Gönderen Konu: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?  (Okunma sayısı 31725 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı [Hun Türk]

• Türkçü-Turancı
  • TTK
Ynt: Mustafa Kemal Pasa, Vahdettin'e Ihanet mi etti?
« Yanıtla #20 : 08 Mayıs 2006 »
Atsız Ata'nın savunmasını dikkatli okuyunuz. Bu tür sorular devamlı e-posta ilede geliyor..

3 göbekten Türk'sen Türk'sündür. Yok yüzde 50-60-70 falan yok bu olayın. Anası kürdo babası Türk'se bu melezdir. Kanı bozuktur..!!
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız

TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

TanriKutMete

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 09 Mayıs 2006 »
Albay Irktaş,

Belki de saymadığım, vermediğim örnek kalmadı, melezlerin neden Türk olamayacağına dair.

Takmışsın kafayı, yok evlenenler ne olacak. Evlenmesinler kardeşim ! Evlenenler kaç tane ki ? Varsa illâ ben soyumu sopumu bozacağım, zürriyetim p.ç olacak diyen, buyursun yapsın almandan, kürdden çocuklarını. O yaptı diye 3 tane sıpayı biz Türk olarak kabullenmek zorunda mıyız? Hıyarın teki belinin derdine düştü de, zürriyetini kurtarmak bana mı kaldı itin?

Öyle bir şey konuşuyorsun ki sanki millet düştü gavurun kasığına, soyumuz bozuldu ! vah vah, şimdi bu enikleri ne yapacağız tasası bizi aldı. Yapmasın kardeşim yapmasın. Çok meraklısı varsa da s... olur gider yapar, yaptığı yerde de kalır !

Adam bıraktı milyonlarca Türk'ü, düştü kırmaların derdine. Yok ondan olan Türkle evlenmezse ne olurmuş, yok nerelere atacakmışız? Türklüğü, Türk Milletini kurtardık, kaldı kırmalar... Madem bu kadar kolay Türk olmak, yurtdışında yaşayan herkes bir tane yabancı kadın alsınlar, bizde Türkiye'de ne kadar çerkes,kürd,boşnak varsa alalım, bütün dünyayı Türk yapalım. Ne kadar da kolay işmiş bu böyle. Benim Atalarım asırlarca boşu boşuna 7 ceddini bilmediğinden kız alıp, kız vermemiş o zaman, kafaları basmamış senin kadar Türklüğe ya da mezarını bilmediği adamla akraba olmamışlar !

Eğer yabancı kadın almak gibide bir sıkıntın varsa da git al kardeşim al ! Gelip bize burda saçma sapan Türklük ispatlama nakaratları tekrarlama. Ne yapacakmışız soyu bozuk olanı? cehennemin dibine kadar yolları var, ona mı muhtaç kaldım milyonlarca özbeöz Türk çocuğu varken?

Elbette ki hiç birimiz aynı tornadan çıkmadık ve koyun değiliz. Hepimiz insanız ve doğal sonucudur ki muhakkak düşünce farklılıkları olacaktır. Lakin sana yaptığım onca açıklamaya rağmen, bana bir tane açıklama yapmadan, " e olanları ne yapacağız " şeklinde cevap veriyorsun.

Vallaha değerli kandaşım, şöyle yüz yüze sohbet ediyor olsaydık şayet, ne yapacağımızı çok güzel anlatırdım ama bu kadar insanın huzurunda, kandaşlarıma olan saygımdan ağzımı bozamıyorum.

Saygılarımla,

TTK

TanriKutMete

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 09 Mayıs 2006 »

Bu arada sinirden, asıl soruyu cevaplamadan es geçmişim.

Değerli kandaşım, bir çocuğun geçmişin de yabancılık varsa şayet, bu her sonraki nesilde Türkle evlenmesiyle, 3 göbekte temizlenir. Bu kadar basittir. Bu kadar üzülmene gerek yok.

Saygılarımla,

TTK

Çevrimdışı TÜRK-KAN

• Türkçü-Turancı
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
« Yanıtla #23 : 09 Mayıs 2006 »
He valla Sevgili Tanrıkutmete, ben de üzülüp duruyordum. Başka işi mi yok Allah aşkına da buna üzüleyim.

Irkçı esata vatandaşıl tanımı yapan bir devletimiz oldu diyelim. Yani vatandaşlığı sadece safkan Türk ırkdaşlarına vermeye başladı. Bu durumun devam nasıl olacak? Meleze vatandalık verilmedi. 3. göbeği nasıl takip edecek? Bu konuda da beyin fırtınaları bekliyorum şimdi. Yardımcı olursan sevinirim. Zira vatandaşlık tanımında babası Türk olan Türktür esasını uygulamak basitken bu 3. göbeğe kadar takip işi nasıl yürüyecek? Bu konuda bir görüşün var mıdır?

Sayın Albay

Affedersiniz ama Melezlerin tasası size mi düştü ?

Diyelimki Türkçü bir iktidar geldi... Irka dayalı vatandaşlık vermeye başladı. Zaten bir şahsın Gayrı Türklüğü zaten devletin fişlenmiş dosyalarında kayıtlıdır, Kayıt yok diyelim, O yörede yaşayan Türkler zaten şahıs hakkında bilgi sahibidirler ve onunla alakalı bilgiyi zaten gerekli makamlara bildirirler. Buna göre tasniflendirme yapılır. Kaldı ki TÜRK soyundan olanlarla, Türk olmayanlar arasında pek çok fiziki, antropolojik, dil, kültürel, geleneksel açıdan pek çok fark bulunmaktadır. Herkes bu ayrımı yapamayabilir, bu çok sorun teşkil etmez. Çünkü Allah'tan memlekette biz Türkçüler varız.     

Babası Türk olan herkes Türk'tür gibi ilkel bir mantık zaten melezleşmeyi özendiren bir yaklaşım tarzıdır.  Irkçılıkta Bunun yeri yoktur.

Farz-ı muhal (Mesela) siz diyelimki Barzani'nin, Talabani'nin ya da öcalaan'ın kızlarından(bacısı yeğeni vs de olabilir), biriyle evlendiniz. Sizin mantığınızla bu kurulacak yuvanın meyvesi Türk mü olacak ? Cevabınızı bekliyorum

saygılar

TTK

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

TanriKutMete

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 09 Mayıs 2006 »

Albay, farkındamısın sırf yazmış olmak için, cevap vermiş olmak için konuşuyorsun. Türklüğü bıraktın şimdi de vatandaşlığa getirdin işi.

Sen herhalde bir kendini akıllı, herkesi gerizekalı zannediyorsun? Vatandaşlık tanımına bakarsak, bu ülke de, sadece gayri-müslümler azınlık, geri kalan herkes Türk zaten ! Sen tam yazamamışsın, ben daha açık belirteyim. Ayırca sadece senin melezlerin değil, bütün gayri-Türkler vatandaş olabilirler...

Beyin fırtınası mı? burda adeta ilkokul çocuğuna ders anlatıyoruz, neyin fırtınasıymış bu?

Güzel kardeşim, yaran mı var ki bu kadar gocunuyorsun melezlerden?

KARDEŞİM SANANE MELEZLERİ TÜRK İLÂN ETMEKTEN, TOHUMLARINA PARA MI SAYDIN ? ? ?

turansoylu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : 09 Mayıs 2006 »
Türklük kanda olur genetik yapısı Türk olmayan biri ben Türküm desede Türk değildir. Atatürk genetik  yapısı itibari ile bir türktür ve Türk olmasının kendisine yüklediği vatanseverlik görevini yerine getirmiştir.oysaki vahdettin genetik yapı itibari ile Türk değildir bu yüzden Türk Milletini düşmana peşkeş çekmiştir.

turansoylu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : 09 Mayıs 2006 »
bi sorum var devlet gayri Türk birini fişler dediniz nasıl oluyor bu anlayamadım.bu konuyu biraz acarmısınız turk kan soydaş.ben şöyle düşünüyorum gen haritasına göre kimin Türk olduğu yada olmadığı ortaya çıkarılabilir daha sağlıklı olur.yani şunu diyorum soy kütüğü 20 kuşak önce kana karışmış aşağı bir ırkı açığa vuramaz.

turansoylu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : 09 Mayıs 2006 »
ben kendimce biraz araştırdım ama ırk üzerine gen testi yapan bir adres bulamadım. ancak bu yolda bi takım çalışmalar yapıldığını düşünüyorum.eğer kalısal hastalıklara çare bulunabiliyorsa ırk tespitide yapılabilir.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

• Türkçü-Turancı
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
« Yanıtla #28 : 10 Mayıs 2006 »
bi sorum var devlet gayri Türk birini fişler dediniz nasıl oluyor bu anlayamadım.bu konuyu biraz acarmısınız turk kan soydaş.ben şöyle düşünüyorum gen haritasına göre kimin Türk olduğu yada olmadığı ortaya çıkarılabilir daha sağlıklı olur.yani şunu diyorum soy kütüğü 20 kuşak önce kana karışmış aşağı bir ırkı açığa vuramaz.

Sayın Kandaşım

Her Devlet kendi vatandaşları ile ilgili belli bilgilerin olduğu kayıtlara sahiptir. Buna kısaca fişleme denir. Dünyanın en özgür en demokratik ülkelerinde bile bu tarz uygulamalar mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'de bu hususta diğer ülkelerden ne aşağıda ne de yukarıdadır.

Eğer hatırlarsanız yaklaşık 2 yıl önce Türk Ordusuna mensup değerli bir paşamız; Türk olmayan kişilerin (çerkez, arnavut vs) fişlendiğine dair bir açıklamada bulunmuştu. Satılmış a.b, israil ve amerikan uşağı basın ortalığı ayağa kaldırarak yaygarada bulunmuştu.

Gen Araştırmaları son birkaç yılda çok ilerledi. Elbette bunlardan da faydalanmak gereklidir. Ancak bu Türkiye'de henüz yaygınlaşmadı ve bu konuda ileri düzeyde fazla uzmanlara sahip değiliz diye düşünüyorum.

saygılar

TTK
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı agin

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #29 : 13 Mayıs 2006 »
          Arkadaşlar aslında yazılanların tamamını okumaya sabrım yetmedi. Yargıç değiliz ki bizler. Ama bazı konularda tarafsız olmak gerekir. Yani yiğidi öldür ama hakkını yeme. Mustafa Kemal gibi liderler az bulunur. Mustafa Kemal'i bize yanlış tanıttılar. Lütfen "BAŞBUĞ ATATÜRK" adlı kitabı okuyunuz orada Atatürk'ün dini hayatını ayrıntılı olarak bulacaksınız. Vahdettin dürüst bir insan olabilir ama akabul edilmelidir ki Vahdettin TBMM. Tarafından kovulmamış ve yurdu kendisi terketmiştir. Tersini iddia eden varsa kaynak göstersin. Evet saltanat kaldırıldı diyorsunuz.
           TBMM. nde kararları tek kişi alamaz arkadaşlar o zaman saltanatın kaldırılması Mustafa Kemalin tek başına yaptğı bir iş değildir meclis kararıdır.
         Din hakkında İsmet'in günahlarını lütfen Mustafa Kemal'e yüklemeyelim Mustafa Kemak Kur'an-ı Kerim'i Türkçe'ye çevirtmekle en büyük hizmeti yapmıştır.
         1928 de Bursa Kız kolejini kapatmıştır sebebi ise o okula giden 2 Türköğrencinin Hristiyanlığı seçmesidir.
         Mason localarını kapatmıştır. Ama onun ölümünün ardından İsmet bu locaları tekrara açmıştır.
        Size burada Atatürk'ün din hakkındaki sözlerinden örnekler de vereceğim. Ben Vahdettini de Atatürk'ü de severim zira ikisi de Türk milletinin evladıdır ve bize utanılacak bir şey bırakmamışlardır.
          Atatürk hakkında en çok tartışılan konulardan biri onun din anlayışıdır. Bazı çevreler, Atatürk'ü her zaman 'din aleyhtarı' gibi göstermeye çalışmışlardır. Mustafa Kemal'in sözlerini, izlediği yolu ve politikalarını gözden geçirdiğimizde gerçeğin hiç de bu çevrelerin iddia ettiği gibi olmadığını, aksine Atatürk'ün dinine bağlı bir insan olduğunu görürüz. Atatürk'ün dindarlığını onun en yakınlarında öğrenmek gerekir.
Atatürk'ün Dindarlığı Hakkında Ne Dediler?
Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen Mustafa Kemal şöyle anlatıyor:
"Ata'nın elini öpmek üzere yanına girdim. İşleri ile meşguldü. Bir süre ayakta bekledim. Birden derin bir iç geçirdi. Ve "Allah" dedi. O bunu sık sık tekrarladı. Atatürk hakkında evvelce çok şeyler duymuştum. Bu tesirle olacak bir hayli şaşırdım. Onun ağzından Allah kelimesini duymak beni bir hayli şaşırtmış ve heyecanlandırmıştı. Atanın yüzüne şaşkınca bakmış olacağım ki,
-"Sen dindar mısın" diye sordu?
-"Evet dindarım" dedim. Ve bu cevabımı nasıl karşılayacağını anlamak için ürkek ürkek yüzüne baktım. Cevabım hoşuna gitmişti.
"Çok iyi, Allah, büyük bir kuvvettir. Ona inanmak lazımdır" dedi. Ve bu konuda uzun uzun izahat verdi. Ben de o zaman anladım ki, Atatürk hakkında söylenenlerin aslı yoktur. Ve Ata, bütün söylenenlerin hilafında dindar bir insandı.11

Atatürk'ün diğer manevi kızı Ülkü Şüküllüoğlu anlatıyor:
"Annemi Zübeyde Hanım büyütmüştür. Onun anneme anlattığı bir anıyı aktarayım. Atatürk, 25 Ağustos'ta Kocatepe'ye çıktığı zaman orada şöyle dua ediyor: "Allah'ım senin bana verdiğin fikir ve zeka ile ben bütün planlarımı gerçekleştirdim. Bundan sonrası artık senin mukadderatın…" O, Allah'ına inanan bir insandı. Paşa, Ramazan'da Dolmabahçe'de veya Çankaya'da olduğunda anneme "Vasfiye oruç tutuyor musun?" diye sorarmış, annem "tutuyorum" dediğinde çok memnun kalırmış. Bana hastalandığımda dua ettirirdi, kendi de ederdi. Çok iyi hatırlıyorum, tifo geçiriyordum çok üzülmüş beni kurtarması için Allah'a dua etmiş. Annesi Zübeyde hanım da çok dindarmış. Anneme daha 7 yaşındayken Kuran dersi aldırmaya başlamış. Kız kardeşi Makbule hanımın da devamlı namaz kıldığını biliyorum."12
Safiye Ayla anlatıyor:
"Annesi Zübeyde hanım da ablası Makbule hanım da çok dindar insanlardı. Namaz kılarlardı. Tam dindar bir aile ortamında yetişti. Atatürk de dindar bir insandı. Çok beğendiği Hafız Yaşar vardı. O Kuran okunurken gözlerinden yaşlar okunurdu. Hatta bütün hocaları toplayıp ayetleri okuyup izah ederek incelemeler yapardı. Bana "Allah'ın sana verdiği lütfu unutma ve bununla şımarma, mütevazi ol, daima Allah'a şükret" derdi. Kendisine "Paşam şunu yaptın, bunu yaptın" diyenlere "Bana Allah yardım etti, ben talihli bir insanım derdi." 13

Vasfi Rıza Zobu anlatıyor:
"Hz. Peygambere çok hürmet ederdi. Peygamberlerin çok sağlıklı bir muhakemeye vakıf olduğuna kaniydi. Bir gece Hz. Peygamberin askeri dehasından bahsediyordu. Orada hiç Muhammed demedi... Onun dine, fikre saygılı bir kişiliği vardı. Kuran'a da çok hürmeti vardı. Yanında üç hafız vardı. Hafız Yaşar, Hafız Hüseyin, Hafız Mehmet. Ben o hafızları, onun yanında Çankaya'da tanıdım. Saygıyla dinlerdi. Onun karşı olduğu yobazlık ve hurafelerdi." 14

Cemal Kutay anlatıyor:
"Dünyada Atatürk kadar İslam Dinini mana ve mefhumuyla kavramış ve onu aslına iade etmek için büyük kavga yapmış başka bir insan yoktur. Mustafa Kemal 1300 sene sonra Hazreti Muhammed'in ruhunu şadedecek esaslar getirmiştir. Bugün secde-i Rahmana alın koyabiliyorlarsa bu onun sayesindedir. Bugün en geçerli iki meal, Ömer Rıza Doğrul ve Ahmet Hamdi Akseki mealleridir. İkisini de Mustafa Kemal yaptırmıştır. Muhammed ismini kullananları kesinlikle affetmezdi. "O büyük insana layık olamazsa ne olacak" derdi." 15

Süreyya Koral (Kılıç Alinin eski eşi) anlatıyor:
"Laikti. Laiklik dinsizlik değildir... Kuran'ın Türkçeleştirilmesi dinin anlaşılmasına vesile olan büyük bir hizmettir. O, dinin politika aracı olarak kullanılmasına ve istismarına karşıydı ve buna hiçbir zaman izin vermedi." 16
Büyük Önder'i tanıyanların da ifade ettiği gibi, Atamız, dine ve manevi inançlarına bağlı ve saygılı bir liderdi. Atatürk'ün İslam Dinini, Kuran'ı, Peygamberimiz (sav)'i öven ve milletimizi İslam Dinini yaşamaya davet eden pek çok sözleri mevcuttur. İşte bu sözlerden bir kaçı:
" İnsanların mücadelelerinde en kuvvetli istihkam (barikat), iman dolu göğüsleridir" 17
"Din vicdan işidir. Herkes vicdanının sesini uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünce ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini milletin işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kaste ve fiile dayanan taassuplar hareketlerden sakınıyoruz." 18
"Ey millet! Allah birdir. Şanı büyüktür. Allah'ın selameti, sevgisi ve hayrı üzerinize olsun. Peygamber Efendimiz hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri duyurmaya memur ve elçi olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki, Kur'andaki anlamı açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor." 19
"Din vardır ve lazımdır. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur"20
"Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli iki fazilete sahiptir. Bu faziletleri, hiçbir kuvvet milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz da." 21
"Camilerin mukaddes minberleri halkın ruhi, ahlaki gıdalarına en yüksek, en verimli kaynaklardır. Minberlerden halkın anlayabileceği dille ruh ve beyne hitap edebilmekte, Müslümanların vücudu canlanır, beyni temizlenir, imanı kuvvetlenir, kalbi cesaret bulur." 22
"Ey Arkadaşlar! Tanrı birdir, büyüktür- Adalet-i ilahiye, O'nun tecellilerine bakarak diyebiliriz ki, insanlar iki sınıfta, iki devrede mütalaa olunabilir, ilk devir insanlığın çocukluk ve gençlik devridir. İkinci devir, insanligin kemal (olgunluk) devridir."24
"Ey millet! Allah birdir, şanı büyüktür. Allah'ın selameti, atıfeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kuran'i azimüssandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor. Eğer akli mantığa, hakikate uymamış olsaydı bununla diğer ilahi ve tabi kanunlar arasında aykırılıklar olmalı gerekirdi. Çünkü bütün kanunları yapan Cenab-ı Hak'tır."25
"Din vardır ve lazımdır. Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur binayı fazla hırpalamış. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleşecek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır."26

Atatürk'ün Hazreti Muhammed (sav) ile
İlgili Düşünceleri

Atatürk yeni Türk Devleti'ni kurarken milliyetçilik ülküsünden hareket etmiş, fakat bu milliyetçiliğin ancak imanlı, güzel ahlaklı, Müslüman Türk halkının desteği ve çabasıyla başarılı olacağını vurgulamıştır. Yaptığı birçok konuşmada İslam'ın önemine değinmiş, Milli Mücadele'ye başlarken ve milliyetçilik ateşini yakarken en büyük yardımı din adamlarından aldığını söylemiştir. Atatürk milli mücadelede Peygamber Efendimizin yüce ahlakının, mücadeleci ruhunun, en güzel örnek olduğunu sık sık tekrarlamıştır.
İşte Atatürk'ün Hazreti Muhammed (sav) ile ilgili bazı sözleri:
"O, Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. O'nun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adın silinir; fakat sonsuza kadar O ölümsüzdür."27
"Büyük inkılap yaratan Hazreti Muhammed'e karşı beslenilen sevgi, ancak O'nun koyduğu fikirleri, esasları korumakla tecelli edebilir.28
"Bütün dünyanın Müslümanları Allah'ın son peygamberi Hazreti Muhammed'in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak takip etmeli. Tüm Müslümanlar Hazreti Muhammed'i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli. İslamiyet'in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilir."29

Saygılar.