Sayın Türkistan ordusu,benim deist olmam,seni ne derece rahatsız ediyor bilemiyorum ama,senin müslüman yada hristiyan olman beni zerre kadar ilgilendirmiyor.O bakımdan,fikirleri tartışacaksak,daha akıllıca ve tutarlı yazmanı öneririm.Yeryüzünde tek bir canlı yokturki ahireti yaşayıp aramıza dönmüş olsun.Bunun tüm çıplaklığı ortadayken niçin inanç esaslarına dem vurup inkar ediyorsun?Kaldıki;öbür dünya diye bir yerin gerçekten var olup olmadığını,ölmeden asla öğrenme ve emin olma lüksümüz yok!.Sadece öyle söylenegeldi,öyle inandık.Bir insanın öbür dünyayı yaşamış gibi konuşmaşı sana mantıklı gelebilir.Dini inançlarının gereği olabilir.O zaman düşünme.İnan sadece.Cennete inanmana dair tek bir sözüm olmadıki cennete inanmak yasakmı diye hazımsızlık çekiyorsun?Hayat imtihan adlı konuya da tahammülsüzlük göstermedim.Düşüncelerimi yazdım.Başkalarının yada başka felsefist yaklaşımların etkisiyle yaşamaktansa,kendi akıl,mantık ve vicdan süzgecimden geçirdiğim kurallara göre yaşarım.Hepsi bu.Başkaları gibi düşünenler ,ancak zeka ve beyin gücünü kullanamayan sırdanlardırki,onlarıda etkisizleştirmenin tek metodu ''din'' dir.Aslına bakarsanız,bana göre insanın içine düştüğü en büyük zaaf,kainatın kendisi için yaratılmış olduğunu düşünmesidir...Tanrının onca ululuğu ve büyüklüğüne zıt giden bir anlayışla.Dünyada dinler gerçektende zor durumda...Kabul etsende etmesende.Dine ve emirlerine ilişkin her geçen gün yeni bir yorum,emir ve yasakları insanların anlayabileceği ve uygulayabileceği asgarilere indirgemek için ,din adamlarının nasıl çırpındıklarını gözlüyoruz hergün.En bariz örneğide nur cemaati dir.Müslümanlar son din islam der.Hristiyanlar kabul etmez.Yahudiler Tanrının seçilmişleri olduğunu iddia eder.Ama islam hepsine hak din der.Hangisi doğru?Ya Hristiyan bir ailenin çocuğu olarak doğsaydın?Yinede Kur anı okuyup müslüman olurmuydun?Bu sorulara verecek cevabınız bile yok.O bakımdan fikir tartışmasına gireceksek,daha tutarlıolmanızda fayda var.Komünist bile olabileceğim gibi sadece kelimelerle ifade edilebilecek bir durumdan bahsetmişsiniz.Türkçü nün tek ideolojisi Türkçülüktür.Komünizm ne alaka?
Senin inancını umursamıyorum, inanç meselesini sen kaşıyorsun forumda ve bu iletindede, aynı tavrın devam ediyor.
Bu tavrın, senin şüphe, güvensizlik ve korkuyla dünyaya baktıgını gösteriyor. Kendi fikrine güvenmiyorsun sen bir kere.
Dünyada din, son 200 senelik süreçte, hiç görülmemiş derecede güçlü ve güçlenmeye devam ediyor. Müslümanlık; onunla beraber kısmen Hristiyanlık ve, Müslümanlık kadar, Yahudilikte.
Kendi aklından bahsediyorsun birde sonra
Oysa, ortaya olmayan bir durumu atıyorsun (dinler zor durumda), aklın sıra, sonrada sende o çogunlukla beraber kendi akıntıya bırakıyorsun.
Sen, psikolojik olarak rahat olmak için kendini böyle inanmaya zorluyorsun.
Hem ben inanmıyorum.
"Buz dolabında kaktüs var, açınca göreceksin" meselesi sanmak yanlış.
Ya yoksa? Bu açıdan inanç (sendeki gibi) çılgınlıktır.
Ben inanmıyorum, inanmakta istemiyorum; ben bilmek istiyorum.
Ve ben biliyorum.
Kanıtlarım var. 1+1'in 2 olması nasıl inançsa, benimkiside öyle.
Senin durumun inanmak, benim durumum bilmek.
Din, topluma renk vermez.Yön verir.Türkiye Cumhuriyetine AKP iktidarı sayesinde verdiği yönden sanırım çok hoşnutsunuz.Şimdi diyeceksinizki,din bu değil, akp sömürüyorsa insanlardaki dini duyguları bu islamın suçumu?Evet.İslamın suçu.Dinin gerçekte ne olduğunu düşünmekten ve yargılamaktan korkan her toplum,adı ne olursa olsun,her istismarcı siyaset odaklarının oyuncağı olur.Bunun sizin için bir sakıncası yoksa işte hendek işte deve demiş atalarımız.Atlatın bizde görelim.
Atalarımız yüzlerce yıl islama inandı,güvendi.En keskin kılıcı oldu.Niçin?Atalarımızın iman ettiği dine saygı göstermek boynumuzun borcudur.Ama Atalarımızın tarih boyunca yaptığı hataları sorgulamayalımmı?Araştımayalımmı?Din değiştirip,ulusal hedeflerimizden nasıl uzaklaştığımızı görmek için kaç numara gözlük gerekiyor?Dikkat ediniz;Selçukludan sonra Türk dünyası,ciddi bir kültürel erozyona uğramıştır.Aksini iddia edecek varsa buyursun.Savaşçı,idealist,bozkır yasasına dayalı kati kurallar terkedilip,islamın sevgi,saygı hoşgörü,kardeşlik öğütleri ile koca imparatorlukları yitirdik.Bugün, emperyalizmin boyunduruğunda,kendi kararlarını veremeyen,kendi hedeflerine yürüyemeyen,düşünemeyen bir toplum olduk.Tv lerdeki yetenek sizsinizlerde kazananları,bilgi yarışmalarında ve tv lerin canlı sokak söyleşilerindeki sonuçları izlerseniz beni daha doğru anlayabilirsiniz.Müslümanlar,defalarca yıkılıp insan eli ile tekrar yapılmış Kabe nin etrafında dönüp,taşına ağzını yüzünü sürmekten,Hacer ül esvet denen taşa dokunmak için birbirini ezmekten vazgeçtiği gün tek tanrıya inanmış olur ve putperestlikten gerçekten vazgeçmiş olurlar.Konuyu çok dağıtmadan,bitirmek istiyorumki,bunlar benim şahsi görüşlerimdir.Kimsenin imanına tesir etmek niyetinde değilim.Sen,benim iletilerimde ne gördüğünü söyledin,bende senin sözlerinden içinde neyin olduğunu gördüm.Ha unutmadan,deist yada ateist,yada herhangi bir dine mensup olmak,Türkçülüğe ve milliyetçiliğe engel bir durum değildir.O yüzden Türkçüyüz
Din, sömürü, dinci, of offf..
Başlıktaki ilk iletimdeki iddialarımda haklıyım. Sen dini Marksist gözlüklerle yorumluyorsun.
Senin için inancın öncelik; oda seni rahat bırakmıyor. "Bozkır yasası" derken, ahlaktan veya töreden çok, sanki daha çok orman yasasından bahsediyorsun gibisin.
Din nedir? Ayda yarım saat akla gelen bir olgudan bahsetmiyoruz.
Din; ideolojidir, yaşam tarzıdır, inançtır.
Bu açıdan, Türk milliyetçisi olmak, benim dinimin bir parçası. Öteki unsurlarla beraber; ve arada çelişki yok.
Öte yandan, Ateistten Türkçü olmaz.
Ensesti, Eşcinsel ilişkiyi, zinayı ahlaki ve felsefi olarak eleştiremeyen biri, özel mülkiyeti (evlilikk buna dahil) tanımayan biri Türkçüde olamaz, Türkte olamaz.
Ormandan gelen gelişmiş maymunuz diyen biri Türkçü olamaz.
Bu meseleyi tartıştık daha önce:
https://www.hunturk.net/forum/biri-ateistti-biri-dinciydi-5226.htmlMahir'le Deniz'de Türktü ona bakarsak, ama Türk olmaları onların bize düşman olmalarını engellemiyor.
Adamın dini/ideolojisi bizden farklıydı; oysa inanç herşey. Benim gibi inanmayanı (Türkçülük, Ahlak anlayışı, Yaratılış, vs..) kardeş olarak görmem.
Musevi Karay Türkleri kardeşimdir, ama solcu-ateist-vs.. Türkler, isterse Mete Han'a direkt secereleri olsun, kardeşim olamazlar.