Sayın Yanlızkurt burada particilik yapılmadığı gibi adı geçen etnikleri öven de yok. MHP nin yapmış olduğu bir mitingin tartışması yapılıyor sadece. Tartışmayı başka yöne çekip kısırlaştırmanın bir anlamı yok.
Madem ki tartışmanın seyri değişmeye başlıyor ben daha ateşli bir konu ile yardımcı olayım. Ben şuyum diyerek bencillik yapmak bizi hiçbir yere götüremeyeceği gibi ayağa kaldırmadan debelenip durdurur taki son nefesi verene kadar.
Çağı yakalamadan, teknoloji kullanmadan, haberleşme organlarını yönetmeden, modern silahlara sahip olmadan, kalemimizi silah ve aydınlatma aracı olarak kullanır duruma gelmeden hiçbir işi başaramayacağımızı bilmemiz lazım.
Şayet Kür ŞAD o günün şartlarında hava tahminini yapabilse veya haberdar olsa idi büyük olasılıkla ihtilal girişimini erteleyecekti ve uygun günü seçecekti.
Değiştiriyorum Türk Turan davasının gerçekleşmesi için yukarıda saydığım hangi imkanlara sahip olduğunu öleyise tartışalım buyurun.
Zamana uygun fikirler mi üretiyoruz binlerce yıl öncesine takılıp kalıyor muyuz?
Kaç gazetemiz, kaç televizyonumuz, kaç dergimiz var?
Kaç okulumuz, kaç ders hanemiz, kaç öğrenci yurdumuz var?
Dışarıdan gelen Türk uyruklu öğrencilere ne kadar sahip çıkabiliyoruz, yardımcı olabilecek durumda mıyız?
Kaç yazarımız, kaç gazetecimiz, kaç bilim adamımız kaç, sanatçımız var?
Türkçülük davası eski bir düşünce olmasına rağmen oy potansiyelimiz ne kadardır?
Kaç hakimimiz, kaç savcımız, kaç valimiz var*
Kaç üniversitemiz var? Kaç özel okulumuz var?
Kaç derneğimiz, kaç şubemiz kaç sivil toplum kuruluşumuz var?
Bunlar ve bunlar gibi bulunması gerekenleri halletmeden hayalimiz gerçekleşmeyecektir demokratik yoldan.
Yok biz demokratik yolla değil başka yollarla hayalimizi gerçekleştireceğiz dersek, kaç militanımız, kaç silahımız, kaç kampımız, kaç eğitim verenimiz, kaç gönüllü destekçimiz var? Yine yukarıda saydıklarımın da çoğu gerekmektedir.
Hadi buyurun derin derin bunları tartışalım. Hal çareleri bulalım. Sanal alemden kuru sıkı patlatmak ancak ve ancak henüz dünyaya gelmemiş neslimizin de hayal batağında ölmesinden başka bir işe yaramayacaktır.