kamplarina,ingiliz gazeteciler,ropörtaj yapmakla mesguller.Bizde sinirdan 50 km icerisini,göstermelik bombalamisiz,teröristlerde magarada,saz calip piknik yapmislardir.Yazik daglara taslara sarfedilen mühimmata.Iktidardan kurtulmadan,pkk dan kurtulus yok.Ya ihtilal ya ölüm
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
BARZANİ'DEN PKK'YA 4 MADDELİK UYARI
PKK’nın Kuzey Irak topraklarını kullanmasına izin verilmeyeceği duyuruldu

24.10.2007 13:33
 


Irak Başbakanı Maliki’nin PKK bürolarının kapatılacağını ve Irak topraklarında faaliyetine izin verilmeyeceğini açıklamasından sonra Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetimi de PKK’ya karşı 4 maddelik bildiri yayımladı.
 

4 maddelik bir bildiri yayımlayan bölgesel Kürt yönetimi, terörü “şiddetle kınadı” ve PKK’nın Irak topraklarını saldırı merkezi olarak kullanmasına izin vermeyeceklerini duyurdu; “silahlı mücadeleyi bırak” çağrısı yaptı. 

Bölgesel Kürt yönetimi, siyasi hedeflere ulaşılmada şiddetin esas alınmaması gerektiğini vurguladı.

Bildiride ayrıca, “Irak topraklarının komşu ülkeler için bir saldırı merkezi olmasını hiçbir şekilde kabul etmeyiz” denildi ve “Nereden gelirse gelsin biz her türlü terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. Bütün sorunların görüşme ve karşılıklı anlayış yoluyla çözüleceğine inanıyoruz” ifadesine yer verildi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki de dün yaptığı açıklamada, “PKK terörist bir örgüttür. Bürolarını kapatma ve Irak topraklarında faaliyet göstermelerine izin vermeme kararı aldık. Irak ve Türkiye’yi tehdit eden terörist faaliyetlerini kısıtlamak üzere çalışacağız” demişti.

NTVMSNBC

Ne oluyor dün bunlar değil miydi? Kedi bile vermeyiz diyen.
Ne değişti?
Çelik çomak oyuıyorlar sanki.
Tavşana kaç, tazıya tut. ona döndü!
Amaç oyalamak sağ gösterip, sol vurmak.
Yapılacak şey bir gece ansızın inlerinde basmak başka yol yok.
Yok efendim dialogtu, görüşmelerdi.
Bunlar gazı alınmış Milletimin içindeki ateşi södürmek.



Çevrimdışı ÇEPNİ_TÜRKÜ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 153
Bana öyle geliyorki tayyipin yan çizebilmesi için zemin hazırlama yolu... Zaten Türkiye'den dönüşte demişti  'istediğimizi aldık' diye. Eh bir kaç yalandan uyarı göstermelik kararlar, zaten burda anlaştılar olay bu gibi geliyor bana.
'Biz doğrudan doğruya Milliyetperveriz ve Türk Milliyetçisiyiz.'
'Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır!'

                                                                          ATATÜRK

Çevrimdışı KORKUT07

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 69
KUZEY IRAK OPERASYONU MU DEDİNİZ?
« Yanıtla #95 : 28 Ekim 2007 »
MERHABA KANDAŞLARIM,

12 MEHMETÇİĞİMİZİN ŞEHİT EDİLDİĞİ VE 8 ASKERİMİZİN KAÇIRILDIĞI AMERİKAN DESTEKLİ OPERASYONDAN BERİ 10 GÜN GEÇTİ.

BUGÜNE KADAR SÖYLENENLER YAPILANLARDAN HİÇ BİR İLERLEME SAĞLANMADI.

RTE STRATEJİK ORTAĞININ GÜCÜNÜ VE İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜ BİRAZ ANLADI.

ANCAK KENDİSİ İKİ YÜZLÜ DEĞİLMİ?

KUZEY IRAKTAKİ TÜRK ŞİRKETLERİ VE ÇALIŞANLARDA HİÇBİR GERİ DÖNÜŞ SİNYALİ YOK.

44 FİRMA 5000 TÜRK ERBİL'DE, ZAHO'DA, MUSULDA, KERKÜK'TE ,

DEMEKKİ BU OPERASYON YANLIZCA BİR GÖSTERİ OLACAK, NE BARZANİ NE TALABANİ CEZASINI ÇEKECEK.

AMERİKANIN İNCİRLİKTEN BÜYÜK ÜSSÜ OLUŞTUĞUNDA BİR KESE KAĞIDI GİBİ RTE HÜKÜMETİNİ ÇÖPE ATACAK.

BU HAREKAT OLACAKSA SINIRLAR YENİDEN ÇİZİLMELİ, KİM KARŞIMIZA ÇIKARSA BAŞI EZİP GEÇİLMELİ.

FAKAT AMERİKA DANIŞIKLI BİR HAREKAT TABİ 5 KASIMDAN SONRA TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ HİÇBİR ŞEY YAPAMAMIŞ GİBİ GÖSTERECEK VE BU ÜMMETÇİ KÜRT İŞBİRLİKÇİSİ YÖNETİMİN DAHA BİR KUVVETLİ ŞEKİLDE ORTAYA ATILMASINA NEDEN OLACAKTIR.

BU ÜMMETÇİ, TESLİMİYETÇİ, DAMAT FERİT PAŞA TİPLERİNDEN, GEÇ OLMADAN KURTULALIM, SIRTIMIZDAN ATALIM.


NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

KORKUT

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Bu kadar alenen döneklik olmaz.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Ynt: SINIR ÖTESİ OPERASYON KARARI, NİHAYET ALINIYOR...
« Yanıtla #97 : 02 Kasım 2007 »
OYALANMIŞLAR...
DÜZENİN VE TEZGAHIN KURULMASINA BİLEREK İSTEYEREK YATAKLIK ETTİNİZ!

Bu itiraf hükümet düşürür


Bu itiraf hükümet düşürür
ABD tarafından Türkiye’ye dayatılan üçlü mekanizmanın aldatmacadan ibaret olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı, “Aynı hataya düşmek istemiyoruz” dedi



Bakan Ali Babacan’ın “Maalesef oyalandık”  dediği 14 ay boyunca Türkiye 169 şehit verdi



İngİltere seyahatinde yaptığı açıklamada, “14 ay üçlü mekanizma ile oyalandık” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ardından Dışişleri Bakanı Ali Babacan’dan da şok bir itiraf geldi: Hata yaptık...



Babacan, “Çalışmayan mekanizmaların tekrar denenmesine karşıyız” dedi. Vatandaşlar, AKP’nin hatası yüzünden Türkiye’nin 14 ayda 169 şehit verdiğini belirterek, hükümetin istifa etmesini istedi.




169 şehit verdik, ‘Hata yaptık’ dedi
Üçlü mekanizma ile 14 ay oyalanan AKP’nin Dışişleri Bakanı Ali Babacan, “Aynı hatayı yapmak istemiyoruz” dedi



Türkiye, ABD ve Irak arasında oluşturulan üçlü mekanizmanın amacının terörle mücadele konusunda Ankara’yı oyalamak olduğunu söyleyenlere kulak tıkayıp Amerika’nın arkasına takılan iktidarın yetkilileri gerçeği 14 ayda 169 şehit verince farketti!..  Geçen haftaki İngiltere seyahatinde “14 ay üçlü mekanizma ile oyalandık” diyen Başbakan Erdoğan’ın ardından Dışişleri Bakanı Ali Babacan’dan da ‘hata’ itirafı geldi.

Vakit kaybettik
Ali Babacan, bu itirafı Genişletilmiş Irak’a Komşu Ülkeler Toplantısına ilişkin bilgi vermek üzere Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında yaptı. Babacan, Türkiye’nin şimdiye kadar “çok zaman kaybettiği” ni, aynı hataları tekrarlamak istemediklerini vurgularken “Vakit kaybettirmeyecek bir süreç istiyoruz” şeklinde konuştu. Babacan, “Zamandan bahsediyorsunuz. Zaman olarak neyi anlamalıyız” sorusuna şu ise cevabı verdi: “Komisyonlar veya tartışmalarla zaman kaybetmek istemiyoruz. Hızlı adımları konuşmak istiyoruz. Aynı hatayı yapmak istemiyoruz. Çalışmayan mekanizmaların tekrar denenmesine karşıyız.” Bağdat ziyaretinde ve Irak’tan gelen heyetle yaptığı görüşmelerde Iraklı yetkililerin, Irak merkezi hükümetinin teröristlerle, PKK terör örgütü ile mücadele edecek imkanı, kabiliyeti ve enstrümanlarının olmadığını açıkça ifade ettiklerini belirtti. Bakan Babacan, şunları kaydetti:

Beklediğimizi bulamadık
“Biz Irak merkezi hükümetinin terörle mücadele konusundaki iyi niyetini not ediyoruz, farkındayız. Ancak sadece niyetler sonuç getirmiyor. Onların imkanlarını, kabiliyetlerini, yapabileceklerini ve yapamayacaklarını ilk elden duyduk. Bizlere aktardılar. Daha sonra heyet gönderelim dediler ona da ’tamam’ dedik. ‘Gelsin heyetiniz’ dedik. ‘Heyet geniş olsun dediler’, ‘Tamam’ dedik, ‘Şunları şunları koymak istiyoruz heyete dediler’, ‘Tamam’ dedik, fakat bu heyetin ziyaretinden de açıkçası biz beklediğimizi bulamadık.”

ABD ile görüşeceğiz
ABD ile yapılacak görüşmelerde atılacak adımları konuşacaklarını anlatan Ali Babacan, bundan sonraki dönemde Irak’la ilgili, özellikle PKK terör örgütü ile ilgili mücadelede her türlü enstrümanın şu anda masada olduğunu söyledi.  Babacan, siyasi diyalog, diplomasi, sosyo-kültürel enstrümanlar, askeri enstrümanların hepsinin şu anda masada olduğunu ve hepsinin belli dozajlarda zaten bugün itibariyle kullanılmaya başlandığını belirtti.



 



14 AYLIK ACI BİLANÇO
2006
EYLÜL:16
EKİM: 3
KASIM: 3
ARALIK: 7




2007
OCAK: 1
ŞUBAT :1
MART : 6
NİSAN: 13
MAYIS: 19
HAZİRAN: 24
TEMMUZ : 11
AĞUSTOS : 14
EYLÜL :17
EKİM : 34




Muttaki’den sürpriz ziyaret
İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, İstanbul’da bugün düzenlenecek “Genişletilmiş Irak’a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı” öncesinde, talebi üzerine istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya geldi. Dışileri Bakanı Ali Babacan ile Tahran’da görüştükten sonra Suriye ve Irak’ı ziyaret ettiğini hatırlatan Mutteki,  İstanbul toplantısından bir gün önce örüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya geldiğini belirtti.  Mutteki, dün akşam ilk olarak Babacan ile bir araya geldi.

 

Çevrimdışı topuz

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 89
Ynt: SINIR ÖTESİ OPERASYON KARARI, NİHAYET ALINIYOR...
« Yanıtla #98 : 02 Kasım 2007 »
Kandaşlarım;

Ne yazık ki, kahraman askerimizin kanı ve kutsal vatanımızın toprağı üzerinden bir tiyatro oyunu oynanıyor.
Yaklaşık 14 aydır Türkiye'nin Irak'a bir sınır ötesi operasyon yapmasına izin vermeyen ABD, muhtemelen yeni bir operasyona izin verecek.

Ancak söz konusu operasyonun göstermelik olacağı açıkça belli. Zaten son iki aydır Türkiye'de o kadar çok operasyon senaryoları yapıldı ki, kıroların buna karşı önlem almadığını düşünmek olanaksız. bu pkk denilen abd uşağı köpekler, hepten akıllarını peynir, ekmekle yemedilerse, zaten kamplarını çoktan boşaltmışlardır.

yani Hapishane kaçkını tayyibin yapacağı operasyon, zaten boşaltılmış kamplara yapılacak.

kendimizi kandırmayalım. vakti kaçırdık ve bu saatten sonra yapılacak operasyon, sadece iç kamuoyunu rahatlatmak amacını taşımaktadır.
şimdi teröristler, kıro köylerine saklandılar ve normal vatandaş gibi davranıyorlar. Yapacak bir şey yok, bahar gelene kadar, teröristlerle sıcak çatışma olacağını, olursa da büyük çaplı olacağını düşünmüyorum.

Bu arada bir kandaşımın şu yorumunu hatırlatmak isterim:
.Iktidardan kurtulmadan,pkk dan kurtulus yok.Ya ihtilal ya ölüm

Doğru söze ne denir?..

Tanrı Türk'ü korusun!..
Kızıl Elmada Buluşalım!..

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2292
Ynt: SINIR ÖTESİ OPERASYON KARARI, NİHAYET ALINIYOR...
« Yanıtla #99 : 07 Kasım 2007 »
Sınırötesi  harekat bir başka bahara...

Akl-ı selim olan herkes, 5 Kasım'da yapılan Erdoğan-Bush görüşmesinden bir şey çıkmayacağını, zaten bilmekteydi.
Başbakan(!) eşbaşkanı olduğu BOP'un işleyiş ve gidişini aksatacak herhangi bir girişime tevessül etmeyecektir, elbette.

Türkiyenin sınırötesi harekatı demek, ABD nin bölge coğrafyası üzerinde kurmayı tasarladığı Şii Arap, Sünni Arap ve kürdistan devletleri planının tersine dönmesi demektir.
Zira Türkiyenin 1. Dünya Savaşı sonrasında Irak'la ilgili imzalanan antlaşmalarla Musul Eyaleti üzerinde hakları saklı tutulmaktadır.
Bu haklarımızı, basiretsiz iktidarlar eliyle bırakın kullanmayı, neredeyse tamamen ortadan kaldırdık.

İktidarı işgal eden akp nin Türkiyenin varlığına, birliğine ve güvenliğine yönelik gelişmelere karşı takındığı tavrının tek bir adı vardır : İHANET...

İktidar Türk Milletine ihanet etmekte, kandırmakta ve oyalamaktadır.

Varsayalım ki Erdoğan-Bush görüşmesinden tezkereyi kullanmaya dair bir imkan doğmuş olsun. Sınırötesi harekat yine yapılamayacaktı. Zira bölgede ağır kış şartları başlamış, pkk eşkiyaları daha güvenli bölgelere doğru, ki İran'a doğru çekildiği söylentileri var, çekilerek kendisini güvenlik altına almıştır.

Hükümetin sınırötesi ile ilgili gelişmelerde sergilediği tavır adeta, naklen yayın futbol müsabakası gibi.
Her şeyimiz ulu orta, pkk bütün ayrıntıları takip edebiliyor.

İsrail gerek Lübnan'a ve gerekse Filistin yerleşim birimlerine bir operasyon yapacağı zaman, kimsenin ruhu bile duymuyor. Birde başmışsınız ki, gece yarısı, binmiş tepelerine.

Türkiyedeki gelişmeler tam bir komedi.
Geldik, geliyoruz, geleceğiz türünden sözlerle, adeta pkk lılara aman kaçın mesajı iletilir gibi.

Türkiyenin bu tavrı ünlü karikatür dergilerine malzeme oldu.

Galiba Türkiyenin sınırötesi operasyon yapması için pkk nın gelip ordu karargahlarımızı basmaya yeltenmesi ya da daha yüzlerce Mehmedimizin kanının akması gerekiyor.

Türk Milleti akp ye oy verirken bunları hiç hesaba katmamış, uyarı görevi yapanları ya hiç duymamış, ya hayalperestlikle suçlamış ya da işine gelmediği için bile bile böyle bir tercih yapmıştır.

İhanete çanak tutanlar, ihanetten yakınma hakkına sahip değildir.

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!