Gönderen Konu: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?  (Okunma sayısı 31517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AtillaKaan

  • Üyeliği İptal Edilmiş
  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 21
ATATÜRK, ATATÜRK, ve daha bol bol ATATÜRK, duyuyorum.

Batsin Islam, batsin Din, batsin insanlik!

Gelsin solculuk, gelsin komunizm, gelsin dinsizlik ve daha cok seyler görmeye basladim bu sitede, türkcülük ile konu kalmamis burda. Ama siz biz Müslüman Türklere karsi bu kadar agzinizi aciyorsunuzda ben susacakmiyim?

Sultan VI.Mehmet Vahdettin Pasa, İşgal altındaki İstanbul'dan vatanın kurtarılmayacağını anladiginda, güvendiği kumandanları Anadolu'ya göndermek istedi. Bir gün saraya çağırdığı Mustafa Kemal'i "Paşa paşa şimdiye kadar devlete çok hizmet ettin. Bunları unutun. Asıl şimdi yapacağın hizmet hepsinden mühim olabilir. Devleti kurtarabilirsin!" sözlerinden sonra, büyük yetkilerle Anadolu'ya gönderdi.

19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a çıkarak Millî Mücadele hareketini başlatan Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları Anadolu'daki direniş hareketini örgütlediler. Kongreler, Kuva-yı Milliye direnişleri gerçekleştirildi. Nihayet 23 Nisan 1920'de TBMM'nin Ankara'da açılmasına karar verildi.

Türk milleti, Kurtuluş Savaşı'ndan muzaffer çıktı. Mustafa Kemal Paşa idaresinde büyük bir zafer kazanıldı. Yeni meclis saltanatın kaldırılması ve Osmanlı hanedanının Türk topraklarından çıkarılmasını istedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümeti 1 Kasım 1922'de hilafet ile saltanatın ayrıldığını ve saltanatın kaldırıldığını bir kanun ile ilan etti. Vahdettin'in adı hutbelerden kaldırıldı. İstanbul ve Anadolu basınında aleyhinde yazılar çıkmaya başladı.

Asil gercekler bunlardir,

Sevr Antlaşması'nında Osmanlı Hükümeti'nce imzalanması, Anadolu'daki millî mücadele azmini kuvvetlendirmiş, halkın İstanbul Hükümeti'nden ümitlerini kesmesine neden olmuştur. Büyük Millet Meclisi 19 Ağustos 1920 tarihli toplantısında, Sevr Antlaşması'nı imzalayan ve bunu onaylayan Şûra-yı Saltanat'ta bulunanları vatana hıyanetle itham ederek vatansız sayılmaları kararını aldı. Aynı zamanda Büyük Millet Meclisi Hükümeti bu antlaşma ile kendini hiç bir surette bağlı görmediğini de ilân etti.

Sonra Türkiye'nin kurtulusundan sonra Mustafa Kemal Pasa, her eline güc gecen insan gibi hareket yapti. Padisaha geri vermedi Devleti, ve onu kovdu Vatandan.

Ne diyeyim, ben olsam bende yapardim, onun icin Atatürke kizmiyorum. Resmen bir devletin baskani yerine gectim, ve sonra bu baskanligi kayip edecegim, ve daha sonra kim bilir ne olacagim.

En cok gicik kaptigim, Atatürk'ün Islam'a yaptiklari. Sanki hic mi bilmedi bir müslümanin baska bir Dine cevirilmesi veya dinsiz yapilmasinin imkansiz oldugunu?

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2400
  • TTK
Ynt: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?
« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2006 »
Gelme.. Zorla kolundan tutup buraya gel diyen mi çıktı? İlla söveceksin.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı adembeg

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 66
Ynt: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2006 »
 MUSTAFA KEMAL SENİ AŞAR DOSTUM. YOK İSLAMA NE YAPMIŞMIŞ? ULAN O YÜCE TÜRK OLMASAYDI DAHA ÇOK KABUKLU PENİS YİYECEKTİ SÜLALEN BUNUN FARKINDAMISIN? İNSANI ÇILDIRTMAYIN. TÜRKLERİN BÖYLE BİR İNSANI ANLAMASI İÇİN BU TARZ MÜSİBETLER YAŞAMASIMI GEREKMEKTE?  SONRASINDA OLANLAR ARTIK YENİ BİR CUMHURİYETLE TEMİZLENMESİ GEREKEN ÖĞELER OLARAK BAKMAK LAZIM. ATATÜRK'ÜN İSLAMLA UĞRAŞTI GİBİ ALGILAYANLARI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL SANKİ ATAM CAMİLERİ KAPATMIŞ GİBİ. ŞAPKAYA TAKAN YOBAZLARDA VAR SANKİ EVVELKİ GİYSİ OLARAK KULLANILAN NESNE ÖZ KIYAFETİMİZ GİBİ. KİMİ SALAKLAR BUGÜN İNADINA FES GİYİYORLAR FESİN TARİHİ ÇOK EVVELMİŞ GİBİ. KISASIYLA ARKADAŞIM  ATATÜRK'Ü MEVZUU YAPMAK EN AZINDAN SENİ AŞIYOR ŞU ETAPTA. TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!

Çevrimdışı ALP-ER-TUNGA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 237
  • BU YOL KUTLUDUR;GİDER TANRIDAĞ'INA!
Ynt: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2006 »
YA BÖYLE ŞEREFSİZLERDE BU OTAĞ'A GİRMEYE CÜRRET GÖSTERMİYORMU CİNLERİM TEPEME ÇIKIYOR!
DEFOL GİT!

ÜZE TENGRİ BASMASAR,ASRA YİR TELİNMESER,TÜRK BUDUN,İLİGİN,TÜRÜGÜN KEM ARTADI...

Çevrimdışı kemalinaskeri

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
Ynt: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2006 »
ATASINI BİLMEYEN İT PEŞİNDEN KOŞAR BEYLER!!!
vahdettinin büyük taarruzun planlarını ingilizlere sattığı belgelerle kanıtlanmıştır,,siz daha neyi tartışıyosunuz...
KEREM BAYRAM

Çevrimdışı karahisarli

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2006 »
Selam ülküdaşlarım ben bu sitede yeniyim.
İlk defa bu sayfaya girdim ve tartıştığınız konuyu ve yazılarınızı okuyunca çok üzüldüm.
Sultan Vahdeddin Han'ın vatan haini sizlerden duymak beni çok üzdü.
Sultan Vahdeddin vatan haini değil bizzat şu an yaşadığımız vatanın kurulmasında büyük payları olan biridir.

Bırakın Cemal Süreyyanın kitaplarından bu tarz önemli şeyleri okumayı
Muhterem H. Nihal ATSIZ Atanın "Türk Tarihinden Meseleler" kitabını okuyup öğle tartışalım.

Lütfen ilk, orta ve lise bilgileriyle Vahdeddini yargılamayın çünkü bize bu okullarda tarih konusunda hep yalan yanlış şeyler öğrettiler. Örneğin 2. Abdülhamid Hanın Kızıl Sultan olduğunu söyledikleri gibi

Vatan haini vahdeddin değil onun sadrazamlarıdır. Yani Mebuslar Meclidi başkanlarıdır.

BLütfen büyük sultamlarımıza ihanet etmayin....

Çevrimdışı Kayrakan_GokBoru

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 136
    • KKGB
Ynt: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?
« Yanıtla #6 : 04 Mayıs 2006 »
VI. Mehmed: Osmanlı padişahlarının en talihsizidir. Bu yüzden kendisine hain damgası vurulmuştur. Fakat hain değil, bütün Osmanlı padişahları gibi vatanseverdir. Veliahd iken Almanya'ya gittiği zaman, batı cephesinde ateş hattı siperlerini gezmiş, herhangi bir umulmadık tehlikeye karşı başını eğmesi söylendiği zaman: Türk başı düşman karşısında eğilmez!» cevabını vermiştir.


Zeki ve otoriter bir padişahtı. İttihatçılardan nefret ediyordu. Fakat Talât Paşa'yi çok beğenirdi. «Talât Paşa, o zümre ile lekelenmiş olmasaydı bu devleti kurtarabilirdik» demiştir.

 
Mütarekede, Saltanat Şûrâsı'nı toplayıp, oturumu, kısa bir konuşma ile açtıktan sonra, salonu terkederken, yanında bulunan Veliahd Abdülmecid koluna girmeye mecbur olmuş ve gözlerinden yaşlar boşanan padişah: «Karı gibi ağlıyorum» demekten kendini alamamıştır.


Niçin İstanbul'u terkedip de Anadolu'daki millî hareketin başına geçmediği sorulabilir.


Sultan Vahideddin, bunu yapamazdı, İstanbul'u bıraktığı takdirde, düşmanlar bu şehri bir daha Türklere vermezlerdi. Şehzadeleri de millî hareketin başına yollayamazdı. İngilizlerin, bunu bahane ederek, kendisini atmaları ve askerî işgal altındaki İstanbul'u siyasî ve ebedî olarak işgal etmeleri de mümkündü, İstanbul'u ve hanedanı kurtarmak için baskılara katlanarak oturmuş ve Anadolu'da harekâta başlamaları için güvendiği kumandanları göndermiştir. Kâzım Karabekir Paşa'yı kabul edip de bütün ümitlerin genç paşalarda olduğunu söyledikten sonra, Anadolu'ya daha kimlerin gönderilmesini tavsiye edebileceğini sormuş; Kâzım Karabekir, Mustafa Kemal Paşa'nın adını söyleyince, bunu memnunlukla karşılamış, zaten kendi yaveri olan Mustafa Kemal Paşa'ya büyük güveni olduğu için, onu huzuruna çağırıp konuşmuş ve Anadolu'ya gidip teşkilât kurması için kendisine 40.000 altın vermiştir. Bu paranın büyük kısmı, eskiden beri beslediği yarış atlarını satmak suretiyle elde edilmiştir. Vahideddin, iyi bir binici ve aynı zamanda da fıkıh bilgini idi. Daha sonra millî harekete karşı takındığı tavırlar, hep, İngilizlerin baskısı ile olmuştur. Bunun hiçbir fiilî değeri olmadığını ve İngilizleri yatıştırmak için başka çare bulamadığını, gurbet yıllarında, büyük kızı Ulviye Sultan'a. söylemiştir.


Gurbet felâketine büyük bir metanetle dayanan VI. Mehmed, kendisini tahtından eden Mustafa Kemal Paşa aleyhinde hiçbir söz söylemediği gibi söyletmemiştir de. «Bunu ilerde tarih halledecektir!» demiştir.

 
Son günlerinde, Ulviye Sultan'a, artık vatana dönemeyeceğini söyledikten sonra: «Siz dönünce benim bir vatan haini olmadığımı anlatın demiştir.

 
VI. Mehmed'in iki yanlışı vardır: Biri Damad Ferid Paşa'yı birkaç defa sadrazamlığa getirmesidir. Bunu anlamak güçtür. Çünkü Damad Ferid'den nefret ettiği malûmdur. Onu, İngilizlerin baskısı ile sadrazam yapmış olması mümkündür.

 
Bu Damad Ferid Paşa, zekâsının kıtlığı ve şahsî kinlerini öne atması yüzünden devletin işlerini çıkmaza sokmuş; Sultan Vahideddin'in de felâketinı hazırlamıştır.

 
İkinci yanlışı İngilizlere sığınmasıdır. Hayatını tehlikede gördüğü için böyle yaptığı muhakkaktır. Hayatı . tehlikede olan insanların her çareye başvurması da tabiîdir. Fakat, Osmanoğulları gibi, yüzlerce yıldan beri ölümle kaynaşmış ve onu bir sevgili gibi bağrına basmaya alışmış bir hanedanın temsilcisi olarak Sultan Vahideddin'in ölümden korkması kendisine yakışmamıştır. Bununla beraber, bu meseleler, henüz objektif bir tarih görüşüyle incelenmediği için, bugünlük daha kesin bir hüküm verilemez. Şimdiden varacağımız sonuç şudur:


Yanlışları ne olursa olsun, Sultan Vahideddin, bir hain değildir ve olamaz da.. Çünkü o bir Osmanoğludur!


Bu sözler bizzat Nihal Atsız'a aittir.Kaynak

Atsız Beğ'in tarih anlayışına hayran olmama rağmen şunu belirtmeliyim ki Atsız Beğ bu konuda biraz duygusal davranmıştır.Vahdettin'in hain olduğunu bizzat Başbuğ Atatürk Nutuk'unda belirtmiştir.Ayrıntılı bilgi için Hanifi Altaş'ın Vahdettin'e ilişkin makalesi okunabilir.Ayrıca sanırım Turgut Özakman'ın bu konuda hacimli bir çalışması vardı ama okumadım.

TTK

Çevrimdışı ertugrul

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 3
Ynt: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?
« Yanıtla #7 : 06 Mayıs 2006 »
Ne Vahdettin Haindir , nede Atatürk !
  Vahdettin Cumhuriyet icin tehlikeliydi çünkü halk saltanat ve hilafete halen bağlı idi, gönderilmesi gerekiyordu gitti. Yüce Önder Atatürk ün  ise milletin geleceği açısından baska planları vardı ve burada hilafet ve saltanata yer yoktu bu yüzden vahdettine vatan haini demesi doğaldır. Vehdettininde durum ve o günün şartlarına göre ihanet eden adamı oynaması doğaldır. Ama şu açıktır ki Dönemin en büyük askeri gücüne ve ulu Önder Atatürk ten daha büyük askeri türbeye sahip Kazım Karabekir ve Fevzi Çakmak ta padişaha bağlı, Cumhuriyet kurulana kadar Salatanat için savaşmış insanlardır, hatta Cumhuriyetin kurulması ile birlikte KAzım KaraBekir ile Atatürk arasında bu nedenle fikir ayrılığı oluşmuş hatta Atatürk e İzmirde gerçekleştirilen suikastte parmağı olduğu dedikoduları çıkarılmış, İsmet İnönü  tarafından rejim alehtarı olduğu gerekçesiyle kontrol altına alınması gereken 84 kişilik listenin basşında ismi verilmiştir. Şimdi Kazım Karabekir Paşa vatan hainimidir? Değildir, O sadece SAltanda ve eski devletine bağlıdır buda normaldir, Bugun Allah korusun, DEvletimizin ismi şekli değiştirilse , durum ne olursa olsun eski devlet yapısınında taraftarları olacaktır. Peki Kazım Karabekir madem Saltanata bu kadar bağlıydı nasıl olduda kendisine bağlı ordu ile beraber Atatürkün emrine girdi? Yanıt açıktır, tek emir aldığı yer olan Sultandan emir almıştır. Kimse milletimize ihanet etmemiştir? Atatürk Vahdettine hain derken muhakkak sebepleri vardı, o zaman ki konum ve milletin durumu için bu gerekli olabilir ancak su anda Vahdettinin vatan haini olması gibi bir durum söz konusu olduğunu zannetmiyorum.

Ayrıca yukarıda Osmanlı padişahlarına Türk demeyen arkadaşa cevaben yazıyorum, Türk kültüründe soy babadan geçer ve Osman oğulları Oğuz boyundan gelmektedir. Anaları Türk olmayabilir ama Bizde Türk babadan doğan Türktür.

Ve küfür edenler için söylüyorum, madem Türksünüz atalarınıza, ecdadınıza, soyunuza hatada yapsalar küfür etmek yine bir Türk e yakışmaz bunu böyle bilin.

Ecdadımızı günahıyla sevabıyla kabul edip, her türlü tartışmaya açık olmak bu otağın bekası için gereklidir. Mühim olan dışalamamız değil çözümler üretebilmemiz. Burada herkes Türk ve Ulu Önderin yolunada çizgisinede bağlıdır. Ayrıca Atatürk ün İslam a zarar veridiğini söyleyen arkadaşa hitaben; Atatürk İslama zarar vermemiştir onun diğer güç odakları tarafından başka emeller için kullanılmasını engellemeye çalışmıştır. Ne yaptıysa yüce Türk Milleti için yapmıştır. Hataları olmuştur bilemiyorum ama sonuçta insandır, Milleti için doğru olduğuna inandığı şeyi yapmıştır. Nitekim bugün , Cumhuriyetimiz güçlüdür, vatanına bağlı bizler çok çalıştıkça dahada güçlenecektir. Küfür , hakaret yerine çalışmak, iş bekliyorum . Ben vatanım için çalışıyorum. İdealim milletime faydamın dokunmasıdır. Diğer Türk kardeşlerimden de aynısı beklerim.
Saygılarımla

TanriKutMete

  • Ziyaretçi
Ynt: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?
« Yanıtla #8 : 06 Mayıs 2006 »


Ayrıca yukarıda Osmanlı padişahlarına Türk demeyen arkadaşa cevaben yazıyorum, Türk kültüründe soy babadan geçer ve Osman oğulları Oğuz boyundan gelmektedir. Anaları Türk olmayabilir ama Bizde Türk babadan doğan Türktür.



Soy babadan geçer ! Evet soy kütüğü uygulamasına göre öyle. Peki annesi, alman, kürd, rus, çerkes, rum, laz, arap, vs... olan biri ne oluyor? Safkan Türk mü? Tamam yorumunda katıldığım bir çok nokta vardır, lakin ilmî bir sözü sarfederken, bunu kültür ile açıklamaya çalışmak ne kadar doğru olur, orası da tartışmaya açıktır.

Hülasa, bu açıklamayla varacağımız hedef, kangal cinsi bir köpek ile kurt cinsi bir köpeğin kırmasını, kangal kabul edip kurtun üstüne salmaya benzer ki, sonuçta hüsrandır. Açıkçası, anası da, babası da, 3 göbek ötesi de Türk olmayan, Türk değildir !

Saygılarımla,

TTK

TanriKutMete

  • Ziyaretçi
Ynt: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?
« Yanıtla #9 : 06 Mayıs 2006 »
Değerli Albay Kandaşım,

Sanırım bir yanlışlık olacak çünkü ben bu şekilde bir üyelik iptal etmedim.

Ayrıca, küçük espiri katmakta da fayda görüyorum, ben Yavuz Sultan Selim değil Şah İsmail yanlısıyımdır.

Saygılarımla,

TTK