Gönderen Konu: SINIR ÖTESİ OPERASYON KARARI, NİHAYET ALINIYOR...  (Okunma sayısı 37352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Hava kuvvetlerinin bombardımanı ,kara birliklerinin sınırı geçeceğinin işretidir .

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2238
Tezkere için hazırlık başladı
9 Ekim, 2007 18:45:00 (TSİ) CNN TÜRK

Hükümet tezkere ile siyasi iradesini ortaya koyacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, terörle mücadele kapsamında, sınır ötesi operasyon için tezkerenin hazırlanarak Meclis’e gönderilmesine karar verdi.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'ndan sonra konuşan Başbakan Erdoğan "Meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız" dedi.
 
Partisinin Merkez Yürütme Kurulu'na bilgi veren Başbakan, sınır ötesi operasyon için bütün gerekçelerin oluştuğunu vurguladı.
 
Edinilen bilgilere göre, Başbakan Erdoğan parti kurmaylarına “Girilmesi gerekiyorsa girilecek, yetki ise yetki, para ise para her türlü imkan sağlanıyor, sağlanacak” dedi.
 
CNN TÜRK muhabiri Fatih Atik'in aldığı bilgiye göre Erdoğan'ın “Kararlılığımızı göstermek için ne gerekiyorsa yapılacak. Tüm kaynaklarımızı kullanacağız” dediği de ifade edildi.
 
Şırnak'ta şehit olan 13 askerle ilgili bilgi verirken gözleri dolduğu belirtilen Başbakan'ın "Gereken ne ise yapılacak, tezkere Meclis’ten geçecek” dediği belirtildi.

Ankara kendi sürecini işletiyor
 
Artık ABD ve Irak'ın terör örgütü PKK'ya müdahalesi beklenmeyecek, Ankara kendi sürecini işletecek. Bu süreçte sınır ötesi operasyon da var, sıcak takip de, ekonomik önlemler de.
 
Bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı’nda tezkere hazırlıkları da başlatıldı. Ancak tezkerenin ne zaman Meclis’e sevk edileceği belli değil. Ama yetkililer bir gün içinde hazırlanıp Meclis’e gönderilebileceğine dikkat çekiyorlar.
 
Yani Ankara'ya göre durum ciddi. Bunun ABD ve Irak tarafından da artık net bir şekilde anlaşılması isteniyor. Bu süreçte hem Irak'a hem ABD'nin PKK'ya yaklaşımına bakılacak. 
 
Kuzey Irak'taki PKK varlığına yönelik bu kez hemen somut adım atılırsa, Ankara  süreci yavaşlatacak. Ama yine açıklamalarla oyalama devam ederse, Ankara ekonomik önlemden sınır ötesi operasyona kadar önündeki süreci hızlandıracak ve uygulayacak. Artık askerin önünde siyasi direktif de var.
 
"Emir ve talimat verildi"

Bugün yapılan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu da ''Gerektiğinde sınır ötesi operasyon için gerekli kuruluşlara gerekli emir ve talimat verildi'' açıklamasında bulundu.
 
Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
"Son dönemde gerçekleşen ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmelerden rahatsızlık duyan ve halk desteği kaybolan örgütün kanlı terör eylemlerini artırma gayreti içerisinde olduğu tespit edilerek, vatandaşlarımızın huzur, güven ve refahını artıracak faaliyetlerin hız kesmeden sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, terör örgütünün komşu bir ülkedeki mevcudiyetini sona erdirmeye yönelik olarak önümüzdeki süreçte, gerektiğinde sınır ötesi operasyon dahil olmak üzere hukuki, ekonomik ve siyasi her türlü tedbirin alınması, terör ve teröristlerle etkili yöntemlerle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilmesi konusunda görevli kurum ve kuruluşlara gerekli emir ve talimatlar verilmiştir."
 
Reuters haber ajansı, "Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak'a olası askeri saldırı için yeşil ışık yaktı" yorumuyla duyurdu.
 
Devletin zirvesi buluştu
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terörle mücadele konusunu ele almak üzere Çankaya Köşkü'nde dün bir araya geldi.
 
Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Güvenlik güçlerimizin, terörizm karşısındaki haklı mücadelesini her türlü şart altında yılmadan devam ettirmesi ve güçlü tedbirler uygulaması yönündeki kararlılığı vurgulanmıştır" denildi.
Kaynak : CNN Türk http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=396929

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2238
Erbil Valisi Nozad Hadi, operasyonun hata olacağı görüşündeymiş !?.
 
Alıntı
Erbil Valisi Nozad Hadi:
“Türkiye bu bölgeye girerse yanlış yapar. Her iki taraf da ağır kayıp verir. Bir Kürt olarak, Türk askerinin Irak topraklarına girmesini kabul edemem” dedi..


Hadi ulan ordan it soyu.
Siz; İhanet ve kahpeliklerinizin hesabını, nasıl vereceğinizi düşünün.
TTK.

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Bana inandırıcı gelmiyor açık olmak gerekirse. Yakın zaman önce yine bunlar konuluyordu ama ne oldu olan benim dağda gece sırtından kurşun alan Askerime oldu...
Erdoğan o dağlarda bir gece gezebilir mi? Meclisin tamamını dağlara yollamak lazım.

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ufak at civcivler yesin  hadi,  o yanındaki conilerede  güvenme.TÜRK askeri karşısında süt dökmüş kedi oturduğun günleri unutma.Bu seferde kemiğini kaybetmiş köpek gibi dolanıp duracaksın erbilde.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2238
Time: "Türk ordusu Irak'a girebilir"
9 Ekim, 2007 12:04:00 (TSİ) Hilal Yılmaz / DHA

Alıntı
ABD'de yayımlanan Time dergisi, son olarak Şırnak ve Diyarbakır'da 15 askerin şehit edilmesinin ardından, Türkiye'de tansiyonun yükseldiğini ve Türk ordusunun her an Kuzey Irak'a girebileceğini yazdı.

Şehit askerlerin "Kürt isyancı"lar tarafından öldürüldüğünü yazan Time dergisi, "askeri harekatın PKK için bir çözüm olamayacağı" yorumunda bulundu.
 
Time, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Irak'a operasyon fikrine öteden beri karşı çıktığını, ancak son dönemde toplam 26 askerin şehit edilmesinin ardından kamuoyunda oluşan baskıya boyun eğmesinin zor göründüğünü yazdı.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Irak'a operasyon konusundaki fikirlerinin çarpıştığını kaydeden dergi, muhalefetteki partiler ile halkın, PKK ile mücadelede yetersiz kaldığını öne sürdüğü AKP hükümetini eleştirdiğini belirtti.
 
Time, Erdoğan'ın Şırnak'taki terör saldırısının ardından terör örgütüne karşı farklı bir savaş yürüteceklerini taahhüt ettiğini de hatırlattı.
 
Pelin Turgut ile Andrew Lee Butters tarafından kaleme alınan makalede, Başbakan'ın operasyon için yeşil ışık yakması halinde, sınırı aşmanın büyük sorunlar doğurabileceği kaydedildi.
 
Kandil Dağı ve çevresinde yerleşik PKK'lılar ile mücadele etmenin kolay olmayacağını ima eden Time, Türk ordusunun Irak'ın içlerine kadar gitmek zorunda kalacağını ve bu süre içinde "mobilize PKK gerillaları"nın saklanacağını yazdı.
 
Time, "Türk Hava Kuvvetleri Irak'a geçmek için ABD'den izin alsa bile, hava saldırılarının gerillalar üzerinde sınırlı bir etkisi var" yorumunda bulundu.

Daha eli kanlı bölücü katillere - kürt isyancı diyerek- terörist bile demekten çekinen abd basının küstahlığına bakın!
ABD bu kadar telaşa kapıldığına göre, demek ki Türkiye doğru yolda.
Dilerim Türkiyedeki siyasi irade, büyük kayıp ve acılar sonucunda ortaya çıkan bu tarihi fırsatı, bir takım ayak oyunlarıyla heder etmez.

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
İnşallah. Türk Milletinin sabrını denediler, yine çok sabr ettik. İnşallah bu sefer olur ve kökünden kazınır kanı bozuklar, asıl inlerinde tepelerinde olmanın zamanıdır.

oguz33

  • Ziyaretçi
Şerefsizin dediğine bak. İki tarafta ağır kayıplar verirmiş. TÜRK'lerle kendilerini aynı kefeye koyuyor. Bir TÜRK asla bir KÜRT ile kıyaslanamaz, kıyaslanması dahi teklif edilemez...
Biz 300 metrekarelik bir tepeyi vermemek için Çanakkale'de ölüme gözünü kırpmadan giden ve 250 bin Mehmetçiği şehit veren bir ırkın evlatlarıyız. Siz ise bir günde Amerika'ya teslim bayrağını çekerek ülkenizi teslim eden ne idüğü belirsiz yaratıklarsınız.

Kahpeliklerinizin cezasını er ya da geç ödeyeceksiniz.

TTK.

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
kürt denen o aşağılık yaratıklara ve dünyânın düzenini bozup Türkiye'nin bir numaralı düşmanı durumuna gelmiş olan ABD denen p... devlete hadlerini bildirmenin günü gelmiştir kandaşlarım!

TANRI TÜRK ULUSUNU VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ KORUSUN, YÜCELTSİN!! GAZÂMIZ KUTLU OLUN!!


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Türk Ordusu sınırdan içeri girer girmez, bu hırlayan itler Kahraman Askerlerimizin postallarını yalamaya başlayacaklardır. Hiç şüpheniz olmasın, Değerli Kandaşlarım...

 TTK

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!