Gönderen Konu: SINIR ÖTESİ OPERASYON KARARI, NİHAYET ALINIYOR...  (Okunma sayısı 37423 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2239
Tezkere, Dünya basınında, bakın nasıl yorumlanıyor!..
YORUMSUZ...

TTK.


İngiliz Financial Times:
Alıntı
"Türkiye dün askerlerini Kuzey Irak'a göndermeye bir adım daha yaklaştı" manşetiyle verdiği haberde, "Kapsamlı bir müdahale, Meclis'in onayını gerektiriyor ve hükümetin böyle bir izin istemeye hazır olduğunu gösteren hiçbir işaret yok"

İngiliz The Guardian:
Alıntı
Gazete operasyon açıklamasını "hükümetin orduya verdiği bir ödün" olarak değerlendirdi.
Orduyla hükümet arasında nisan ayından beri yaşanan gerginliklere atıfta bulunan Guardian, "Erdoğan generallerden daha hızlı hareket ederek sürekli bir adım ileride gittiği için, ordudaki şahinlerin ve Kürtler arasındaki militan çevrelerin şiddeti tırmandırarak hükümeti zor durumda bırakacağı öne sürülüyordu" yorumuna yer verdi.


Fransız Le Monde:
Alıntı
Haberi, "Ankara kendine Irak'a girme hakkı verdi" manşetiyle veren gazete, "Erdoğan hükümeti, PKK'ya karşı önlem almak için Meclis'teki muhalefet ve kamuoyunun baskısı altında" yorumunu yaptı.

Alman Bild:
Alıntı
Gazete opearasyon açıklamasını "Ankara'dan Kuzey Irak'a tehdit" olarak değerlendirdi.

Katar El Cezire:
Alıntı
Televizyon ve internet sitesi haberi manşetten gördü. El Cezire, "Washington Ankara'yı Irak'a operasyon yapmamaya davet ediyor" yorumunu öne çıkardı.

Rusya'dan Türkiye'ye sınır ötesi mesajı
Alıntı
Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mihail Kamınin, Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Türk yetkililerin terörist saldırı dalgalarından kaynaklanan kaygılarını anlıyoruz" dedi.
Kamınin, "Bölgedeki sorunların yüksek hassasiyeti dikkate alındığında, çatışmadaki tüm taraflardan azami itidali göstermelerini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
"Yan gelip yatmadılar!"
 
Bir günde, PKK, 15 insanımızı şehit etti.  “Yan gelip yatmadılar.”  Başbakan Erdoğan’ın, tarihe geçen bu sözlerini hatırlatmaya mecbur oldum. Çünkü  “şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak, terörle mücadelede kararlıyız”  sözlerinden gına geldi.
Başbakan hep,  “Şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmayın”  der ama o, hep siyasetle oyalar. Şimdi, biz ne yapalım, milletçe gözyaşları dökmekten başka? 

Aymazlık
AKP İktidarının bu konudaki aymazlığı, üstünlük göstermemesi, mücadelede kararı,  “eş güdüme”  sonra da ABD ve “sözde” Irak hükümetine, yani Kürtlere havale etmesi gafletten öte bir şey! 
Erdoğan, gene şehit ailelerine  “başsağlığı dilerken” , bu hayati sorunumuzu,  “acımızı”  gelecek hafta Washington’u ziyaretinde -eğer ABD Başkanının kendi ayırdığı zaman müsaade ederse- Bush’la konuşacağını ve ondan yardım isteyeceğini söyledi ve gaflete tüy dikti. 
Düşünün; koca TC’nin Başbakanı, Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit eden PKK eşkıyasını Kuzey Irak’taki inlerinde vurmak için, Amerikan Başkanından yardım ve müsaade istemeye Washington’a gidiyor. Ve sırası gelmişken hatırlatalım: ABD, kendisini tehdit eden El Kaide teröristlerini vurmak için, binlerce mil öteden gelmişti de  “Müslüman”  Erdoğan, Irak’taki dindaşlarımızı öldürmek için, geçiş hakkı tanınmamasını -Birinci Tezkerenin kabul edilmemesini- eleştirmişti. 
Yazın bir kenara: AKP iktidarının sonunu, belki yeni Anayasa, vb.. getirmez ama, teröre karşı gösterdiği bu acizlik, muhakkak getirecektir!

Halk istiyor diye
Geçen akşam Mehmet Barlas televizyonda,  “Halk istiyor diye sınır ötesi takip yapılmamalı”  diyordu. Bir defa, bu  “operasyon”  sadece  “Türk halkı istedi”  diye değil, askeri ve stratejik bakımdan artık zorunlu oldu.
Alternatif nedir? Bunu söylesinler. İnsanlarımız her gün ölürken, Amerikan  “yardımı”  mı? Avrupalıların, terörü PKK’yı  “lanetlemeleri”  için  “diplomatik girişimler” yapmak mı? Gerçek şu ki; artık radikal bir hareket yapılmazsa, terörün dışarıdaki kökü kazınamaz!
Bu operasyonun çok güç olduğu, insan maliyetinin ağır olacağı muhakkak! Barzani’nin peşmergeleriyle, mahalli halkla, hatta ABD askerleriyle de karşılaşılacağı muhakkak! Ancak Milletin varoluşu ve ülkenin bütünlüğü söz konusu olduğunda  “maliyet”  nereye kadar düşünülür?
Bazıları, hep yakın tarihimizi ve Atatürk’ü referans gösterdiğimiz için, bizi eleştiriyorlar. Peki, kimi referans almalıyız? Amerika’yı mı, AB’yi mi?
Eğer Mustafa Kemal ve arkadaşları,  “maliyeti”  ve karşımızdaki yabancı devletlerin gücünü düşünselerdi, bugün nerede olurduk? Anadolu’nun Batı köşesinde ve şimdi timsah gözyaşları dökenler de,  “Der Saadet” te -o da belki- yabancıların uşakları olurlardı.
Gene Barlas o konuşmasında celalleniyor;  “Bir karış vatan toprağı verilmez” diye! Kurtuluş savaşında olduğu gibi, bilumum düşmanlar Ankara kapısına dayanana kadar mı beklenecek? Çünkü bu savaş, Türkiye’yi parçalamayı amaçlayan PKK’ya karşı değil, onlara destek olanlara karşı da verilen bir hayat-memat mücadelesidir. Ve zaman  “idare-i maslahat”  zamanı değil,  “karar” almanındır!

Gaflet 
Güneydoğu-Kürt sorunu hususunda, PKK eşkıyasının 1984’teki Eruh-Şemdinli saldırısından beri çok hatalar yapıldı. Ancak bunu söylerken, Cumhuriyet’ten sonra,  “Şark Meselesi”  hususundaki gelişmeleri de göz önünde tutmalı ve olayın bu hale gelmesinin asıl sorumlularının, Türklerle-Kürtler arasına nifak sokanlar olduğu da, unutulmamalı. Bu ayrı bir kitap konusu!
Bugünkü durumda hataların başında; önce PKK eylemlerini önemsemekten,  APO’yu  “ABD istemedi”  diye asmamaya,  “AB istiyor”  diye askerlerin, ellerini, kollarını bağlayan yasaları çıkarmaya, ABD’nin dayattığı  “eve dönüş”  yasasının kabul edilmesine ve de, PKK’nın DTP aracılığıyla, TBMM’ye  “indirilmesine”  kadar uzanan bir gaflet yolu var. Ama bazıları, hâlâ “DTP’nin, Meclise girmesi iyi oldu”  diyesiler. Kime  “iyi” oldu?
 O  “bazıları” , bölücülerin asıl amaçları belli iken, Türk topraklarını içine alacak  “Büyük Kürdistan”  gerçekleşirken, hâlâ  “Barışçı çözüm” den söz edebiliyorlar.  “Silahlar bırakılmalı”  diyorlar. APO’nun ve DTP’nin,  “silahları bırakmaktan” neyi anladıkları, şimdiye kadar belli olmadıysa, gene Şırnak’ta, Gabar dağında belli oldu!
Cin, şişesinden çıktı. Türkiye parçalanmadan, o şişeyi paramparça kırmanın ve  “cini”  itlaf etmenin zamanıdır.
Bunun için, AKP iktidarının  “siyasi iradesi”  yok, ipler başkalarının elinde!  Kısacası,  “siyasi iradeden”  hayır kalmadı.  “Kanı durdurmak”  ve Türkiye’yi kurtarmak için, sıra milletin ve Ordunun gücünde, iradesinde!

 

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145


Kovun şu adamı
ABD’nin “Büyükelçi” maskesiyle Ankara’ya gönderdiği CIA ajanı Ross Wilson, kendisini müstemleke valisi yerine koyup, birbiri ardına küstah açıklamalar yapıyor. Wilson, son olarak, “Sınır ötesi operasyon kararı Türkiye’ye ait; ancak sonunu iyi hesaplamalı” diyerek adeta aba altından sopa gösterdi.



Gönderin şu adamı
Türk halkı, Mehmetçiğin sınır ötesi operasyonuna başından beri karşı çıkan ABD’nin Ankara Büyükelçisi Wilson’u istenmeyen adam ilan etti. Vatandaşlar, Wilson’un derhal ülkesine gönderilmesini istiyor 



Terör örgütü PKK’nın Gabar Dağı’nda gerçekleştirdiği kahpe pusunun yankıları sürerken, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’un, sınır ötesi operasyon öncesi Türkiye’yi tehdit eder tarzda açıklamalar yapması büyük tepkiye neden oldu. Vatandaşlar, Türkiye’ye müstemleke ülke muamelesi yapan Wilson’un ‘istenmeyen adam’ ilan edilerek ülkesine geri gönderilmesini istedi. Şırnak’ın Gabar Dağı’nda pusu kuran hainlerin saldırısı sonucu 13 askerimizin şehit olmasının ardından medyanın karşısına çıkan Wilson, birbiri ardına küstah açıklamalar yapmıştı. ABD’nin Ankara’ya gönderdiği CIA ajanı Wilson, kendisini mütemleke valisi yerine koyarak, “Sınır ötesi operasyon kararı size ait. Ancak Türkiye bunun sonunu iyi hesaplamalı” diyerek aba altından sopa gösterdi. Şırnak’ta yaşanan saldırıyı  ’çok kötü bir trajedi’ olarak niteleyen Ross Wilson, ülkesinin saldırıyı kınadığını belirterek, “PKK ve diğer terör örgütlerine karşı daha etkili adım atmak lazım” diye konuşmuş, buna karşın ABD’nin olası bir sınır ötesi operasyona da karşı olduğunu bildirmişti.

Kaygıları ciddiye alıyormuş
ABD’nin, Türkiye’nin PKK ile ilgili görüşlerini paylaştığını ifade eden Wilson, Türkiye ile Irak arasında yapılan Terörle Mücadele Anlaşmasının etkin ve önemli bir anlaşma olduğunu belirtmişti. Büyükelçi, Türkiye’nin de güçlü ve istikrarlı bir Irak’a ihtiyaç olduğunu belirtirken ABD’nin Türkiye ve Irak tarafından PKK’ya karşı yapılan çalışmalara destek verdiğini de vurgulamıştı. PKK’nın elindeki Amerikan silahları sorununa ilişkin olarak da bu konudaki çalışmaların sürdüğünü belirten Wilson, “Biz Türkiye’nin kaygılarını çok ciddiye alıyoruz, Türk yetkililerle birlikte çalışıyoruz ve onlara bilgi veriyoruz” demişti.



ABD ikinci kez uyardı!
ABD, Türkiye’yi sınır ötesi harekât konusunda bir kez daha uyarırken sorunun ilgili ülkeler arasında çözümlenmesi çağrısında bulundu. ABD Dışişleri Sözcüsü Sean McCormak, “Eğer bir problemleri varsa bunu çözmek için birlikte çalışmaları gerekir. Ben sınır ötesi harekâtın doğru yol olduğuna emin değilim” dedi. ABD’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried ise ABD’nin PKK’nın ortadan kaldırılması için Türkiye ve Irak’a nasıl yardım edebileceği sorusuna şöyle cevap verdi: “Iraklı yetkililere baskı yapabiliriz. Kürt bölgesel yönetimi ve Bağdat’taki yetkili makamlara. Türkiye ile hassas konulardaki işbirliğimizi artırabiliriz ki bunu bitirmek için yapabileceğimiz çok şey var.”

 
 
 
10/10/2007  23:14 
 

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
OLACAĞI BUYDU!!ipe un seriyor


ipe un seriyor
ABD’nin tehditleri yüzünden sıkışan Erdoğan, sınır ötesi operasyonu yine soğutuyor



“Zamana yayalım unutulsun”
BaŞbakan Tayyip Erdoğan’ın sınır ötesi operasyon yapamayacağı bir kez daha ortaya çıktı. İktidarın “Tezkere hazırlıkları başladı, devam ediyor” açıklamalarını değerlendiren terör uzmanları, “Bir iki sıcak takip yapıp milletin gazını alırlarsa ne ala... Yoksa, AKP tezkere çıkarsa bile asla Irak’a kapsamlı bir müdahalede bulunamaz. Daha önce de tezkere çıkmıştı ne oldu? Hiçbir şey... ABD açıkça tehdit ediyor, AKP susuyor. Acı ama gerçek bu...” dediler. ‰11’de



24 saatte 15 şehit verdik, Erdoğan “Bush’a söyleyeceğim” dedi.



Oyalama taktiği
ABD’nin tehditleri yüzünden sıkışan Başbakan Erdoğan, Irak’ın kuzeyine yapılacak sınır ötesi operasyon konusunda yine “Zamana yayalım unutulsun” taktiğine başvurdu



Şırnak’ta 13 askerin şehit edilmesinin ardından yoğun baskılara dayanamayan iktidarın tezkere hazırlığının da oyalama taktiği olduğu ortaya çıktı. Erdoğan, referandumla ilgili Anayasa değişikliği için gittiği TBMM’de bir gazetecinin, “Tezkere hazırlıkları başladı mı?” sorusuna, “Tezkere hazırlıkları başladı, devam ediyor” cevabını verdi. Daha sonra bir televizyon kanalına konuşan Başbakan Erdoğan, tezkerenin bugün ya da bayramdan sonra Meclis’e gelebileceğini söyledi ancak, sınır ötesi harekat için hemen harekete geçilmeyeceğini belirtti.

Daha ABD gezisi var!
Erdoğan, “Biz bu yetkiyi elimize almakla, aldığımız anda her şey olacak değil. Olayın boyutu tek değil, siyasi var, askeri var, diplomatik var. Bütün bunları bir arada yürüteceğiz. Bakın bu arada İstanbul’da Irak’a Komşu Ülkeler Toplantısı yapılacak, bu konular ele alınacak. Benim bir Amerika Seyahatim var. Bunu çok daha farklı bir şekilde ele alma durumumuz olacak bunların hepsini görüşeceğiz” dedi. Konuyu değerlendiren terör uzmanları ise, “Bir-iki sıcak takip yapıp milletin gazını alırlarsa ne âlâ... Yoksa, AKP tezkere çıkarsa bile asla Irak’a kapsamlı bir müdahalede bulunamaz. Daha önce de tezkere çıkmıştı ne oldu? Hiçbir şey... ABD açıkça tehdit ediyor, AKP susuyor. Acı ama gerçek bu...” dediler.




Yeni MGK sekreteri ile ilk görüşme
Dün sabah saatlerinde Başbakanlık merkez binaya  gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MGK Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu’nu kabul etti. Burcuoğlu, MGK Genel Sekreterliği görevine atanmasının ardından Erdoğan ile ilk görüşmesini yaptı. Burcuoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Çankaya Köşkü’ne çıkan Başbakan Erdoğan, Cumhurbaskani Abdullah Gül ile haftalik olağan toplantısını yaptı.



MHP: Meclis’te görüşülür
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sınır ötesi operasyon için tezkere tartışmalarıyla ilgili olarak, “Görelim bakalım. AKP prensip kararına varmışsa, Mecliste görüşülür” dedi. Bahçeli, TBMM’den ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, tezkereyle ilgili şimdi bir şey söylemenin erken olacağını söyledi. “Tezkereyi görelim bakalım. AKP prensip kararına varmışsa, Mecliste görüşülür” diyen Bahçeli, geç kalınıp kalınmadığına ilişkin soruya, “Hayır, bundan sonra geç kalmamak lazım” cevabını verdi.



DSP inandırıcı bulmadı
DSP’li Tayfun İçli, tezkerenin, TBMM gündemine gelmesinden daha önemli olanın, bunun şekli ve iktidarın uygulama iradesi olduğunu söyledi. “Çok geç kalınmış bir tezkere” diyen İçli, terör örgütünün, 5 yıldır yapılamayanlar nedeniyle cesaret aldığını ve bugünlere gelindiğini belirtti. İçli, “Tezkere, 5 yıldır TBMM gündeminden gizlenen konuların, vatandaşın baskısıyla alınan bir karar” dedi.

 
 
 
10/10/2007  23:45 
 
!!

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
BAKIN ŞUNLARA!


Irak: Bizden izin almalısınız

Irak İçişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Irak hükümetinden habersiz Irak topraklarında PKK’ya karşı operasyon düzenleyemeyeceğini savundu.

Irak İçişleri Bakanlığı Merkez Ulusal Komisyonu Başkanı Abdülkerim Halef el-Kinani, Irak’ın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Türk ordusunun Irak topraklarına girmesi durumunda bunun Irak’ın egemenliğine yapılmış olan bir tecavüz olacağını dile getirdi. Kinani şöyle konuştu: “Türkiye ile Irak arasından imzalanan terör anlaşması güvenlikle ilgilidir. Bu anlaşma terörün ortadan kaldırılması, sınırların kontrol altına alınması, iki taraf arasında bilgi alış verişi sağlanması açısından her iki ülkeye hizmet ediyor. Anlaşmaya göre her iki ülkenin sınırlarında PKK’ya karşı kordinasyonu ve haberleşmeyi sağlayacak resmi bürolar açılacak.”  Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ ise   “Irak egemen bir ülke ve sınırlarımızın ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 
 
 
11/10/2007  14:09 
 

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2239
akp yönetimi yine oyalama ve kıvırtmalara başladı.

Dün yapılan açıklamaya göre tezkere bu gün TBMM'ye getirilecek ve bayramdan sonraki ilk gün, 15 Ekim 2007 günü de, meclis kararı alınacaktı.
Ama öyle olmadı. Tezkere, bu gün, meclise sunulmadı.

Hükümet kanadından yapılan yeni açıklamayla tezkerinin bu gün değil, bayramdan sonra meclise sunulacağı ve gündeme alınacağı bildirildi.
Bunun anlamı tezkerenin- şayet yeni bir kıvırtma olmazsa- en iyimser şartlarda, bu gün itibariyle, en erken 10 gün sonra çıkacağıdır.

İşte bu da, tayyip ve akp nin gerçek yüzlerini ve niyetlerini açığa çıkartan, tutumlarıdır.

Bunların ne manaya geldiğini biz gayet iyi bilmekteyiz:
 akp yönetimi ve tayyip Türk Milletinin öfke ve infialini teskin için böyle bir açıklama yapıp, daha sonra da o meşhur, zamana yayma ve soğumaya bırakma taktiklerini, bizim anladığımız ve ifade ettiğimiz şeklkiyle de o meşhur kıvırtmalarını uygulamaktır.

Türk Milleti büyük nasıl yanlış tercih yaptığını yeni yeni farketmeye başladı, başlamasına ama, iş işten çoktan geçti...

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Milliyet gazetesindeki,habere göre,irakin kuzeyine,cok sayida,pesmerge ve agir silah yerlestirilmis.Dogruysa,cok sevindirici bir haber,ordumuz gebertmek icin,daglarda kürt aramak zorunda kalmaz.Serefsiz kürtler,kendi ayaklariyla,ölümlerine gelmis olurlar.Kullanacagimiz cephanede,pesmerge sayesinde,ziyan olmaz.Serefsiz küstah köpekler,pkk söz konusu oldugunda,kontrolümüz disindaki daglik bölgedeler derler,sira operasyona gelince,nasilda sinira yigilirlar.Türk Tanrisi ordumuza güc versin
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
motun yabgu:)))Kandaşım aynı fikirdeyim. Aslında son kürt kalana kadar savaş devam etmeli.

Çevrimdışı tungaturan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 174
  • ben TÜRK AZ_Sİ
Amaç lanetli ırk kürtleri, bu sayede terörü ortadan kaldırmak.Böylece dünya rahat bir nefes alacak.Bunun için bütün dünya bu harekata destek vermeli.Bu ırkın lanetli olduğu ve başbelası, miğde bulandırıcı bir etkisinin olduğunu artık dünya anlamaya başlıyor.Anlamayana da biz anlatırız.Şehitlerimizin ruhları şad olsun.
Daha deniz daha ırmak,
Gök çadır güneş bayrak.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Hain basvekil,zalim recebin,aciklamalari numara degilse,it kökenli,soysuz serefsiz (kürt) yurttaslarimiz,ölümlerden ölüm begensinler.Ben yinede,sayin soyu bozuk,basvekile en ufak bir güven duymuyorum.Ne yapiyorsa,ordunun gazabindan cekindigi icin yapiyor.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.